Internationalt møde - Højskolernes Hus 1. apr. 2014

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PR KAMPAGNE.
Advertisements

Hjalleseskolen – Fremtidens 7. klasser
Egå Gymnasium Dialog mellem fagene og erhvervslivet Startkonference 5. September 2011.
Dimensioner i refleksionsskabelon og introduktion til scoringer
Eventudvikling i Rebild Kommune
Velkommen til dialogmøde!. ”Der skal skabes et levende og aktivt bymiljø på Rønne Store Torv” ”Der skal ske en nytænkning af de muligheder, de unge har.
Hvor står vi nu, og hvor er vi på vej hen? Timbuktufonden
Skolereformen - mål Ambitiøst løft af folkeskolen: •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder for at tage.
Invention og innovation i teknologiundervisningen
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Elevinddragelse – fordi sammen skaber vi skole
Biblioteket som arena i viden- og oplevelsessamfundet
Velkommen til Mentoruddannelse
Lærersamarbejde i Aarhus september 2011 Aarhus Social- og Sundhedsskole.
Slutkonferencen Vartov d ved Anders Bech Thøgersen, UC Syd
BRFkredit tager del. Dagsorden  Hvad er TAG DEL?  Corporate Social Involvement – virksomheden der involverer i CSR  Fra at lave CSR til at være CSR.
International? Ja tak! Skolelederkursus Herning, 21. September 2005
Den internationale dimension i folkeskolen
UDGANGSPUNKT 6. Februar Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
Udviklingsplaner Sønderborg
Skolen i Verden november 2006 Tove Heidemann CVU Sønderjylland.
ETwinning VEJEN TIL EUROPÆISK SAMARBEJDE L Kodal SkoleIntra Kolding den
ScienceLab -Et naturfagligt samarbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune.
ETwinning GRÆNSEOVERSKRIDENDE DATING sådan og derfor Den lovmæssige baggrund for internationalisering i skolen SkoleIntra Kolding
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
Program – : Panel. Oplæg og debat – 11
Holmen 21. Juni 2005 Action Learning Videnskalas Bo Tovby Jørgensen & Lise Rosendal Østergaard
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Tove Heidemann CVU-Sønderjylland Det globale udsyn – hvordan fremmer vi det i skolen ? Sønderjylland i Verden 3. oktober 2006 Tove.
Lars Bodum MTM 01 - VisualiseringLars Bodum Digitale Plandokumenter - DdL seminar 14. maj 2002 Fremtidige medier for den fysiske planlægning Digitale Plandokumenter.
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
De naturvidenskabelige kompetencer og erhvervsudviklingen – et samspil v. Udviklingschef Søren Ring, Region Hovedstaden.
Bedre udbytte af it i skolen Et seminar til skoleudvikling Marianne Hornskov og Sanya Pedersen Danmarks Evalueringsinstitut.
Faglig overgang – Næstved Gymnasium og HF Dansk. Formål Primært at løfte det faglige niveau for alle elever, og herunder også at bidrage til at udligne.
Højskoleforeningen, Vartov 1. april 2014 Jakob Clausager Jensen Konsulent for internationale aktiviteter Efterskoleforeningen.
Folkeskolereform 2014.
SamfundsCup TIDSPUNKTPROGRAM Indtjekning og velkomst samt kort præsentation af SamfundsCup, årshjul og årets tema ved projektledere.
Gør drømmen til virkelighed i KFUM og KFUK i distrikt nord/vestjylland.
Lederseminar 2014 Varde Kommune
INNOVATIONSFORUM # 2 VIDENSFORMER OG VIDENSKILDER.
En ny strategi for transportforskning Workshop - Trafikdage i Aalborg 28. august 2006.
Velkommen til møde om frivillighed i Favrskov 26. september 2013.
Regeringens globaliseringsudspil
Det gode boligliv Seminar for udviklingsprojekter Astrid Bruus Thomsen.
It i den innovative skole – nye kompetencer, nye organiseringsformer i det 21. århundrede Formål: Bidrage til udvikling af en skoles kultur gennem inddragelse.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Workshop for forsvaret Kompetenceudvikling og samarbejde i lokalområdet – fra ord til handling.
IMODUS – IHK Workshop om Blended Learning Workshopintroduktion.
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
Velkommmen til strategisk seminar for Sundhedsstrategisk Forum - dag 1
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 Rammesætning Kompetenceudvikling af pædagogiske ledere.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 Rammesætning Kompetenceudvikling af pædagogiske ledere.
Tekstniveauer: 1.For at skifte mellem de forskellige tekstniveauer, brug "Forøg list niveau"- knappen i værktøjslinjen "Formatering". 2.For at komme tilbage.
Internationalt arbejde i skolen Kolding 26. februar 2009 Ebbe Schultze Chefkonsulent UNI C
Det globale perspektiv i grundskolen – en kommunal synsvinkel Professionshøjskolen København d. 18. September 2008 Ved formand for Børne- og Kulturchefforeningen.
Velkommen til Årets arbejdsmiljøtopmøde i Industrien
LINK Camp 2012 Helle Karina Pedersen Uddannelseschef EAL.
ETwinning VEJEN TIL EUROPÆISK SAMARBEJDE L Kodal SkoleIntra Kolding den
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
Samfundsansvar i praksis via lokale partnerskaber Program for første netværksmøde i Roskilde den 4. december 2008 mhtconsult, august 2008 © Side 1 mhtconsult,
LÆRING & TRIVSEL OMSTILLINGSGRUPPER 2015 DEBATFASE: BÆREDYGTIGE SKOLER OG DAGTILBUD STØRRE UDSKOLINGSMILJØER.
Den Sammenhængende Skoledag På Holluf Pile Skole Odense.
Internationalisering og forhåndsmerit Ankomst og kaffe Velkomst og orientering om regeringsgrundlaget og de nye meritmuligheder v. undervisningsinspektør.
Oplæg til Hustræf 2011 Inddragelsens niveauer og perspektiver
Tilskud til ansattes efteruddannelse i Europa
De syv fortællinger - hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi?
HL, Uddannelsesforbundet og Danske Erhvervsskoler og – Gymnasier har udarbejdet denne præsentation til brug på erhvervsskolerne. Præsentationen går igennem.
2. Netværksseminar Medborgerskab gennem Uddannelse
Møde 11. april 2019 GRØNT RÅD.
Præsentationens transcript:

Internationalt møde - Højskolernes Hus 1. apr. 2014  Dagens program 10.00 Intro: Velkomst v/Niels Glahn, Generalsekretær FFD Højskolernes Internationale arbejde so far og orientering om den nye Internationale pulje, v/Rasmus Kolby Rahbek, tidligere International konsulent FFD 10.30 Idégenerering: Hvad ønsker vi os på det internationale område? Formulering af fælles behov og ønsker.   12.00-12.30 Frokost 12.30-13.30 To inspirationsoplæg: At invitere verden ind i klasseværelset – global dannelse i det 21. århundrede, v/Sara Skovborg Mortensen, International konsulent FFD 10 gode ideer til internationalt arbejde på frie skoler, v/Jakob Clausager Jensen, International Konsulent i efterskoleforeningen. 13.30-14.30 Konkretisering: Hvordan ser vores ideer ud? Formulering af konkrete ideer som højskolerne og den internationale konsulent skal arbejde videre med. 14.30-15.00 Opsamling på dagen Hvad er vi blevet enige om? Aftaler og tidsplan.

v/ Sara Skovborg Mortensen At invitere verden ind i klasseværelset – global dannelse i det 21. århundrede v/ Sara Skovborg Mortensen

Udgangspunkt: en udvidelse af medborgerskabsbegrebet. Hvor du som borger ikke bare har rettigheder og pligter ift. din nationalstat, men også ift. Europa i kraft af at være unionsborger og verdenssamfundet i kraft af at være menneske. (Ove Korsgaard mfl.)

Speciale om global dannelse Stillede spørgsmålet: Hvad er det for viden, værdier og kompetencer vi som borgere bør besidde for at imødekomme de muligheder og udfordringer en global verden stiller os overfor? Fulgte gymnasieudviklingsprojektet Globale Gymnasier. Interviews med elever og lærere.

Regeringens globaliseringsråd Undervisningen i engelsk styrkes. Flere skal studere i udlandet. Ny karakterskala. Markedsføring af DK som uddannelsesland. Mindst et internationalt projekt i løbet af ungdomsuddannelsen. (Globaliseringsrådet 2006)

Peter Kemp, dansk filosof ”Man lærer således, hvordan man kan klare sig i verden, men ikke hvordan man kan bidrage til, at verden kan klare sig” (Kemp 2005:34)

Europakommissionens fælleserklæring ”At give alle borgere i Europa mulighed for livet igennem, at holde sig underrettet om og forstå globale udviklingsspørgsmål og den lokale og personlige relevans af disse spørgsmål, samt at udøve deres rettigheder, og leve op til deres ansvar som indbyggere i en kompleks og foranderlig verden ved at arbejde for en retfærdig og bæredygtig verden.” (Europakommissionen i Cowi og Danicom 2008:60).

Flydende betegner: Global Dannelse Diskurs: Økonomisk diskurs/konkurrencediskurs Tekst: Globaliseringsrådet (2006): ”Fremgang, fornyelse og tryghed”, Regeringen Kernepunkt: global dannelse = at øge unges markedsværdi

Flydende betegner: Global Dannelse Diskurs: bæredygtigheds diskurs/Verdensborgerdiskurs Tekst: Peter Kemp: Verdensborgeren som pædagogisk ideal, 2005 (s.27-36). Kernepunkt: global dannelse = unges evne til at løse verdens udfordringer

Udfordringer i det etablerede uddannelsessystem Der eksisterer to overordnede diskurser for formålet med den globale dannelse. Manglende didaktiske og fagfaglige anvisninger/erfaringer.

Højskolernes særlige muligheder Ikke bundet af pensum og karakterkrav – mulighed for at blive retningsgivende i udviklingen af et område. Mulighed for at udfordre samfundsdiskursen om ‘Studenter i verdensklasse’.

Oplagte indsatsområder Arbejdet med internationale elever. Det internationale aspekt i undervisningen. Studierejsen som særligt læringsrum. Styrke højskolernes stemme om global dannelse i den offentlige debat.

Muligt tema: Deltagende medborgerskab: Om fællesskabets betydning for dannelsen af engagerede medborgere i en global verden Hvorfor: Læner sig op af igangværende aktiviteter i foreningen. Tilpas bredt til at de fleste vil kunne finde en relevant vinkel.

Ideer til fælles aktiviteter Rejsekursus for lærere. Inspirationsmateriale. Efteruddannelse Sociale medier. En fælles platform på nettet til medieproduktioner. Fælles kulmination på Folkemødet 15 Erfaringsdelingsseminar udenlandske elever.

Mulig proces: Efterår 14: Efteruddannelsestilbud for lærere. Produktion af inspirations-/undervisningsmaterialer. Forår 15: Internationale aktiviteter med forårshold på skolerne. Folkemødet 15: Vi mødes til Folkemødet 2015 til fælles dialog, debat og events.

Nu og her: #MyEurope14 Oplæg med Elena og Peter på højskolerne i efteråret, se mere på voreseuropa.dk 15.-16. september 2014 seminar om Deltagende Medborgerskab – også i et internationalt perspektiv.

slut