Ansøgning Uopfordret ansøgning Ansøgning via jobannonce.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Motivation og ansøgning
Advertisements

Involvering og organisering i socialt entreprenørskab 1.
Velkommen til Nyledigmøde i MA.
Reform af førtidspension og fleksjob
De to officielle miljømærker
Om kun 3 dage kan du sige goddag til 3 højt kvalificerede kandidater 18 SER Recruitment Østerbrogade 125, 5. sal 2100 København Ø Tlf
Kom og mød fremtiden IVA den 25. oktober 2011 v. Nina Hallgren Steinrud, DM.
Velkommen. Agenda •Hvorfor informationsmøde nu? •Hvad er der sket de sidste 3 måneder? •Hvor vil vi gerne hen? •Aktiviteter frem til 31. december •Hvordan.
Bliv klogere på salg til kommuner Dialog-workshop –
En præsentation af Senior Erhverv Nordsjælland
G4S og Erhvervsakademi Aarhus
Netværk Familie Arbejds- relationer Dig Venner Fritid Perifere
Den gode ansøgning Til LAG Himmerland
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Sociale Medier og Jobsøgning - Sælg dig selv på nettet.
Velkommen til vejledningsmøde i MA. Dagens program Fælles information ca. 45 min. (slides på ma-kasse.dk) Medlemstilbud Rådighed og jobsøgning MA, jobcenter.
Velkommen til vejledningsmøde i MA
Tilskud til IKT-projekter - Støttepuljer for SMVer V. Søren Bjerregaard Pedersen Norddanmarks EU-Kontor.
9 steps på vejen – frem til i dag?. Siden 2010 = 6 årlige kalendere på 5 regioner. Del af kommunikationsstrategien = se på, om det er en bedre løsning?
Tillykke, du er et talent!
VEJEN TIL JOBBET Det er godt at være bevidst om alle muligheder. Jo større en del af stillingsmarkedet, du bearbejder, jo større er sandsynligheden for,
Er Hovedstaden klar til fremtidens udfordringer? v. Cheføkonom Klaus Rasmussen, DI 2. april 2008.
Den 28. oktober 2004 v/Anna Pelvig, PELVIG & PELTZ Markedsføring i praksis -cases.
Jobrådgivernes Brancheforening Brugertilfredshed hos ”anden aktør” København 30. november 2011.
Uddannelsesafklarende samtaler - hvordan er det gået? Mogens Bak Hansen, Arbejdsmarkedschef Jeanette Johansen, Teamleder Anders Ladegaard, Centerleder.
UGE PLAN Mandag 07/10 Tirsdag 08/10 Onsdag 09/10 Torsdag 10/10
SOCIALE MEDIER LinkedIn Facebook Twitter Google+ Instagram Pinterest Vimeo.
Introduktion af Danmarks største jobmarked på Godkendt rådgiver for Selskabet.
JOBSØGNING (SMV) Hvorfor er SMV så interessante? % af alle job bliver annonceret % af alle job bliver besat via netværk og uopfordrede ansøgninger.
Program for jobsøgningsforløb
UOPFORDREDE ANSØGNINGER
Global Compact og CSR – fra principper til praksis 3. juni 2008 Muligheder for støtte gennem VÆKSTmidt programmet.
Hvorfor Digital Post? - og vejen dertil
Natmus.dk. BETA – forever? Organisering Fra ”hjemmeside” til digital tilstedeværelse - Være synlige og ”findbare” på nettet - Møde brugerne og deres.
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm"
Køge Erhvervsservice 6. Februar Agenda -Præsentation af os -Lidt om Køge Erhvervsservice -Vores biks og værdier.
SMALL BUSINESS er BIG BUSINESS Hvad kræver det at blive Small Business Specialist? Marlene Dissing Projektkoordinator.
ANSØGNINGEN At søge job handler blandt andet om at skrive ansøgninger
Mål 2-Lånefonden er etableret med støtte fra Den europæiske Regionalfond. Nordjyllands Amt Præsentation af Mål 2-Lånefonden.
Klimaklar i Skibhus Bag om projektet
Det Kommunale Innovationslandskab
DMU PeopleXS Workflows (alt) (uden forhandlingsdel) Stillingsfaser – Opslag Fremstilling/validering, godkendelse, annoncering – Bedømmelsesudvalg.
DJF PeopleXS Workflows (uden forhandlingsdel) Stillingsfaser – Opslag Fremstilling/validering, godkendelse, annoncering – Bedømmelsesudvalg.
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Oprettelse af fysioterapeutklinik
Obligatorisk Selvvalgt Opgave -Kirurg
Ledelse i nyt perspektiv Skandia:investforum, 18.marts Har krisen påvirket de danske ledere og deres måde at være ledere på?
Virksomhedsrettede muligheder Virksomhedspraktik Ansættelse med løntilskud – efter 6 måneders ledighed –Offentligt –Privat.
Ansøgningen Hvad skal du skrive?
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
Små fleksjob i Aarhus Jobcenter Aarhus. Fællesinformationsmøde: Struktur fra Nyfleks Virksomheds kontakt Kompetence afklaring Netværks café Samtale Jobsøgning.
Velkommen til cv-møde i MA. Dagens program Fælles information ca. 45 min. (slides på ma-kasse.dk) Medlemstilbud Rådighed og jobsøgning MA, jobcenter og.
Rikke Milling KonradsenTlf.: Hovedgaden 24, 3. th., 8600 Silkeborg Brdr. Madsen A/S Voldgade SilkeborgSilkeborg,
Ansøgning for dummies.
- En hurtig guide til at lave et godt CV og en mål rettet ansøgning
Markedsføring og reklame
Funktioner og arbejdsdeling
Virksomhed og iværksættere
Velkommen til cv-møde i MA
Navn: Bjarke Steen Rasmussen
Velkommen til cv-møde i MA
Ansøgning for dummies.
- En hurtig guide til at lave et godt CV og en mål rettet ansøgning
1. kontaktmøde Velkommen til Workshop om afkodning af jobopslag og telefonisk kontakt Hils på hinanden  Husk at bestille drikkevarer Præsentér dig.
1. kontaktmøde Velkommen til workshop om Kompetenceafklaring, CV og Netværk. Hils på hinanden, jeres networking starter nu
Torsdag den Oplæg ansøgning og cv Start med at lave et cv
Humanistisk Entrepreneurship 7 Forretningsmodeller Paradokser i spil Forretningsplanen  Pillon - KU Plans are nothing – planning is everything (Dwight.
Ansøgning for dummies.
Ansøgning for dummies.
Præsentationens transcript:

Ansøgning Uopfordret ansøgning Ansøgning via jobannonce

ISBJERGET 30-40 % af alle job bliver annonceret 60-70 % af alle job bliver besat via netværk og uopfordrede ansøgninger Netværk = Store virksomheder Uopfordrede ansøgninger = Små og mellemstore virksomheder Tallene varierer i forhold til, hvor stor jobomsætningen er på arbejdsmarkedet Det er med jobsøgning som med salg. Jo bedre, du kender dit marked, desto bedre bliver du i stand til at vælge, hvordan du skal henvende dig til dine kunder, og jo mere sandsynligt er det, at du får noget solgt. Inden du går i gang med at søge job, kan det derfor være en god idé at se lidt nærmere på de forhold, der generelt kendetegner stillingsmarkedet. Det er vores erfaring, at mange kun er opmærksomme på en begrænset del af stillingsmarkedet. Og dermed forringes mulighederne for at finde nyt job. Det er godt at være bevidst om alle muligheder. Jo større del af stillingsmarkedet, du bearbejder, jo større er sandsynligheden for, at jobsøgningen lykkes. Samtidig giver det dig det bedste grundlag for at vælge, hvordan du vil bruge dine kræfter i jobsøgningen. Stillingsmarkedet er generelt kendetegnet ved, at det er opdelt i et synligt marked og et usynligt marked. Det synlige stillingsmarked omfatter opslåede ledige stillinger, der er annonceret i aviser, i fagblade og på internettet. De fleste har nem adgang til det synlige stillingsmarked, og derfor er der ofte mange ansøgere til hver stilling. Dermed er du i hård konkurrence, når du søger i den del af stillingsmarkedet. Det usynlige stillingsmarked rummer de stillinger, der ikke er annonceret eller offentliggjort på anden vis. Enten fordi de ikke er ledige i øjeblikket, måske er stillingen slet ikke beskrevet endnu, eller måske er virksomheden ikke begyndt at rekruttere til stillingen endnu. På det usynlige stillingsmarked finder du også de stillinger, som kun vikarbureauer, rekrutteringsfirmaer og headhuntere kender til. Undersøgelser viser, at det usynlige stillingsmarked generelt er det største – det er her, de fleste job besættes. Det er med stillingsmarkedet som med et isbjerg − kun toppen er synlig, og langt den største del er usynlig. Lederne: Helt ny undersøgelse hos Lederne tilkendegiver, at 14 pct. af de adspurgte ledere har fået deres job via uopfordret ansøgning 17 pct. af medarbejderne, som lederne har ansat, er via uopfordret IAK: I IAK spørger vi løbende vores medlemmer om, hvordan de fandt deres nye job. Sidste gang i efteråret 2009, hvor 40 % fandt deres job via et stillingsopslag og 40 % via netværk. 16 % fandt deres nye job via uopfordrede ansøgninger, og 4 % valgte at blive selvstændige. Kilde: Danmarks Statistik 2012

STILLINGSMARKEDET Nye tal, som Dansk Arbejdsgiverforening har offentliggjort i februar 2014 i nyhedsbrevet AGENDA, viser at: 810.000 danskere hvert år skifter job (jobomsætning) Mere end hvert tredje job besættes af en ledig eller en nyuddannet I den private sektor svarer det til 38 % af ansættelserne I det offentlige er tallet 32 % 60-70 % af de 810.000 job besættes via det uformelle jobmarked

FORSKEL PÅ CV OG ANSØGNING CV er bagudrettet – alt, hvad du har lavet/udført Ansøgning er fremadrettet – hvordan vil du gribe arbejdsopgaverne an i virksomheden

UOPFORDRET ANSØGNING Kreativ ansøgning Kort og præcis max. ½ A4 side Skal kunne læses i mailen Arbejdsgiver har ikke bedt om at få noget Proaktiv – du skal selv handle

UOPFORDRET ANSØGNING Motivation + ros-ros-ros! Hvilke opgaver tilbyder du at løse Hvilke kompetencer byder du ind med Afslutning + handling Foreslå at søge branchebestemt – så kan ansøgning/motivation rettes mod en hel branche Vær meget konkret med opgaverne Lav tegningen - Jobindex

TRADITIONEL ANSØGNING Overskrift Indledning Baggrund Motivation Hvad kan du tilbyde Afslutning De fleste ansøgninger ser således ud Aldrig standard

ANSØGNING VIA JOBANNONCE Hvordan kan du skille dig ud blandt mange ansøgere? Altid ringe først Hvad vil du prioritere i jobbet? Glem alt om en ansøgning - lav i stedet en forretningsplan! SKIL DIG UD!

EKSEMPEL PÅ FORRETNINGSPLAN Resumé Idégrundlag Personlige ressourcer og mål Produktet/ydelsen Markedsbeskrivelse Salg og markedsføring Organisering af virksomheden Udvikling af virksomheden Budgetter Finansiering FÅ et eksempel, der kan deles ud Eller spørg ud i plenum, om de har nogle eksempler på, hvad der kan stå i en forretningsplan