Smásögur danska vor 2012 Menntaskólinn í Reykjavík

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolebladet Interview med Jakob J- Afstemning- Interview med Rose-Elevernes mening om skolen- Landsbyhuset-Vitser-Gåder-Tegning.
Advertisements

"Ting er ikke altid det, de synes at være."
En fejl ved kvinder. Da Gud skabte kvinden, var han kommet til sin sjete dag med overarbejdstid. En engel dukkede op og sagde: “Hvorfor bruger du så lang.
Den er bare stor.... Nu kan den vist ikke dreje mere…
At bruge disse to ord rigtigt
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Tyskeren fortæller at han købte en lille gave til sin kone i går.
Verber/Sagnir Hvordan bøjes de?.
…ny Muhammed krise ??.
Livets Ord August 2009 "Han havde elsket sine egne, som var i verden, og han elskede dem indtil det sidste” (Joh 13, 1).
For mange hundrede år her på vor jord Uden for byen Damaskus. Gik en mand, fuld af had, på vej ind til byen den grusomme mand, det var Saulus.
Hva’ ska’ du med en telefon og et nummer når du ikke tør brug det.!
Uskrevne Regler Modul november 2011.
Det svære liv i en sportstaske
Indholdsfortegnelse Kendte der er blevet mobbet som unge.
Alle soldaterne i delingen var kaldt til samling, da der var
De 10 små forskelle mellem Mann & Frau.
Kære ven her er Lidt godt grin til dig.... (Hehe) ;o)....ikke for børn og sarte sjæle...
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Den urolige chef kigger på uret,
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
Sofies dejlige dag.
Børn og sorg - og sprældøde døde
The Sims2 Double Deluxe + Sims 2 Pets
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
LKS Du opdager, at din nabos søn på 5 år til har mange blå mærker, bl.a. på overarmene. Hvad gør du?
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
Joken, der bringer dig held!
Dialogisk læsning – Eksempler på spørgsmål
Nissen på tur På loftet sidder nissen med sin julegrød,
Livets Ord December 2009 “Således skal jeres lys skinne for mennesker, så de ser jeres gode gerninger og priser jeres fader, som er i himlene ” (Mt 5,16)
Lav din egen bog LAD BØRNENE KLIPPE OG HÆFTE.
De uanstændige Af Leif Panduro Kapitel 1.
Litteratur på mobilen Der er meget, vi ikke kan vide! Men alligevel meget der står mellem linjerne… hvorfor skriver hun ikke tilbage og hvad er det, der.
Kapitel 4 – nogle citater
mine observationer Filmanalyse af OK Gloser til filmen
Kapitel 6 – nogle citater og overvejelser.
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
Chefen ser fortvivlet på sit ur, og opdager at hans underordnede ikke er kommet til tiden, til at holde et meget vigtigt foredrag. På en konference, som.
KATTE. NY KAT  Du skal kæle med din kat i en time være dag  Og gør den tryg vis den er ny  Og husk at gi den mad og vand.
Historien om Motumbo. Der var en gang en sort afrikaner som hed Motumbo. Han rejste til London for at søge lykke og rigdom. Og så var der Mary, en typisk.
Joken, der bringer dig held!
En køn pige inviterede en ung mand med hjem, -tog ham med ind i soveværelset, og foreslog straks at de skulle prøve at gøre det i stilling 69…...
Gud trøster dem, der venter med forventning.
Michael og Julie Hvad vil DU gøre? (Klik for at komme videre)
»En mand havde to sønner
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando på Bakken.
Den barmhjertige samaritaner Da rejste en lovkyndig sig og ville sætte Jesus på prøve og spurgte ham: »Mester, hvad skal jeg gøre for at arve evigt liv?«
Barndommens gade Af Tove Ditlevsen.
Historien om skatteopkræveren Zakæus
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Den fortabte søn (tegninger)
Stikker Stikker Præsentation af de første kapitler.
Den barmhjertige samaritaner
Samson Og Dalila.
Chefen ser fortvivlet på sit ur og opdager at hans underordnede ikke er kommet til tiden for at holde et meget vigtigt seminar på en konference som netop.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Skabt som mand og kvinde
Moses del 1. Barnet i Sivkurven
Skatteopkræveren Zakæus
Bulbjerg.
At være søskende… At være søskende i en familie med et anderledes, sygt eller handicappet barn. At være søskende til et barn med AD/HD.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Pythagoras.
Unge og mobning Sarah Amann Mortensen 1.
Den gældbundne tjener med Lego-figur
At bruge disse to ord rigtigt
Min sommer ferie… Da jeg kom hjem fra skole var der kun en uge til vi skal køre til Italien… Der gik en uge nu sidder vi i bilen vi kørte i 3 timer. Nu.
Præsentationens transcript:

Smásögur danska vor 2012 Menntaskólinn í Reykjavík

Rovmord på villavejen Personer: Irene Rasmussen – den døde. Lizzy – naboen til den døde. Ismael – havemand, tyrker, i trediverne. Palle – nevø til Irene som hun har hjulpet økonomisk, han er psykisk syg. Journalisten – sensation.

Handling Novellen handler om mord på Villevejen. Irene blev slået ihjel. Palle hendes nevø er først sigtet for mordet men forstanderen på det herberg Palle boede sagde at Palle havde været på herberget når mordet fandt sted og han gav ham en alabi. Lizzy sagde Ismael, havemanden fra sølveskrinet sit som var omkring 100.000 kr værdigt. Han slog hende ihjel og tog af sted til Ankara.

Død eller borte Personer: Henry – en biltyv Lotte – blå ojne, lyst og langt hår. To mænd – som vil gerne have deres penge tilbage. Arnesen – mændens chef.

Handling Novellen handler om det at to mænd gav Lotte en taske fuld af penge og tog hndes taske, det var en fejl fordi de villede ikke hendes taske. Lotte for inde i bilen til Henry som han havde sjælet. De kør på et motel og iscenesatte et mord og mændene tænke at Henry havde myrdet Lotte. Men Henry og Lotte fly til udlandet og ende op som et par.

Trøjen Fortæller: 3. persons fortæller. Personer: Manden – som myrder sin kone. Gertrud – hans kone. Svigemor Naboen – Gertrud’s venninder To politimænd

Handling Novellen handler om en mand som var bare så træt af sin kone. Lyden fra strikkepindene klik, klik, klik irreterede ham uendelig maget. Han slog hende ihjel med et vandrør, først var han forstyrret når telefonen ringede (svigemoren),og siden blev han forstyrret når nabokonen kom over. Mordet blev opdaget når politmanden så trøjen. Gertrud havde haft en forstående ven i et års tid. Det vidste manden ikke.

En morder uden skygge Personer: Brun – kriminalkommissær. Marcus Hall – revisor, vekseler, den døde, 62 årige. Adam Rytter – administrerende direktør for ”Accelerator” besøget Brun i sommerhuset, er Brun’s chef. Svenske politi. Sted: Svergie, Halland i sommerhuset ,,Stugen”. Tid: august månede 1990.

Handling Hall er på arbejdsferie fordi ham vil undersøge nærmere firmaets regnskab. Han dø i ferien og svenske politien tror at Marcus har kæntret (hvolft) båden. Men Brun fandt andet ud, han undersøgede billederne bedre og fandt ud af de var iscenesatte fordi det manglede skygge på en af billederne. Adam Rytter havde slået Brun ihjel.

Spejlens gåde Personer: Manden som samler antikvarer. Christian Hansen (Basse) – bor på herregården Hvedbjerggård. Christian’s kone og datter Susanne “tiptipoldemor” – Elisabeth von Palen Karen Margrethe Madsdatter – den rigtige tiptipoldemor.

Handling Du værdt at læse novellen selv fordi der er mang små ting som spille vigtige rolle. Spørgsmål følge novellen.

Glansbilleder Novellen handler om mand som er blindt men ingen ved det, han fik ny ven når en lille pige begyndte at snakke med ham. Han købte glansbiller for hende, han gav pigen kurven med billederne og sagde at hun kunne lukke den op når hun kommer hjem. Når manden lade fingrene glide over ansigtet kom en mand, han var forvirret og tog pigen fra ham manden kaldte efter de ”dine glansbilleder”. Pigen græd.

Det forkerte barn Personer: Ole – Brians far Brian Benny – Brians ven Gurli – Brians mor Mormor og morfar Olsen – sølger møbler. Pædegog Barnepige hos Benny