Anvendt medialisering ved Fredda Galea

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Blogs i undervisningen mellemtrin
Advertisements

IT og digitale medier En beskrivelse og læseplan for Egebakkeskolens it-didaktiske designs og målet for elevernes mediekompetencer.
Erfaringer med kollegavejledning i skolen
MEDIEKULTUR OG SKOLEKULTUR
E-learning Toolbox – hjælp til it-støttet undervisning på DTU
Digitalisering og medialisering – en udfordring på mange måder
Elevmotiverende arbejdsformer Kompetenceudvikling for lærere i Gymnasiefællesskabet Moodle Fra it-teknik til pædagogik Fra pædagogik til.
Blogs for Bibliotekarer Du ka’ godt!. Dagens program •Hvem er vi? •Hvorfor er vi her? •Hvad er en blog? •Hvorfor skal vi bruge blogs? •Hvordan kan vi.
Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.
The Big Why? Får I ikke svar på i dette indlæg
MEDIEPÆDAGOGISKE VEJLEDNINGSVÆRKTØJER
Internet til alvor og sjov
Velkommen til. Hvor er jeg? BasismodulerModul 1 Skal det være … Sådan?
Flipped Classroom IT-faciliteret omlagte undervisningsformer.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2009.
Digitale medier og mobning
Workshop 8 WEB 2.0 værktøjer udvider læse- og skrivepotentialet i Kristendomskundskab og Samfundsfag Birgitte Holck Bækgaard, lektor på UC Syddanmark,
Gymnasiedage.dk, Odense 29. sept Claus Berg, chefkonsulent Web 2.0, dialog og interaktivitet på EMU.dk.
Udvikling af mediepædagogisk praksis – med fokus på film og levende billeder 6. Marts 2012.
Didaktisk design – digitale medier den
Blogger.com - lav din egen hjemmeside
Forskningens døgn om Viden fra nettet? 28. april 2011 Lektor og Pæd.IT koordinator Anne Grete Rasmussen, Ankerhus, UCSJ 1 Ankerhus 28. april Web2 - Anne.
Fremtidens skole Gruppe 5.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret oktober 2012.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret februar 2009.
Introduktion til Blackboard og netmedieret kommunika-tion
De store underviser de små ved hjælp af it.
Ny mediepædagogik - med fokus på levende billeder 9.september 2012.
IWB i folkeskolerne i Skive Uddannelseskonference 5. januar 2012.
Udvikling af fagenes didaktik Flakkebjerg,
It og medier Folkeskolens formål Elevens alsidige personlige udvikling dansk, historie, sprog … matematik, natur og teknik … idræt, sløjd, billedkundskab,
Kollegavejledning - indgange • Fag, medier og Faghæfte 48 • Skolekultur og mediekultur • Skolekultur og vejlederkultur • Skolebiblioteket som rum og funktion.
Gymnasielle Skoleprojekter 2011/2012
Mediepædagogik og didaktik
Tools og Clil4U er blevet oprettet med støtte fra EU. Denne publikation afspejler kun ophavsmandens synspunkter, og EU kan ikke blive holdt ansvarligt.
 2 elever fra hver klasse fra 4. klasse og op.  2 hold, et hold pr halv år.  Samme organisering som et elevråd.  Kort ansøgning.  Klasselærere er.
Præsentation af en række gratis nettjenester – til uddannelse, undervisning og andet godt Af Claus Witfelt, 2013
SkoleIntra og klimaforandringerne - om hvordan forskellige værktøjer fra ElevIntra inddrages i undervisningen Jacob Kjær Hansen Lærer og pæd. IT vejleder.
De gode værktøjer i ElevIntra
Sammenhængskraft som dynamo i klasserummet
Medialisering og organisationsudvikling 25. April 2012.
Undervisningens medialisering Hørsholm,
BYOD - Løjtegårdsskolen ”It har meget lille betydning for forandringer på kort sigt. Men på lang er it medvirkende til store forandringer i vores måde.
Mediepædagogiske værktøjer i teori og i praksis
UDDANNELSER I UDVIKLING – Rediger i Windows Movie Maker Brug det færdige produkt på mobiltelefon Optag video på mobil – 3gp Tag billeder på.
Nye digitale muligheder i overbygningen KL, Odense Birgitte Holm Sørensen Forskningsprogrammet Medier og it i læringsperspektiv DPU, Aarhus Universitet.
IT i fagteamet Sofielundskolen 5. December 2013 December 2013 Niels Jacob Hansen - Læreruddannelsen Holbæk - UCSJ 1.
It-medie linje Skolecenteret Jetsmark årgang.
AU Afslutningskonference Aarhus Universitet 28. november 2011 Undervisningsorganisering,-former og -medier på langs og tværs af fag og gymnasiale uddannelser.
Digital skriftlig- og mundtlighed
Kompetencekrav, Fase 1 Oversigt over kompetencekrav til deltagerne i Flipped Learning.
Gymnasielle Skoleprojekter 2011/2012 Gribskov gym Rødkilde gym, Vejle Birkerød gymnasium Faaborg gym Egå gym, Aarhus Tietgenskolen, Odense Espergærde gym.
Velkommen til Mobiler i undervisningen Tænd jeres telefon, PC eller Tablet gå ind på m.socrative.com Tast: i feltet: Room number og afvent vi starter.
Didaktisk design for synkrone undervisningsformer i et blended learning forløb Planlægning af undervisning med Adobe Connect – principper, erfaringer.
Planlægning, proces og evaluering
Fra vidensdeling til produsage Kursisten som vidensproducent.
Fra kursus til lokal skoleudvikling – om og med medier 13. marts 2012.
Matematik på HF. Klassens i-bog Tidsplan Projektet er opdelt i 3 perioder. Skoleåret 2013/2014. Afprøvning af forløb til i-bogen, undersøgelse af værktøjer.
SkoleIntra og faghæfte 48
Skoleudvikling og skolebiblioteksudvikling 7. Maj 2012.
Faghæfte 48 og historie. Foredrag ved Jørgen Mogensen
Glogster Nu er det muligt at udskifte plancher og andre præsentationer i undervisningen med en digital præsentation, der kan kombinere tekst, lyd, billeder.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Gymnasierne i Vejen, Kalundborg og Hjørring. Projektets titel Synliggørelse og anvendelsesorienteret medialisering i sprogundervisningen med fokus på.
IT i danskundervisningen Sydfalster Skole den 15.5 Kort om blogs – igenigen! SMS-noveller (sprog og kommunikation) Skriftlighed og IT Mundtlighed og IT.
Din kreative online praksis! – del 2
Digital læring og undervisning
Spansk IT efter reformen.
Velkommen til Informatik - den nye dreng i klassen
Tilstedeværelsesundervisning
Præsentationens transcript:

Anvendt medialisering ved Fredda Galea Hvordan bruger vi internettet i undervisningen? OVERVEJLESER: Hvordan og hvorfor bruger vi internettet og IT i undervisningen? Hvem taber vi på gulvet, og hvem kommer på banen (elevtyper)? Hvordan er balancen mellem den indsats det koster og den gevinst, som kommer ud?

Overblik: fokus, IT og internettet. Afgrænsning af emnet: Hvad er medialisering? – publicering af elevprodukter på nettet (offenligt) Hvad er vores fokus? – programmer og tjenester som er relevante/lette at bruge Medier i dag? – hjemmesider, blogs, delingstjenester (YouTube, osv) Hvad er Web 2.0? => bruger fora, bruger-blogs, diskussionsfora, social communities (Facebook), learning communities (SpanishDict!) -> interaktivitet! IT i undervisningen: Mobil/PC til videooptagelser (videocasts) Mobil/PC til optagelse af podcasts (www.soundcloud.com), Filkonvertering vha Format Factory Photo Story og MovieMaker (til redigering af film på basis af billeder/videoer), Publisher til design af magasiner, avisartikler, pjecer, osv. Publiceres på issuu.com Smartboard/Notebook som værktøj til produktion af PDF eller screencapture. Internettet (Web 2.0) og undervisningen: Hjemmesider/Wikies og bloggs: opret informationssites for omverdenen Chat på Facebook/Skype/nettet

IKT: Hvordan? Vi kan anvende informations- og kommunikationsteknologien på forskellige måder: Lærere anvender den til at formidle og teste på en mere engagerende og varieret måde. Eleverne anvender den for at undersøge/forstå/ bearbejde/formidle det faglige stof. Eleverne anvender den til at samarbejde online. Eleverne anvender den for at kommunikere med en verden uden for Danmark for at øve et fremmedsprog. Læreren bruger den til at stile opgaven Eleven bruger den til at besvare opgaven

Muligheder er der mange af: Web 2.0: interaktivt internet, brugerdefineret Personlige læringsmiljøer: issuu, Slideshare Samarbejdsværktøjer: Pads/Docs, MSN, Skype Mobilitet til/i undervisningen: Smartphones Levende billeder/videoer: YouTube Formidling: Blogs, ITunes, isuu, wiki’er Evaluering/bedømmelse: quizzer, Moodle

Vores fokus: Lommefilm på YouTube som elevprodukt, anvendelse af blogs/wikier/Facebook som platform til indsamling af produkter og som elevprodukt, lydfiler på soundcloud som elevprodukt, og Evt. publikationer på issuu.com Gå til www.itpaedagogik.wordpress.com Se filmen på prezi.com

Definér podcast / videocast: vha linket find frem til eksempler, vejledninger, m.m. http://itpaedagogik.wordpress.com/lommefilm/ Se her for vejledning m.m.: http://itpaedagogik.wordpress.com/lommefilm/

Lærerens blog: stil opgaven som indlæg På www.wordpress.com kan man oprette en blog, og derefter flere blogs. Det anbefales at oprette en personlig blog til at samle de andre. F.eks. Kan den første blog hedde det samme som den pågældende lærer, og fra denne kan der linkes til hver klasses blog. Bloggens URL adresse (link) kommer til at bestå af det navn man giver den + wordpress.com. F.eks. www.freddagalea.wordpress.com Her kan man stile eleverne en opgave i form af et indlæg, hvorefter eleverne afleverer deres svar/løsninger/produkter ved at indsætte dem som kommentarer. Bloggen er oplagt til indsamling af film/wikier/blogs eller andre medialiserede produkter, under hvert emne. Find eksempler +vejledninger på: http://itpaedagogik.wordpress.com/blogs/

Wikier: sted til transmission af info På www.wikispaces.com kan man som lærer oprette en wiki, som en bestem klasse kan anvende til publicering af deres produkt. Man kan også oprette projekter, teams, m.m. under de avancerede indstillinger. Den nemmeste måde at arbejde med en wiki på er at lade den stå åben, så alle eleverne kan tilgå alle siderne i den. Det kan være en fordel at oprette en side til hver gruppe, hvorefter de så kan tilføje ”undersider”. Find eksempler/vejledninger på: http://itpaedagogik.wordpress.com/hjemmesiderwikier/

Vodcasts (lydfiler) på soundcloud.com På www.soundcloud.com kan eleverne optage deres lyd direkte, hvis de har en mikrofon i deres pc. Alle logger sig ind med deres Facebook-login, læreren oprette en gruppe til alle sine elever, og eleverne optager deres lyd direkte ind i gruppen ”share track”. Se eksempler og vejledning på: http://itpaedagogik.wordpress.com/pod-vodcast/

www.issuu.com: sted hvor man publicerer På issuu.com finder man historier til inspiration (artikler, film, pjecer, osv.) men indhold som kan være relevant. Her kan de også producere deres eget materiale (pjecer, artikler, osv.), så de ser meget professionelle ud, og dele med de andre bruger af denne side. Et eksempel: http://issuu.com/freddagalea/docs/hvordan_laver_man_video-podcast

Anvendelsen af mobiltelefonen Film skabes og udgives direkte på YouTube Mindmaps kan laves her og nu på f.eks. SimpleMindX Billedhistorie/beskrivelse kan laves direkte med StoryKit Skattejagt med Mobisticks, hvor posterne indeholder svar på spørgsmål.