Ketoner og Aldehyder Af Peter og Toke.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Læselyst Et læsetiltag på mellemtrinnet på Randersgades Skole, hvor eleverne læser 20 min. hver dag over en periode på to måneder. Randersgades Skole Randersgade.
Advertisements

Den korte opsporende samtale
Mærkning og brugsanvisninger
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
Momenter i livet   Der er øjeblikke i livet hvor du savner nogen så meget at du bare ønsker at tage dem ud af dine drømme og kramme dem rigtigt!
med de helt rigtige svar
Så er ordbogen endelig kommet. Enhver Kvinde og Mand bør eje den
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Et rigtig glædeligt julekort
Er du vokset op i 50-, 60- eller 70-erne..... ?
Vi hører altid om kvinders “regler”, her er så mændenes regler.
I himlen.dk Et ordenligt Julekort.
Fagre nye tider! Jamen det er jo dejligt, at tingene udvikler sig så hurtigt, at det nu er muligt, at præsentere sine billeder i noget der nær ligner.
Mine roser Jeg elsker alle blomster, men aller mest roser Roser er aldrig ens men er lige så forskellige som os mennesker Det er hvad der gør dem så fascinerende.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Middelalderaften på Ikast Nordre Skole Skrevet af eleverne: Pernille Bjerg Iversen 5A og Mia Søndergaard Jepsen 5B.
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
Velkommen til Jeopardy: Trafiksikkerhed i Øjenhøjde
Introduktion Stil gerne spørgsmål og giv kommentarer – på forhånd tak
Rehabilitering til borgere med hjertesygdom
Organisk Kemi For Dummies
Præsentationen starter automatisk. Som du synes. Slå højttalerne til.
Evaluering af introkurser Hvilken uddannelse har du besøgt? AntalProcent STX19125,0 HHX8310,9 HF111,4 HTX10113,2 Sundhed, omsorg og pædagogik547,1.
Brobygning 9. og 10.klasse Efteråret 2011 UU Lolland-Falster.
At skabe den livsnære samtale David Viftrup. Kristne venner Relation til præst Kristne aktiviteterBibelenÆgtefælle BørnForældre Resarch by John Finney,
”Der er ingen sår der ser godt ud”
KVINDELIG SELVSIKKERHED
Sket er sket … Og står sjældent til at ændre
For nydlig kl foran hoveddøren. En fyr følger sin veninde hjem. Lige ankommet og udveksling af godnatkys, får ham til at føle sig en smule opstemt.
...Slap af... HJGHK. Hvis du er rigtig træt af af den daglige stress som du skal til at gå igennem..
Kapitel 4 – nogle citater
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
En fejl af stor betydning...
Mandag 19/9 mødtes vi i skolen.Vi fik at vide vi havde Naturuge og at vi skulle en tur i skoven. Vi gik vi gik og vi gik, men alligevel sagde lærerne at.
Kapitel 6 – nogle citater og overvejelser.
Min identitet af Julie 10.A Udseende Jeg har langt lyst og lidt krøllet hår. er lav. blå øjne.
Hold fast, hold ud eller hold igen
Hanne og Marianne siger tak for et par gode uger. Vi glæder os til resten af året sammen med jer! Opstartsugerne på Sønderholm Skole På de følgende sider.
Til finalen Lidt af hvert Alkoholer Navne Reaktioner Isomeri
Reklamer Reklametyper.
Jeg har altid vidst det.... Og her er BEVISET De kan det simpelthen ikke.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Den æstetiske krop Opgave Billedanalyse.
Du ønskes en rigtig glædelig jul
Hallo er 17:45 og jeg fik lige lyst til, at sende dig nogle dejlige varme.
Carboxylsyrer og Estere!
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
Vestbjerg Byggemarked A/S Gruppe 2
Mig Her er Jeg Jeg hedder Lea Jeg har fødselsdag den 12.april.
FORMKRAV VED INDSTILLING AF EMNER TIL HHV-RÅDET Bilag 2 til forretningsorden for HHV-rådet 1.
Jette Rasmussen Demenskonsulent
Før vi starter på alkoholer, skal vi lige kigge på alkanerne (olier) fra 8.klasse-bogen. Navnene på de forskellige alkaner er udgangspunktet for navngivningen.
Katte.
1. Kor. 1:17-2:5 For Kristus sendte mig ikke for at døbe, men for at forkynde evangeliet, dog ikke med talekunstens visdom, for at Kristi kors ikke skal.
Livet er dejligt! Det består af en masse små dejlige øjeblikke...
En fejl af stor betydning...
Læreren som læringsleder
 Planlægning › Kommunikationsplanlægning › Teknisk planlægning  Krav- og testspecifikation › Krav til produkt  Design › Brugergrænseflade  Implementering.
Iselingeskolen Elevevaluering 25. og 26. oktober årgang 87 elever.
Når adfærdsændring ikke er så nemt Den 18. maj
Mærk dig selv.
20 års fødselsdagsfest Børkop års fødselsdagsfest 2014 November 1994 blev den første UNO konference afholdt på Børkop Højskole.
Naturfag – Fra alkohol til fremstilling af plast Tradium – Randers Malerskole Organisk kemi og alkoholer: Alkoholer er en stor sidegren af den organiske.
Sociale Medier Er min virkelighed digital? Og er det digitale virkeligt? SØS idrætsefterskole 28/
og jeg fik lige lyst til , at sende dig
En fejl af stor betydning...
...Slap af... HJGHK. Hvis du er rigtig træt af af den daglige stress som du skal til at gå igennem..
Alkohol.
Præsentationens transcript:

Ketoner og Aldehyder Af Peter og Toke

Generelt Aldehyder er oxidations produkt af en primær alkohol. Ketoner er oxidations produkt af en sekundær alkohol. WOW! – Vi fik lige lyst til noget whiskey

Primære og sekundære Alkoholer Ethanol, Primær alkohol. Det der kende- tegner primære alkoholer er at OH-gruppen sidder på enden af carbon-kæden. Butan-2-ol, sekundær alkohol. Når OH- Gruppen sidder et uforgrenet sted midt på carbon-kæden.

Aldehyder Her ser man reaktionen for en primær alkohol Ethanol Ethanal - tømmermænd Her ser man reaktionen for en primær alkohol der oxideres til en aldehyd. Det er også denne reaktion der sker i kroppen når der indtages alkohol. I kroppen oxideres det dog videre til eddike-syre, så tømmermændene forsvinder. Been there, done that?

Ketoner Butan-2-ol Butanon Her ser man reaktionen for en sekundær alkohol der oxideres til en keton. Det er rimeligt heftigt, hva?

Og hva’ så? Kan skidtet bruges til noget! Ja, selvfølgelig! Både aldehyder og ketoner bruges som aromaer og smagsstoffer i mange fødevarer. Fx er den velkendte duft af mandelessens rent faktisk aldehyden benzaldehyd. Vi vidste ikke lige hvad der skulle være her, så her er en kanin med en pandekage på hovedet.

Rulleteksten! Vi vil gerne sige tak til følgende personer, uden jer ville dette ikke være muligt! Peters forældre: fordi i bare er seje! Tokes forældre: Jeg elsker jer sgu! Vores hunde og søskende: I er så dejlig bløde! Havregryn: I giver bare en rigtig god start på dagen Kaninen med pandekagen på hovedet: Du har været en fantastisk inspiration for os alle, tak! Det danske skolesystem: Vi elsker jer for alle jeres nedskæringer! Vores græsplæner for at være så dejligt grønne. Peters pude: vi har bare haft mange dejlige nætter sammen! Nårh ja, og så Tom for at være en lækkerbisken