Livets Ord Livets Ord Februar 2012 Februar 2012 «Omvend jer og tro på evangeliet» (Mark 1,15).

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Gudstjeneste 11. juni 2006 Velkommen!. Gudstjeneste 11. juni 2006 Tre ting vi skal passe på >< Tre ting vi skal gøre.
Advertisements

Livets Ord November 2008.
Livets Ord April 2013 «Vær ikke vrantne mod hverandre, brødre!» (Jak 5, 9).
Livets Ord Februar 2013 «Vi ved, at vi er gået over fra døden til livet; for vi elsker brødrene» (1 Joh 3,14).
Livets Ord August 2009 "Han havde elsket sine egne, som var i verden, og han elskede dem indtil det sidste” (Joh 13, 1).
Livets Ord April 2012.
I er verdens lys Det skal handle om lys i dag og om det at være et lys. Her i efteråret og hen over vinteren, så er lyset noget af det vi allernemmest.
Livets Ord April 2009 "Våg derfor, for I ved ikke, hvad dag jeres Herre kommer." (Mt 24,42).
Livets Ord Livets Ord December 2011 December 2011.
Nøgler til menighedens vækst
Livets Ord Livets Ord Juni 2012 Juni 2012 Arbejd ikke for den mad, som er forgængelig, men for den mad som varer til evigt liv, den som menneskesønnen.
Livets Ord Tekst af Chiara Lubich Januar 2009.
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
Livets Ord Juli 2010 "Himmeriget ligner en købmand, der søgte efter smukke perler; og da han fandt én særlig kostbar perle, gik han hen og solgte alt,
Livets Ord September 2009.
Livets Ord Juli 2009.
Livets Ord December 2009 “Således skal jeres lys skinne for mennesker, så de ser jeres gode gerninger og priser jeres fader, som er i himlene ” (Mt 5,16)
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
Livets Ord Livets Ord Marts 2012 Marts 2012 «Herre, hvem skal vi gå til? Du har det evige livs ord» «Herre, hvem skal vi gå til? Du har det evige livs.
Livets Ord Juni 2011 ”Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det gode,
Livets Ord Februar 2010 “Jeg er døren. Den, der går igennem mig, skal blive frelst; han skal gå ind og gå ud og finde græsgange” (Joh 10,9).
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
Lidelsens problem (teodicé)
Livets Ord Livets Ord Januar 2012 Januar 2012 Også i år fejres Den Økumeniske Bedeuge - også kaldet Bedeugen for Kristen Enhed. Den finder sted over.
Guds glæde gennem generøsitet
Ap. G. 2:37-47: Da de hørte det, stak det dem i hjertet, og de spurgte Peter og de andre apostle: »Hvad skal vi gøre, brødre?« Peter svarede: »Omvend.
Livets Ord April 2015 “Alt er jeg blevet for alle” (1 Kor 9, 22)
Lede til Jesus – leve i Ham
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Livets Ord November 2015 ‘At de alle må være ét’ (Joh 17, 21). Kommentar af P. Fabio Ciardi OMI.
August 2016 “Én er jeres mester, og I er alle brødre” (Mt 23, 8) Livets Ord.
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 3. APRIL 2016 SOGNEDAG ØSTER HORNUM PROFESSOR (MSO) ANDERS-CHRISTIAN JACOBSEN AARHUS UNIVERSITET ARTS.
Livets Ord Marts 2016 “Guds rige er kommet til jer” (Luk 11, 20).

Livets Ord Januar 2016 Kommentar af Fabio Ciardi (OMI)
LIVETS ORD September 2016 “Alt tilhører jer! Men I tilhører Kristus, og Kristus Gud” (1 Kor 3, 22-23)
‘Alt, hvad I har gjort mod en af disse mine mindste brødre, det har I gjort mod mig’ (Matt 25,40). Livets Ord April 2016.
‘Hold fred med hinanden’ (Markus 9, 50) Livets Ord Juni 2016.
LIVETS ORD November 2016 “Alt formår jeg i ham, der giver mig kraft” (Fil 4,13)
LIVETS ORD Oktober 2016 “Tilgiv din næste den uret, han begår, så vil også dine synder blive forladt, når du beder om det” (Siraks Bog 28, 2).
Livets Ord September 2017 “Hvis nogen vil følge efter mig, skal han fornægte sig selv og tage sit kors op og følge mig” (Matt 16, 24)
“Jeg er med jer alle dage indtil verdens ende” (Matt 28,20)
“Gud kommer og frelser jer” (Esajas 35, 4)
“Thi Kristi kærlighed tvinger os” (2 Kor 5, 14).
Livets Ord August 2017.
”Som Faderen har udsendt mig, sender jeg også jer” (Joh 20,21)
Livets Ord Marts 2017.
Livets Ord April 2017.
“Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile” (Matt 11,28). Livets Ord Juli 2017.
Livets Ord Oktober 2017.
Livets Ord November 2017.
Livets Ord December 2017.
Livets Ord April 2018.
Livets Ord Februar 2018.
Livets Ord Marts 2018.
«Men drives I af Ånden, er I ikke under loven» (Gal 5,18).
Livets Ord November 2018.
Livets Ord “Tag med sagtmodighed imod det ord, som er indplantet i jer, og som kan frelse jeres sjæle” September 2018.
“Herre, din højre hånd er mægtig i styrke” (2. Mosebog 15, 6)
Livets Ord August 2018 “Med evig kærlighed har jeg elsket dig, derfor bevarer jeg min troskab mod dig” (Jer 31, 3)
“Salige er de, som stifter fred, for de skal kaldes Guds børn.”
“Min nåde er dig nok, for min magt udøves i magtesløshed”
“Glæd jer altid i Herren!” (Fil 4,4).
«Livets Ord» Februar 2019.
LIVETS ORD Marts 2019.
Livets Ord Juni 2019 “I skal få kraft, når Helligånden kommer over jer, og I skal være mine vidner.” Ap. G. 1, 8.
Livets Ord August 2019.
Præsentationens transcript:

Livets Ord Livets Ord Februar 2012 Februar 2012

«Omvend jer og tro på evangeliet» (Mark 1,15).

Ifølge Markusevangeliet begyndte Jesus forkyndelsen af frelsesbudskabet for verden med ordene: "Tiden er inde, Guds rige er kommet nær: omvend jer og tro på evangeliet!".

Med Jesu komme bryder en ny tidsalder frem, nådens og frelsens tidsalder. Hans første ord er en opfordring til at tage imod den store nyhed, Guds riges virkelige nærvær, som Han vil bringe inden for alles rækkevidde, tæt på ethvert menneske.

Og med det samme viser Han os vejen: vi skal omvende os og tro på Evangeliet, det vil sige, gennemgribende at ændre vores liv og i Jesus tage imod det ord, som Gud gennem Ham taler til alle mennesker til alle tider.

Der er to ting, der vejer lige tungt: omvendelsen og troen på Evangeliet. Det ene eksisterer ikke uden det andet, men begge to udspringer af kontakten med det levende Ord, med Jesus, der er til stede og også i dag henvender sig til alle mennesker med disse ord:

«Omvend jer og tro på evangeliet»

Når man tager imod Guds ord og lever det, udvirker det en total mentalitetsændring (= omvendelse). Guds ord trænger ind i alles hjerter: europæere, asiater, australiere, amerikanere og afrikanere får Kristi sindelag over for det, der sker, over for den enkelte og over for samfundet.

Men hvordan kan Evangeliet udvirke den dybe omvendelses mirakel, udvirke en ny og lysende tro? Hemmeligheden ligger i det mysterium, som Jesu ord indeholder.

Hans ord er ikke bare formaninger, forslag, henvisninger, retningslinjer, ordrer eller påbud. I Jesu ord er Jesus selv tilstede og taler, taler til os. Hans Ord er Ham selv, Jesus selv.

Derfor kan vi møde Ham i Hans Ord. Og når vi tager imod Ordet i vores hjerter, sådan som Han ønsker, at vi tager imod dem (det vil sige, at vi skal være rede til at omsætte dem i handling), bliver vi ét med Ham, og Han undfanges og vokser i os.

Derfor kan og bør enhver af os tage imod Jesu indstændige opfordring.

«Omvend jer og tro på evangeliet»

Vi kan af og til opfatte Evangeliets ord som alt for ophøjede og vanskelige, alt for fjerne fra vores måde at leve og tænke på, og vi kan fristes til at lukke ørerne for dem og miste modet.

Men alt dette sker kun, hvis vi mener, at vi skal flytte vores vantros bjerg helt alene.

Det er imidlertid nok at stræbe efter at leve blot ét enkelt af Evangeliets ord for deri at finde en hjælp, vi ikke havde drømt om, en enestående styrke, et lys på vores sti (se Sl 119,105).

Fordi disse ord er Guds nærvær, vil livet med dem gøre os frie, rense os, omvende os, trøste os og give os visdom.

«Omvend jer og tro på evangeliet»

Hvor mange gange om dagen kan ikke disse ord lyse for os!

Hver gang vi møder vor egen svaghed eller andres svaghed, hver gang det synes os umuligt eller meningsløst at følge Jesus, hver gang vanskelighederne truer med at overvinde os, hver gang kan ordene være os et skub, en frisk brise eller en opmuntring til at begynde på ny.

Blot en lille, hurtig ’omvendelse’ er nok til, at vi kan nå ud af vores indelukkethed og åbne os for Gud, og opleve et andet, sandere liv.

Hvis vi så deler disse oplevelser med nogle venner, der også har gjort Evangeliet til rettesnor for deres liv, vil vi se det kristne fællesskab spire frem og blomstre omkring os.

For hvis vi efterlever Guds ord og deler det med andre, skaber det også dette mirakel: det lader et synligt fællesskab opstå, som i verden bliver surdejen og saltet, og i alle verdenshjørner vidner om Kristus.

“Livets Ord”, Ord”, en månedlig publikation fra Focolare-bevægelsen. Tekst af: Chiara Lubich, skrevet i 1997 Grafik af Anna Lollo i samarbejde med Placido D’Omina (Sicilien, Italien) Livets Ord udkommer på 96 sprog og kommer ud til millioner af mennesker i hele verden gennem presse, radio, TV og internet. For mere information, se Denne PP er oversat til flere sprog og findes på «Omvend jer og tro på evangeliet»