Rebslagning Redskaber.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lyd fra musikinstrumenter
Advertisements

Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Det er sidst i februar. Potter med
Samsø Outdoor Explorer.
EKSAMEN Mr. Raggys eksamen.
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Sno, knyt & flet Kursus på Ravstedhus.
For mange hundrede år her på vor jord Uden for byen Damaskus. Gik en mand, fuld af had, på vej ind til byen den grusomme mand, det var Saulus.
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Jeg er flyttemand Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Lærings- og praksisfortællinger:
Velkommen til Jeopardy: Trafiksikkerhed i Øjenhøjde
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
SSQ 5.6 side 1 De følgende spørgsmål drejer sig om din evne til – og oplevelse i forbindelse med – at høre og lytte i forskellige situationer. For hvert.
Vi har købt en lille bjerghytte på fjellet, og tænkte på om du ville tage familien med eller nogle venner og komme en tur i julen for en lille julegløg.
Hvordan får jeg lagt First Class programmet ind på min egen computer ??? De følgende sider er en lille anvisning på, hvordan du selv kan installere programmet.
Velkommen 8C Velkommen 8C Håber I har haft det godt- Håber I har haft det godt- Det har jeg, som I får at se...
Nu er der gået lang tid siden, I har hørt nyt fra os. Det beklager vi! Det er ikke kun fordi, vi har ligget på den lade side 
The Sims2 Double Deluxe + Sims 2 Pets
1 De fem mest brugte regler… der ikke eksisterer. Fem regler, der ikke eksisterer…
’opfundet’ af Dr. Spencer Kagan
Alder Navn Dato SSQ12 SSQ12 Instruktioner Jeg bruger ét høreapparat (venstre øre) Jeg bruger ét høreapparat (højre øre) Jeg bruger to høreapparater (begge.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Å.
Merlespir Nål og tråd Kniv Lighter Bivoks Kohorn Sejlmagerhandske
Lyd-ikonet er forsvundet
Der var engang et slot, hvor der boede en konge
……………. Livets centrum. 1.Mosebog 11:1-9 Hele jorden havde samme sprog og samme tungemål. Da de brød op mod øst, stødte de på en dal i landet Sinear, hvor.
”Spænd hjelmen!” - Unges forhold til arbejdsmiljø og risiko i en krisetid Ph.d. Mette Lykke Nielsen
Livet som kristen - det koster -
Vokse gennem venskab!.
18 huller med Maria & John II. Regelaften. Vi følger John og Maria rundt på 18 hullers slagspil (stableford). Der er to spørgsmål til hvert hul = 36 spørgsmål.
Alle stræk går nedefra og opad!
ER-diagrammer (databaser, del 4)
 Det jeg har gjort er, at jeg har lavet en tast der starter det hele (mellemrum), derefter har jeg sat nogle lyde ind, og fået dem til at gentage sig.
Relationer – Omgangstone
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Prisen for efterfølgelse – vi du betale den?. Teksten til 3. søndag eft. Trinitatis v25 Store skarer fulgtes med Jesus, og han vendte sig om og sagde.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
RUL Grønlænderrulninger. Næsten alle kajakroere ønsker at beherske et rul, men det er ikke alle det lykkes for. Et tilbagevendende problem er ”hoftevrikket”.
Alsidig personlig udvikling Sociale kompetencer Sproglig udvikling Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer og værdier Læreplans.
Mr. Raggys prøveeksamen
Beboerne på Islands Plads siger: NEJ TAK til to broer på hjørnet ved kanalen Dette hjørne er et unikt, velfungerende opholdssted for beboere, lokale og.
Vælg et flaskepost tema. Flaskepost nr.: Tema :________________________________________ Skriv 3 ord: ______________________ ________________________ ____________________.
18 huller med Maria & John I.
Børns udvikling Indholdsfortegnelse Finmotorik & grov motorik Vækst
I dag er det sidste skoledag - hurra, hurra, hurra!
Jeg kører truck Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Jeg kører lastbil Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros
Stormen på bastillen. I 1700 tallet var der en stor fattigdom nede i Frankrig og folket vendte sig mod deres konge Ludvig den 16. han levede i luksus.
Stormen på bastillen.
Blodkredsløbet Lavet af Silke, Binarn og Emma. Blodkredsløbet fører ilt og energi rundt i kroppen. Det sørger også for at komme af med affaldsstoffer.
SKEMATISKE MANØVRE ILLUSTRATIONER
Typiske ulykkessituationer
Backgammon Formål: Du skal primært øve dig i brug af figurer i PowerPoint. Opgave: Lav et backgammon vha. figurer. Find et billede på Internettet af det.
Landmænds forurening af drikkevand
Hemmeligheden bag arvelighed
Stråle-Simon og jagten på de sure kræftceller
Typiske ulykkessituationer
076 – En underfuld frelser 1, S1
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Future Vejle inspiration
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Præsentationens transcript:

Rebslagning Redskaber

Geskæret Geskæret er en slags snorholder. Geskæret ruller også garnerne sammen, så det til sidst bliver til et reb. På geskæret sidder også nogle splitter, som holder garnerne, så de ikke ryger af.

Garnruller Garnruller er selve rebet, før det bliver slået og spændt ud. Garnet kaldes kusthamp og er lavet af plastik.

Mekker Mekkerne bruges til at holde garnerne fra jorden, så der ikke kommer snavs og skidt med i rebet, og for at garnerne ikke filtres ind i hinanden.

Krydset Krydset bruges til, at sætte garnerne på, når de bliver rullet ud, helt til at starte med, i rebslagningsforløbet.

Dimmeren uden navn Den ting har intet navn. Den bruges til at, holde garnerne stærkt, når man begynder at slå dem sammen.

Strygegarnet/bananpalmetovet Tovet bliver brugt til at stryge garnerne og tovet med, så det bliver jævnt, snoningerne bliver fordelt og for at det bliver strukket det sidste.

Taljen Taljen bliver brugt til at strække tovet og garnerne. Når tovet eller gartnerne er sat til spænd i taljen, skal man også stryge garnerne.

Akterkrogen Akterkrogen bruges til sidst, når de tre kordeler skal slås til det færdige reb. Akterkrogen skal følge takten, med den person der drejer på geskæret. Akterkrogen skal drejes mod venstre hvor der skal drejes til højre på geskæret.

Toppen Toppen bruges til sidst, når rebet er ved at være slået færdig. Toppen bliver sat ind, mellem de tre kordeler, og sørger for, at rebet bliver lavet lige og så garnerne lægges ordentligt sammen.