Frederiksberg den 15. august 2019

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad er behovene i Danmark?
Advertisements

Sprogvurdering & Sprogindsatser
Tilbudsportalen Introduktion for de 5 socialtilsyn Januar 2014
Døgninstitutioner i et forvaltningsmæssigt perspektiv
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Socialtilsyn Midt Informationsarrangement Januar 2014.
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Breddeidrætsudvalgets betænkning •Foreningsidræt •Kommerciel idræt •Selvorganiseret idræt •Institutionsidræt •Offentlig idræt.
Sprogvurderinger af 3-årige
1 Frit valg af hjælpemidler og boligindretning Af Tina Hansen specialkonsulent 15. september 2010.
Sprogpakken Forældresamarbejde.
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
kursusmateriale til plejefamilier
Serviceloven Serviceloven er en rammelov
Samarbejde om opgaveløsningen - udfordringer og muligheder Med udgangspunkt i hverdagen og fremtiden i Guldborgsund kommune.
Socialtilsyn Midt Dialogforum Midtjylland mandag den 16. september 2013.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Informationsmøde d. 28/9 Optag august Praktik: 1.
Studieretnings projektet ÅSG Studieretningsprojekt  En skriftlig opgave i typisk to fag  Du har 2 uger uden anden undervisning til opgaven  Der.
Uddannelsesafklarende samtaler
Oplæg om DUKH og retssikkerhed for handicappede
HONORERING AF PLEJEFORHOLDET UD FRA EN GENNEMSNITSBETRAGTNING
SU til bachelor Du er indskrevet på din bacheloruddannelse indtil du har fået din sidste karakter. Sidste karakter kommer i august, derfor er du indskrevet.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Det nye Socialtilsyn.
Oplæg om kommunale tilsyn 22. jan 2009
En kvalitativ undersøgelse – baseret på interviews
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Afrapportering fra netværket for børn og unge Margit Næsby, Børn- og Ungechef.
Af: Sarah greve og Anja Cichon
Borgerinddragelse Projekt Vejen til Uddannelse og Beskæftigelse Torsdag den 10.april 2014.
Frivilligmesse FrivilligtSocialtArbejde Lov om social service § 18. Kommunalbestyrelsen skal samarbejde med frivillige organisationer § 18. Kommunalbestyrelsen.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU’s opgaver Vejledning op til 18 år - Grundskolen – ca. 10 årsværk - 15 – 17 årige –
Socialtilsyn Midt SL februar Socialtilsyn Midt – hvorfor er vi her? Vi gør en forskel for de mest udsatte borgere i Danmark! Vi garanterer, at der.
UU - Centrenes lovgivningsmæssige ramme og opgaver Lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv: - Vejledningen skal bidrage til at valg af uddannelse.
Århus Kommune Socialforvaltningen Møde i Socialudvalget 11. november 2010 Tilsyn.
Forløbsbeskrivelse for indkaldelse til og afholdelse af koordinerende møde Kontakt til borger – Kender borger tovholder?
Det gode forældresamarbejde FOA vuggestuekonference Dorthe Boe Danbjørg, Næstformand Forældrenes Landsforening Det gode forældresamarbejde OrganisatoriskUformeltFormelt.
Netværksmøde for teamledere 11. september 2013, Roskilde Erfaringer med akutindsatsen i Jobcenter Lyngby-Taarbæk.
Hvad er det nye Socialtilsyn? Oplæg ved Socialtilsyn Hovedstaden den 24. april 2014.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Den svenske model - perspektiver på helhedssyn Netværksmøde, samskabelse 20. maj 2016 Helle Hende Stærmose.
Scandic Silkeborg, 23. marts 2012 Ved direktør Hans Bach Indsatsen for jobklare ledige mellem 25 og 29 år i Beskæftigelsesregion Midtjylland Kvalitativ.
Familieplejecentret Aarhus Kommune Status på Familiepleje.
Voksenansvar overfor anbragte børn og unge Fysisk guidning
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
Program for orienteringsmøde d. 19. januar 2017 kl
Læring gennem registrering og indberetning
Kursus for skolerevisorer Hotel Comwell, Middelfart 23. oktober 2012
Alle typer døgninstitutioner Private opholdssteder
Alle anbringelsessteder Plejefamilier Private opholdssteder
Investering i efterværn
Præsentation af Socialtilsyn Øst -orientering om årsrapport 2015 og evalueringen af lov om socialtilsyn Baggrund Socialtilsynets årsrapport skal fungere.
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Tilsynsrapporter 2017 Årsrapport 2017 Evaluering af tilsynsreformen
Kontakt til deltagerne
Velkommen til 4. kursusdag Plejefamiliens kompetencer
Studieretningsprojektet
V. Tilsynskonsulent Anja Bechgaard.
Praksisnær praktikpladsformidling D.28.november 2017
Tilsynsrapporter 2017 Årsrapport 2017 Evaluering af tilsynsreformen
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Inspirationsworkshop med fokus på
Inddragelse af udsatte børn, unge og deres forældre i sager om frivillige og tvangsmæssige foranstaltninger efter servicelovens regler v/ ankechef Henrik.
Kvalitet i § 50 - undersøgelser
Grundkursus i at være plejefamilie
Grundkursus i at være plejefamilie
APV - Arbejdspladsvurdering
Præsentationens transcript:

Frederiksberg den 15. august 2019 Informationsmøde for plejefamilier Socialtilsyn Hovedstaden _______________________ Frederiksberg den 15. august 2019

Dagsorden: Velkomst ved tilsynschef, Mie Andresen Gennemgang af nye plejefamilietypologier Information om obligatoriske opstartsforløb for plejefamilier Inddragelse af plejebørn på tilsynsbesøgene Uanmeldte tilsynsbesøg Oplysningspligt, væsentlige ændringer og dispensationer fra godkendelsesrammen Tilbagemelding fra plejefamilierne om deres oplevelser af tilsynsbesøgene Evt.

Antallet af plejefamilier 2015 2016 2017 2018 2019 (juli) Antal Plejefamilier 956 932 910 875 883

Lovændringer pr.1.7.2019 Indførelse af nye plejefamilietyper – Almene, forstærkede og specialiserede Afskaffelse af konkret godkendte plejefamilier (udfasning) Mere ensartet godkendelse og nyt vidensbaseret grundkursus Intensiv støtte i starten af en anbringelse (tæt støttede opstartsforløb) Adskillelse af støtte, løn og vilkår: Familieplejekonsulenter, vederlag og ansættelsesforhold

Nye godkendelsesrammer Alle plejefamilier skal inden den 1. juli 2020 have ny godkendelsesramme med nye plejefamilietyper: Almen plejefamilie Forstærket plejefamilie Specialiseret plejefamilie Aldersrammen vil ligeledes i mange tilfælde blive ændret. Den vil blive 0-17 år med mindre særlige forhold taler imod Mulighed for forlængelse til efterværn for døgnplejebørn til det fyldte 23 år

Formål med de nye rammer Gøre det tydeligt for kommunerne, at der er stor forskel på de børn der i dag anbringes i plejefamilier, og at det stiller forskellige krav til plejefamiliernes kompetencer og karakteren og omfanget af den støtte, de har brug for i løbet af anbringelsen Understøtte kommunernes arbejde med at matche barn og plejefamilie ved at gøre det klart, hvad der kendetegner de forskellige plejefamilietyper og de opgaver, de godkendes til at kunne varetage Dette skal medvirke til at sikre en sikre en mere differentieret brug af forskellige plejefamilietyper hos de anbringende kommuner

Nye plejefamilietyper – kendetegn Almen plejefamilie Plejebarn: Lette/moderate støttebehov Forstærket plejefamilie Plejebarn: Moderate/svære støttebehov Specialiseret plejefamilie Plejebarn: Svære støttebehov Almene kompetencer til at yde omsorg og støtte Særlige kompetencer og kvalifikationer Kan levere grundlæggende indsats i form af omsorgsfuld familiedynamik, forudsigelig hverdagsstruktur og stort engagement Viden om børn med særlige behov Særlig viden om børn med særlige/specialiserede behov, særlige uddannelsesmæssige kvalifikationer, solid erfaring med arbejdet med udsatte børn og unge Kan håndtere et uproblematisk eller lettere problematisk forældresamarbejde Kan håndtere et mere kompliceret forældresamarbejde Kan håndtere kompliceret forældresamarbejde Aftale om erhvervsbegrænsning, undtagelsesvist og i korte perioder Aftale om hel eller delvis erhvervsbegrænsning kan være nødvendigt

Lovpligtigt opstartsforløb Anbringende kommune skal sikre, at plejefamilier modtager intensiv støtte i det første år af en anbringelse Som udgangspunkt skal den være iværksat inden for det første halve år af anbringelsen Støtten skal være målrettet den konkrete opgave Skal svare til mindst 3 kursusdage første år Plejefamilien skal ligeledes tilbydes og er forpligtet til at modtage supervision, rådgivning og vejledning i overensstemmelse med plejeopgavens omfang

Plejefamilier får adgang til Tilbudsportalen Adgangen er ved brug af NEM-ID Der er adgang, når I er omkategoriseret med den nye plejefamilietype Kontakt tilsynskonsulenten, hvis der er oplysninger I ønsker opdateret

Spørgsmål til den nye lovgivning?

Pause 15 minutter

Inddragelse af plejebørn i tilsynsbesøg Socialtilsynet er ifølge loven forpligtede til at indhente oplysninger fra børnene i plejefamilierne Børnenes perspektiver skal beskrives i tilsynsrapporten Der er en forventning om, at plejefamilierne støtter op om og forbereder sig til samtalerne med børnene

Der er udarbejdet materiale til forberedelse af børn og unge https://youtu.be/VeZpSJ9oFT0 Pjecer. Eksempler er på bordene Socialtilsyn Hovedstaden Jan.2015

Uanmeldte tilsyn Socialtilsynet er forpligtiget til at aflægge uanmeldte tilsyn I 2019 var 27 % af de afholdte tilsyn uanmeldte Tilsynet tilrettelægges fra start og kan bare være observation eller aktivitet Giver et mere nuanceret billede af plejefamiliernes kvalitet

Pligt til at egen drift at oplyse om væsentlige ændringer: Ind- og udskrivning af børn Flytning Samlivsophør Helbredsoplysninger Andet

Nødvendige oplysninger ved det årlige tilsyn Driftsskema underskrevet af begge Seneste årsopgørelser fra SKAT

Væsentlige ændring af godkendelsesrammen Ansøgningsskema findes på Socialtilsyn Hovedstadens hjemmeside Vigtigt at motivere ansøgningen Godkendelse skal være gået igennem før barnet præsenteres for plejefamilien I er som plejefamilie forpligtiget til at holde jer inden for godkendelsesrammen I tvivltilfælde kontakt jeres tilsynskonsulen

Mulighed for dispensation fra godkendelsesrammen Generelt forpligtet til at overholde godkendelsesrammen Det er plejefamilien, der skal søge om ændring Vurderes om den generelle godkendelsesramme kan udvides Eventuelle dispensationer skal være givet inden barnet præsenteres i familien

Sum i grupper af 4-6 ved bordene om: Hvad virker godt på tilsynsbesøgene? Hvordan er erfaringerne med uanmeldt tilsyn? Hvad kan tilsynet forbedre? Skriv jeres tilbagemeldinger på posters, som sættes op på de 3 flipover langs væggen

Tak for i dag