Elevenstrivsel.dk Målgruppe Sårbare elever Årsag: -Stress -Forældres skilsmisse -Generel uro i familien -Forventningspres -Uddannelsespres -Et særligt.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Trivsel - et fokusområde
Advertisements

Psykisk arbejdsmiljø.
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
At have øje for alle tanker om børn og palliation 15. november 2013
Undervisningsmiljø undersøgelse fase 2
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Sæt pennen på papiret Skriv de årsager til uro hos spædbarnet ved brystet, som falder jer ind…. Uro ved brystet s kan skyldes…
Folkeskolereformen på Dronninggårdskolen Version 1 Skoleåret
Buskelundskolens børnehave Fokus for år
Psykoedukation til unge i OPUS
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
VELKOMMEN TIL PÅRØRENDE PSYKOEDUKATION Session 1 - Introduktion.
Folkeskole-reformen August 2014.
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Forældremøde X årgang.
Skolereformen Overordnede mål:
Verdensdagen for selvmordsforebyggelse 10 september 2013
Fælles bestyrelsesmøde Ødis skole
4 fokuspunkter i kommende skoleår • Motion • Læsestund for alle klasser • Læring i bevægelse • Glæde og trivsel.
Fælles forældremøde Thurø
Hvad skal folkeskolen? For det første skal folkeskolen udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. For det andet skal folkeskolen mindske.
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
4K-pårørendegruppe Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Gentofte, Rudersdal
Velkommen til orienteringsaften vedrørende Folkeskolereformen.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Relationer – børn og voksne
Dragør Skole Syd & Nord Jerrik Walløe Præsentation af sig selv.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Nye Veje i Specialundervisningen. Målet for Nye Veje Det overordnede mål er, at alle børn skal inkluderes mest muligt med respekt for deres funktionsniveau.
Velkommen. Psykoedukation... betyder undervisning (om psykisk sygdom). Film Dias Spørgsmål og svar Opgaver Varighed: 1 time.
Eleverne bliver bedre Eleverne læser nu lige så godt i 3. klasse, som de gjorde før i 4. klasse. I naturfag og matematik er de nu lige så gode i 4. klasse,
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Folkeskolereformen på vores skole
Folkeskolereform på Vestre Skole 2014
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Folkeskolereform 2014.
Espe Maria Kahler, Integrationsnet, DFH Side 1 Hvad skal man have blik for hos et flygtningebarn i mistrivsel?
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Valhalla, integreret daginstitution Nyborg
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
Og hjemmearbejde. Er forældrehjælp altid god hjælp? Hvordan ser og oplever barnet verden? Hvilke små forklaringer og hjælpemidler kan synliggøre matematikken?
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
Finland Uddannelse Skoleliv. Dagsorden  Præsentation  Læreruddannelse  Skolesystem  Skoleliv.
Udsatte børn i folkeskolen - hvordan løser folkeskolen opgaven? Specialundervisningen i folkeskolen.
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
Relation mentee/mentee`s forældre/mentor – bud på, hvordan mentee og forældre involveres, så de spiller en aktiv rolle i relationen og selv opsøger mentor.
Største uddannelsespolitiske udfordring Uddannelsessamfundet hægter potentielt ca. 20 % af i overgangen til ung.udd. 28 % får ikke en erhvervskompetencegivende.
Den attraktive arbejdsplads!
Skolereform … og valgmøde Højgårdskolen april 2014.
Håndtering af Sygefravær
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
Unges holdninger til kriminalitet, staf og behandling
Projekt X:IT - Støtter dit barn til et liv uden tobak Forældremøde 7, 8 og 9. klasse – Projekt X:IT.
FORÆLDREINDDRAGELSE - I DAGBEHANDLING AF BØRN OG UNGE MED SPISEFORSTYRRELSE Ved sygeplejerske John Dietz, psykolog Anne Lydolff og forælder Eva Elle.
Børn og voksnes rettigheder.
Omsorg for børn og unge, der har en hjerneskadet mor eller far
Velkommen I bedes sætte jer i par ved siden af én I ikke kender i forvejen. Tak Marieke Brinck Efterskolernes Sundhedskonference den 14. maj
Unge og mistrivsel Perspektiv og støtte
Det forpligtende fællesskab – inklusion i efterskolen – Velkomst v. Lone Greve Petersen, Formand for pædagogisk enhed, Efterskoleforeningen.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Spot på æresrelaterede konflikter – symptomer og mestringsstrategier UU Danmark 28. September 2016 Basim I. Osman cand. psych., aut. psykolog selvstændig.
Føj gerne andre emner til, hvis de synes mere relevante for dig.
IKH Søskende som pårørende INSTITUT FOR KOMMUNIKATION OG HANDICAP
Præsentationens transcript:

elevenstrivsel.dk Målgruppe Sårbare elever Årsag: -Stress -Forældres skilsmisse -Generel uro i familien -Forventningspres -Uddannelsespres -Et særligt sensitivt sind -Sorg -Dødsfald i nære relationer -Manglende selvværdsfølelse -Manglende nærvær -Tidligere at have være udsat for mobning eller måske føler sig udsat for mobning på skolen -Mangel på tid til ro i hverdagen -Svære tanker om fremtiden -At have svært ved at føle sig tilpas og passe ind -At være forvirret og ulykkelig i den uendelige jagt på at være, som hun ser alle andre er, som hun TROR hun også skal være Friskoler Efterskoler Folkeskoler 10. kl. Centre Kommunes Børn & Unge afdeling Trivselscoaching hos elevenstrivsel.dk i Revninge 1

elevenstrivsel.dk Aktuel situation -Inklusion -Yderligere pres på lærerne -Flere nuancer i klasseværelset -Indlæringsstrategier -Socialisering -Mindre nærvær -Flere sårbare elever der ikke ses -Elever der har problemer af normal karakter, som fylder i dem, bliver stille og forsvinder i mængden -Mindre tid til den enkelte elev Frafald af elever Skolens økonomi Konsekvens Elevens nederlag og mindreværdsfølelse Vi ser det som et must for skolerne at øge fokus på trivslen, for at sikre forældre og børn et trygt skoleliv, i samvær med andre børn og unge. Som samfund ønsker vi nogle livsduelige og glade børn og unge – det vil vi elevenstrivsel.dk gerne hjælpe til med. 2

elevenstrivsel.dk Hvad kan skolerne bruge elevenstrivsel.dk til? At forebygge elevfrafald grundet mistrivsel hos eleven. At sikre at skolen bibeholder den økonomi som følger eleven. At bruge elevenstrivsel.dk til at profilere skolen som en skole hvor man har fokus på elevens trivsel. Det har en stor pr værdi i forhold til forældre og renommé, især i forhold til inklusion, som tager meget af lærerens tid. At tage udgangspunkt i at konceptet har en success-rate på 100%. At trække på mine 14 års erfaring som kontakt- og trivsels-lærer At formindske presset på lærerne. At få nærvær og tid til eleven i fokus. En investering i trivslen på skolen Sikker økonomi medfører god trivsel i ledelse medfører god trivsel i medarbejdergruppen medfører god trivsel hos eleverne. 3

elevenstrivsel.dk Metode Opstartforløb og Masaikursus (i alt 30 timer) Opstart (10 timer) Samtaler med skolens medarbejder og masaimakker. Fremlæggelse af Masaikursus til en fællessamling. Screening af elever til Masaikursus. Masaikursus (20 timer) 5 dage af 4 timer med 6 elever og masaimakker. Der kan bestilles flere Masaikurser efter behov. 4 Trivselsamtaler 3x45 min en gang om ugen, i løbet af skoleåret, 25 uger: 75 lektioner a 45 min 2x45 min en gang om ugen, i løbet af skoleåret, 25 uger: 50 lektioner a 45 min. Individuelle samtaler med elever en gang om ugen på skolen. Forskellige elever med forskellige problematikker som har brug for samtaler i kortere eller længere tid, dermed en fleksibel samtalestruktur som giver plads til mange elever. Dog altid mindst tre samtaler pr elev. Individuelle samtaler 75 min Individuelle samtaler med børn og unge på Revninge Bygade 5. Der er mulighed for gruppesamtaler med børn og forældre – og/eller børn og støttteperson. Vi tilbyder også trivsel- og coachingsamtaler under : teenagetrivsel.dk og dinegentrivsel.dk. Som er målrettet teenagere og deres familie og voksne som har brug for trivsel- og coachingsamtaler.