Centralkøkkenets kunder Rigshospitalet 1200 patienter Frederiksberg Hospital 500 patienter Amager Hospital 375 patienter Personalekantinerne på Rigshospitalet, Amager Hospital og Cafè Riget forsynes dagligt med forskellige komponenter til deres menukort
Cook-Chill Maden opbevares på køl fra et til tre døgn ved max. 3° C. Maden nedkøles fra 65° C til under 10 ° C indenfor 3 timer. Maden opvarmes til minimum 75° C Maden opvarmes til minimum 75° C
Patient sikkerhed generelle sikkerhedsforanstaltninger specifikke foranstaltninger
Råvarerne krav stilles via indkøbsaftaler egenkontrol hos leverandører virksomhedsbesøg Kravspecifikationer enkelte råvare udelukkes fra Centralkøkkenet
Egenkontrol i køkkenet modtagelse opbevaring opvarmning nedkøling hygiejne rengøring
Personalet i køkkenet uddannelse introduktion til arbejdet hygiejneregler uniformsetikette fokus på hygiejneproblematikker audit
På afdelingerne regler for håndtering af maden egenkontrol kun personale i køkkenerne kun personalet tager mad fra buffeterne jævnlige audit
Patient sikkerhed Specifikke foranstaltninger Eksempel - Norovirus i hindbær: Akut: Hindbær i karantæne Udelukkelse af hindbær fra menuen Blivende foranstaltninger: Kogning af hindbær Kogning af alle bær og stenfrugt
Tilbagekaldelse af mad og varer efter faste procedure med eget personale
Tak for opmærksomheden