Vil du bide skeer med en gnaver?

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Jeopardy af 7.b Sct. Jørgens Skole
Advertisements

Skolebladet Interview med Jakob J- Afstemning- Interview med Rose-Elevernes mening om skolen- Landsbyhuset-Vitser-Gåder-Tegning.
Livets Ord November 2008.
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Verber/Sagnir Hvordan bøjes de?.
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Hvordan tiltrækker Rudersdal nye borgere og holder på de nuværende? Hans Skifter Andersen Statens Byggeforskningsinstitut.
NÅR INNOVATION GIVER ARBEJDSGLÆDE. Sav nu bare grenen over du sidder på – du bliver alligevel nødt til at finde en anden.
Hej hund
Skovøkosystem Målgruppe: Elever i folkeskolen Brugskontekst:
Indholdsfortegnelse Kendte der er blevet mobbet som unge.
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
Velkommen til kursus.
Når to mennesker gør det samme… …og så alligevel ikke.
Kaskelotten.
Gnavere og støttetandede
Globale økosystemer.
Studietur til Amsterdam S. Vores ankomst til Amsterdam Her er vi lige ankommet til Amsterdam og indtager vores morgen mad. Studieturs udvalget.
Definitioner 5 Når både mødes 3 (Afsnit C+D)
Børn og sorg - og sprældøde døde
Brobygning 9. og 10.klasse Efteråret 2011 UU Lolland-Falster.
5. april 2005 Sus Rødgaard eKvator ApS.
Analyse for Ældre Sagen: Trafikundersøgelse: Cykel, cykelhjelm mv Rapport Marts 2010.
Evolution.
Udeskole! Rønnebæk Skole..
”Religion er opium til folket”
Cykeltur ad Nordre Fasanvej til VoksenUddannelsescenter Frederiksberg: På linjen: alle mennesker spiller på musikinstrumenter fra firmaet Yamaha. Alle.
Den gode, den onde og den grusomme - om digital selvbetjening SnitkerGroup 6. September 2011 af Usability Specialist Thomas Visby Snitker.
Hvalhajen Der findes cirka 330 forskellige hajer. Hvalhajen kan blive op til 14 meter lang. Hvalhajen er verdens største haj. Den spiser plankton små fisk.
V/ Morten Hørning Jensen. Udsagn, der støder Matt 10,34f Tro ikke, at jeg er kommet for at bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for at bringe fred,
Introduktion til Kongen og hans Rige
Hanne og Marianne siger tak for et par gode uger. Vi glæder os til resten af året sammen med jer! Opstartsugerne på Sønderholm Skole På de følgende sider.
Loven om bekymringer Matt 6,
Livet i Helligånden TEMA: Pinse TEXT: Rom. kap. 8 MÅLGRUPPE: kristne og endnu ikke kristne FORMÅL: At forstå og kalde os til at praktisere fællesskabet.
Tid til ”jordbunds- undersøgelse”
Trafik og beliggenhed i Øster Snede
Regnskoven.
Gnavere og støttetandede
’SEAL – DK’ Metode Formål Mere om ’SEAL’ Baggrund SEAL
1. Information – hvem – hvad – hvordan 2. Programmet – aktiviteter 3. Noget interesserer dig – eller ikke 4. Din tilmelding – hvordan 5. Spørgsmål nu.
De kan svømme 50kilometer i timen
Evolutionsteorien En teori om, hvordan livet udvikler sig. For at forstå den skal man lære følgende begreber: Fødselsoverskud: Der fødes flere unger end.
Halsbåndmus.
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
Made by RoboGenius. Mette Mie ChristiansenClaus Davidsen Morten S. Jensen Susanne Andersen Jesper N. Jensen Robin K. Asmussen Nana S. Jensen Søren Melchior.
Pas på vores JORD! Vind og vindhastigheder Greenpeace Råd
Bønder. Det gælder om at overleve… En voksen skal bruge 700 TRKR pr. runde for at overleve. Et barn det halve.
Biologiske nicher Februar 2008 © Tommy Rasmussen.
Vores løsning Af: GR 6A Caroline N. Lindblad, Cecilie Have Kudsk Ejnar Maare Søndergaard og Kamille Klysner. Liv i skoven: stisystemer af træbrædder, der.
Made by RoboGenius. Mette Mie ChristiansenClaus Davidsen Morten S. Jensen Susanne Andersen Jesper N. Jensen Robin K. Asmussen Nana S. Jensen Søren Melchior.
Grunde til at jeg elsker dig
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Skovbrande.
Regnskoven i Sydamerika
Affald og genbrug.
Introduktion til Den Kolde Krig
Islands- hesten.
Lavet af Sofie Holland Søndergaard og Michela Svartzengren
Skabt som mand og kvinde
Dommen og Evangeliet …………….. 1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem.
Normalt Brundt hår men er farvet rødt Tøjstil er normalt det samme, men det går an på om det er i skolen eller efter skole. Går altid med smykker af en.
Kommunikation Hvad er det og hvordan udvikler vi bedst muligt sproget sammen med vores børn? Hej jeg hedder Mette og er dagtilbuddets sprogvejleder, jeg.
1. Information – hvem – hvad – hvordan 2. Programmet – aktiviteter 3. Noget interesserer dig – eller ikke 4. Din tilmelding – hvordan 5. Spørgsmål nu.
Quiz om Jordan Quizzen er lavet i et simpelt Jeopardy-format. Det betyder, at du læser et svar højt, og så skal eleverne gætte, hvilket spørgsmål som.
Livet langs floden Floden skærer sig ned i landskabet
Natur Ud i naturen Mystik Fare vild, sove ude i naturen
Stråle-Simon og jagten på de sure kræftceller
Chinchilla.
Mink Fodring. Mink Fodring Fordøjelse Organer og processer.
Præsentationens transcript:

Vil du bide skeer med en gnaver? Bæveren Vil du bide skeer med en gnaver?

Den udsatte bæver Bæveren uddøde i Danmark for mere end 1000 år siden. Når du alligevel kan støde på den i den danske natur i dag er det ikke fordi de kommer hertil på sommerferie, men fordi man i 1999 satte 18 bævere ud på Klosterheden i Jylland og siden i alt 23 bævere i Nordsjælland.

Tyske bævere De bævere der blev sat ud i den danske natur for over 10 år siden kom fra Tyskland. Det vides ikke om de har lært at tale dansk endnu, men de skulle efter sigende være sygt gode til tysk grammatik.

En stor gnaver Bæveren hører til gnaverfamilien og er den største gnaver i Europa. En voksen bæver er mellem 95-135 cm og vejer mellem 15 og 35 kg hvis den ikke er på slankekur. En bævers hale måler mellem 25-37 cm er flad og bred.

Tænder En bæver har to store fortænder som vokser gennem hele dens liv. Den var sikkert blevet drillet af de andre dyr, hvis ikke det var fordi tænderne slides i takt med at den spiser og gnaver i træer.

Bæver menu Bæveren er planteæder. Den spiser bark fra løvtræer, knopper, blade og småkviste, men også vandplanter og urter. Den ses af samme grund meget sjædent på McDonnald’s.

Byggemand bæver Ud over mennesket er bæveren det dyr som manipulerer sine omgivelser mest. Den fælder træer ved at gnave i dem og bygger dæmninger ved vandløb.

Dæmning Det er ikke for at lave elektricitet af vandkraft at bæveren bygger dæmninger, men fordi den godt kan lide at have en indgangen til sin bolig dækket af vand. Ved at bygge en dæmning hæves vandstanden, så kan rovdyr ikke komme på besøg uden at ringe i forvejen.

Et rigtigt vanddyr Bæveren er rigtig god til at leve ved og i vandet. På de bagerste ben har den svømmehud mellem tæerne hvilket gør at den ikke behøver at bruge svømmefødder når den skal svømme.

Bæver kollektiv Du kan se bævere i Vestjylland eller Nordsjælland. Alternativt kan du tage op på Valby bakke i København, hvor der bor en samling bævere i et kollektiv sammen med en masse andre dyr.