Vinsmagning Hasserishave, d. 19/9 2013.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Jeopardy af 7.b Sct. Jørgens Skole
Advertisements

Hvad hedder det ????. Hvad hedder det ???? Portvin.
- En historie om kulstoffets rejse
Surdej til rugbrød.
Slagterkurvens sensorik
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
Torbenfeldvej Vallensbæk strand Tlf.: – – dagligt brug af vores hjemmeside •AGEN LYS har en stor og omfattende.
Mad og vin – det lykkelige ægteskab
Gate 21 – Fælles DNA Gate 21 – Fælles DNA • 31. marts 2014 • Jørgen Lindegaard Olesen, PlanEnergi.
Liberia.
Amarone della Valpolicella Classico. Smageprogram Degani Amarone della Valpolicella 1993 Gherlar Amarone della Valpolicella 1997 Tomasso Amarone della.
Boblende nydelse og luksus
Analyse for Ældre Sagen: Trafikundersøgelse: Cykel, cykelhjelm mv Rapport Marts 2010.
Bornholm Bornholm kaldes også for klippeøen eller solskinsøen. Øen har et areal på 588,5 km² og der er indbyggere (2010)
Velkommen til Spanien, Andalusien Af Mariann Præstegaard
På opdagelse blandt Roussillons vine Anneks 1 : Druesorter til hvide AOC vine.
Velkommen til vinsmagning. ALSACE Robert & Astrid Muhlberger er 4. generation i Muhlbergers historie Ejendommen er på 13,5 ha. Deres filosofi er at udvikle.
Livets Ord Juli 2009.
Kort over området. Den røde ramme viser Frilandsmuseets område.
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
Livets Ord Juni 2011 ”Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det gode,
Livets Ord Februar 2010 “Jeg er døren. Den, der går igennem mig, skal blive frelst; han skal gå ind og gå ud og finde græsgange” (Joh 10,9).
Annex 2: Røde vine Centre d’Information des Vins du Roussillon Vignobles et grands crus du Roussillon På opdagelse blandt Roussillons vine.
Introduktion til Kongen og hans Rige
Dansk – fransk Menulære
F RANSK V INLOV Vin de Table Vin de Pays VDQS AOC Cru Classe systemet.
Korsets kald og kraft i syv sætninger: 1.Total tilgivelse Soning for synd! 2.Retfærdiggørelse nuFællesskab med Gud! 3.Ny familieKirken kaldes frem! 4.Frihed.
På opdagelse blandt Roussillon vinene. På opdagelse blandt Roussillon vinene - 2 Geografisk Placering Roussillon: Den østlige del af departementet Pyrénées-orientales.
Kan Bordeaux klare konkurrencen fra ”de nye vinlande” ? 3 udfordringer til Bordeaux.
BORDEAUX THE WORLD’S FINEST WINES. HISTORIEN I 1600-tallet begynder Haut-Brion som de første at arbejde med forbedringer af vinen. I 1600-tallet begynder.
Vinfremstilling: Af Thomas Buhelt..
Barolo af Thomas Rydberg. Terra del Barolo Terra del Barolo 1999 Terra del Barolo 1999 Irma til ca. 100 kr. tilbud normalt 150 kr. Irma til ca. 100 kr.
Kate-QUIZ-mus.
Beslutningsreferat fra 2. smagning 08 maj 2009: Formanden bød velkommen og gennemgik referatet fra sidste generalforsamling (stiftende) Ses herunder: Navnet.
Miljøs prioritering og rangering JordErfamøde den 23. oktober 2013.
Et grundstof der er pengene værd Af Kim og Jacob – 1.4
SPIRITUS Hvordan laves det?.
Anneks 8: Geografi, geologi og produktion ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru Vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.
Anneks 3: Tørre AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.
Algoritmer og Datastrukturer 1 Binære Søgetræer [CLRS, kapitel 12] Gerth Stølting Brodal.
Øl fremstilling & smagning Øllets stamtræ.
Anneks 4 til 7: De Naturligt Søde AOC vine ROUSSILLON-INFO Vindistrikter og Grand Cru vine i Roussillon På opdagelse blandt Roussillon vinene.
Sådan laver man vin En vinøs historie. Processen som helhed.
Priorat – den grimme ælling Vinsmagning 9/9-04.
Citrontræet Et indtil 6 m højt træ Kræver varmt klima Findes ved middelhavet Dværg-arter på ca. 2,5 m Mere hårdføre Populære i nord- europæiske drivhuse.
COTES DU VENTOUX CONTRA CHATEAUNEUF DU PAPE Er de store pengene værd?
Integrationsministeriets puljer København, 27. august 2010.
Udledninger og råderum
Argentina - 3 vingårde Catena Mendel Zuccardi. Argentina som vinland nr 5 i produktion i verden Mendoza 80% af produktion Salta, nordlig, men højt og.
Sicilien Fra Bulk til Kult Vinskolen 17. august 2006.
Første gæring Champagnehusene Krug og Bollinger de eneste som udelukkende har første gæring på træfade Alle andre gære på ståltanke med temperaturstyring.
Algoritmer og Datastrukturer 1 Binære Søgetræer [CLRS, kapitel 12] Gerth Stølting Brodal.
Barbaresco Én producent, én årgang, 9 marker af Thomas Rydberg.
Danish Farm Design Building the future Dyrevelfærd Portugal, Spanien, Italien Bjarne Kornbek Pedersen.
Algoritmer og Datastrukturer 1 Binære Søgetræer [CLRS, kapitel 12] Gerth Stølting Brodal Aarhus Universitet.
Hvor kreativt kan du bruge din viden og tænke om alkohol?
Dommen og Evangeliet …………….. 1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Byggeri og Teknik Optisk stenfrasortering i kartofler - FarmTest Konsulent Hans Henrik Pedersen og konsulent Knud.
Leonardo da Vinci.
Leonardo da Vinci.
Professionelt espresso koncept Mastro Lorenzo sælges udelukkende på det professionelle marked. Konceptet er udviklet målrettet til caféer og er krydret.
V INSMAGNING 22. SEPTEMBER 2016 Officersklubben Tordenskiold.
Øl og mad tirsdag den 29. august 2017
Hos Mai-Britt og Mogens
MWL smagning 2. marts 2018 Hos Lisbeth og Olav Ved Mads MWL.
Hævemidler.
[Mælkebøtte] Beskrivelse: Hvor:
Mørdrup Whisky Laug fredag den
MWL Whisky-smagning den 2. marts 2012
Inspiration til dit vinvalg
Præsentationens transcript:

Vinsmagning Hasserishave, d. 19/9 2013

Facts om vinlandet Italien og italiensk vin Størrelse: Verdens 2. største vinland (kvantum) Areal: 301.000 km2 Italien strækker sig over 1.200 km., med fastlands- klima i nord og subtropisk klima i central- og syditalien Indbyggere: 59,3 mio. Opdeling: 20 regioner Bedste regioner: Piemonte og Toscana Primære druesorter: Nebbiolo, Sangiovese + m.fl.(Italien har 2.000 forskellige druer) Facts om vinlandet Italien og italiensk vin

Afgørende elementer i produktionen af god vin Jorden skal være fattige, tør og have god dræning Druer Jordbundsforhold Klima Arbejdet i marken Vinifikation (gæringsproces) Lagring Afgørende elementer i produktionen af god vin

Træ og Tannin i vin Egetræ Tannin Trælagring gør vinen mere kompleks. Der anvendes fransk eg, amerikansk eg og slovensk/ungarsk eg til lagring af vin. Træet kan bidrage med en række smags- noter: Vanilje Cremet Støvet Nøddeagtig Kaffe Røget Cigarkasse Kokosnød Savsmuld Tannin Også kaldet garve- syre.. Er vigtig for at sikre vinen holdbar- hed. Tanniner i vin kommer primært fra drueskal- ler og sekundært fra nye egetræsfade. Tanninen fornemmes som ”biddet” og den udtørrende fornem- melse man har i mun- den, særligt mellem kinder og gummer. Tanninen blødgøres med alderen. Træ og Tannin i vin

Veneto

Valpolicella Ripasso Området: Valpolicella produceres i et område øst for Gardasøen. Området strækker sig fra Lessini-bjergene til Soave øst for Verona. Fra gammel tid var egnen mest kendt for sin søde dessertvin Recioto. Vinen: Ripasso betyder ri=gen passo=gæring. Den almin-delige Valpolicella tilsættes Amaronekvaset, så vinen un-dergår en andengæring og på den måde tilføres mere af det hele i form af alkohol, farve, smag og karakter.

Traiano Ripasso Valpolicella DOC Denne Valpolicella indeholder lokale druesorter: Corvina, Rondinella og Molinarra Årgang: 2011 Denne Ripasso er først gæret på ståltanke. Herefter er den andengæret med Amaro- nerester, for så at blive lagret 12 mdr. på barrigues SMAG & DUFT: Røde kirsebær, små blom- mer og et strejf af egetræsvanilje og mørk chokolade. God mundfylde af tanninerne Alkohol: 13,5%

Toscana

Chianti Classico Området: Chianti Classico strækker sig fra Firenze til Siena på 70.000 hektar. Området er opdelt i 5 kommuner: Greve, Panzano, Gaiole, Radda og Castellina – med hver sin egen smagsprofil. Vinen: Hoveddruen i Toscana er Sangiovese. For at en vin kan blive til en Chianti Classico skal vinen minimum indeholde 80% Sangiovese. Herudover skal den opfylde en række krav omkring øvrige druetyper, lagring, alkohol og produktion.

En vinproducent i Chianti Classico området kan ikke bare producere al den Chianti Classico DOCG han har lyst til. Når vinen er klar til tapning, sendes en prøve til konsordiet, der dels skal godkende vinens kemiske sammen-sætning, og dels godkende vinens smagsmæssige tilknytning til områ-det. Producenten modtager så fra konsordiet et bestemt antal bande-roler, der kan bruges til flaskerne. Hver flaske Chianti Classico har en banderolle med et løbenum-mer, der gør at man kan spore vinen.

Chianti Classico Rocca delle Macié DOCG Årgang: 2010 Denne vin er fremstillet af 95% Sangiovese og 5% Merlot, som er plukket manuelt. Merlot druen giver fylde til den syreholdige Sangiovese drue. Vinen er lagret 10 mdr. på egetræsfade Alkohol: 13,5% SMAG & DUFT: Vilde bær, kirse- bær, violer, tobak og egetræ. Pænt ”taninbid”

Piemonte

Kongernes vin og vinens konge – Barolo! Området: Barolo-regionen dækker et areal på 1.190 hektar, som er opdelt i 11 kommuner, og ejes af godt 1.200 vin-avlere. Vinmarkerne ligger i 250-450 højdemeter. Jordbun-den er kalkholdig mergel, jernholdig kalk og sand. Landsbyen Barolo er centrum omgivet af landsbyerne Serralunga d'Alba, Castiglione Faletto, Monteforte d'Alba og La Morra. Barolo-regionen dækker et areal Vinen: Barolo er fremstillet udelukkende på Nebbiolo druen. Inden frigivelse lagres en Barolo 36 mdr., herunder 24 mdr. på fad. En Barolo kan gemmes 10-20 år.

Barolo Beni di Batasiolo DOCG Denne Barolo er fremstillet på 100% Nebbiolo druer, som er plukket manuelt. Vinen er lagret 24 måneder på barrique og 12 måneder på flaske Årgang: 2009 SMAG & DUFT: Noter af mokka, mørk chokolade og brombær. Smagen er fløjlsblød, høj tanin, men balanceret af mørk moden frugt Alkohol: 14%