Eksport af genbrugstøj Rykkes op

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
På arbejde i Bangladesh
Advertisements

Afsætning HHX - Lene Baake.
Dynamicweb Software A/S Tobias Høst – Commercial Lead, eCommerce.
Automatic Delivery Rewards Hovedtræk. Automatic Delivery Rewards •ADR eller Automatic Delivery Rewards er et program, hvor en distributør eller kunde.
Kundebetjening Opgave med salgstrappen.
En styrket indsats mod piratkopiering Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen Industriens Hus den 14. marts 2008.
Et fremtidsscenarie for gas i vejtransport i Danmark Skive, 31
Børnearbejde lavet af 4. klasse og lærer Stine B
Jarnes A/S Ud af krisen Hvem er Jarnes A/S? • Start: Palle Jarne Clausen 1961 • Nu: 50% Morten Jarne Clausen & 50% Gitte Clausen Bruun Jarnes A/S.
PengeSpillet.
Forventninger til markedet for brændselsflis Markedsmuligheder for pil
Kvinder i den uformelle økonomi i Indien - på arbejde uden fast job
Indledning Verden er blevet mindre – afstanden er ingen hindring
Evaluering som en del af elevernes lærings proces
Artikler om annoncehajer Hvad kendetegner en annoncehaj ? Markedet Etiske retningslinier. Nyt initiativ fra FDIM Sådan undgår du falske fakturaer. Løsblad.
Den glade CEO og iværksætter!
Målgrupper og købmandskab
Hvorfor? V. direktør Per Grønbæk, Sønderjysk Lndboforening
JCI Roskilde Projekt julehjælp.
Natur- og landbrugskommissionens workshop den 9. oktober 2012
26.2 Kapacitetsomkostninger
Boligselskabernes Landsforening – Danmarkspanel - Januar A&B ANALYSEs Danmarkspanel - Boligselskabernes Landsforening - Januar 2010.
Urban Farming fra Babylons hængende haver til moderne farm scrabers
Godt købmandskab Orienteringsfasen Tilbudsrunden
-The Food and Agriculture Organization of the United Nations (FN’s fødevare – og landbrugsorganisation)
Finanskrisen Verdens største og mest komplekse økonomiske krise
Søg støtte til projekter… København, 8. februar 2008.
1 Udfordringer i den dansk-tyske erhvervsregion Dansk-Tysk Infrastruktur konference, mandag den 15. december 2008, Flensborg Hans Kirk Formand for UdviklingsRåd.
Reformer og retfærdighed Der er en del ulande der udnytter godt af landbrugspolitikken. I Ægypten importeres fødevarer og nyder godt af de lave verdensmarkeds.
Forandringer i en medlemsstyret organisation Lasse Bolander, Coops formand.
EU’s demokrati – hvem bestemmer? Gammel Hellerup Gymnasium 16. Januar 2014 Rasmus Nørlem Sørensen Oplysningsforbundet DEO.
SEMINAR I FISKERIETS SERVICEFAG HVAD SKAL DER TIL FOR AT SÆLGE MERE OG DYRERE FISK?
Præsentation af Arla Foods
Copyright NetBooster 2013 Detailhandlens digitale muligheder.
DIIS ∙ DANISH INSTITUTE FOR INTERNATIONAL STUDIES Udvikling, bistand og forretning Lars Engberg-Pedersen 6. november 2009.
Udvikling i GODS Transporten Sammenfatningsrapport maj 2010.
Rødekro Kommune Præsentation af Rødekro Kommunes Indkøbsnet Eva Minke Andersen.
Økonomi og Demokrati.
EU’s klimapolitik. Dagens program 1.EU og de internationale forpligtelser 2.Handel med CO2-kvoter 3.Aktører 4.Energi 5.Overordnede spørgsmål.
Skab vækst - Med Omniveta som din finansielle partner
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret Langtidsprognoser for landbrugsvarer Cheføkonom Torben Wiborg Afdeling for Virksomhedsledelse.
Læs mere om os på Har du ambitioner, masser af energi og lyst til at få en uddannelse i en international virksomhed? Så søger vi.
Økonomiske begreber Samfundsfag.
Udledninger og råderum
- sammen med glade mennesker
Samfundsmæssige betydning af klimaændringer indenfor landbruget Brian H. Jacobsen, FOI, KU (KVL)
Senior Festival Hvor ord svigter, ”taler musikken” Udarbejdet af: Peter, Younas, Katarina og Nina.
Årsmøder og generalforsamlinger 2015
E-biz 2014 Idé – Koncept – Navn Varer – Målgruppe
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. OPLÆG TIL GÆSTEUNDERVISNING 2016 LØN, LÅN OG OPSPARING (Til arbejdshæftet.
Niger. Fakta om Niger  Verdens fattigste land*  Befolkning 18 millioner  Højeste befolkningstilvækst 3,8%  Yngste befolkningsgennemsnit 15,1 år 
Reklametryksagens betydning for de danske forbrugere.
Hvad skaber den økonomiske udvikling?.. De økonomiske drivkræfter Det er den private sektor, der står for hovedparten af produktionen i Danmark. Ejerne.
Deltagerne i undersøgelsen. Deltagernes køn? Læsevejledning: Figuren viser, at 52,5% af deltagerne er kvinder (n=1.103) Side 2.
Parametermix - distribution
Hvordan løser vi klimaknuden og hvad kan forbrugerne gøre?
Sælg mere, og finansier din virksomhed. Med statsgaranti.
Konkurrenceforhold afsætning.
Supply Chain management SCM
Styrk rådgivningen over for eksportkunderne
Verdenshandel og betalingsbalance
Historie og organisation
Jeopardy om verdensmålene
Jeopardy om verdensmålene
Hvordan bliver en 20’er til en kylling?
Jeopardy om verdensmålene
Jeopardy om verdensmålene
Danmarkspanel uge
Fakta om Spar Bonde Spar Bonde blev stiftet i 2001 af en række landmænd, der så behovet for en indkøbsklub. Spar Bonde drives af SLF, LMO, SAGRO og Centrovice.
Præsentationens transcript:

Eksport af genbrugstøj Rykkes op Vi ønsker at sikre et stærkt partnerskab med vores mellemhandler i Belgien og arbejder på at sikre etikken helt ud til sælgeren i udviklingslandet. Vi er opmærksomme på dilemmaer ved eksport af genbrugstøj Power Point udarbejdet på baggrund af internationale undersøgelser af organisationen Oxfam. Desuden har vi fulgt en ladning genbrugstøj 5. - 6. oktober 2011 til Belgien og 1.- 5. marts 2012 til Egypten, hvor vi også tog kontakt til Udenrigsministeriet for at afdække forhold ved handel med udviklingslande.

Tøjets vej fra giver til kunde Skal gøres LÆKKER Mindre billeder + pile med flow (også over de næste sider) Lækre skrift størrelser…. På oficielt BK overheads Til forretningen Tøjets vej fra giver til kunde Tøjet afleveres Tøjet sorteres i tre bunker: Til eksport til udviklingslande Affald - til genbrugspladsen

Overskudstøj fra Blå Kors Genbrugs butikker køres til Hedensted eller Brøndby Nyt billede fra Danmark til venstre

Ca. hver tredje uge læsser 8 personer oveskudstøjet Ca. hver tredje uge læsser 8 personer oveskudstøjet. Det tager tre timer at læsse en sættevogn

Tøjet køres fra Brøndby og Hedensted til Zele i Belgien Vores internationale eksportør har lager i Zele i Belgien Skal gøres LÆKKER… Anderledes pil…. Til forklaringen

Må godt være pile imellem her også… så man kan følge tøjets vandring Sortering og pakning i Belgien før tøjet sendes til en række udviklingslande

Tøjet sorteres og pakkes efter bl.a. klima i modtagerlandene

Tøjet sælges til grossister i Cameroun, Pakistan, Kenya, Congo, Egypten, Georgien, Jordan, Marokko, Sierra Leone, og Georgien. Cameroun er vores samarbejdspartners største kunde.

Egypten – et eksempel på, hvad der sker med tøjet i et af de lande vores samarbejdspartner eksporterer til. Port Said ved Suez kanalens indløb er modtagestation for langt størstedelen af brugt tøj til hele Egypten. Der er 60 – 70 grossister med licens til import. Grossisterne sælger tøjet videre til Port Said’s ca. 360 forretninger med brugt tøj. Derudover sendes tøj til hele Egypten blandt andet Cairo med 22 mill. indbyggere. Regeringen har indført kvoter for, hvor meget brugt tøj, der må importeres.

Vi ønsker at fremme økonomien i udviklingslandene og samtidig tjene penge til Blå Kors’ arbejde i Danmark PLUSSER MINUSSER De fleste af landene har ikke en tekstilproduktion og er afhængige af import af brugt tøj. Alternativet er billig kinesisk tøj, som er syntetisk og ikke egner sig til et varmt klima. Bomuld og polyester som i vesteuropæisk tøj er bedre. Forbrugerne har ikke råd til nyt tøj men er afhængige af at kunne købe brugt tøj. Bredt accepteret i befolkningsgrupperne. Mennesker fra alle samfundslag køber brugt tøj. Skaber handel og økonomisk vækst. Følgeindustri i meget fattige lande. Befolkning ønsker vesteuropæisk tøj pga. kvalitet og mode hellere end traditionel tøj. Presser nogle steder den lokale tekstilproduktion. - Nogle afrikanske lande har forbudt import. Nogle steder importeres illegalt over grænsen. - Tøjet kan havne i de forkerte hænder i ustabile lande. VORES KONKLUSION: FLERE PLUSSER END MINUSSER

Vi har drøftet fordele og ulemper ved import af brugt tøj med butiksejer i Egypten I Port Said skaber import af brugt tøj en forretning for ca. 360 butiksindehavere og deres familie. En helt almindelig butiksindehaver køber i gode tider 50 pakker à 60 kilo om året. Nu køber han kun 20 pakker på grund af krisen i landet. Der er store markeder i hele Egypten med brugt tøj. Mange af butikkerne er indrettet med ens bøjler, inventar og tøjet er opdelt efter alder og køn. Butiksindehavere forholder sig til de etiske dilemmaer omkring import af brugt tøj, men for mange handler det om at få brød på bordet.

Til de mange butikker i Port Said er der en række følgevirksomheder, som f.eks. reparerer og stryger tøjet, før det kommer i butikkerne. Det er med til at forsørge mange familier. Den politiske situation i Egypten er usikker, og det medfører stor arbejdsløshed.

Kunderne foretrækker bomuldstøj frem for syntetisk tøj.

Fakta om salg af tøj På verdensplan Den samlede handel med tøj på verdensplan er på ca. 200 mia. USDollars (dollartegn bedre) heraf udgør brugt tøj 0,5% svarende til 1 mia. USDollars Mængdemæssigt udgør det på verdensplan 5% af al handel med tøj, men 25% i nogle af Sub-Sahara landene (artikel 2005). For Blå Kors Genbrug Vi sender én lastbil af sted ca. hver 3. uge med 16 ton tøj og sko. Omsætning i 2012 bliver på 1-1,5 mio. kr. Vi ønsker at øge eksporten af brugt tøj.