Faldforebyggelse for ældre – træning i naturen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PRAKTIKDOKUMENTET CUPP –PROJEKT
Advertisements

Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Netværksgrupper for 7.–9. kl. i UU Skive •Den politiske målsætning er at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. •De unges muligheder.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Rehabilitering Brønderslev Kommune
Træning i naturen - en genoptræningsindsats i Aarhus Kommune
Erfaringer fra Danmark efter 15 år
Din hverdags innovationsguide
Fra Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden
Master titel: Gill Sans 40pt (ALL CAPS) Brug under titel til: Præsentation holders navn (Gill Sans 19pt) Afdelingsnavn (Gill Sans 15pt) KØBENHAVNS KOMMUNE.
Faglig kvalitet i socialpædagogisk arbejde
Ved psykolog Lena Højgård Isager Psykologhuset Kognitivt Fokus
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Rosenlundskolen - på vej ind i folkeskolereformen
Vejledningsforløb med læringskontrakt
Tilfredshedsundersøgelse
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
Velkommen til SKJOLDHØJ FORSAMLINGSHUS. Historien om Mahmoud Hvordan var det engang……
Generationskryds Baggrund for projektet Udviklingsplaner
Faglig kvalitet i den kommunale genoptræning - Undersøgelse af kommuners anvendelse af og indhold i standardforløb Temadag for kommunale ledere Februar.
- Hvad kan I forvente som forældre?
BRO Kompetenceudvikling Brugerinddragelse, Relationelle kompetencer og Overgange Winnie Lund BRO Nord Navn (Sidehoved/fod)
Midtvejsseminar den november 2010 Midtvejsseminar for modelkommunerne november 2010.
Vejlederens kommunikation
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
Bæredygtig økonomi Kun revisitation på plejecenter hvert fjerde år – bortset fra særligt ”dyre” borgere.
Velkommen til Konference om rammeforsøgene: Studietid, Timepuljer og Studiefællesskaber 26. Februar 2013 Konference om rammeforsøg 26. februar
De første erfaringer – og udfordringer?. De første erfaringer – og udfordringer?
Dit barn gør ikke hvad du siger men hvad du gør
Tema MÅL Mentaltræning der virker MÅL En svømmers forløb med det mentale arbejde med procesmål og hans refleksioner.
Peter Westmark Relationskompetence - det er de professionelle voksne der ansvar for kvaliteten af relationen STU - Træf Den
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Lærings- og praksisfortælling
Hvordan skabes sammenhæng mellem teori og praksis
DLG i bevægelse Information om projektet. Hvorfor? DLG ønsker at give timelønnede medarbejdere muligheden for at forbedre deres sundhed Både medarbejderne.
Udvikling af § 79-området. 2 Indhold 1.Baggrund 2.Mål 3.Inspiration 4.Vision 5.Hvad skal der til? 6.Næste skridt?
Inklusionens arkitekter PPR i en ny kontekst Århus 20. juni 2012.
Kompetencerejsen netværksmøde den 17. august 2002.
Om at spørge.
Klub og skole samarbejde. Skole og sundhed. Tænk anderledes…..
Misbrugsgruppe på sengeafsnit S1/32 i Psykiatrien Syd Baggrund og opstart Gruppen i praksis Udsagn Effekt, udfordringer og udvikling Spørgsmål Misbrugskonsulent.
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
Glad Motion Et motionstilbud til hjemmeboende demensramte
 Projekt i Sundhedsafdelingen  Fast tilbud i Ældreafdeling 2008  Inklusions- og eksklusionskriterier Træningshjælper i Vejen Kommune Social.
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
Dialogredskab - uddannelsesparathed. Hvordan er redskabet blevet til? Samarbejdsprojekt Involvering af de unge Støtte fra region Syd.
Dato: Dok.nr. Titel: Aktiv hver dag Hverdagsrehabilitering i Hedensted kommune.
Hvordan skal man se ud? Hvem kan træne? Alle kan træne Alle kan træne MEN –Cleares af lægen –Forskel på behandling og forebyggelse –Målsætning –Vælge.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
-projekter i den kommunale tandpleje. LIF Teamdag 2015 Mandag d. 30 november 2015.
Det 3. læringsrum O Det 3. læringsrum: Hvordan kan virkeligheden indgå i Fysioterapeutuddannelsen? O Hvad vil vi gerne undersøge? Hvilket læringspotentiale.
Leg, Liv og Læring Fredericia 8. marts Skolesport 2016 … skaber bevægelsesglæde og giver mod til mere bevægelse … er vejen til succesoplevelser.
Sundhed og Omsorg Aarhus Kommune Forebyggende hjemmebesøg i Aarhus Kommune Ved områdechef Anette Poulsen Maj 2013.
Velkommen til Atroseskolen Velkommen til Anden session 1.
S IRCULUS Patienttilfredshedsundersøgelse August 2015.
Hjertemotion i praksis
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
Fælles viden – Bedre integration Et tilbud om efteruddannelse
Fra visitator til borgerkonsulent
Læringslokomotivets forældresamarbejde
Kommunikationsbøger i Phrase-it
Kickoff praktik 3 - dag 3 At modtage og vejlede elever på avanceret niveau på social- og sundhedsassistentuddannelsen Uddannelse / Sundheds- og Omsorgsforvaltningen.
14 dages praktik i Belgien
Præsentationens transcript:

Faldforebyggelse for ældre – træning i naturen Fysioterapeuterne Helle Høj Christiansen og Camilla Birk Sundhed – og Omsorg Område Nord

Baggrund – vi ville noget Udfordre vores trænings praksis Søgte midler… fik projektmidler 469.000 kr. ved social-ministeriet UBÆP Inspiration ved mødet med Nina Schrivers praksis Tilknyttede Nina som vejleder på projektet.

Vi søgte om Anderledes træningsforløb for visiterede borgere 2 halvtidsfrikøbte terapeuter 3 træningsforløb 1 års forløb

Opbygning af forløbene – vi gjorde noget Inklusionskriterier Udvælge test …besøg faldklinikken i Århus Udarbejde spørge-guide Planlægning af test og spørgeguide i hjemmene hos borgerne på holdene Planlægning af 16 ugers trænings-forløb 2 gange ugentligt efterfulgt af selvtræning i grupper

Træningen og borgeren Udendørs træning hver gang Krav: rigtig påklædning i forhold til vejret og rigtige sko Differentieret træning Fokus på samarbejde blandt deltagerne … optakt til selvtræningsforløb Vejledende i forhold til, hvordan en gruppe kan have det rart med hinanden ….. netværksopbyggende Refleksion i gruppen.. Tid til kaffe/snak

Træning og faglighed Arbejde med temaer … fokus på kvalitet i træningen Eksempler på temaer : gang på det uforudsigelige, Distance, forskydning af balance/bevare balancen, styrketræning. Refleksion i gruppen.. som ansvarlig terapeut spørgeteknik anerkendelse og inklusion Logbog..terapeuter ( opsamle erfaringer )

Real life

Resultater for spørgeguide hold 3

Faglige Pointer De kan overføre træningen til deres dagligdag – de kan se meningen med træning udendørs De bliver mindre bange for at falde – De har trænet ind i faldet – øget tryghed Falder nødvendigvis ikke mindre De ”svageste” rykker sig mest Optimalt med 8 borgere og 2 terapeuter

Borgerens Pointer Er blevet mere aktive i dagligdagen – magter flere aktiviteter De har fået et netværk på lokalcentret De fortsætter med at træne i grupper Bliver glade af at være ude