Forslag til aktiviteter til markering af anti-tobaksdagen WHO’s dag til bekæmpelse mod rygning 31. maj.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Den gode Klasse Forældresamarbejde 1. Møde i klassen.
Advertisements

Foreningsudviklingstesten
Rygevaneundersøgelsen
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Caseoplæg om Facebook.
Myter om den valgfrie sundhed
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Større Skriftlig Opgave
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
November 2013 KANUKOKA Ældre Seminar 1 Arbejdet med de ældre Omsorgsarbejdet Generelt.
Torbenfeldvej Vallensbæk strand Tlf.: – – dagligt brug af vores hjemmeside •AGEN LYS har en stor og omfattende.
Hvad er VIP for noget? Projekt-VIP (Viden- og InnovationsPartnerskaber) handler om at skabe tværprofessionelle partnerskaber, der baner vejen for udvikling.
Orientering fra Kræftens Bekæmpelse Karin Mejding
Uddannelsesdag for kursusledere og efteruddannelsesvejledere Fra viden på kursus til handling i praksis Møde om God læring.
Idékatalog Uge 18 aktiviteter 2012
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Konflikter på nettet. Og hvordan du løser dem.
Forebyggelse af tobaksrygning - Politiske målsætninger og tiltag.
Bekæmpelse af vold mod kvinder – Den nationale indsats
BUDSKABER TIL FORÆLDRE:
BESØG VORES HJEMMESIDE JÆVNLIGT. GERNE HVER DAG - DOG MINDST ET PAR GANGE OM UGEN. Her finder du vigtige informationer om SFO Asgårds dagligdag. VIGTIGT.
Bolig selskabernes Landsforening– Almene lejeboliger - Maj/Juni Almene lejeboliger - Danmarkspanelet - Maj/Juni 2010.
Hvordan handler jeg ved æresrelaterede konflikter v. Susanne Willaume Fabricius Projektleder LOKK.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Fortæl verden om dit frivillige arbejde
Netværksmødet Professionelle relationer i tværfagligt samarbejde med kvalitet og effektivitet 2012.
Psykoedukation til patienter med skizofreni
1 & Har du forsøgt at holde op inden for det sidste år? Nu: 40 % blandt de brugere, der ryger Sidste gang: 30.
Rusmiddelundersøgelsen Ordrup Skole 9. klassetrin Skoleåret 2011 – 2012.
Informationsmøde d. 28/9 Optag august Praktik: 1.
1 & Om holdninger og holdningsændring blandt ledere og medarbejdere på sociale institutioner Evalueringsmedarbejder.
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Mestring af symptomer Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Omgangstone og kollegialitet
Midtvejsseminar den november 2010 Midtvejsseminar for modelkommunerne november 2010.
NETVÆRK Dit netværk er nyttigt, når du har brug for at få
UUO – dialogmøde 10. januar 2012 Skole- og dagtilbudschef Esben Krægpøth UUO Dialogmøde den 10. Januar 2012.
Hvad tror du? -rygning blandt unge Hemmelig afstemning for forældre.
Hjerte-kar sygdomme Rygning.
Overskrift Max 1 linje Forside dias Der findes 4 farveskemaer at vælge mellen: Marker det / de slides du vil have en anden farve på, Vælg ”Design” / ”Farver”
Forældre som ressource i skolen. Konceptet tager udgangspunkt i:  At forældre er en ressource  At skabe forældre og netværksdannelse  Fælles holdninger.
Fordybelse og formidling. Udvælge, inddrage og anvende. Overskue, bearbejde, disponere, sammenfatte og formidle.
Tema 5 Hverdagsliv i familien
KREDSEN I CENTRUM Ambitioner. HØJE OG SYNLIGE AMBITIONER Hvad er godt FDF hos os? FDF skal være sjovt – både for børn og voksne Ambitioner tager ofte.
Skoleledermøde den 17. og 18. april Midtvejsevalueringen og derefter Midtvejsevaluering i 2010 – Skab din fremtid II januar – Skatte- og velfærdskommissionen.
‘Retorik om KOL og rygning’
Hvad er Projekt X:IT? Projekt Børn, Unge & Rygning Kræftens Bekæmpelse.
Forældreinddragelse Støt dit barn til et liv uden tobak.
Himmelev gymnasium & Ungeprojektet Uge
Projekt X:IT -Støtter dit barn til et liv uden tobak Forældremøde 7. klasse – Projekt X:IT.
Et computerbaseret projekt. Udgangspunkt  Formål og præmis Hurtig adgang til hjælp Oplyse om faren ved og bag rygning Informere og rådgive brugeren Applikationen.
Motiver, motivation og barrierer.
Fritidspas.
Grunde til at jeg elsker dig
Smas’hit En succes. Adfærdsdelen har med udgangspunkt i interviewunder- søgelsen og spørgeskemaundersøgelsen belyst, at brugerne af Hashfacts og Restart.
Projekt X:IT - Støtter dit barn til et liv uden tobak Forældremøde 7, 8 og 9. klasse – Projekt X:IT.
Trepartsmidler FTF-området. Udgangspunktet De overordnede kriterier for fordeling af midlerne Kunne vi ”booste” regionen, så vi fokuserede på et bestemt.
Stress En folkesygdom?.
Frivilligmesse FrivilligtSocialtArbejde Lov om social service § 18. Kommunalbestyrelsen skal samarbejde med frivillige organisationer § 18. Kommunalbestyrelsen.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Den måde vi vælge at leve og indrette vores liv på.
Den professionelle samtale Ilulissat den 11. februar 2016 Jakob Munk Jensen, Danmarks Læreforening.
STRATEGI FOR INDFØRING AF RØGFRI ARBEJDSTID
Dialogmøder d1-d10 – September 2017
STRATEGI FOR INDFØRING AF RØGFRI ARBEJDSTID
Unge & Rygning: Forældres rolle
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Indsæt billede af din skole
Unge & Rygning: Forældres rolle
Præsentationens transcript:

Forslag til aktiviteter til markering af anti-tobaksdagen WHO’s dag til bekæmpelse mod rygning 31. maj

 De følgende slides er til dig der endnu ikke har prøvet at planlægge arrangement på anti-tobaksdagen eller blot mangler inspiration: Følgende slides indeholder:  En kort beskrivelse af de forberedelser, der er gode at have styr på, når man skal markere anti-tobaksdagen.  Forslag til temavalg, målgruppe og aktiviteter. Hvordan kan man markere dagen?

Markeringen af dagen kan foregå på:  Arbejdspladsen  Skolen / Uddannelsesstedet  Børnehaven  Boligområdet / foreningen  Hjemmet  Blandt venner og familien Hvor kan man markere dagen?

 Valg af temaoverskrift kan tage udgangspunkt i de problemer alle til daglig møder om rygning, der i dag findes i vores lokalsamfund.  Ud fra temaoverskriften kan der tales om, hvordan man kan forholde sig til problemerne om rygning og/eller passiv rygning, og hvordan man eventuel kan løse dem. Hvad kan temaoverskriften være?

 Forslag til tema og aktivitet: • Bliver rygepolitikken overholdt? • Hvordan kan vi styrke det personlige ansvar? • Er det okay, at ryge indendørs, ved indgangen eller hvor andre opholder sig? • Hvad kan der gøres for at stoppe passiv rygning?  Rygestop: • Hvilke muligheder er der til hjælp og støtte til rygestop? TEMA: Rygning på arbejdspladsen

 Rygning berører alle grupper og miljøer i hele samfundet  Der er for mange, der ryger  Der er for mange gravide, der ryger  Børn starter for tidligt og ryger for meget  Snak om hvad der er adfærd og holdninger omkring dit nærmiljø:  Hvilken adfærd hos rygerne skaber problemer?  Hvilke adfærd hos ikke-rygerne skaber problemer?  Hvad er godt og hvad er dårligt?  Hvilke adfærdsproblemer er der hos børn, unge og/eller voksne?  Hvilke forbedringer eller løsninger er der behov for? TEMA: Om adfærd og holdninger

 Forslag til tema og aktivitet: • Hvordan ser skolens/uddannelsesstedets rygepolitik ud? • Hvilke retningslinjer er der for ansatte og for eleverne/studerende? • Hvad kan man gøre, hvis rygepolitikken ikke følges?  Rygestop: • Hvilke muligheder er der til hjælp og støtte til rygestop? TEMA: Rygning på skolen / udd.stedet

 Forslag til tema og aktivitet: • Hvordan ryges der i hjemmet? • Hvordan forholder vi os til rygerne i hjemmet? • Hvordan kan man undgå passiv rygning i hjemmet? • Hvordan forholder vi os til gæster der ryger? • Lav en aftale om hvordan der i hjemmet må ryges og hvordan passiv rygning undgås • Hvordan kan vi blive røgfrie? TEMA: Rygning i hjemmet

 Hvad gør jeg?  Overveje om jeg er klar til at kvitte røgen  Finde ud af hvor jeg kan søge hjælp og støtte  Lægge en plan for hvordan jeg vil starte mit rygestop  Finde en stopdato  Kom ind på for hjælp om:  Netbaseret radio-rygestopkursus  Information om rygningens skadelige virkninger  Download rygestopguider Jeg vil gerne stoppe med at ryge

 Støtte børn og unge i ikke at begynde at ryge  Støtte rygere, der vil stoppe med at ryge  Vise hensyn ved ikke at ryge hvor børn opholder sig  Være bevidst om at man er en rollemodel i forhold til børn og unge  Som ryger – prøve at holde op  Som gravid – undlade at ryge Hvad kan den enkelte gøre?

Forslag til fælles aktiviteter der er rettet mod alle:  Samle en rygestop-gruppe  Sundhedsbod uden for butikken eller ved kantinen  Kuliltemåling  Motionsløb  Måle lungefunktion  Information om kostændring ved rygestop  Vejledning om nikotinerstatning Fælles aktiviteter

Kontaktinformationer Kontakt din Sundhedsregion og hør, hvor der er mulighed for at få hjælp til rygeafvænning i din region på tlf.: -Sundhedsregion Avannaa Sundhedsregion Disko Sundhedsregion Qeqqa Sundhedsregion Sermersooq Sundhedsregion Kujataa Du opfordres også til at kontakte din lokale forebyggelseskonsulent i Kommunen på tlf.: -Qaasuitsup Kommunia Qeqqata Kommunia Kommuneqarfik Sermersooq Kommune Kujalleq

 Links til yderligere inspirations- og baggrundsmaterialer :               Skriv f.eks. ”rygning, tobak, rygestop” i søgeordet Informations- og inspirationsmateriale: