Edward Jenner blev født i 1749. Som dreng holdt Edward meget af natur og teknik og tilbragte mange timer ved floden Severn´s bredder, hvor han ledte efter.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Husk at lukke døren efter dig!
Advertisements

Gammelheds-Philosophy
"Ting er ikke altid det, de synes at være."
At bruge disse to ord rigtigt
GRAFISK FORTÆLLING 1.
Den der discipler … arbejder så meget på, at få de åndelige babyer til at vokse ____________________ ____ At han glemmer, at de først må______________.
Antibiotika og antibiotikaresistens
3 Historier fra det virkelige liv
Opstandelsesfest.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
Telefonen ringer.
Sofies dejlige dag.
Erindring Da jeg i 1948 etablerede mig i Ålbæk som selvstændig Vognmand, var der især én ting som trak – det var den lille hyggelige havn, hvor jeg også.
Børn og sorg - og sprældøde døde
LKS Du opdager, at din nabos søn på 5 år til har mange blå mærker, bl.a. på overarmene. Hvad gør du?
Der var engang en dreng ved navn Vincent Han var en dreng der altid elskede at lege og have det sjovt. Men hans land var døjet med borgerkrig. Med livet.
En guddommelig vækkelse (4), Salomo
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Jeopardy Navneord Udsagnsord Brug af tegn
All You can do is tickle it, and see how it jumps
Den bestøvlede kat. Illustreret af I.C.
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
Dansk 1. klasse.
Skabelsen Da Gud i sin kærlighed havde skabt manden og kvinden – betragtede han sit værk , og sagde:
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
James Phipps Immunsystemet Edward Jenner ( )
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Kapitel 4 – nogle citater
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
3 eksempler på, hvordan sundhed.dk hjælper borgerne
Og Jesus kom ind i Jeriko og gik gennem byen.. Dér var der en mand, som hed Zakæus, han var overtolder, og han var rig.
Introduktion til Kongen og hans Rige
Historien om Motumbo. Der var en gang en sort afrikaner som hed Motumbo. Han rejste til London for at søge lykke og rigdom. Og så var der Mary, en typisk.
Straks efter nødte Jesus disciplene til at gå om bord i båden og tage i forvejen over til den anden bred, mens han selv sendte skarerne bort. Da han havde.
Gud trøster dem, der venter med forventning.
Læs med blyant Sæt streg under de vigtigste
Bespisningen af de fem tusind Da apostlene vendte tilbage, fortalte de Jesus om alt det, de havde gjort. Han tog dem så med og trak sig tilbage til en.
»En mand havde to sønner
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Den gældbundne tjener Himmeriget ligner en konge, der ville gøre regnskab med sine tjenere. Da han begyndte på regnskaberne, blev en, der skyldte ti tusind.
Historien om skatteopkræveren Zakæus
Uddannelse og profession
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Den sidste vinter-eftermiddag. Det var en vintereftermiddag. Der var helt hvidt. Der var is på søen og sneen faldt.
Vi tror på Jesu genkomst kap.7.
Himmeriget ligner en konge, der ville gøre regnskab med sine tjenere
En diagnoses betydning for hverdagslivet – oplevet af personer med borderline personlighedsforstyrrelse Brugerinddragelse i Psykiatrien DSR temadag den.
Samson Og Dalila.
Ap. G. 2:37-47: Da de hørte det, stak det dem i hjertet, og de spurgte Peter og de andre apostle: »Hvad skal vi gøre, brødre?« Peter svarede: »Omvend.
Historien om Jesus’ fødsel
KATTE. DET JEG VED OM KATTE  En kat kan få 4 til 6 killinger  Så snart moren har født slikker hun dem regne  Killingen vokser hurtigt. Efter to uger.
Skabt som mand og kvinde
Moses del 1. Barnet i Sivkurven
Skatteopkræveren Zakæus
Transistorer.
Sildig Opvaagnen Noter.
I hvilken by blev Jesus født? - BetlehemBetlehem - JerusalemJerusalem - Nazaret Nazaret.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
Pythagoras.
Engelsk matematiker, fysiker og astronom
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
N iels Bohr blev født den 7. oktober Han voksede op og levede med sin familie i København. Bohr var igennem hele sit liv fascineret af fysik og videnskab,
HPV infektion og HPV relateret sygdom
Svend Andersen, professor dr.theol. A A R H U S U N I V E R S I T E T CENTER FOR BIOETIK OG NANOETIK MTV: Vaccination mod HPV Etiske aspekter.
KROPPENS FORSVAR.
Præsentationens transcript:

Edward Jenner blev født i Som dreng holdt Edward meget af natur og teknik og tilbragte mange timer ved floden Severn´s bredder, hvor han ledte efter forsteninger. I 1770, da han var 21 år gammel, begyndte han at læse til læge i London. To år senere begyndte Edward at praktisere som læge i sin hjemby Berkeley, i Gloucestershire i England.

Den gang var englænderne rædselsslagne over en dødelig sygdom ved navn kopper. De, der fik denne sygdom, fik alvorlige ar bagefter, og nogle døde af sygdommen! Som læge lyttede Edward Jenner til, hvad landmændene sagde om kopper. De sagde, at hvis man havde haft en mild infektion, som hed kokopper, som man blev smittet med af sine køer, så fik man ikke kopper.

Jenner besluttede sig for at udføre et eksperiment for at se om landmændene havde ret. I 1796 kom en malkepige ved navn Sarah Nelmes til Jenner´s konsultation og klagede over et kokoppeudslæt på sin hånd. Jenner tog noget af pusset fra kokoppeudslættet på Sarah’s hånd. Han ridsede så pusset ned i hånden på en 8 år gammel dreng, som hed James Phipps, og som var søn af Jenner´s gartner. James blev syg af kokopper, men blev hurtigt rask igen.

Jenner tog nu pus fra en anden patient, som var syg af den farlige sygdom kopper og ridsede det ned i James´arm. James fik et udslet, men fik ikke kopper, Jenner havde gættet rigtigt. Jenner's opdagelse er idag kendt som vaccination. Det kommer fra det latinske ord vacca, som betyder ko. Jenner gav sig nu til at vaccinere alle de lokale børn med kokopper for at forhindre, at de fik den farlige sygdom kopper.