Event om ordblindhed Oplæg ved Notas konference om ordblindhed d. 28. februar 2011 v. Rie Nielsen Forstander på Hovedstadens Ordblindeskole Nota 28.02.2011.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
? Fra 1 til 10.
Advertisements

Hvem synger? "Kom i gang igen - arbejd arbejd.".
I forbindelse med integration af it i matematik Steen Groðe.
Livets Ord November 2008.
Nonne historie.
Introduktion til HTML HTML dokumentets struktur & Indhold.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Faglig læsning Dagsorden
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
John.M.Nielsen Metode & Co.
Læringsstile og lektier
Musik: Nightengale Serenade
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
FOKUS! På vores udvikling.
Dansk Musik gruppearbejde
Bokstav børn.
Er mit barn klar til skolestart ?
Kreativ digital matematik
Børns udvikling Af Sasja og Caroline.
Sofies dejlige dag.
Børn og sorg - og sprældøde døde
Brobygning 9. og 10.klasse Efteråret 2011 UU Lolland-Falster.
Brings you a presentation Web 2.0 – den nye generation af WWW.
Danskforløb i 10. klasse Gentofte Ungdomsskole
”At finde og dyrke talenter - et opgør med Tordenskjolds soldater og opfattelsen af den erfarne, som den mest kompetente”. Talentudvikling 8.oktober 2013.
Kulturlinje.
Pigerne er blevet udfordret!! Susanne, med det nyeste forår’s tøj fra butikken. Tina har sat pigernes hår. Charlotte har lagt make up.
Elevernes digitale dannelse
Rasmus Seebach Bjarki Lilliendahl Eyþór Logi Þorsteinsson Gunnar Bjarki Baldvinsson Vignir Heiðarsson.
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Tag en gave til børnene Et pinse-opgavehæfte fra Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Hverdagens Helte i Danfoss Floor Heating
Skabelsen Da Gud i sin kærlighed havde skabt manden og kvinden – betragtede han sit værk , og sagde:
Dansk musik Bjarki og Sveinn
Musik: Nightengale Serenade
Fortæl verden om dit frivillige arbejde
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Livets Ord Februar 2010 “Jeg er døren. Den, der går igennem mig, skal blive frelst; han skal gå ind og gå ud og finde græsgange” (Joh 10,9).
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
Den gode, den onde og den grusomme - om digital selvbetjening SnitkerGroup 6. September 2011 af Usability Specialist Thomas Visby Snitker.
En ganske from historie….
Kreativ digital matematik metode, læringsmål,matematiske begreber og spil Morten Misfeldt.
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
IT i undervisningen.
Omgangstone og kollegialitet
Præsentation & dagens gæst fra Randers bibliotek
»En mand havde to sønner
Virtuelle verdener og rum III. 20. februar Konstruktion af 3D-verdener Primærlitteratur: Peter Anders: ”Cybrids” med reference til hans bog, ”Envisioning.
Den ideelle talentudvikler - en refleksiv praktiker?
Ordet er dit. Selv om man egentlig ikke er spor blind kan man godt være temmelig ordblind.
Gratisprogrammer i matematikundervisningen
2 – 3 – 4 ORD Alle kan lære….at læse.
Lavet af Christine og Signe 8.C ESSAY. Beskrivelse Man inddrager sine egne meninger og tanker. Ved vi tænker over tingene, danner vi billeder oppe i vores.
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Læring, kommunikation og samarbejde
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Mit medieprodukt er en plakat til en miljømesse..
Årsplan – en kort en lang
Elever med særlige behov Lidt om allerede installerede hjælpe programmer i windows vista.
Nota Nationalbibliotek NN Nila Korzen. Dagsorden Hvad er Nota og hvem kan blive brugere? Bøgerne Formaterne Særlige services Nærmeste fremtiden Kort introduktion.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Modul 5A Idéerne anbringes på væg eller bord og en idé vælges.
Præsentationens transcript:

Event om ordblindhed Oplæg ved Notas konference om ordblindhed d. 28. februar 2011 v. Rie Nielsen Forstander på Hovedstadens Ordblindeskole Nota 28.02.2011 RN s. 1

Ordblindhed og kreativitet Hvorfor er der så mange kreative mennesker, som er ordblinde? Er det fordi man som ordblind fravælger det boglige og i stedet vælger det kreative? Eller skaber ordblindheden basis for at udvikle særlige kreative talenter? Nota 28.02.2011 RN s. 2

Ordblindhed og kreativitet Kunstnere, designere og arkitekter: Pablo Picasso Jørn Utzon Andy Warhol Nota 28.02.11 RN s. 3

Ordblindhed og kreativitet Jeg blev ikke ingeniør, fordi jeg både lider af dysleksi og mangel på matematisk indsigt. Man skal have en god matematisk hjerne for at blive ingeniør. Husk, at geometri er noget ganske andet. Som en kompensation for disse handicap har jeg åbenbart et talent for rumsans. Jeg tænker mig til en bygning og så er den færdig i mit hoved. Dette har jeg kunnet bruge som arkitekt. Nota 28.02.2011 RN s. 4

Ordblindhed og kreativitet Musikere: Cher John Lennon Wolfgang Amadeus Mozart Nota 28.02.2011 RN s. 5

Ordblindhed og kreativitet John Lennon Nota 28.02.2011 RN s. 6

Ordblindhed og kreativitet Link: http://www.dyslexia.com/famous.htm Skuespillere: Orlando Bloom Whoopi Goldberg Robin Williams Anthony Hopkins Nota 28.02.2011 RN s. 7

Ordblindhed og kreativitet Sir Anthony Hopkins Født 31. december 1937 i Wales Stilling: Skuespiller Instruktør producer pianist Nota 28.02.2011 RN s. 8

Ordblindhed og kreativitet I sin opvækst foretrak Anthony Hopkins ofte sit eget frem for andres selskab. På grund af sin ordblindhed var hans foretrukne sysler at male og spille klaver frem for at gå i skole og lege med skolekammeraterne. Nota 28.02.2011 RN s. 9

Ordblindhed og kreativitet Generelt har AH overvundet sine ordblindevanskeligheder ved at lære diverse manuskripter udenad – undertiden ved at læse dem igennem op til 250 gange! Nota 28.02.2011 RN s. 10

Ordblindhed og kreativitet Gennem skuespillet oplevede AH for første gang sit naturlige talent samt glæden ved at være god til noget. Siden da har AH væltet sig i succes med hovedroller og biroller i et utal af film. Nota 28.02.2011 RN s. 11

Nota 28.02.2011