Ledelse og organisation Danmarks Forvaltningshøjskole 2009 W.L. Gore og deres organisation.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Advertisements

Hvad er korruption? En kort introduktion
ADVARSEL !!!.
Sygeplejerskens virksomhedsfelt
Illustrationer til undervisningsbrug
Ledelse og menneskesyn
Old timers and newcomers
I det efterfølgende ses på tre forskellige indgangsvinkler i kommunikationen med medarbejderne De tre temaer er Samtalen Synlig ledelse og gennemslagskraft.
Velkommen til Kurens peptalk
Skabelon til strategisk plan
Opstart i forretningen • Hvad var det smarteste du så? • Tjene eller spare penge! • 2 måder at starte på: • Lille eller stor forretning • Min. et test.
Kultur i organisationer
Arbejdet i foreningen Sindslidendes Vilkår siden 1999
Hvordan skaber man en god arbejdsplads?
Aktør- og diskursstyring
Kvalitet i arbejdet med anbragte børn og unge
Motivation af medarbejdere
Projektlederens rolle(r)
6. Lektion: Ligestilling med politologiske briller
Selskabsformer I/S, ApS og IVS
Læringsstile i Friskolen Surfer…. Læringsstile i Friskolen Program: Oplæg om Læringsstile i friskolen Workshop Workshop.
1 Om rocket science og hvordan kommunikation får den rigtige vægt Kommunikationsdirektør Ulf Lund Kommunikatørernes Dag 17. november 2004.
FRA BIKS TIL BUSINESS Vækstmuligheder for kvindelige selvstændige - OPGAVER Århus september 2010.
NETVÆRK mere målrettet Hvilke netværk bruger du? Hvad bruger du dem til? Hvilke af dine netværk giver kontakt til topledere? Hvilke rummer nogen, der er.
BackIIBasic En undervisningscase i entrepreneurship
Forskellige former for magt
Nye fagprofessionelle lederroller
Kap 25 Branding Kapitel 25.
Akademiuddannelsen i Ledelse Modul 2 Lederskab
Boligsocialt arbejde hos Boligkontoret Danmarks medlemmer Et kig på de største udfordringer Katja Lindblad, udviklingschef
Team En gruppe er en samling mennesker, der Har fælles mål
Glade Dage Undervisningscase i Entrepreneurship Faglig klipper/redaktør: Jesper Piihl Videoproduktion: Govisual Finansieret af:
Karl Tomms Spørgsmålstyper Coaching øvelse Frokost
Seniorbofællesskabet Kløvermarken. Hovedoverskrifter Mangeartede bofællesskaber Visioner Kløvermarkens visioner Justering af visioner Succes-kriterier.
1 Du er leder At være formand er at være leder Men jeg er frivillig – og det er resten af bestyrelsen også! Lederen sætter rammen – sammen med de øvrige.
Noter til emnet Kultur/Max Weber v/ Knud Erik Jørgensen
CLIFF DEANE Afdelingsleder Sanistål A/S 1. Totalleverandør til industri, service- og entreprenørbranchen Nettoomsætning 3,8 mia (2010) Ca varenumre.
En entreprenørs oplevelser og erfaringer ved Kim R. Jensen.
FORHANDLING.NET. Forhandling i individuelle arbejdsforhold FORHANDLING.NET Det handler om at skabe merværdi Interessebaseret forhandling handler om at.
Frivilligcenter Århus v/Dan Boyter, direktør 8. oktober 2009.
Hvis 2008 var et af “disse” år som du begyndte med optimisme,
1.Lektion: Identitet i forandring
Uafhængige LifeWave Distributører
Økonomi og Demokrati.
1 & 2 lektion: Samfundet og samfundsfag – hvad er det?
Professor, dr. jur. Mette Hartlev
2.Lektion: Samfundsfag 2.lektion i undervisningsforløbet ”Samfundet og samfundsfagets fagområder” baseret på kapitel 1 i bogen Luk Samfundet Op!, af Brøndum.
Selvledelse (Empowerment)
TIL FREMTIDEN VELKOMMEN. FAKTA · der ikke kan diskuteres... Cashback og tilbud. Et produkt alle vil have. Kunden sparer 20-22%. Walmart, Bestbuy, SamsClub.
Evidens, evaluering & dokumentation - skærpet ansvarsfordeling og skærpet faglighed Børne- og Kulturchefernes årsmøde, 15. november 2007 Merete Konnerup,
Prægraduat Forskningsstuderende Sofie Tind
Det autentiske Team Autentisk lederskab © Udviklings & Kompetencegivende træningsforløb For medarbejder i grupper og teams.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Kommunalreformens kommunikationsmæssige udfordringer.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
C116 Consulting Aps Aalborg Danmark Byg og Bo A/S C116 Consulting Aps Byg og Bo A/S.
Virksomhedens sociale kapital Selskab for Arbejdsmiljø 8. Oktober 2008 Kristian Gylling Olesen Ph.d.-studerende Eva Thoft/ Arbejdsmiljøkonsulent/Grontmij.
Gruppevejledning på tæt hold
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Hvorfor individuel lønforhandling?. Hvad er individuel lønforhandling? Med individuel lønforhandling har den enkelte medarbejder forhandlingsretten og.
Den selvejende institution – mellem stat, marked og civilsamfund Lars Bo Kaspersen, Statskundskab, Københavns Universitet.
Hvad skaber den økonomiske udvikling?.. De økonomiske drivkræfter Det er den private sektor, der står for hovedparten af produktionen i Danmark. Ejerne.
© Kommunikation skaber din organisation (2. udg.) Heidi Hansen, Hans Reitzels Forlag 2014.
Betaler en professionel bestyrelse sig ?. Professionel bestyrelse og ejerskifte… Mindre pres på virksomhedens daglige ledelse En rigtig pris Mindre bøvl.
Værdibaseret ledelse. Udgangspunktet Fokus på procesværdi som et middel til at opnå målet (højere produktværdi) Alle byggeriets parter er på banen, og.
Præsentation af forretningsplan
Historie og organisation
Firmanavn Forretningsplan.
Præsentation af forretningsplan
Præsentationens transcript:

Ledelse og organisation Danmarks Forvaltningshøjskole 2009 W.L. Gore og deres organisation

Fakta Nina Stentebjerg-Hansen 2 Stiftet i 1958 Omsætning 1.2 milliarder $ 45 fabrikker i USA, Tyskland, Skotland og Japan Producerer tekstiler (Gore-Tex), medicinalprodukter, elektronik og industrielle produkter 8400 ansatte (associates) 2 chefer (administrerende direktør og økonomidirektør) Ejes af Gore familien 75% og medarbejderne 25% Med på listen over 100 bedste virksomheder at arbejde for i USA alle år

Organisationen Nina Stentebjerg-Hansen 3 Gitterorganisation med 4 divisioner Kommunikation direkte fra person til person eller fra team til team ”Naturlig ledelse” for at undgå misbrug af position Selvstyrende teams der skal tjene penge og have det sjovt Kollegavurdering Løn i aktier Fabrikker ligger i klynger tæt ved hinanden

4 vejledende principper i organisationen Nina Stentebjerg-Hansen 4 Prøv at være fair Brug din frihed til at udvikle dig Opstil dine egen mål, forpligtigelser og engagement og overhold dem Rådfør dig med andre associates før du træffer beslutninger, der kan skade virksomhedens rygte eller økonomiske helbred

Hemmeligheden Nina Stentebjerg-Hansen 5 Vi og ikke jeg Motivation og retten til at sige nej for alle Udvikling er et krav Tiltrækker de mennesker som organisationen har brug for og afstøder andre Nyansatte får en sponsor (Mentorordning) som advokat og vejleder Satse ofte på nye produkter men først bruge penge når usikkerheden er væk Magt er knyttet til det, der udføres og ikke en position

Gore og Danelund Nina Stentebjerg-Hansen 6 AKTØR/Individuelle ?? DISKURS/individuelle Indre styring f.eks. ½ dag til udvikling som forpligtigelse, selvtilrettelæggelse, Succes med løn og/eller”Ledertitel” AKTØR/Fælles Resultatstyring (løn i aktier, hvor alle har interesse i udbytte) DISKURS / Fælles Fælles værdier og normer. Selvregulerende organisation der selv inkluderer og ekskluderer

Gruppeopgave Nina Stentebjerg-Hansen 7 Giv eksempler på hvor denne organisationsform kan anvendes i egen organisation Nævn fordele og ulemper ved denne organisationsform

Læs selv mere og kilder Nina Stentebjerg-Hansen Hamel, Gary: Fremtidens ledelse. 2008