Tryghed blandt unge nydanskere Tryghed med brune øjne – indblik i unge nydanskeres håb og ønsker. Resultater fra en undersøgelse gennemført af CeFU og.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
FORÆLDREGRUPPE - som en del af behandlingen
Advertisements

SMUT PAKKE 2 VIDEN OM SUKKERSYGE.
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Titel og undertitel skal stå med store bogstaver (Versaler) og skal holdes indenfor de to vandrette grå linjer. Titlen kan stå i farve, eller der kan vælges.
Evaluering og effektmåling i aktiveringsindsatsen
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
25.September 2006 Hvad er formålet med dette arrangement v/ elene fleischer.
Helt Sikker Solen skinner meget. Hele kroppen bliver brændt.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Integration af børn og unge samt danskuddannelse for voksne
Uddannede færingers tilpasning til arbejdsmarkedet og erfaringer med studieophold i udlandet En spørgeskemaundersøgelse blandt færdiguddannede
A&B ANALYSEs Danmarkspanel - Foreningen ”Odinstårnet” -
”Mangelen på frivillige ledere er aflyst – måske….” Nogle få perspektiver frivillighed, rekruttering og frafald…. DIF marts 2009.
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
”Udsatte unge med Sjældne Diagnoser” Oplæg til Sjældne Diagnosers repræsentantskabsmøde d. 15.september 2006.
Integration på arbejdsmarkedet 19. juni 2008
Bolig selskabernes Landsforening– Almene lejeboliger - Maj/Juni Almene lejeboliger - Danmarkspanelet - Maj/Juni 2010.
Selvopfattelse.. STIGMA
Boligselskabernes Landsforening – Danmarkspanel - Januar A&B ANALYSEs Danmarkspanel - Boligselskabernes Landsforening - Januar 2010.
De evige tre Tove Ditlevsen
En fejl af stor betydning...
Hvilke rusmidler appellerer til de unge?
Beboere med anden sproglig eller kulturel baggrund end dansk
Min identitet af Julie 10.A Udseende Jeg har langt lyst og lidt krøllet hår. er lav. blå øjne.
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
6. Lektion: Ligestilling med politologiske briller
De evige tre Tove Ditlevsen
Naboskabet - en undersøgelse af 3 boligområder 473 beboere besvarede undersøgelsen 6-11 år: år: år: 4 Voksne: 454.
Etnisk minoritetsunge og familier – at skabe én sammenhængende verden! Fredericia 2014 Basim Osman Cand. psych., autoriseret psykolog Selvstændig psykologisk.
Mental sundhed I skolen trivsel, selvværd og robusthed
Integrationsinitiativer på børne- og familieområdet. Hvad ved vi
Noemi Katznelson, Tendenser der modarbejder 95 pct. målsætningen og fører til øget polarisering Forventningseksplosion – alt skal være godt.
Esam og Fareeza Mine forældre vil tiden vide, hvad der sker i mit liv. Problemet er, at de ikke altid kan forstå min realitet. Jeg må tage en beslutning.
Projekt Skulk Hvorfor Projekt Skulk? Hvorfor gå i skole?
Konstruktiv dialog kan forebygge smerter i muskler og led
Naboskabet - en undersøgelse af det sociale liv i Skovengen Skovengen.
Titel: Arial, fed, skriftstr. 20, mørkegrå. Tekst: Arial, normal, fed eller kursiv, skriftstr. 10, 12 og 14 til print – 16 og 18 til projektor – mørkegrå.
Børns omsorgssituation og trivsel
Høje Tåstrup kommune Sundhedsprofil og forebyggelse 11. september 2006
Naboskabet - en undersøgelse af det sociale liv i Egedalsvænge Egedalsvænge.
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
Medarbejderkonference hos Blå Kors den
Tillid i det multikulturelle samfund
Center for Selvmordsforskning Travellers i Folkeskolen Sårbare unge med dansk og anden etnisk baggrund (Støttet af Egmont Fonden)
Uddannede færingers tilpasning til arbejdsmarkedet og erfaringer med studieophold i udlandet En spørgeskemaundersøgelse blandt færdiguddannede
Peter Westmark Relationskompetence - det er de professionelle voksne der ansvar for kvaliteten af relationen STU - Træf Den
2.Lektion: Samfundsfag 2.lektion i undervisningsforløbet ”Samfundet og samfundsfagets fagområder” baseret på kapitel 1 i bogen Luk Samfundet Op!, af Brøndum.
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
Grunde til at jeg elsker dig
KULTURMØDER 2 - Kultur og identitet
Integrationsministeriets puljer København, 27. august 2010.
Tryghed, tilfredshed og udkantsproblemer Rapport af Jørgen Goul Andersen.
En fejl af stor betydning...
Drømmeskolen i fremtiden fra et lederperspektiv 10. Juni 2015 Thomas Smidt, skoleleder.
Tosprogede Børn og Unges Vilkår/ Maj-2015 Laila Muhareb Udby
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Spot på æresrelaterede konflikter! Korsør 23. juni 2015
U18 i Odense Samarbejdet mellem behandling og myndighedsområdet.
Djøfernes internationale kompetencer. Hovedresultater Profil: De djøfere, der har en international karriere, har en ung profil, godt halvdelen er offentligt.
#HeltGak – Når livet ikke leves helt ud! V. Kasper Tingkær Generalsekretær i DepressionsForeningen.
Forældreskab og Forældre Samarbejde på tværs af (etniske) grænser Rashmi Singla Lektor i psykologi, RUC (Roskilde Universitetscenter ) & TTT (Transkulturelt.
Eksistentielle spørgsmål udspringer af eksistentielle behov
Bedre vilkår for et mangfoldigt Danmark
Uledsagede flygtningeunges perspektiver på deres hverdagsliv i Danmark
Forskning i hjemløshed blandt kvinder
Præsentationens transcript:

Tryghed blandt unge nydanskere Tryghed med brune øjne – indblik i unge nydanskeres håb og ønsker. Resultater fra en undersøgelse gennemført af CeFU og Trygfonden Forskningsassistent Tallat Shakoor Center for Ungdomsforskning

Esam Mine forældre vil hele tiden vide, hvad der sker i mit liv. Problemet er, at de ikke altid kan forstå min realitet. Jeg må tage en beslutning ud fra mine egne kriterier (Esam, ingeniørstuderende).

Om Tryghedsundersøgelsen Fokus på de ressourcefyldte, velfungerende unge nydanskere. Vanskeligheder med at få unge nydanskere til at deltage i undersøgelser. Tre former for dataindsamling.

Centrale temaer Er unge nydanskere mere bekymrede i deres liv? Unge nydanskeres forhold til det samfund de lever i? Hvad drømmer de om?

Bekymrede nydanskere? Unge nydanskere er generelt set mere bekymrede end deres danske jævnaldrende i hverdagen. Bekymringer drejer sig om uddannelse, arbejde og familie.

Årsager og sammenhænge bag nydanskeres tryghed Balance mellem familien og det danske samfund er central for unge nydanskeres tryghed. Familien: loyalitet og konflikt. Samfund: mulighed og eksklusion.

Forebyggelse af nydanske unges utryghed Gøre det muligt at bevare loyalitet, identitet og kontinuitet i forhold til familie og det ”gamle” og ”nye” hjemland. Gøre det muligt at forfølge drømmene om arbejde og liv i Danmark.

Fareeza og Shahid Jeg føler lige meget for dansk og arabisk. Jeg tænker på arabisk og dansk, og vi taler blandet hjemme hos os. Jeg bor ikke i Danmark om 10 år, på grund af den politiske udvikling i Danmark (Fareeza, sygeplejerske). Udviklingen går i en meget negativ retning […] Jeg ville måske gerne bo midlertidigt i Pakistan, men ellers i Egypten eller Saudi-Arabien. Jeg vil gerne bo et sted, hvor jeg ikke skal bekymre mig om at være muslim (Shahid, programmør).

Ønske om at forlade Danmark? Køn Religiøst engagement Etnicitet

Er der forskel på mænd og kvinder? Mænd: 48 pct. Kvinder: 46 pct.

Udlængsel blandt de unge fordelt på religiøst engagement Større religiøst engagement –Andet vestligt land: 18 pct. –Forældrenes hjemland: 17 pct. –Andet muslimsk land: 13 pct. Mindre religiøst engagement –Andet vestligt land: 33 pct. –Forældrenes hjemland 9 pct.. –Andet muslimsk land: 0 pct.

Udlængsel som protest Diaspora som social strategi –De unge melder sig verbalt ud af det danske samfund –Identifikation med andre samfund (oprindelseslande eller transnationale religiøse/nationale fællesskaber)

Hvem ønsker sig hvorhen? Fordelt på etnisk tilhørsforhold. Vestlige lande: –Somaliere: 33 pct. –Irakere 28 pct. Forældrenes hjemlande –Somaliere 27 pct. –Tyrkere 18 pct. Muslimske lande –Palæstinensere 25 pct. –Somaliere 18 pct.

Migrationsrelaterede faktorer Etniske indvandrergrupper reagerer ikke ens på de samfundsmæssige vilkår, som de møder i Danmark. –Flygtninge eller efterkommere af flygtninge. –Arbejdsmigranter eller efterkommere af arbejdsmigranter.

Afsluttende bemærkninger Tryghedsundersøgelsens fokus er primært på de unges placering som etnisk minoritet i Danmark. De unge reaktioner er både betinget af deres placering som minoritet, men også af deres etniske gruppes socioøkonomiske status (bl.a. deres tryghed). Mønsterbrydere blandt unge nydanskere.

Tak for opmærksomheden Forskningsassistent Tallat Shakoor Center for Ungdomsforskning