DLF ind i debatten om fremtidens skole

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hjalleseskolen – Fremtidens 7. klasser
Advertisements

Danehofskolens værdigrundlag
Svend Gønge-skolens værdier...
Set i forældreperspektiv
Forældresamarbejde på Gjøl Skole
Ørestad Skoles værdier
Klub- og Frit netværket i MDI Debatoplæg d. 13. november 2013.
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Lærerprofessionen.
Kladde til informationsdias
Kulturregion Storstrøm En kulturregion med forbindelse til fremtiden.
Tryllefløjten tilbyder børnene kulturelle oplevelser indenfor drama, kunst, kulturhistorie og musik i børnehøjde i tæt samarbejde med kulturinstitutioner.
Tofthøjskolen nu og i fremtiden Skoleplanarbejde 2011.
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Skolen i Verden november 2006 Tove Heidemann CVU Sønderjylland.
Lærerprofessionen - en definition.
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
Kulturen i forandringsprocesser
Konference: Sproget skaber virkeligheder, Foreningen for 2-sprogede småbørns vilkår, Vejle den 20. marts 2012 ”Når alle er forskellige er ingen anderledes”
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Målsætning og værdigrundlag for Sølvgades Skole Målet er, at eleverne på Sølvgades Skole bevarer lysten til at lære, at være nysgerrige, selvstændige og.
Skolebestyrelsen & værdier
Tove Heidemann CVU-Sønderjylland Det globale udsyn – hvordan fremmer vi det i skolen ? Sønderjylland i Verden 3. oktober 2006 Tove.
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
Susan Tetler, DPU & MAH & Delagtighedens didaktik i relation til børn med cerebral parese.
Introduktion til nyansatte – krop i læring
Vision for Holmebækskolen Holmebækskolen er en skole med en stærk kultur og et fælles sprog, hvor fællesskaber styrkes omkring: Børnene, klassen og klassesamarbejdet.
Folkebiblioteket i folkeskolen Nedslag i gode eksempler….. Se mere på db.dk/folkeskoledb.dk/folkeskole Michel Steen-Hansen db.dkdb.dk Danmarks Biblioteksforening.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Etnisk konsulent Produktionsskolerne i Danmark Tværkulturelt seminar.
Den inkluderende skole
Skolereformen og ”FUF”
Specialefterskoler … i et inklusionsperspektiv:
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Lærerprofessionen.
Uddrag af politiske principprogrammer
Læreruddann elsen Det tværprofessionelle element – 2013 Casper Hindkjær (141327) Stinne Jensen (141729) Helle Hartmann (141752)
Guldet i nabolaget – om læring og fællesskab i lokalsamfundet Børne- og Kulturchefforeningen.
Skolens Ansvar Skolen skal:  Tage vare på eleverne, så forældre trygt kan overlade deres børn til skolen  Reagere, hvis elever holder fri uden skolelederens.
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
Konfliktforebyggelse
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
Den unge projektgeneration - om det lokale guld, deltagelsesstrategier og medborgerskab. KL’s kultur- og fritidskonference Kolding maj 2011 Flemming.
Sociale og kulturelle forhold. Socialisering, kultur og identitet
Samfundsfag Frisholm. Indhold Økonomi Sociologi Politik.
De seks bedste billeder fra gruppen
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Lærer professionen Pecha kucha Maja Søgaard
Klik for at redigere undertiteltypografien i masteren Ole Laursen Danmarks Naturfredningsforening Uddannelse er afgørende for at fremme en bæredygtig udvikling.
Inklusion i efterskolen Fokus på tosprogede elever.
Sociale Fællesskaber Udfordringer, muligheder, betragtninger.
Skoledagens indhold: Helstøbt kompetencebegreb, mange læringsrum SFO Tænketank Danmark Landsmøde 5. april 2013.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Skole for alle - uddannelse,
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
INTERNATIONALISERING I GYMNASIET
Fleksible fællesskaber
Fællesmøde for forældrene på Damhusengens Skole
Ny vejleder…lidt hjææææælp
Først! -overordnet Du er ikke alene! Ingen spørgsmål er dumme til nogen. Efterskolevejledernetværk, 16 i alt, brug dem. -sparring i det daglige -face2face.
Først! -overordnet Du er ikke alene! Ingen spørgsmål er dumme til nogen. Efterskolevejledernetværk, 16 i alt, brug dem. -sparring i det daglige -face2face.
Demokrati og indflydelse Medborgerskab – Tema 4.
Ny vejleder…lidt hjææææælp
Kvalitet i folkeoplysningen
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Barnesyn og børneperspektiv
Lillevang Skoles retning, Introtekst
Præsentationens transcript:

DLF ind i debatten om fremtidens skole Faglighed Kultur Globalisering Fællesskab Demokrati Læringsmiljø DLF går ind i kampen om ”Fremtidens skole” Det er disse tre ting jeg vi sige mere om: ”Kampen om fremtiden” ”Skolen for livet som mål og middel i den kamp” ”Fremtidens skole”

Fremtidens skole - Faglighed I ”Fremtidens Skole” lærer eleverne at skaffe sig viden, så de kan præge deres eget liv og omgivelserne i en foranderlig verden Fremtidens skole - Kultur FAGLIGHED: Hvordan er lærerrollen, hvis elever skal kunne det? Er der brug for en fælles faglig referenceramme? Hvorfor skal eleverne ikke bare lære at google? Skal kundskaber i den danske folkeskole harmoniseres med kundskaber i andre lande? KULTUR Hvad indeholder den fælles referenceramme? Hvilke kulturelle færdigheder er der brug for? Hvordan kan skolen styrke den enkelte elevs identitet i en global verden? Skal skolen bestemme, hvad eleverne skal vide? I ”Fremtidens Skole” får eleverne en fælles referenceramme i en kulturel mangfoldighed

Faglighed Kultur Hvad skal man kunne i fremtiden? Når verden er foranderlig – hvad sker der så med viden? Hvis kreativitet bliver afgørende – hvad betyder det så for forståelsen af faglighed og viden? Kultur Flere kulturer skal leve sammen. Egne kulturelle rødder som forudsætning for accept af andres. Hvor meget skal skolen bestemme – og hvor meget kan elevers og forældres kultur præge skolen?

Fremtidens skole - Fællesskab I ”Fremtidens Skole” skabes et forpligtende fællesskab, som rummer forskellighed og bygger på ligeværdighed Fremtidens skole - Læringsmiljø DEMOKRATI Hvordan lærer en skoleelev at tage ansvar for demokratiet? Hvilke kvalifikationer og kompetencer er vigtige? Hvad er lærerrollen? Undervisning er en pligt. Hvad har demokrati med skolegangen at gøre? LÆRINGSMILJØ Hvordan understøtter de fysiske rammer et godt læringsmiljø? Hvordan sikrer skolen, at alle elever får det rette undervisningstilbud? Hvilke lærerroller skaber et godt læringsmiljø? Hvorfor skal skolen afgøre, hvad der er et godt liv? Dette har været et skolepolitisk mål i mange år. Hvorfor vil det lykkes i fremtidens skole? I ”Fremtidens Skole” skabes et godt læringsmiljø, så alle elever uanset baggrund får afsæt for et godt liv

Fællesskab Læringsmiljø Mange former for fællesskab – facebook, sms, msn – virtuelle fællesskaber Flere valg – krav om selvstændighed – bevidsthed om hvad der er vigtigt Klassen som ”rejseforsikring”? Læringsmiljø Alle skal lære så meget som muligt Hvordan skal skolen være, for at kunne det?

Fremtidens skole - Globalisering I ”Fremtidens Skole” får eleverne forudsætninger for at agere som verdensborgere Fremtidens skole - Demokrati GLOBALISERING Hvad kendetegner en verdensborger? Hvorfor er det vigtigt at eleverne får de forudsætninger? Hvordan skal man undervise i begrebet ”verdensborger”? Hvilken rolle skal dansk kultur spille i elevernes selvforståelse? FÆLLESSKAB Hvordan opbygger vi det forpligtende fællesskab i folkeskolen? Hvordan skabes der et fælles projekt med plads til den enkelte? Hvordan kan skolen modvirke marginalisering og polarisering? Hvorfor ”tvinge” børn og forældre til at være en del af fællesskabet? I ”Fremtidens Skole” lærer eleverne at tage aktivt ansvar for demokratiet

Globalisering Demokrati Er ”Globalisering” noget med konkurrence mellem lande – eller er det noget med at arbejde sammen og inspirere hinanden? Tage fælles ansvar for verden? Er der forskel på internationalisering og globalisering? Demokrati ”Demokrati” og ”ansvar” i samme sætning Hvad betyder ansvar for demokratiet? Og hvad med ytringsfriheden?