Inspirationsworkshop med fokus på

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Set i forældreperspektiv
Integrated Children’s System
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Dansborgskolen – vi udvikler hele mennesker
V ELKOMMEN TIL FÆLLES P- AFTEN I G L. B RABRAND DAGTILBUD Fællesskab skaber vi sammen Mangfoldigt fællesskab.
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Informationsaften Aftenens program:
Sprogvurderinger af 3-årige
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Workshop 1 Styrket forældresamarbejde og elevinddragelse.
Forældremøde X årgang.
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
- Hvad kan I forvente som forældre?
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Læring og inklusion i skolen
Kontaktforældremøde den 12/1-12 Kontaktforældrerollen?
Folkeskolereform 2014.
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Den inkluderende skole
Det nationale ICS og DUBU superbrugerseminar 13
Et fagligt løft af folkeskolen.
O RIENTERINGSMØDE FOR KOMMENDE 0. KLASSE. D AGSORDEN Præsentation af Langsøskolen Fra børnehave til skole Ny på en skole Forventninger til forældresamarbejdet.
Introduktion til Kontaktforældrerolle Og videreudvikling d. 21. oktober 2014.
Kildeskolen Kildeskolens struktur. Skolens formål skabe et alsidigt og udfordrende læringsmiljø danne grupper af en størrelse som præges af mangfoldighed.
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Det Inddragende Netværksmøde
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Dialogmøde Forældresamarbejde - forældre og forældrebestyrelsen imellem.
Lederkonferencen 9. juni 2010
Reform til Kærbyskolen Overordnede mål - Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. -Folkeskolen skal mindske betydningen af.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Fælles fagligt fundament ”nye briller i det pædagogiske arbejde
Kompetenceudvikling og Teamsamarbejde Projekt ”Fælles Værdier – Fælles Fodslaw” - når vejen dertil er gennem vores pædagogiske praksis.
LP-MODELLEN ● FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
Det gode forældresamarbejde FOA vuggestuekonference Dorthe Boe Danbjørg, Næstformand Forældrenes Landsforening Det gode forældresamarbejde OrganisatoriskUformeltFormelt.
EVALUERING AF LÆREPLANER KRUSEDULLERNE Sociale kompetencer.
Alle børn er alles ansvar Trivselspolitik for Aars Skole August
Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
TVÆRPROFESSIONELLE LÆRINGSFÆLLESSKABER Oktoberkursus
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV Type Navn
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
…………Skal blive så dygtige som de kan
HVORDAN DEFINERER VI DET I BV 3
Læring gennem registrering og indberetning
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
GLADSAXE KOMMUNE dagtilbudsområdet.
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Børnene kommer til tiden og har det nødvendige udstyr med
Vil du have mere indflydelse på dit barns hverdag?
Nationale strategier | Folkeskolen | Vingsted 15. marts 2015
Vidensbaseret praksis i botilbud
Den pædagogiske læreplan
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Oplæg om den styrkede pædagogiske læreplan V
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Tendenser i forældresamarbejdet
PUK Et team af pædagogiske udviklingskoordinatorer i VVK C
KLF - konference om chancelighed
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Strategiske pejlemærker
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Barnesyn og børneperspektiv
Frederiksberg den 15. august 2019
Præsentationens transcript:

Inspirationsworkshop med fokus på Forskningsviden og praksiserfaringer med inddragende og differentieret forældresamarbejde 17. september 2018

Et inddragende og differentieret forældresamarbejde Er det at bruge hinandens unikke viden om barnet som en ressource? Er det at afstemme forventninger og give plads til hinandens perspektiver?

Hvor ved vi det fra? 3 https://www.emu.dk/omraade/dag tilbud https://www.eva.dk/soeg?search=F or%C3%A6ldresamarbejde 3 3

Det ved vi virker... Kommunikation mellem dagtilbud/skole og forældre Et inddragende og differentieret forældre- samarbejde Tilrettelæggelse og organisering af forældre- samarbejde Vejledning af forældre 17. september 2018

Inddragende og differentieret forældresamarbejde Udgangspunkt i familiens individuelle behov Dialog mellem dagtilbud/skole og forældre er systematisk og forankret i praksisser og kultur Fælles mål og strategier mellem forældre og personale om børnenes trivsel, læring, udvikling og dannelse Dialog mellem dagtilbud/skole er anerkende og motiverende Gensidig dialog mellem dagtilbud/skole og forældre sikrer inddragelse af forældrenes perspektiv Dagtilbuddet/skolen giver forældrene indsigt i støttende samværsformer Dagtilbuddet/skolen støtter forældre i nye handlemåder i forhold til barnet

Organisatorisk ledelse Hvad kan ledelsen understøtte i arbejdet med at styrke forældreinddragelse…? Personalets læring og udvikling er tæt forbundet med hverdagens praksisser Personalet samarbejder i små grupper om at skabe viden og kvalificere praksis Det pædagogiske personale har et nysgerrigt og kritisk blik på hinandens praksis Personalet har mulighed for refleksionsrum og faglig sparring med ledelsen Fokus på ledelse som drivkraft for en vidensbaseret pædagogisk praksis Der er kontinuerligt fokus på læring både blandt børn og pædagogisk personale Pædagogisk ledelse Organisatorisk ledelse 6 6

Tal sammen to og to: 2 x 10 min. Drøft følgende med din sidemand: Hvordan ser det ud i min skole/institution når pædagoger og lærer er i dialog med forældrene? Kom med nogle konkrete eksempler? Hvad kendetegner den dialog der er mellem forældre og Pædagoger og lærere? Saml 1- 2 pointer – som meldes tilbage til de øvrige deltagere i workshoppen.

Praksisperspektiv fra klynge VVK D

Tilrettelæggelse og organisering af forældre- Tre tematikker som forskningen peger på Kommunikation mellem dagtilbud/skole og forældre Et inddragende og differentieret forældresamarbejde Tilrettelæggelse og organisering af forældre- samarbejde Vejledning af forældre 17. september 2018

Tilrettelæggelse og organisering af forældresamarbejde Dialog mellem skole/dagtilbud og forældre er systematisk forankret i praksis og kultur Tilrettelæggelse og organisering af forældresamarbejde Udgangspunkt i familiernes individuelle behov Fælles mål og strategi mellem forældre og personale om barnets trivsel, læring, udvikling og dannelse 17. september 2018

Dialog mellem dagtilbud/skole og forældre Det ved vi…? Forældresamarbejde som er tænkt ind som en fast del af dagtilbuddet/skolen som en fast del af dagligdagen har større betydning for børns kognitive udvikling end forældresamarbejde, der finder sted mere tilfældigt. De bedste resultater skabes når der er en fælles plan og forståelse og dermed systematik for hvordan forældre inddrages og delagtiggøres i samarbejdet om barnet En fælles tilgang til forældresamrbejde med fokus på inddragelse kan også bidrage til en tryggere relation mellem personalet og forældre

Tilrettelæggelse og organisering af forældresamarbejde Det generelle forældresamarbejde rettet mod den brede forældregruppe, hvor der er udveksling af af viden om børnenes generelle erfaringer og dagtilbuddets/skolens fokusområder i det pædagogiske arbejde i hverdagen Det udvidet forældresamarbejde, når børn i en kortere eller længere periode har trivsels, lærings og/ eller udviklingsmæssige udfordringer, hvor det individuelle forældresamarbejde derfor kan intensiveres Det tværfaglige forældresamarbejde om børn med langvarige, særlige og flersidige behov, hvor der er involveret understøttende ressourcer uden for dagtilbuddet/skolen.

Tal sammen to og to: 2 x 10 min Denne gang med din sidemand til den anden side. Hvilke ressourcer og kompetencer oplever I der er behov for i personalegruppen, for at kunne sikre at jeres samarbejde med familierne tager udgangspunkt i deres behov? Hvordan fordeler I disse ressourcer bedst muligt mellem de forskellige former for forældresamarbejde Find 2 pointer som kan deles i workshopgruppen.