Kontaktforældre Program

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den gode Klasse Forældresamarbejde 1. Møde i klassen.
Advertisements

Trivsel - et fokusområde
Orientering om skolebestyrelsesarbejdet
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
Vore børn skal trives, og det kan vi forældre være med til at styrke.
Skolen er vores fælles ansvar
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
Informationsaften Aftenens program:
Trivselsgrupper for forældre
Skolebestyrelsens opgaver
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Program Velkomst – Allan Nyt fra matriklen – Allan og Lars
Folkeskole-reformen August 2014.
Klassedannelser til Ansgarskolen Program  Velkomst og intro  Formål  Skolebestyrelsens principper for klassedannelse  Ansgarskolens handleplan.
Lærerprofessionen.
Læreplaner Der skal i alle dagtilbud udarbejdes en pædagogisk læreplan som skal give rum for leg, læring og udvikling. Den pædagogiske læreplan beskriver.
Skolebestyrelsesdrøftelse 2009
Forældre fremmer fællesskabet
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Forældremøde X årgang.
Velkommen til informationsmøde om 0. klasse på Skovshoved Skole
Faglighed og omgangsform
Billum skole Overordnet udviklingsplan Den politiske beslutning fra 2007 omkring skole/SFO danner baggrund for dette materiale. Planen er til debat og.
FDF.dk/landslejr. Indledning •Struktur og planlægning –Hvad skal holdlederen overveje inden lejren –Hvad er holdlederens rolle på lejren •Alle skal trives.
Skolebestyrelsen  7 forældrerepræsentanter  2 medarbejderrepræsentanter  Alle skal udfylde en tavshedserklæring  2 elevrepræsentanter  Alle har stemmeret.
Skelgårdsskolens skolebestyrelse Velkommen Kontaktforældremøde på Skelgårdsskolen 23 april 2009.
Det gode klasserådsarbejde
Værdiregelsæt… Ørslev Skole… Klik dig frem vha. musen / piletasterne.
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Målsætning og værdigrundlag for Sølvgades Skole Målet er, at eleverne på Sølvgades Skole bevarer lysten til at lære, at være nysgerrige, selvstændige og.
Forældremøde Ellepilen 11. April Hvem er vi?
Årsberetningen For Høng Skole.
Hvad laver skolebestyrelsen på Dagnæsskolen?
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen 25. april 2012.
Kontaktforældremøde Skelgårdsskolen
Videreudvikling af skolehjem samarbejde
Lindegårdsskolens forældre samarbejde Forslag til Skolebestyrelsen den 11. oktober 2006 den 11. oktober 2006.
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Kontaktforældremøde den 12/1-12 Kontaktforældrerollen?
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Formålet med mødet Gennemgå og samle de input vi fik fra møderne
Idékatalog til Klasseforældrerådet
Oplæg: Formål, mål og målsætninger.  § 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder, der: forbereder dem til.
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Introduktion til Kontaktforældrerolle Og videreudvikling d. 21. oktober 2014.
Dit barn gør ikke hvad du siger men hvad du gør
Udeskolekursus Tårnby Kommune, august 2011
Kursus for kontaktforældre
Visionsdagen Hvad kom der ud af dagenHvad kom der ud af dagen Lærernes oplevelse af dagenLærernes oplevelse af dagen Det opfølgende arbejdeDet opfølgende.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
Dialogmøde Forældresamarbejde - forældre og forældrebestyrelsen imellem.
Skolebestyrelsens årsberetning Skolebestyrelsens opgaver Skolebestyrelsen fastsætter principper for skolens virksomhed, herunder om –undervisningens.
Informationsmøde for forældre til kommende børnehaveklassebørn
Velkommen til Klasseforældremøde i x klasse. Aftenens program 1. Status på arbejdet med ”Forventninger til elever” v. klasselærer/ forældre 2. Udvikling.
Den usynlige klassekammerat v. Lysholm Skoles forældrebestyrelse
Kære forældre i de nye 0.-klasser! Velkommen til skolen til jer og jeres børn. Velkommen til en snak om samarbejde.
Velkommen til forældremøde = 5 Når børnene … … har mange i klassen, som de kan lide at være sammen med. … oplever et godt sammenhold … har tillid.
Skolebetyrelsens virke. Hvad SKAL skolebestyrelsen AFGIVE BERETNING INDKALDE skolens forældre mindst én gang årligt for at drøfte skolens virksomhed BESVARE.
Korsager Skole 3. februar Præsentation og referat fra Kontakt- og trivselsforældre ekstra møde.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
- Kom tættere på dit barns skolegang
Skolebestyrelsens beretning 2018
Princip for kontaktforældre
Informtationsmøde kommende 7. klasser
Bliv en tryg Kontaktforældre, der batter
Årshjul Baggrund Indholdet i Årshjulet tager udgangspunkt i Folkeskolelovens § 44, stk. 1 som siger, at skolebestyrelsen har pligt til at føre tilsyn.
Præsentationens transcript:

Kontaktforældre Program Hvilke opgaver kan du være med til at løse Et velfungerende forældrenetværk Dine personlige fordele Sparring til skolebestyrelsen Skabe trivsel i dagligdagen

TRIVSEL & LÆRING Børn og unge udvikler sig videns- og erfaringsmæssigt hvis de: Er undervisningsparate Er opdraget Trives Er trygge.

Kontaktforældre Sætte debatemner ”efter alder” på dagsorden Ligeværdigt samarbejde E + L + F Drøfte hvad der er vigtigt for den enkelte og for fællesskabet Deltage i klassens/skolens fællesskab Et sæt spilleregler for samarbejdet i klassen (værdier og kulturer)

Kontaktforældre Deltag i planlægningen af forældremøder Sæt Skole/hjem – samtaler på dagsorden Være bevidst om klassens årsplan Være orienteret om Emneplan for undervisningen/de enkelte fag

Et velfungerende netværk Sociale aktiviteter er en god måde at ryste børn, forældre og lærere sammen – Fx: Fælles spisning og hyggeaftener En tur i svømmehallen, Dyrehaven el. lign. En tur ud i naturen – skovtur, drageflyvning mv. Fælles fødselsdage Weekend ture

Dine personlige fordele Du får en bedre kontakt med klassens lærere Du ved mere om hvad der sker på skolen og i klassen Du får god kontakt til de andre forældre i klassen Du lærer børnene i klassen bedre at kende Du bliver et kendt ansigt på skolen

Et skridt videre…. Sparring til skolebestyrelsen SB kunne medinddrage forældre ved at ”høre” om deres meninger om udarbejdelse af: Principper for deres børns klassetrin Målsætninger for deres børns klassetrin Temadage og temaarrangementer Ordensregler Pædagogisk Råd Skolebestyrelsen

Konflikter og uoverensstemmelser Kontaktforældres rolle Skolebestyrelsens rolle Ledelsens rolle

Fællesskab - individualisme Mobning Forældresamtale i børns nærvær Børn, et spejlbillede af deres forældre Børn overtager forældres fordomme