IKA e-fokus gruppe 25. september 2013 1. Schematron og nye afgifter Ny OIOUBL Schematron med UTS pr. 15. september 2013 Vigtigste ændring er check på.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Klar til håndtering af fritagelse af borgers fra Digital Post
Advertisements

Katalog over nationale standarder på sundhedsområdet.
Overordnet målsætning:
13 SEPTEMBER 2012 TIPS OG TRICKS OM KOMMUNEPLANTILLÆG 1 Brugerseminar 2012 Tips og tricks om kommuneplantillæg Hanne Klit Johansen, Byplanlægger, afdeling.
v/ Flemming Faber Souschef, IT-Sikkerhedskontoret
Roller og rettigheder I Administrationsportalen
It-hjælp til mindre it-parate virksomheder på biblioteker
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
Lars Sommer – Kommunernes Landsforening Anders Krabbe Møller – Digitaliseringsstyrelsen Afsendersystemer.
Løntermometer° Vedligehold dit lønsystem. Løntermometeret Mange virksomheder oplever, at et ellers godt lønsystem efter nogle år ikke længere har den.
Orientering fra Kræftens Bekæmpelse Karin Mejding
FORFRA – Majmøde 2014 Patron Driven Acquisition (PDA) v/Sannie H. Christensen Den 22. maj 2014.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto SIDE 1 Kemikalierne.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret oktober 2012.
Sikring af tilgængelighed er en proces!
Kvikskranken Torsdag den 10. september 2009 Internal Market Centre.
Teknisk Workshop om NemHandel Heinrich Clausen Århus den 4. november 2010.
Elektronisk fakturering og pengeinstitutterne
Digital post på Virk.dk Siden 2010 I dag ca brugere
IKA – e-handelsparathed Mogens Christensen, Department Manager Logica, OS – Information Logistics.
Regionernes brug / tolkning af OIOUBL felter
Genbrug af offentlig information i Danmark ePSIplus - Danmark 27. november 2008 Specialkonsulent Frederik Siegumfeldt It-strategisk kontor IT- og Telestyrelsen.
Introduktion til NemHandel Infrastrukturen
Introduktion til NemHandel Infrastrukturen Heinrich Clausen 4. november 2010.
Arbejdet med åbne standarder – fokus på implementeringen af B 103 Oplæg ved 3. workshop for it-governance 21. februar 2007.
Kursus om borger.dk og brugen af digital signatur
Gladsaxe kommune Temamøde den 5. januar Lov om offentlige betalinger Lov 1203 Ikrafttræden 1. februar 2005 V/ Eric Tingleff.
Teknisk Workshop om NemHandel Heinrich Clausen Tåstrup den 1. marts 2011.
Videnskabsministeriets arbejde med åbne standarder Vicedirektør Mikkel Hemmingsen, Videnskabsministeriet
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Rammeaftaler –Begrænsninger og fleksibilitet
Agenda Brug af NemHandelsregistret eOrdrer Compliance på rammeaftaler Datakvalitet i faktura Vejledning til UTS PEPPOL gateway Nordisk Forsendelsesadvis.
NemHandel, OIOUBL og lovgivning
Helle Schade-Sørensen Kontoret for infrastruktur og standardisering Digitaliseringsstyrelsen Finansministeriet Tlf
Bæredygtighedskriterier for flydende biobrændsler og biobrændstoffer
IT workshop 30. september 2004 Beslutningsgrundlag for IT-omlægninger Beslutningsgrundlag for IT-omlægninger Et par tommelfinger regler.
VVM redegørelsen - hvordan arbejder vi for en højere kvalitet? GRUPPEOPGAVE 1: HVAD ER KVALITETEN AF REDEGØRELSEN? Miljøvurderingsdag
Fremtidens regulativer Envina-møde oktober 2014
Teknisk workshop Introduktion til OIOUBL Finn Christensen 4. november 2010.
AFP-Brugergruppesamling den 10. maj 2011 Sørup Herregård Cecile Christensen IT- & Telestyrelsen.
DI's syn på forslag til beslutning om national byrdefordeling for sektorer uden for ETS.
Fællesoffentlige it-arkitekturkrav Initiativ 32 Kravpakker – udkast til planlægningsarbejdet 16. april 2008 Michael Bang Kjeldgaard, IT-arkitekturkontoret,
/Elsebeth Pedersen & Kelvin Strømsholt
Effektiv adgang til data Niels Mørck, Carl Bro GIS & IT  Carl Bro GIS og IT  Problemstillingen  Nordjyllands Amts Blanketsystem  Centralisering / decentralisering.
Præjournalisering - automatisk journalisering?
Indhold af EASY-A version 05.1 WEB-services i fbm. EASY-A Bo Meyer.
ADR & SCANNERKORT. Automatic Delivery Rewards (ADRs) Den enkle måde at handle produkter på, med levering hver måned. Du får fordelen af en rabat på 5.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Ret & Regnskab Velkommen til Ø90 kursus Faktureringsmodulet i Ø90.
Punkt 4. Revision af OIO-kataloget Møde I OIO-komiteen den 21. februar 2008 Søren Klostergaard Pedersen It-arkitekturkontoret.
Indsæt billede her Samordningsstrukturen på geodataområdet Arne Simonsen Geografisk Infrastruktur, Kort & Matrikelstyrelsen.
IKA e-erfa møde 23. august 2012 Helle Schade-Soerensen, Digitaliseringsstyrelsen Finansministeriet 1.
Digital Signatur Hvad er Digital Signatur?
Ændring af bekendtgørelsen om elektronisk regning ”Bekendtgørelse om information i og transport af OIOUBL elektronisk regning til brug for elektronisk.
OIM CSS Klassemodel | Side 1 OIM CSS-klassemodel-projektet Status pr. 9. april 2008: -version 0.9 af CSS-klassemodellen og et oplæg til revisionsprocessen.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Teknisk workshop Introduktion til OIOUBL Finn Christensen 1. marts 2011.
INDFAK2 Rekvirent VELKOMMEN.
INDFAK2 Rekvirent VELKOMMEN.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Status for udvikling af standarder i relation til offentlige indkøb
Forpligtende aftaler - og loyalitetsaftaler
Sikkerhedskonference 2008
Bestilling og ordrebekræftelse
Kursus for administrative medarbejdere
Dagsorden Velkommen og ”bordet rundt”
Tilslutning til den nye inddrivelsesløsning
Under udbudsgrænserne
Klassifikation & Organisation
Odense den 20/8 samt Århus den 28/8
Præsentationens transcript:

IKA e-fokus gruppe 25. september

Schematron og nye afgifter Ny OIOUBL Schematron med UTS pr. 15. september 2013 Vigtigste ændring er check på ”DK” foran landekode Der er nye afgifter på vej pr. 1. januar 2014 bl.a. - Minimumsafgift - Forsyningssikkerhedsafgiften I dialog med Skat om emnet - vi kommer med en vejledning

Direktivforslag om elektronisk fakturering Kommissionen lægger op til: At alle offentlige myndigheder skal modtage fakturaer elektronisk fra deres leverandører, ved køb på rammeaftaler over EU’s udbudsgrænse. Det er frivilligt for leverandøren om han vil sende elektronisk eller på papir Fakturaerne skal overholde den semantiske fakturanorm, som CEN får ansvaret for at udvikle og vedligeholde. CEN skal basere normen på det arbejde, der allerede er pågået i diverse CEN workshops, PEPPOL, UN/CEFACT etc. Normen skal være teknologi neutral og kunne mappes til eksisterende syntax’er

Foreløbig dansk respons Positiv holdning til intentionerne i direktivet, men.. Det skal tydeliggøres at vi taler om strukturerede data – pdf eller mail er ikke godt nok. Det skal præciseres hvor mange syntax’er de offentlige myndigheder skal kunne modtage – som det er nu, kan det være et uendeligt antal, blot de lever op til normen. Kravet bør kun gælde syntax’er fra internationale standardiseringsorganer hvortil CEN har godkendt og vedligeholder en mapning til den semantiske NORM Vi anbefaler at kommissionen baserer arbejdet på de resultater som allerede foreligger fra CEN/BII og PEPPOL.

PEPPOL gateway - teorien Oprettelse af en gateway mellem NemHandel og PEPPOL Giver mulighed for at alle udenlandske leverandører tilknyttet et PEPPOL acces punkt kan sende PEPPOL dokumenter ind på NemHandel Kun Faktura og kreditnota (konverteres til Profil NES5) og kun den ene vej – fra PEPPOL til NemHandel Som udgangspunkt gøres alle offentlige myndigheder synlige på gatewayen Som myndighed er man velkommen til at anvende en kommerciel serviceprovide i stedet, hvis ønske om flere dokumenttyper og to-vejs kommunikation

PEPPOL gateway - virkeligheden I teorien skulle det være så let… Og vi har da også fået hul igennem Men PEPPOL schematronen er ikke så fintmasket som OIOUBL, hvilket giver problemer, når vi skal konvertere Det går OK med få kendte afsendere, men vi kan ikke koble den brede skare på.. Vi arbejder på at få schematronen forbedret i PEPPOL Og kører imens videre i pilot med begrænset tilslutning

Compliance Forslag om et felt i OIOUBL standarden til aftaleoplysninger (Aftaletype, fx en SKI-aftale; AftaleID, nummer og versionsID; samt Aftalenavn), og et felt til kundens ”aftale”-varenummer. Som udgangspunkt enighed i høringssvar: Efterspørger uddybende forklaring af procedurer for aftalevarenummer data (hvem ejer, tildeler, administerer etc). Overvejelser vedrørende varer, der kan være omfattet af mere end én aftale, som skal publiceres i ét katalog Planen er at det skal dække både, stat, region og kommune Via rammeaftaler som specificerer detaljeringsgrad og koder Der bliver ikke tale om obligatoriske felter Vi har spillet forslaget ind til PEPPOL – afventer respons