Kristen i dag Identitet: Hvem er Jesus?. Sidste gang... Kristendom ikke først og fremmest love og regler, Men EVANGELIET om Jesus KRISTUS.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
- en kraft, der trodser død og modgang
Advertisements

Almagts Gud, velsignet vær! – vers 1
Marmorkirken Symboler II
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
Opstandelsesfest.
Nøgler til menighedens vækst
Lidelse, sygdom og forbøn.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
”Kaldet til kærlighed”
”Kaldet til kærlighed”
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
Ungdomsvelsignelse Søndag d. 24. marts Evangeliet i en nøddeskal Joh 3,16 For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver,
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Vokse gennem venskab!.
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Livet i Helligånden TEMA: Pinse TEXT: Rom. kap. 8 MÅLGRUPPE: kristne og endnu ikke kristne FORMÅL: At forstå og kalde os til at praktisere fællesskabet.
En befriet fange Romerbrevet kapitel 5-8.
Kate-QUIZ-mus.
i det senmoderne Danmark med fokus på kristendom.
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
Titel: Arial, fed, skriftstr. 20, mørkegrå. Tekst: Arial, normal, fed eller kursiv, skriftstr. 10, 12 og 14 til print – 16 og 18 til projektor – mørkegrå.
Kristen i dag Godt budskab.
Den kristne påske.
Lidelsens problem (teodicé)
Livets Ord Livets Ord Januar 2012 Januar 2012 Også i år fejres Den Økumeniske Bedeuge - også kaldet Bedeugen for Kristen Enhed. Den finder sted over.
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
Bibelmeditation III Teol.kursus, MF Luk 24, Den opstandne Jesus og disciplene. Således står der skrevet: Kristus skal lide og opstå.
Matematik B 1.
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen. 7 følger af retfærdiggørelsen jf. Rom 5,1-11 1) Fred med Gud v.1 2) Adgang til Gud v.2a 3) Håb om herlighed v.2b 4)
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Guds kærlighed er stærke, milde hænder 1, S1 Guds kærlighed er stærke, milde hænder, som dækker dig med miskundhed og fred. Guds kærlighed dig ud i livet.
De ti bud Jeg er Herren din Gud. De første bud Gud talte alle disse ord: »Jeg er Herren din Gud, som førte dig ud af Egypten, af trællehuset. Du må ikke.
The Wounded Healer ”Det var vore sygdomme, han tog, det var vore lidelser, han bar……ved hans sår blev vi helbredt.” Esajas kapitel 53,4.
Om helbredelse og hvordan. Karin Kühl  62 år – efterlønner siden 1/  2 voksne børn: Christian (27) og Maria (29)  Kom til levende tro på Jesus.
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Lovet være du, Jesus Krist 1, S1 Lovet være du, Jesus Krist! at du menneske vorden est, født af en jomfru ren og skær, gladelig hilst af Himlens hær! O,
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
Ingen billig nåde 1.Johannes 1:5-2:2. 1.Johannes 1:5-10 Og dette er det budskab, som vi har hørt af ham og bringer videre til jer: Gud er lys, og der.
Galaterne 1-2 Nåde og Fred fra Gud Fra Paulus, apostel, ikke fra mennesker, ikke udsendt af et menneske, men af Jesus Kristus og Gud Fader,
Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen. Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
Trosbekendelsen med billeder. Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen.
Uenighed uden bitterhed. Spørgsmål 1. Kan man være uenige uden at blive bitre? 2. Kan uenighed have et formål? 3. Kan man være enige om at være uenige?
Du blev skabt til lighed med Kristus Det målrettede liv 4. del.
At leve under Jesu Kristi lov Matthæus 5: Matthaus 5:17 – 5:20 Tro ikke, at jeg er kommet for at nedbryde Loven eller Profeterne. Jeg er ikke kommet.
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
Jesus Kristus indvarsler Guds rige her i verden
Ølgod kirke 10. april 2011.
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
Julens symboler Matthæus 2
”Jeg tror på Jesus Kristus” … 2. del
Livets Ord Oktober 2017.
I dag vor takkebøn mod Gud skal stige, fordi han gav sin Søn
Nadver, Bøn og tak, S1 Bøn og tak
I dag vor takkebøn mod Gud skal stige, fordi han gav sin Søn,
349 – Jeg ville gerne turde tro 1, S1
012 – Du store Gud, vor Fader god 1, S1
Livets Ord April 2018.
Syng om Herren, o, mit hjerte 1, S1
Guds arvinger og Kristi medarvinger
’Jeg er Herren, Den eneste Gud.’
195 – Glæd dig, Zion, glæd dig, Jord! 1, S1
At tro, det er at lægge sig ned ved korsets fod og begge arme strække
Jeg tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
Fra Himlen kom en engel klar 1, S1
Præsentationens transcript:

Kristen i dag Identitet: Hvem er Jesus?

Sidste gang... Kristendom ikke først og fremmest love og regler, Men EVANGELIET om Jesus KRISTUS

Hvad siger Bibelen om Jesu identitet?

Markus siger, at Jesus er KRISTUS – Guds udvalgte konge – og Guds søn!

Hvad siger Bibelen om Jesu identitet? Markus siger, at Jesus er KRISTUS – Guds udvalgte konge – og Guds søn! Han viser det, ved at pege på Jesu magt og autoritet: – Til at undervise – Over sygdomme – Over naturen – Over døden – Til at tilgive synd

Magt og autoritet til at undervise Mark 1,21-22, s. 80

Magt og autoritet til at undervise Mark 1,21-22, s. 80 Ikke som deres skriftkloge

Magt og autoritet til at undervise Mark 1,21-22, s. 80 Ikke som deres skriftkloge Ikke bare teori

Magt og autoritet over sygdomme Mark 1,29-34, s.81

Magt og autoritet over sygdomme Mark 1,29-34, s.81 Hans modstandere tvivler ikke på helbredelserne, men på baggrunden (Mark 3,22, s. 86)

Magt og autoritet over naturen Mark 4,35-41, s.89

Magt og autoritet over naturen Mark 4,35-41, s.89 GUD har magt over naturen

Magt og autoritet over døden Mark 5,21-24 og 35-43, s.91

Magt og autoritet til at tilgive synd Mark 2,1-12, s.82

Magt og autoritet til at tilgive synd Mark 2,1-12, s.82 Tilgivelse vigtigere end helbredelse!

Begrebet synd Moderne forståelse: – Synd er spændende – Synd gør livet mere krydret – Synd er blevet dyd

Begrebet synd Moderne forståelse: – Synd er spændende – Synd gør livet mere krydret – Synd er blevet dyd Jesu forståelse: – Synd er meget alvorligt – Synd er menneskets allerstørste problem – Synd er at vende Gud ryggen

Markus udfordrer:

1.Vil vi lade Jesus være VORES underviser?

Markus udfordrer: 1.Vil vi lade Jesus være VORES underviser? 2.Tør vi stole på, at han har styr på VORES liv?

Markus udfordrer: 1.Vil vi lade Jesus være VORES underviser? 2.Tør vi stole på, at han har styr på VORES liv? 3.Går vi med til, at han har kontrol over naturen – at VERDEN er i hans hånd?

Markus udfordrer: 1.Vil vi lade Jesus være VORES underviser? 2.Tør vi stole på, at han har styr på VORES liv? 3.Går vi med til, at han har kontrol over naturen – at VERDEN er i hans hånd? 4.Har vi tillid til, at han endog har magt over døden?

Markus udfordrer: 1.Vil vi lade Jesus være VORES underviser? 2.Tør vi stole på, at han har styr på VORES liv? 3.Går vi med til, at han har kontrol over naturen – at VERDEN er i hans hånd? 4.Har vi tillid til, at han endog har magt over døden? 5.Kan vi tro, at han har magt til at tilgive?

Hvad er Jesu identitet?

Vi mennesker har mange bud!

Hvad er Jesu identitet? Vi mennesker har mange bud! For Markus er der ingen tvivl: – Han er Kristus, Guds eneste udvalgte konge – Han er Guds søn – Han er Gud selv