Højdevangens Skole Her er godt at lære

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hjalleseskolen – Fremtidens 7. klasser
Advertisements

Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Music: Nightengale Serenade
Læring i bevægelse - hvorfor?
Talentudvikling på Virum Gymnasium Vil du være VG-talent?
Trivselspolitik på Løsning Skole
Undervisningsmiljø undersøgelse fase 2
Læringsstile og lektier
Hvad gør livet så værdifuldt?
HVORFOR GÅ I 10. klasse? For at blive afklaret med hensyn til valg af ungdomsuddannelse For at blive helt klar til fx en erhvervsuddannelse eller gymnasiet.
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Netværksgrupper for 7.–9. kl. i UU Skive •Den politiske målsætning er at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. •De unges muligheder.
Hvordan kan undervisningen vitalisere / re-vitalisere de unges
Rehabilitering Brønderslev Kommune
Science Class Juelsminde Skole
Internationalisering UNDERVISNINGSPLAN. Navigation BAGGRUND Folkeskoleloven og Fælles Mål MÅL – og vision RAMMERUNDERVISNINGSPLAN Eleverne - aktive deltagere.
HTX – teknisk gymnasium
Skolereformen Overordnede mål:
Måske er I bedste venner i et år,
Projektopgave klasse.
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
International Linje.
Studentereksamen - stx
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Anvendelsesorienteret undervisning i Region Syddanmark
GPS i undervisningen inspiration.
Vores ide er at lave en mobilchip
Svømning i den danske folkeskole Pilotprojekt i tre danske kommuner Danmarks Idræts-Forbund og Dansk Svømmeunion.
Hvad render vi rundt og laver?
Det Danske Uddannelsessystem
”Religion er opium til folket”
Hvilken del af “vær stille” forstod du ikke??
Hvad gør livet så værdifuldt?
Hvordan passer jeg på mig selv ?
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Netværksprojekt for fremmedsprogenes profil og anvendelsesorientering i de gymnasiale uddannelser.
Bæredygtig udvikling genbrug, hvorfor?
”Hvad skal man gøre. Hvordan skal man handle. Hvem skal man være
BYOD - Løjtegårdsskolen ”It har meget lille betydning for forandringer på kort sigt. Men på lang er it medvirkende til store forandringer i vores måde.
Velkommen - Informationsmøde om kommende skoleår.
iPads i sprogundervisningen – erfaringer fra forskning i praksis
Læring i et vejledningsperspektiv
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
DIT LIV Tænd for lyden og læn dig tilbage -.
Workshop 1 Forskningsprojektet Ind i undervisningsrummet på EUD.
”Et virtuelt spring over bæltet” ITMF projekt november 2003 Ella Myhring Skolebibliotekar, projektleder Højby Biblioteksbutik.
Virkelighedsnært Undervisning USA USA Bål Undervisning Fed fredag Klatring Aktivtur Dit eget projekt Kreativ Bål Selvtillid Maddag Teambuilding IT-baseret.
Hvad fuck kan vi bruge det til ?` Af Bo Goed Watson
Lærerprofessionen.
Gymnasiet (Stx)
Børn og pædagoger i en digital verden
ELEV-RELATIONER OG KROPPEN I LÆRINGSRUMMET. HVAD HAR VI GJORT?
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
Hvad kan jeg efter 10. klasse ?
Pecha Kucha over: Lærer Læreruddannelsen Folkeskoleloven Innovation i lærerfaget Rene , Anne-Louise , Caroline
1. Kommunikation 2. Årets gang – Skole/hjemsamtalerne 3. Prøverne 4. Dansk 1. Den daglige undervisning 2. Afleveringer 5. Matematik 6. Styrkebaseret undervisning.
Obligatoriske fag Dansk A Teknik A Engelsk B Fysik B Kemi B Matematik B Teknologi B Biologi C Kommunikation/it C Samfundsfag C Teknologihistorie C 3 studieret-
Informationsmøde for forældre til kommende børnehaveklassebørn
Godmorgen - og velkommen til alle de nye. Kulhuse-sangen Melodi: I en kælder sort som kul Nu vi samlet er igen og et år er gået Karlslunde vi sidst tog.
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
0. Kl 2016/2017.  I bh.kl skal undervisningen tilrettelægges og udføres således at eleven får kompetencer inden for:  1)Sprog  2)Matematisk opmærksomhed.
Evaluering af Aktiv rundt i Danmark lærernes observationer Følgende resultater er på baggrund af 1215 lærerbesvarelser af vores elektroniske spørgeskema.
VELKOMMEN TIL MELLEMTRINNET 4. KLASSE, 5. KLASSE OG 6. KLASSE.
Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene/valgfag I alt 20 uger.
Lærer- og pædagoguddannelsen på Færøerne Birgir Sondum og Simone Christensen Helsinki 26/04-11 – 27/04-11.
Kollektiv vejledning 8. klasse, første gang
Naturfag.
Forløb: Ligestilling mellem køn i Danmark
Mulighederne i ungdomsuddannelserne - PowerPoint
Præsentationens transcript:

Højdevangens Skole Her er godt at lære Information om linjerne i overbygningen Højdevangens Skole November 2011

Her er godt at lære Det betyder : Vi bygger stærke og givende fællesskaber mellem unge og voksne Vi skaber udsyn og indsigt Eleverne udvikler sig med glæde og stolthed Eleverne får den bedste ballast til videre uddannelse

Lærerens betydning: Skoler gør faktisk en forskel med hensyn til, hvad eleverne får ud af at gå der. Med ”skole” forstår vi her faktorer, der vedrører skoleinstitutionen som sådan: ledelsen, samarbejdet, den pædagogiske linje, ånden osv. Ganske vist er det først og fremmest selve undervisningen, der betyder noget. Eller for at sige det med lidt gammeldags begreber: Hvad den enkelte lærer gør inde bag klasseværelsets dør er det vigtigste. Hildebrandt og Laursen, Når klokken ringer ud 2009

Faglig linje: Ud i verden Undervisning i, med og på sprog Samarbejde med andre i ind- og udland Det globaliserede samfund Udsyn og forståelse Politik og baggrund

Elevfortælling 1: Ud i verden Jeg har fulgt mine sneakers rundt i verden – De er produceret i Asien, designet i Europa, branded i USA og sælges i hele verden. Mine sneakers´ liv viser forskellige sider ved det globaliserede samfund.

Elevfortælling 2: Ud i verden Vi arbejder med at lave et kampagnemateriale for Barack Obama til det kommende amerikanske præsidentvalg. Vi mailer med vores amerikanske venskabsklasse og prøver at finde ud af, hvad der interesserer unge amerikanere ved valget.

Faglig linje: Idræt og velfærd Samfundsorientering Organisationsudvikling Madoplevelser Bevægelse Træneruddannelse Eventledelse

Elevfortælling 1: Idræt og velfærd Vi laver Skole OL for de tre basisskoler – vi planlægger selv det hele, vi er dommere, holdledere, tidtagere, vi laver cafe uddeler medaljer og bestemmer reglerne.

Elevfortælling 2: Idræt og velfærd Jeg kan godt lide at føle mig sund – derfor træner jeg og spiser sund mad. I skolens morgenmadscafe sælger vi smoothies og müsli for at spare sammen til vores skitur.

Faglig linje: Fortællinger 2.0 Sociale medier Research og formidling Journalistik Kommunikation Digitale teknikker Billeder, film, ord Den gode fortælling

Elevfortælling 1: Fortællinger 2.0 Sammen med to andre arbejder jeg på et projekt om modebloggere. Vi ser på hvordan de bruger de sociale medier til at skabe fortællinger om deres liv. Vi overvejer at lave vores egen modeblog.

Elevfortælling 2: Fortællinger 2.0 Vi skal i praktik hos DR. Som forberedelse arbejder vi med at producere korte radiodokumentarer. Jeg arbejder med en om min ven, der kitesurfer ved Amager strand.

Faglig linje: Eksperimentariet Læring ved eksperimenter og problemløsning Samarbejde med andre skoler og virksomheder Teknik og teknologi Biologi Fysik Kemi

Elevfortælling 1: Eksperimentariet Vi har fået en opgave der hedder: ”Hvordan kan du gøre din hverdag mere bæredygtig?” – min gruppe arbejder med en mobiloplader med solceller. Så kan mobilen lade op mens vi har tysk. Det er sjovt at arbejde med noget der kan bruges.

Elevfortælling 2: Eksperimentariet Vi arbejder med stamceller i biologi. Det er godt, at vi samtidig lærer om de etiske og politiske aspekter af stamcelleforskningen i samfundsfag og kristendom - så hænger skoledagen sammen.