Tekst og udtale.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

Byggetilladelse - Pippi Langstrømpe
Gammelheds-Philosophy
Den lille Mads.
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
"Ting er ikke altid det, de synes at være."
Den er bare stor.... Nu kan den vist ikke dreje mere…
At bruge disse to ord rigtigt
… som skulle arrangere en løbekonkurrence.
Så er ordbogen endelig kommet. Enhver Kvinde og Mand bør eje den
Tyskeren fortæller at han købte en lille gave til sin kone i går.
Nonne historie.
Politikontrol En bilist bliver stoppet af politiet pga hastighedsoverskridelse. Følgende samtale udvikler sig:
Verber/Sagnir Hvordan bøjes de?.
Har du nogen sinde tænkt over hvad dine kæledyr laver, når du er på arbejde?
Hva’ ska’ du med en telefon og et nummer når du ikke tør brug det.!
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Uskrevne Regler Modul november 2011.
Alle soldaterne i delingen var kaldt til samling, da der var
”Vind gratis sex når du tanker”
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Kære ven her er Lidt godt grin til dig.... (Hehe) ;o)....ikke for børn og sarte sjæle...
Loven om skilsmisse Matt 5,31-32
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
Med dejlige varme farver
Pronominer/Stedord (Fornöfn).
•For 2 år siden var mine børn og jeg på et krydstogt i Middelhavet om bord på Sea Princess. •Under aftensmiddagen så vi en ældre dame, som sad alene.
Telefonen ringer.
Børn og sorg - og sprældøde døde
Menneskets fald og genoprejsning
Hvad kan jeg gøre for at blive bedre til at gå til eksamen?
Smileyen, som fik en ven.
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
Motorvejs beskæftigelse Jeg kørte på motorvejen, da jeg besluttede mig til at gøre et kort da jeg besluttede mig til at gøre et kort stop, for at gå på.
Jeopardy Navneord Udsagnsord Brug af tegn
Den bestøvlede kat. Illustreret af I.C.
1 Én og én er tre, og jorden den er flad
Det er ganske vist… (Klik for at komme videre). Der var engang en model… •E•En dag hun gik på podiet, tabte hun et hår •”•”Jo, flere jeg taber, desto.
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
HISTORIEN OM DE 4 LYS.
Ingen bliver efterladt - eller gør de ?
Overvældet af Jesu opstandelse!
”Skodjobs og gode gys!” - Unges forhold til risiko i arbejdslivet Ph.d. Mette Lykke Nielsen
Fortællinger fra kanten
V5 Han sagde også til dem: »Hvis en af jer har en ven og midt om natten går hen til ham og siger: Kære ven, lån mig tre brød, v6 for en ven af mig er kommet.
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
En helt normal samtale ved morgenbordet:
For 2 år siden var mine børn og jeg på et krydstogt i Middelhavet om bord på Sea Princess.For 2 år siden var mine børn og jeg på et krydstogt i Middelhavet.
Han sagde “Skal vi bytte stilling I aften?"
Smølfens død.
Skru op for lyden og læn dig tilbage
Loven om at dømme andre Matt 7,1-5
Mekanikeren ser spørgende på hende: „Hvad er en "710"???"
Michael og Julie Hvad vil DU gøre? (Klik for at komme videre)
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
»En mand havde to sønner
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando på Bakken.
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Forløsende bøn, kap.9.. Daniel 9:1-5 I Dareios’ første regeringsår – han var af medisk herkomst, søn af Ahasverus, og var blevet konge over kaldæernes.
Politikontrol En bilist bliver stoppet af politiet p.g.a. hastigheds overskridelse. Følgende samtale udvikler sig:
Born in Dead FILM. Born in Dead Afsked  Brad han er 20 år. Han elsker amerikansk fodbold han er topscorer.  Brad går hjem fra sit universitet efter.
I dag er det sidste skoledag - hurra, hurra, hurra!
Livet er dejligt! Det består af en masse små dejlige øjeblikke...
Skabt som mand og kvinde
Motorvejs beskæftigelse Jeg kørte på motorvejen, da jeg besluttede mig til at gøre et kort da jeg besluttede mig til at gøre et kort stop, for at gå på.
min sommerferie på malorca
Tod und Leben.
Præsentationens transcript:

Tekst og udtale

Bornholmsk dialekt: der tales om en ligsten de: sån inj sto:r flâ:ðer ste:n dænj e tre: gånga det er sådan en stor, flad sten, den er tre gange så sto:r såm bo:reð hæ:r væl - å dænj lidjer ve:r væ:nj såm så stor som bordet her vel. Og den ligger ved vejen som kåmmer åwwer frå kli:nby å går åwwer imoð ko:dâ:l te: kommer ovre fra Klinteby og går over imod Kodal til.

Tåsinge dialekt så jik mo:wr hæn å sa: de te ham a je har hö:r a .. så gik mor hen og sagde det til ham, at "jeg har hørt at du ve sæl: dit hews å nå la:er de jo te a an: kestin: du vil sælge dit hus, og nu lader det jo til at Ane Kirstine hun vel jiwts - nå (ja) nå hær ha:r jo e:s vå:ren aj hun vil giftes". - Nå, ja. - "Nå, her har jo ellers været én e:w fro je:sje å siet po hewset så je vie et de bliwer ude fra Gesinge og set på huset, så jeg ved itte, det bliver vest et he: dæ fuer de de bliwer nåk daj e:w fro vist itte hende der får det, det bliver jo nok den ude fra je:sje dæ fuer våt hews - nå - så aj awten så vå je å Gesinge der får vort hus".

Midtjysk dialekt så blöw a jo så lukket en' i så'n et bette hwol, vi ha:j Så blev jeg jo så lukket ind i sådan et lille hul, vi havde ve brøg'geset - de war jo bettepi:gens ... hæller tjænnest- ved bryggerset. Det var jo bittepigens ... eller tjeneste- tø'sen, såm di så:, få di så aldri bettepi:g, di tøsen, som de sagde, for de sagde aldrig bittepige, de så tjænnesttø'sen ... de war jo henner værrels - de sagde tjenestetøsen ... det var jo hendes værelse. Det beståj' o' æn sæng' ... de war engen sæng', dæ war li: bestod af en seng ... det var ingen seng, der var lige smækket en fi'el åp, å så war veg'gen jo te dæn å:n smækket et bræt op, og så var væggen jo til den anden si: - å så gåt mæ hal'm i' å mu's å sa:ger - mæn hwa, side. Og så godt med halm i og mus og sager. Men hvad, vi ku jo såw, når vi war gåt træt - mu'sen di lå jo vi kunne jo sove, når vi var godt trætte. Musene de lå jo fla:j å war dø' åm muenen, nå'r a haj lå' dær - flade og var død om morgenen, når jeg havde ligget der.

Gustav Christiansen: Revlusjon jartarmar den frihed år lave en revlusjon begøner småt jarvesguha frihed – tse år sgrive DÆNSG - dar sga egge sede nongen videnskabsfidus år diktsére mar von min ratsgrivning sga se ud vi hade et språ DÆNSG vi skamed års år lærde års et aned språ DARNSK nongen lærde sgu år tsale SJOSJARL DEMOKRARTISG nu jar gamel gider egge skave mar mer →

Gustav Christiansen: Revlusjon(fortsat) sgriver sgu sårm de paser mar lie prasis når de paser mar våffer egge - ? ves de paser mar - ? sga egge stå tse rajnskap hås nongen tse hælved mæ di entselæktsuælle tse hælved mæ sgolen år al de lort di lærde års kamrarter la års fra nu´a sgrive DÆNSG læs bare lortet højt nongen læser bædre mæ ørerne æn mæ øjnene prøv igæn – år igæn så får dusgu språli enterase år språli fårnæmelse vælkårmen tse RATSGRIVNINGSREVLUSJONEN Gengivet efter ”Mål & Mæle”