Symbolismen Historisk tid ca – 1920, hvad kendetegner - ismen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Inspiration til fotografering.
Advertisements

MODELFOTO med stativ og lyssætning Unit A, 24. September 2009.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Farvevirkning/Farvekontraster
Billedanalyse 1.Præsentation af billedet Indhold Materiale og teknik
Readymades / genbrugskunst
Pablo Picasso Den politiske Picasso.
Det moderne gennembrud
Lærings- og praksisfortællinger:
Tegning som billedform der både er aktivitet og produkt
Sofies dejlige dag.
Fritid Fotograf.
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
Værkoplysninger: Til venstre: Niels Lergaard
Skabelsen Da Gud i sin kærlighed havde skabt manden og kvinden – betragtede han sit værk , og sagde:
Gråskala.
Litteratur på mobilen Der er meget, vi ikke kan vide! Men alligevel meget der står mellem linjerne… hvorfor skriver hun ikke tilbage og hvad er det, der.
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Dette program kan lave et portræt af dit ansigt, baseret på de information du giver... Tryk her.
Gruppe 4 (Bjarke, Malthe og Jonas) - Vancouver Art Gallery D. 17. marts gik dagens udflugt til ”Vancouver art gallery”. Vi skulle her undersøge om de tossede.
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Historien om Motumbo. Der var en gang en sort afrikaner som hed Motumbo. Han rejste til London for at søge lykke og rigdom. Og så var der Mary, en typisk.
Naja Marie Aidt Bavian.
Design effektive PowerPoint præsentationer Enkelt Konsekvent Tydeligt Stort Progressivt Afslut.
Børns visuelle verden Idoler. Ud af 30 elever Primært 2 grupper.
Gabriel Klassiske korinthiske søjler Jomfru Maria Maria læser i skriften Den blå kappe Fra Angelico: ”Bebudelsen” ca Uddrivelsen fra Paradis Undfangelsen.
Ændring af kontrast. Ved at sætte meget kontrast på billedet, får man også et varmere billede. Ved at skrue ned for kontrasten, får man dermed et koldere.
En hest, der kan flyve. Ure, der smelter, og mærkelige væsener, som ligner noget fra en drøm. De surrealistiske kunstnere malede det, de fandt i deres.
Tema: Årets danske debutanter Bliv inspireret i temaet på.
Den æstetiske krop Opgave Billedanalyse.
- et forsøg på en analyse
Om at tage gode billeder
Af Joan Eriksen. WWW. Wikipedia www. 06blog.it Mfl.
HANDLEPLAN PÆDAGOGISK IDRÆT Dato:
Litteratursiden Litteratursiden er bibliotekernes website om litteratur. Litteratursiden er for dig, der vil inspireres til gode læseoplevelser, blive.
Dette program kan lave et portræt af dit ansigt ud fra den information, du selv giver... Klik her.
Tema: Første Verdenskrig Bliv inspireret i temaet på.
Sokrates 469 f.Kr. – 399 f.Kr..
Tema: Eksistens Bliv inspireret i temaet på. I sin lille historiske roman om en landskabsmaler i Sydamerika udfolder Aira en besættende vision om forholdet.
Børns udvikling Indholdsfortegnelse Finmotorik & grov motorik Vækst
”Den største sorg i verden her er dog at miste den, man har kær”
Om bogen Agnes er træt af sit liv, og nu har hun fået nok. Derfor har hun besluttet at begå selvmord på sin 15-års fødselsdag. I mellemtiden fortæller.
Bygninger med signalværdi
Reklameanalyse Walkthrough.
Det moderne gennembrud
Opgave af ren kreativitet… Kunst i det offentlige rum
Bulbjerg.
Reklameanalyse.
Anna & Rikke. På tysk Still-leben, ”stille liv” På fransk ”død natur” Det er et foto- og malerteknisk stilart, der viser livløse genstande Ofte smukt.
Sildig Opvaagnen Noter.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Stormen på bastillen. I 1700 tallet var der en stor fattigdom nede i Frankrig og folket vendte sig mod deres konge Ludvig den 16. han levede i luksus.
Henrik Pontoppidan (1857 – 1943).
Henrik Pontoppidan (1857 – 1943).
FORFATTER Tove kom til verden d. 14. december 1917, men hun sagde hele sin levetid at hun var født i Hun var gift fire gange. Tove døde d. 7 marts.
Galileo Galilei Fysiker..
Leonardo da Vinci.
DAWN af Takao Tanabe fra 2003 Et landskabsbillede kan en gang imellem have svært ved at sige én noget. Men det er bestemt ikke tilfældet med TANABEE’s.
ROMANTIKKENBilledanalyse
Kontekst: Formålet er at lave en let overskuelig og hjælpsom guide til billedanalyse i 8. klasse. Målet er at eleverne skal opnå en god forståelse for,
Pablo Picasso Her indsat fotoportræt af Picasso.
Dette program kan lave et portræt af dit ansigt ud fra den information, du selv giver... Klik her.
RUNDT OM RØDHALSEN.
Maleri, kunstmuseum, dialog og sansning
LITTERATUR HISTORISK OVERSIGT
Reklamer Definition af begrebet 'reklame'
Dette program kan lave et portræt af dit ansigt ud fra den information, du selv giver... Klik her.
Kunstbilleder analyse.
Præsentationens transcript:

Symbolismen Historisk tid ca. 1880 – 1920, hvad kendetegner - ismen Paul Gauguin 1848 – 1903 Analyse af ”Den lille drømmer” Gustav Klimt 1862 – 1918 Analyse af portrættet at Adele Bloch-Brauer og ”life and death”

Historisk tid ca. 1880 – 1920, hvad kendetegner - ismen Symbolismen kan beskrives som en bevægelse inden for både litteratur og kunst. Den havde sit udspring i Frankrig og udviklede sig hurtigt til et europæisk fænomen. Kunstnere som Paul Gauguin, Vincent van Gogh, Gustav Klimt, Edward Munch, Sophus Claussen osv. Symbolismen har ikke en egentlig stilistisk fællesnævner, men ideen om, at farver og linjer i sig selv kunne udtrykke tanker og følelser, var kendetegn for perioden. Kunstnere i denne periode kastede sig ud i at give æstetisk form til livets uhåndgribelige, immaterielle størrelser.

Paul Gauguin 7. juni 1848 i Paris - 9. maj 1903 på Marquesasøerne var en fransk maler, billedhugger og grafiker. Paul Gauguin, 7.6.1848-8.5.1903, fransk maler og billedhugger. Gauguin giftede sig i 1873 med en dansk pige, Mette Gad (1850-1920), og begyndte samme år at male i sin fritid.. fem børn deraf 4 drenge. Gauguin betragtes som en af den europæiske symbolismes hovedskikkelser og som en af de vigtigste banebrydere for 1900-t.s modernisme. liv, drøm og død er de temaer Gauguin arbejder med http://www.denstoredanske.dk/Kunst_og_kultur/Billedkunst/Kunstnere,_udland/Kunstnere,_franske/Paul_Gauguin

Analyse af ”Den lille drømmer”, 1881 Dramatiske linjer Store flader, men også små detaljer Lys, brækkede/mørke farver mod hinanden stærk kontrast Tykke pensel strøg, voldsomme bevægelser Det gyldne snit er ved pigens hoved, også derinde drømmen foregår Egen skygge ved hovedet og ned ad ryggen Slagskygge ved hovedgærdet Dybde i billedet, perspektiv lidt fugl Abstaktometer; ligner

Gustav Klimt 14. juli 1862 - 6. februar 1918 var en østrigsk maler, hvis værker er præget af en stiliseret, dekorativ udtryksform med symbolistiske elementer af bl.a. kærligheden og døden. Nr. 2 af i alt 7 søskende Blev selv far til 14 børn Gustav Klimt er en af de kunstnere, hvis maleri har opnået den højeste salgspris. Kilde: www.wikipedia.dk

Portræt af Adele Bloch-Brauer, 1907 Dramatiske linjer, store linjer Store flader med mange små detaljer, giver helhed Gyldne varme farver i kontrast til grå og sort som er kolde farver Tynde pensels strøg med mange detaljer Gyldne snit ved hendes hænder. Det er fokus punktet Ingen skygger Dybdevirkning pga. den store kontrast ved hoved og hals område, ser ud som om hun kommer ud af billedet Normal perspektiv Abstraktometer; ligner lidt

Analyse af ”life and death”, 189 Dramatiske linjer Store flader med mange detaljer Mørke/kolde kontra lyse farver og varme, brækkede farver Pensels strøg, store voldsomme men med mange små fine/bløde streger Gyldne snit ved den mørke mand og der skiller sig ud blandt kvinderne Der er både slagskygge og Egen skygge på billedet Normal perspektiv Dybde ved den dystre side Abstraktometer; både og