Madam Skrald – nemt og bekvemt

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
15 OKTOBER 2012 RETHINK BUSINESS 1 Projekt "Rethink business" handler om at styrke din virksomheds forretning. Det kan være i forhold til indkøb af materialer,
Advertisements

Velkommen på Skibet Skole
Gammelheds-Philosophy
Vi skal i gang med en spændende uge, hvor det skal handle om affald.
Velkommen.
Roskilde Tekniske Skole
Arendalkonferancen Arendal 21.juni 2011
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
REnescience & Amagerforbrænding
Undervisningsmaterialer miljøambassadørkurser
29. september 2008 Jasper Hedegaard Bojsen Teknologidirektør Microsoft Danmark Grøn IT.
Hvad er REN Uge? Det er en uge, hvor elever i hele Danmark: - lærer noget nyt om affald - undersøger affald - tager billeder af affald - skriver om affald.
Pigerne er blevet udfordret!! Susanne, med det nyeste forår’s tøj fra butikken. Tina har sat pigernes hår. Charlotte har lagt make up.
Agenda • Visionen – fra Servicessite til forvaltningssite - v. Service- og vicekommunaldirektør Bjørn Thomsen • Processen og de mange udfordringer - v.
Holluf Pile Skole, 9. c Uge 3 Mandag og fredag: 8.00 – 9.30
Opstart i forretningen • Hvad var det smarteste du så? • Tjene eller spare penge! • 2 måder at starte på: • Lille eller stor forretning • Min. et test.
Faglig læsning 2.
Busser Kan vi spare penge hvis alle kører på cykel?
Spørgsmål og holdninger som ambassadørerne kan blive mødt med 1. Fra medarbejderne 2. Fra ledelse og personale- ansvarlige.
Hvad kan man få for kr.? Hold Danmark Rent
Ressourcestrategi Mere genanvendelse – Betydning for kommunerne Jacob H. Simonsen Direktør.
Men vi kan godt gøre en forskel.
Fik han en regning der så således ud: Regning: 1 ko (standard version) basispriskr Special udstyr: 2 farvet (Sort/Hvid)kr Læder polstringkr.
7 Årgang Langmarkskolen
Velkommen Til Rentable Energioptimeringer
AffaldPlus & Klimaet Oplæg ved AffaldPlus’ bidrag til Klimafestivallen 30. september 2012 ”Mere genbrug - mindre skybrud!” ”Mere genbrug - mindre skybrud!”
INNOVATIONSFORUM # 3 VIDENSBEARBEJDNING EKSPERIMENTER OG METODER.
Backup/Storage Søren Helmer Jensen.
Energieffektivitet af bygninger og bygningskomponenter
It-hjælp til mindre it- parate virksomheder Kjersti Lunde, Projektleder, Erhvervsstyrelsen.
En undersøgelse af biblioteksservicen i landdistrikter. Et samarbejde mellem Esbjerg, Varde, Ringkøbing-Skjern og Skive biblioteker samt Center for Landdistriktsforskning.
Hvorfor Digital Post? - og vejen dertil
Affaldskampagne sortering og bortskaffelse af affald
1 ISS – Carbon Hvorfor ISS i Carbon 20? 2 Dialog med kunder der prioriterer miljø Inspiration til det fortsatte arbejde med udvikling af.
Energipolitisk topmøde Den 25. november Thorkil Jørgensen
Hvad vil DU gøre for, at der kommer
Nyt system for affaldsindsamlingen i Rødovre. Status Ulemper ved den nuværende indsamling Lav genanvendelse Dårlig sortering 260 lastbiler forbi hver.
Ressourcestrategien - Hvordan kommer vi i mål?
Gebyrer Høringsmøde - organisering 10. november 2008 velkommen til Miljøstyrelsen.
Formidling på GBS. BAGGRUND  Vi er ejet af 19 kommuner med 24 genbrugsstationer og ca. 300 skoler. Vi drifter selv de 9 af genbrugsstationerne.  Vi.
Kompostering af ”tang”
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
OPSTART VI STARTER OM LIDT! Der bliver ikke optjent nogen kompensation hos ACN, med mindre der er formidlet kunder. Ingen uafhængig ACN-repræsentant er.
Affald og genbrug.
Internationale udviklingstendenser på affaldsområdet Politisk konference om Ressourcestrategien Danmark uden affald Birgit Munck-Kampmann, Direktør CRI.
Opgave af ren kreativitet… Kunst i det offentlige rum
Ny affaldsløsning i Vildtbaneparken Af Karsten Jul Brædder (KAB)
Affaldsplanens hovedindhold og udfordringer v/Henrik Wejdling, AffaldPlus Uddannelsesdag, 19. marts 2015.
4B Analyse & Marketing A/S – 1 Borgerundersøgelse Randers Kommune Affaldshåndteringen Januar 2010.
Bedre affaldssortering i større, samlede bebyggelser - områdebeskrivelser v/Henrik Wejdling, AffaldPlus Uddannelsesdag 19. marts 2015.
Miljø, Plan og Teknikudvalget IndikatorResultatkravOpfølgning Furesø – grøn og miljøbevidst kommune Reduktion af CO2 udledning for kommunen som virksomhed.
(Hvordan) bringer Peer-støtte recovery ind i organisationerne
Affald i naturen Affald i naturen er ikke godt og det er blevet værre og det var det blevet ved med at være hvis ikke vi ikke havde skraldemænd/damer.
Udviklingen i genanvendelse af private husholdningers affald
Klar til Smart Vækst Smart og effektiv affaldsindsamling
Klar til Smart Vækst – Udbredelse af smart city løsninger i DK – fokus på smart affaldsindsamling Jesper Bøttcher Gate 21.
Affald i boligorganisationer v. Miljøchef Pia Vendelholt Christensen
Årsplan skolesundhedsplejen 2015,
Boligorganisationernes møde med Byrådet 7. maj 2018
AFFALDS-SORTERING PÅ OPERATIONSGANGEN
Affald og genbrug - nu Dagrenovation Batterier på låget
Sensorer i affaldsbeholdere – erfaringer med brug og data i Gentofte
Genbrugsterminalen Allan Johansen Afdelingschef, Genbrug og udvikling
Metal/Glas/Plast 29. marts 2019.
Affaldsmængderne i AffaldPlus - et overblik
Hørup Centralskole 3. årgang
CØ SMV – Øget vækst gennem cirkulære forretningsmodeller i SMV’er
Præsentationens transcript:

Madam Skrald – nemt og bekvemt v. Jesper Raad Petersen Natur og Miljø Herlev Kommune

Hvad vil vi fortælle om i dag Hvorfor Madam Skrald Processen Brugerdreven innovation Foreløbige resultater - Udestående Samarbejde med grundejerforeningerne

Hvorfor Madam Skrald? Nuværende indsamlingsordning for storskrald, haveaffald og genbrug har en række arbejdsmiljø udfordringer – mange løft fra under knæhøjde til over skuldre. I Herlev Kommunes indsamles alt for lidt affald til genanvendelse fra husholdningerne. Målet er, at 50 % af affaldet fra husholdningerne genanvendes. Borgerne oplever, at det er besværligt at skulle sortere glas og papir i den nuværende storskraldsordning. Med beholderen udvides den eksisterende sortering med plast og metal, og gøres samtidig nem og bekvem. Desuden reducerer sorteringen mængden af dagrenovation mærkbart

Brugerdreven innovation Valgt at inddrage brugerne af ordningen aktivt - 100 Ambassadørfamilier Tester: - Forskellige beholdere, - Informationsmaterialer, - Sorteringskonceptet, - Sms-løsninger mm. Interviewrunde

Status på ordningen Opsamling på besøg hos første hold ambassadører ”Hvor skal jeg gøre af mit pap?” Elsebeth Jensen, ambassadør ”Siden vi meldte os til forsøgsordningen, har vi ikke været på genbrugsstationen, hvilket er super fedt, for vi har ingen bil, så det er altid lidt besværligt, når vi skal ud at låne en. Vi har ventet på, at Madam Skrald ’flyttede ind’ og kunne allerede fra starten fylde den med temmelig meget. Og det giver jo lidt mere plads indenfor, hvor vi nu kun har lidt tøj til genbrug, pap og pantplasker.” Maja Ipsen, ambassadør 1: Mindre besvær – men hvad med opbevaring? 2: Pap og karton? 3: Ambassadørernes rolle fremadrettet ”Vi havde gæster til middag for nylig, hvor vi kom til at tale om Madam Skrald, og så læste vi, at metallet fra syv kapsler svarer til metallet i en dåse, og så blev vi pludselig alle sammen enige om, at jamen hvorfor så ikke smide det i Madam Skrald frem for i skraldespanden? Så skal man da gøre det!” Hanne Pedersen, ambassadør

Brugerdreven innovation Fyraftensmøde 8/9 med oplæg og gruppediskussioner – pointer: - Der er penge at spare på dagrenovation (motivationsfaktor) - Fortæl om resultaterne og de positive virkninger: bedre miljø og besparelser i kommunen (motiovationsfaktor) - Ambassadører kan være ’skralde-buddies ’ i lokalområdet (vidensdeling) - Skoler og grundejerforeninger kan sprede budskabet (informationskanaler) - Mindre besvær, mindre opbevaring, mere sortering (fordele ved ordningen)

Opsamling på tømninger fra juli og august Udgangspunktet: Indsamlet i kg pr. husstand pr. år i de nuværende ordninger Potentiale i kg pr. husstand pr. år Målsætning i kg pr. husstand pr. år Papir 84, 4 180 Glas 46,8 50 Plast 31 Metal 5.2 14

Opsamling på tømninger fra juli og august Materialer Indsamlet juli i kg Indsamlet august i kg Gennemsnit pr. husstand pr. måned i kg CO2 reduktion i ton , hvis 5.000 husstande sorterer i et år Papir 528 544 10,7 1.560 Glas 340 313 6,5 102 Plast 26* 65 1 Metal 54 52 72 Samlet CO2 reduktion i ton , hvis 5.000 husstande sorterer i et år: 1.636 * Skyldes problemer med plast i forkerte rum i bilen

Ændringer siden juni Plast og glas har byttet plads Der er kommet nye billeder Vi afprøver ny magnet- sorteringsguide Større ikoner i beholderen – og flere

Udestående Usikkerhed om renhed Fraktionerne (hvad med drikkeglas, pap, flamingo?) Sprog? Grundejerforeninger eller ej? Plads til beholderen – skal der være fælles løsninger? Hvor mange typer beholdere skal vi have? På sigt – skal vi ændre på storskraldsordningen?

Samarbejdet med jer Vi ønsker at afprøve opstart af ordningen (hvor alle ikke selv har meldt sig) i en grundejerforening (ca. 100-150 husstande) fra november/december Vi tilbyde at deltage på grundejerforeningsmøder frem til april 2012 for at fortælle om ordningen. Er der områder, hvor der af pladshensyn skal etableres alternative ordninger – Fælles ordninger?