Forside / Intro Y’s MEN INTERNATIONAL REGION DANMARK Præsentation af regionsprojekt, Lunderskov Efterskole 27. august 2011 Regionsprojekt 2011/12 i samarbejde.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
“Forlægget ved den mundtlige prøve er eksaminandens synopsis, som er udarbejdet på baggrund af et problemområde, der er fundet egnet af læreren som eksaminationsgrundlag.
Advertisements

Tab og traumer 1: Hvilke patienter drejer det sig om?
Den lille Mads.
Forestil dig en landsby, hvor der bor 100 mennesker
Dr. Wenceslaus Kilama, Chairman, Malaria Foundation International
At bruge disse to ord rigtigt
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Projekt Rwanda - baggrund •Folkemordet i Rwanda i 1994 kostede ca. en million mennesker livet over en periode på kun 100 dage. •Den overlevende del af.
…ny Muhammed krise ??.
Livsvilkår for børn på asylcentre
Processuelle netværksmøder – et psykologisk perspektiv på samarbejde i praksis Af Rikke Kann, cand. psych. Speciale ved Institut for Psykologi, Københavns.
Velkommen til vores side!!!
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
Alle soldaterne i delingen var kaldt til samling, da der var
Kære ven her er Lidt godt grin til dig.... (Hehe) ;o)....ikke for børn og sarte sjæle...
Ved du….  At der i øjeblikket er en konflikt mellem de praktiserende læger og regionerne ?
Fremtidens ældrepleje udfordringer og krav
At være magtesløs med den magtesløse
Kvinder i den uformelle økonomi i Indien - på arbejde uden fast job
2 år og 3 måneder i skole. 1 år og 3 måneder i praktik.
Net Profitability Guidelines
TEMA I SUNDHEDSFREMMENDE LIVSSTIL
Børn og sorg - og sprældøde døde
Et ægtepar i begyndelsen af 60'erne fejrede deres 35års bryllupsdag i en rolig og romantisk lille restaurant. "Fordi i altid har været sådant et eksemplarisk.
Red Barnet Foto: Louise Dyring Nielsen / Red Barnet.
Liberia.
Pigerne er blevet udfordret!! Susanne, med det nyeste forår’s tøj fra butikken. Tina har sat pigernes hår. Charlotte har lagt make up.
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
”Udsatte unge med Sjældne Diagnoser” Oplæg til Sjældne Diagnosers repræsentantskabsmøde d. 15.september 2006.
Hold Fast Konsortiemedlemmer i UU Ringkøbing Fjords område: Deltagere:
The Sims2 Double Deluxe + Sims 2 Pets
Bolig selskabernes Landsforening– Almene lejeboliger - Maj/Juni Almene lejeboliger - Danmarkspanelet - Maj/Juni 2010.
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
LKS Du opdager, at din nabos søn på 5 år til har mange blå mærker, bl.a. på overarmene. Hvad gør du?
?. Globale børn - ta’r en tørn   Udvikle handlekompetence i forhold til børn og   unge i andre lande   At eleverne samarbejder på tværs og lærer.
VitaMeal ™ produktion & distribution Lumbadzi, Malawi Tekst og billeder: Marcus Westberg.
”Der er ingen sår der ser godt ud”
Tørke og sult på Afrikas Horn
Irak.
Hvad kan vi gøre for at få psykiske sårbare tilbage i arbejde ?
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
En roman af Niels Rohleder
Program Velkomst og intro! Opdeling i arbejdsgrupper.
Nonceba Family Councelling Center, Khayelitsha, Cape Town, South Africa Sydafrika er det land i verden der har den værste statistik for børnevoldtægter.
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Livet som kristen - det koster -
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Velkommen til Projekt Frivillig Infomøde og workshop d. 23. maj 2013 Maj 2013 | Projekt Frivillig | Foreninger i Aarhus Kommune.
- Hvad kan I forvente som forældre?
SF Ungdom Ved..
Nørlem SFO Forældrerådet Årsberetning 2012/13. Hvem er vi? Eivind Jesper HenrietteIben MajaThekla Flemming.
De stille kriser Landsindsamling til IAS’ hjælpearbejde.
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Forebyggelse af ældres selvmordsadfærd – Indsatsområder og anbefalinger National Konference om selvmordsforebyggelse 1. november 2005 V/ Konsulent Elene.
HUSK BILLEDE Foredragsaftnens tema
Unge-støttecenter Lemvig ungdomsgård.
VELKOMMEN Familiespejder DUD 27. september KORPSETS NYE FAMILIETILBUD Liane Brandt, udviklingskonsulent KFUM-spejderne.
Møde med Trygfonden Den 29. august 2011 Danmarks Lungeforening.
‘Retorik om KOL og rygning’
At være pårørende – håb og muligheder
Integrationsministeriets puljer København, 27. august 2010.
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
Mit liv - nu med DAT MIT LIV - nu med DAT.
Uretfærdig middag Begreber til introduktion. Lande i Nord og Syd Kaldes også industrilandene og udviklingslandene Eller I-lande og U-lande Den 3. verden.
Jellingestenen blev sat op ca år 965. Den er meget vigtig fordi den viser hvordan Danmark blev kristen. Jellingestenen er over 1000 år gammel. Man kaldte.
Årskursus i Hjertemotion
Livets Ord December 2017.
Myggenet redder liv! Myggenet som løsningen
Præsentationens transcript:

Forside / Intro Y’s MEN INTERNATIONAL REGION DANMARK Præsentation af regionsprojekt, Lunderskov Efterskole 27. august 2011 Regionsprojekt 2011/12 i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp ”BedsteHJÆLP i Malawi”

Forside / Intro BedsteHJÆLP i Malawi Baggrund I Malawi, i det sydlige Afrika, er en generation af forældre døde af HIV/AIDS. Bedsteforældrene sidder nu med ansvaret for børnebørnenes opvækst og skolegang. Mange af børnene er selv smittet med HIV/AIDS, men muligheden for medicinsk behandling vinder heldigvis frem. Bedsteforældrenes kræfter og ressourcer bliver endnu engang afgørende for en opvoksende generation. Det sker på et tidspunkt, hvor bedsteforældrene – under normale forhold – ville kunne se frem til at blive hjulpet og passet af egne børn.

Forside / Intro BedsteHJÆLP i Malawi Hvordan man kan hjælpe Bedsteforældrene har brug for penge til reparation og opbygning af huse med ordentlige faciliteter, herunder vand og sanitet. De har brug for støtte til at investere i en ged, en køkkenhave eller en flok høns til at forbedre livsvilkårene, så børnene kan få sund kost og råd til at gå i skole.

Forside / Intro BedsteHJÆLP i Malawi Det gør Folkekirkens Nødhjælp Folkekirkens Nødhjælp har eget kontor og repræsentation i Lilongwe, hovedstaden i Malawi. Herfra samarbejder man med lokale NGOer. Samarbejdspartneren for dette projekt hedder, "Society for Women and Aids in Malawi (SWAM)". Organisationen er meget anerkendt og kæmper for bedre rettigheder for de mennesker, der er ramt af HIV/AIDS eller berørt af epidemiens negative følger. Herunder hører tusindvis af forældreløse børn og bedsteforældrene, som pludselig står med forældreansvaret.

Forside / Intro BedsteHJÆLP i Malawi Projektets gennemførelse Projektområdet ligger ved Malawisøen nord for byen Salima, hvor HIV/AIDS hyppigheden er meget høj (ca. 25 %). Medarbejdere fra SWAM vil først identificere et antal familier, som har brug for aflastning. Familierne bliver bragt sammen i selvhjælpsgrupper på i alt 20, som med støtte og opfølgning fra SWAM selv bliver i stand til at identificere problemer og løsninger - både på kort og på længere sigt. I alt 200 familier vil blive hjulpet med penge til indkomstskabende aktiviteter, reparation af huse, rent drikkevand og sanitet. Dertil kommer aflastning af bedsteforældrene ved at børnene kan gå i et nærliggende ”community center”. Det totale budget er på kr

Forside / Intro BedsteHJÆLP i Malawi Projektets mål Ved afslutning af projektperioden forventes det - at bedsteforældrene er blevet aflastet økonomisk og socialt, således at de selv får et bedre liv på deres gamle dage - at børnebørnene er sikret en ordentlig opvækst samt mulighed for undervisning og uddannelse

Forside / Intro

BedsteHJÆLP i MALAWI Caseperson Aisha Adini, omkring år gammel. Aishas mand Mustafa var bløder og hiv positiv og døde i Mor til 12 børn, 7 lever endnu. 3 døde som spædbørn og 2 er døde tuberkulose relateret til HIV/Aids. For få år siden døde Aishas datter Hawa Twalidi og hendes mand Stefano Ben med kort tids mellemrum. De var begge sidst i tyverne og efterlod sig fem børn som Aisha adopterede og som nu bor hos hende i hendes lille hus i landsbyen.

Forside / Intro BedsteHJÆLP i Malawi Børnebørnene Stefano, dreng på 13 år Zainabo, pige på 9 år Daud, pige på 7 år Dorethy, pige på 5 år Vicky, pige på 2 år

Forside / Intro BedsteHJÆLP i Malawi Livet som ældre i Malawi ”Som ældre i Malawi i min situation giver man mere end man får. Man skal hver dag finde kræfter og energi som man ikke har. Man må strække sig langt og der er ikke tid til at slappe af. Som yngre så jeg frem til alderdommen. Jeg forventede at jeg skulle hvile og modtage. Men jeg har fem børn at tage mig af nu. Det er min kærlighed til dem som giver mig energi til at give”.

Forside / Intro Fakta Box om Malawi Tidligere navn: Nyasaland Beliggenhed: sydlige Afrika Ca. 2 gange Danmarks størrelse Selvstændigt i 1964 Flerpartisystem, demokrati, indført i 1995 Grundloven er 15 år gammel Præsident: Dr. Bingu wa Mutharika 13 millioner indbyggere 75 % lever på landet hvor de ernærer sig ved landbrug 60 % af den samlede befolkning lever under fattigdomsgrænsen Over halvdelen af Malawis kvinder og 27 % af mændene er analfabeter Halvdelen af Malawis børn er under- eller fejlernæret

Forside / Intro Fakta Box om Malawi HIV/AIDS hyppighed 12 %. Ved Malawisøen det dobbelte. Ca. 1 million mennesker er HIV smittet dør om året af HIV/AIDS relaterede sygdomme Der findes 108 læger til 13 millioner indbyggere Gennemsnitslevealderen for mennesker i Malawi er 43 år Der er ca mennesker over 60 år børn er forældreløse

Forside / Intro BedsteHJÆLP i Malawi Carl Gustav skriver: Netop hjemvendt fra MTANGA VILLAGE ved Nkhotakota (nord for Salima) får I hermed en lille stak fotos. Jeg har besøgt AISHA ADINI, på omkring 60 år, som er bedstemor og ”mor” til sine fem forældreløse børnebørn, og HIV positiv. Børnene hedder STEFANO (dreng/13), ZAINABO (pige/9), DAUD (d/7), DORETHY (p/5) og VICKY (p/2). Det er en meget fattig familie og jeg fik bl.a. lov til at overvære torsdagens eneste måltid som én af Aishas døtre kom med. Aishas mand var bløder og døde for et par år siden.