InnovationsAgenterne

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hjalleseskolen – Fremtidens 7. klasser
Advertisements

Lederkonference Holdbar ledelse – i pædagogisk praksis
Electrolux Marketing koordinator, web Michael Skrydstrup HR Konsulent Anne Mette Hildebrand Udvælg en elev, der skal sige til, når der er gået 5, 10 og.
Roskilde Tekniske Skole
Landbrugets økonomi og Grøn Vækst - Muligheder og trusler
Design – en definition Dyrehaveskolen.
Indlejret Tekonologi i Byggeriet Kristine van het Erve 20.jan. 09 Intelligente Byggematerialer Potentialer og barrierer.
BioCentrum DTU …for life and technology BiC Innovation Hvordan gøres universitetsforskning profitabel Per Væggemose Nielsen
Hvorfor involvere forskere i forretningsudvikling? Alexandra Instituttet A/S.
Fra idé til virkelighed Den innovative Skole 2007 I V Æ R K S Æ T T E R.
UDGANGSPUNKT 6. Februar Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
Digitalisering og medialisering
Danoffice IT har 17 års erfaring i at levere professionelle og effektive IT & IS turn-key løsninger til internationale organisationer som FN, NATO og EU.
InnovationsAgenterne Innovationstjek præsenteret af Innovationsagent Kai Ormstrup Jensen DELTA.
1 Helge Munk, Munk IT Fremtidige satsninger - et kik i krystalkuglen Innovation i IT-erhvervet.
Title slide TILBAGE TIL DEN ÆRLIGE DIALOG OM DEN NØDVENDIGE INNOVATION I BIBLIOTEKERNE.
© The Copenhagen Institute for Futures Studieswww.cifs.dk Superkonvergens Henrik Kristensen, Instituttet for Fremtidsforskning.
Innovation Hvordan kan vi skabe et klima og struktur, inden for hvilken innovation bliver opmuntret og belønnet. Ide generering Muligheder Udvikling Markedsføring.
Ledelse af innovative medarbejdere
Giver økologien mening indenfor landbruget
Præsentation af e-takeaway.dk
Services Services som fundament for virksomhedens infrastruktur
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
Parker samarbejder med sine kunder om at forbedre deres produktivitet og indtjeningsmuligheder.
Velkommen. Per Roholt Praktisk Tidsplanen Tilmelding til workshops Pauser Rygning Frokost Toiletter Og husk, Mobiletelefoner skal være tændt!
Innovation og Erhverv som profil.. Kurserne SAM801Business Development & Innovation Management – kurset giver et indblik i hvordan man kan udvikle en.
Medialisering og organisationsudvikling Taarnby,
1 Alexandra Instituttet A/S Forskningsbaseret brugerdreven innovation Om Alexandra:  Brobygger mellem virksomheder og offentlig forskning  Godkendt Teknologisk.
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
Forretningsmodel.
Teknologi og samfund Den teknologiske udvikling 1 Samfundsudviklingen
MedTech Innovation Center – effektiv kommercialisering af innovationer.
WorldIQ A/S - Technology Briefing
Demokratisk underskud i informationssamfundet?
Mandag 3. marts januar Borgmester Jannich Petersen, V Udbud og partnerskaber i Gribskov Kommune.
1 Alexandra Instituttet A/S Forskningsbaseret brugerdreven innovation Om Alexandra:  Brobygger mellem virksomheder og offentlig forskning  Godkendt Teknologisk.
Kodeks for offentlig topledelse
Struktur og processer I alle studier af innovationssucceser og fiaskoer er det konstateret, at de største årsager til manglende succes er: 1.Manglende.
Oplæg i Væksthus Hovedstaden 28. November 2007 Jacob Holm
Specifikke krav til virksomheder Hvordan kommer I i gang ?
Grundlæg din succes med en langsigtet strategi Derfor er en strategi vigtig – også på landbrug. Mikael Vest 10. januar 2007.
Henning Boddum Mobil tlf Kordegnenes Årsmøde Velkommen til Strategi og Social kapital.
Struktur og processer Faseopdelt innovationsproces.
Quality Management Systems
Fronthouse workshop 8: Derfor skaber forsøgsprojekter fremtidssikrede renoveringer NCC. 16. Juni 2011 Søren Terkildsen, Ph.d-studerende, BYG:DTU.
Ledelse i forskellige retninger
Praktikum med innovativt aspekt.
Det Kommunale Innovationslandskab
Thomas Algot Søllested Projektleder, Alexandra Instituttet A/S Innovation & samarbejde 11. oktober 2010.
INNOVATION I FAGENE - KONFERENCER ÅRHUS OG FREDERIKSBERG SEPTEMBER 2014 MEDIEFAG.
Formål og mål for dagen Viden om og forståelse for, hvad det vil sige at se sin arbejdsplads ud fra et arbejdsgangs- eller procesperspektiv Kendskab til.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Byggeri og Teknik Automatisk styringsteknik - er teknologien klar til praksis? Landskonsulent Kjeld Vodder Nielsen.
People and solutions – working together værdier for millioner…..  hvis du kan SE dem…. Lau Jakobsen Channel Manager.
Forretnings innovation ! 1/15 Det overordnede mål er værdiskabelse i virksomheder Metoder til afklaring af hvilke veje der skal følges. Idé og Udviklingshuset.
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
GENERATION WHY Flere søger virksomheder med andre formål end ren profit. Give noget igen til samfundet. Vi vil i stigende grad søge at gøre en positiv.
Avis elbil plug and play Avis gør det nemt og billigt at være miljørigtig.
3.14 X AXIS 6.65 BASE MARGIN 5.95 TOP MARGIN 4.52 CHART TOP LEFT MARGIN RIGHT MARGIN Gallup for Region Sjælland © TNS 17. marts
SILVER Supporting Independent LiVing for the Elderly through Robotics Helena Christensen, Syddansk Sundhedsinnovation Martin Nitze, Odense Kommune.
Produktudvikling og innovation i samarbejde med andre virksomheder – Thomas Bøtker Mortensen – s. 1 Produktudvikling og innovation i samarbejde med andre.
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
CASE: Udvikling af system til optimering af kassebemanding
markedsføringsplaner
Den digitale dansker – digitalisering af hverdagen
Hvem og hvad bestemmer, hvad der udvikles?
Jenny Braat, adm. direktør for Danske Maritime
Business Model Generation
TILBAGE TIL DEN ÆRLIGE DIALOG OM DEN NØDVENDIGE INNOVATION I BIBLIOTEKERNE Title slide Title slide.
Vi er ‘One PPG’ Vores formål We protect and beautify the world
Organisatorisk Implementering af Machine Learning
Præsentationens transcript:

InnovationsAgenterne Praktiske eksempler på teknologisk innovation og udvikling i virksomheder i agroindustrien/agrosektoren Thomas Algot Søllested Innovationsagent, Alexandra Instituttet A/S

Teknologisk innovation og udvikling 4/4/2017 En nyskabelse/idé er en opfindelse – brugen af opfindelsen til noget, der er værdiskabende for nogen, er en innovation Behov/problem Teknologi Nye muligheder/ anvendelser Hvad vil vi? ∙ Hvad kan vi?

SKATT – Projekt Baggrund Sikrere og Klogere Produkter gennem Anvendelse af Trådløs Teknologi Hvordan kan trådløs teknologi anvendes til at forbedre danske erhvervsvirksomheder til at få klogere produkter på markedet og stadig have sikkerheden under kontrol? Ved kloge produkter forstår vi produkter, som får indbygget mere "intelligens" i form af computerkraft samtidig med at produkterne selv bliver i stand til at kommunikere med omgivelserne, sådan at de menneskelige manuelle procedurer kan simplificeres. Sikrere og Klogere Produkter gennem Anvendelse af Trådløs Teknologi Projekt mellem Alexandra Instituttet A/S Ingeniørhøjskolen i Århus Grundfos Management A/S SKOV A/S Budget Projektet blev finansieret af IKT-korridoren under Rådet for Teknologi og Innovation samt de involverede virksomheder

SKOV klima: Unik løsning

Projektresultat Løsning White Papers Trådløst udstyr testet i staldmiljøer Udstyr som SKOV A/S har videreudviklet til rigtige produkter En sikkerhedsløsning i forhold til truslerne White Papers Sikkerhedstrusler og –politikker i industrielle trådløse netværk Trådløse netværk i industrielle miljøer Et pålideligt og sikkert trådløst IEEE802.11 a/b/g netværk til anvendelse i landbrug Protokol og algoritmer til optimalt kanalvalg i 802.15.4-baseret peer netværk

Forsknings- og samarbejdsprojekter Hvorfor deltager SKOV A/S i disse projekter? Vidensinstitutioner Giver SKOV A/S ny viden og inspiration Har medarbejdere der har tid og lyst til at fordybe sig, ser nye løsninger, anskuer verden fra en anden vinkel Får SKOV R&D løsrevet fra de daglige opgaver med meget fokus på deadlines og kundesupport Samarbejdet Giver kontakt til andre firmaer, kollegaer som der kan diskuteres med, og som gensidigt giver inspiration Firmaer som SKOV A/S har stor glæde af projekterne Det er nødvendigt for at være på forkant i udviklingen Vi vil fortsætte med det

Brugerinddragelse i Samson Få indblik i Samsons udviklingsprocesser Præsentere og afprøve metoder til brugerinddragelse Diskutere hvordan Samson kan inddrage brugere i udviklingsprocesser

BDI processen

BDI - perspektiver Få en styret innovationsproces i SAMSON Få udviklingsprojekter baseret på brugerønsker Skabe ejerskab mellem kunder og virksomhed Udnytte krydsfeltet mellem biologi og teknik og kundernes behov til at bringe vores teknologi ”in blue ocean” Udnytte innovationsaktører, som døråbner til vidensmiljøer og offentlige midler

BDI - Udbytte ”Det er meget få virksomheder, der i dag formår at rumme den kompleksitet, som er i det samfund, som vi sælger vores produkter til. Man skulle måske tro, at produktion af en gyllevogn er lige ud ad landevejen. Men det at honorere kravene fra miljølove, produktionslove, landmandens forventninger og alt det, der foregår politisk omkring landbruget som industri, er så komplekst, at vi bliver nødt til at udvide vores virksomhed med de ekspertiser, vi ikke selv har.” ”Videnkuponen er rigtig god til den ’fumlefase’, som vi var inde i med hensyn til brugerdrevet innovation. Og gennem projektet har vi nået den klare erkendelse, at vi som led i vores produktudvikling skal have fat i slutbrugeren, hvilket vil sige den enkelte landmand og den enkelte traktorchauffør, der kører med vores gyllevogne og møgspredere.” Gunnar Hald Mikkelsen, Direktør Miljø & Teknik

Projekt med Grinderslev.dk 4/4/2017 Projekt med Grinderslev.dk Nye anvendelser af informationsbærende teknologier Plantecenter med udstillings- og oplevelseshave Planteinfo ”i hånden” inkl. vejvisning til lageret

Scenario Kunden låner mobiltelefon ved ankomst 4/4/2017 Scenario Kunden låner mobiltelefon ved ankomst Scanner stregkoden på sit medlemskort Går rundt i udstillingen, scanner stregkoder og får info, anbefalinger, råd Bestiller via telefonen Går til infostander, får vejvisning til lagerplads for bestillinger Alle søgninger og køb logges og kan ses i kundeprofilen. Basis for opfølgning, bonustilbud, plejeråd via SMS, anbefalinger, ..

Added Value som følge af tagging 4/4/2017 Added Value som følge af tagging Hjælp til ta’-med-hjem-inspiration: Du så på disse planter:

Added Value som følge af tagging 4/4/2017 Added Value som følge af tagging Ekstra links og information: Den valgte plante ser sådan ud i en eksisterende have:

Added Value som følge af tagging 4/4/2017 Added Value som følge af tagging Interaktivitet: Planten kan selv fortælle hvordan den skal plejes

Internet of Things

Mobile Vehicle Tracking Traktorer på internettet: Lader førerne overvåge de andre køretøjers positioner hvor langt høsteren og vognen har kørt sammen  mere effektiv kørsel

Nye løsninger og muligheder 4/4/2017 Teknologierne er der til ... at løse eksisterende problemer at lave nye værdiskabende services og rutiner Behov/ problem Teknologi Nye muligheder/anvendelser