Sikker adfærd er vigtig Som lærere arbejder vi med væsentlige og ofte fortrolige eller følsomme informationer, og dem skal vi passe godt på. 2019 Sikkerhedspakken.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
DIN STIFINDER SYGEMELDT? LAD OS HJÆLPE…
Advertisements

Vil du have en fuldmagt fra en borger?
Trehøje-Pigerne Side 1 Vejledning til brug af hjemmesiden Det er slet ikke så vanskeligt – så brug hjemmesiden flittigt… Det er.
NemID har en offentlig digital signatur
Sådan kommer I i gang med digital signatur
Intro til brug af Carla til adresser og andet for ledere i FDF Virum
Første gang du logger på, skal du bestille ny adgangskode her
1 Vil du give en fuldmagt?       Hvis du vil have, at en anden skal kunne handle på dine vegne i en digital løsning, kan du give en digital.
Netbank Det offentlige Dk e-Boks
Information / vejledning om nye muligheder for: Version Copyright DKVS -THEMCOM 1) Online adgang til Militært Tidsskrift. 2) Behandling af egne.
Beskyt din computer og dine data!
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Hvad må jeg juridisk Skoleintra efter lovens bogstav
Vil du godkende eller afvise en forespørgsel om en fuldmagt?
E-dag 2 Netikette Persondatalov
Suppler din uddannelse med et fag eller et semester et andet sted Meritdelen Workshop om merit- og udlandsophold, v/ Studievejledningen onsdag den
Digital Post til borgerne i vejen dertil
Digital Post til foreninger Kommunikation mellem det offentlige og din forening.
Vil du se detaljer om en fuldmagt, du har fået?
Skal du digitalisere en fuldmagt, du har fået på papir fra en borger?
UNI•Login Goddag og fortæl hvad vi laver SkoleIntra-træf 2011.
Arkitektur - Sikkerhed
IT – sikkerhed Fysisk sikkerhed Logisk sikkerhed
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
For at få en postkasse på borger.dk, så du kan kommunikere digitalt med det offentlige, skal du være logget på med din digitale signatur. Du klikker nu.
- Et par tommelfingerregler
Hvad kan borgerne på sundhed.dk?
Navn (Sidehoved/fod)Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Inspirationsdag om kommunikation og patientinddragelse Enhedschef Marie Fuglsang.
Digital Signatur Hvad er Digital Signatur?
VELKOMMEN.
Digital Forvaltning (44405) Introduktion til Digital Forvaltning1 Digital Forvaltning ”Bedre service..” ”Lavere omkostninger…”
Vi har valgt at bruge vores egen postsystem til at fortælle lidt om vores kendskab IT verdens kommunikation. G-mail, er ret let at gå til, og der er hjælp.
En digital opslagstavle - ikke bare i din browser
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. Økonomi på Spil (Arbejdshæftet: Styr på dine penge)
Undervisningsmaterialet er udarbejdet af Danmarks Matematiklærerforening for Finansrådet. OPLÆG TIL GÆSTEUNDERVISNING 2016 LØN, LÅN OG OPSPARING (Til arbejdshæftet.
Kapitel 15 IT jura og e-handel Kapitel 15 handler om: Markedsføring på internettet Aftaler og køb på internettet Ophavsret på internettet.
Det starter med en mail… Link til den konkrete eksamen.
Sikkerhedskursus (følgende lektioner er tilgængelige i dette kursus
Anden lovgivning afsætning.
Sikker behandling af personoplysninger og informationsaktiver
Persondata – kortlægning af skolens behandling
IT-politik og sikkerhed
Informationssikkerhed ved Morten Eeg Nielsen og Julie Sigh
Din kollega får alle de gode ture
Modul 8: ”Sådan bruger du digital post og e-boks”
Retsregler og vira.
Trafikpolitik for (skriv skolens navn)
Undgå falske beskeder Hackerne beder om dine personlige oplysninger i en mail eller sms. Det ville pengeinstitutter, virksomheder eller myndigheder aldrig.
Hvad I må, og hvad I ikke må som klub/forening
Hold dit NemID for dig selv
Persondataforordningen Hvad betyder den i praksis for foreningerne?
Link til video:
Det kan ramme os alle Alle kan blive ramt af hacking, også dig.
Nye digitale løsninger
Foreningsliv & Persondataforordning
Dansk Boldspil-Union – IT leveregler
PengeSpillet 2018 #Pengeuge Til arbejdshæftet "Viden om penge"
Professionel elev ?.
Tak for invitationen Bambora online betaling Persondataforordningen.
Sikker adfærd er vigtig I det offentlige arbejder vi ofte med personoplysninger, som er følsomme eller skal behandles fortroligt Sikkerhedspakken.
Sikker adfærd er vigtig - Som sundhedspersonale arbejder vi med personoplysninger og oplysninger der skal behandles fortroligt, og dem skal vi passe godt.
Hold dit NemID for dig selv
Inspirationsdag 2018 It-sikkerhed It-afdelingen i Sekretariatet
Dansk Boldspil-Union – IT leveregler
Anvendelsen af FIP – et værktøj til måling af ledige flygtninge og indvandreres progression i arbejdsmarkedsparathed Vejledning til projektadministrator.
Forældrekontakt Vi bruger E-boks til at sende alle breve. Så længe eleven er under 18 år, skal man sørge for at der sendes videre til forældrene. Der.
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
Præsentation af IT-sikkerhedsfunktionen
Information om Aula til forældre
Præsentationens transcript:

Sikker adfærd er vigtig Som lærere arbejder vi med væsentlige og ofte fortrolige eller følsomme informationer, og dem skal vi passe godt på. 2019 Sikkerhedspakken er udviklet af

Hvad er informationssikkerhed? Informationssikkerhed handler om at sikre, at personoplysninger ikke kommer i forkerte hænder. Informationssikkerhed gælder både digitale og fysiske kanaler. Informationssikkerhed handler om at sikre, at personoplysninger ikke kommer i forkerte hænder. Informationssikkerhed gælder ikke kun digitale kanaler: Både digitale og fysiske data skal beskyttes. Organisationen skal sørge for fornøden teknisk sikring af data systemer

Hvad er informationssikkerhed? Fysisk beskyttelse - fx: Låse fortrolige papirer inde i egne skabe Hente print med det samme Overlevere beskeder én-til-én i lukkede rum Bruge Digital Post frem for gule lapper eller sms. Digital beskyttelse - fx: Lange kodeord Logge af fælles computere Ikke at logge på internetnetværk, der ikke har kode på. Organisationen skal sørge for fornøden teknisk sikring af data systemer

Hvorfor er informationssikkerhed vigtigt? Du er med til at værne om, at der er tillid til det offentlige Danmark ved at passe på elever og forældres følsomme personoplysninger. Du er med til at sikre, at elevernes data ikke kommer i forkerte hænder. Som offentligt ansat har du ansvar for behandling af personoplysninger om den enkelte elev. Vi kan ikke arbejde, hvis vi ikke har adgang til systemer og data. Derfor er det vigtigt, at I alle ved, hvordan vi skal undgå, at personoplysninger ikke kommer i forkerte hænder.

Hvad er personoplysninger? Personoplysninger: Fx navn, adresse, fødselsdato, cpr-nummer, eksamen, sygedage, familieforhold, synlige skader Eks. ”Lasse har brækket benet og skal derfor ikke være med til idræt” Du må kun videregive personoplysninger og følsomme personoplysninger til dem, de er relevante for. De skal deles via sikre, krypterede kanaler, fx Digital Post eller Aula. Hvad er følsomme personoplysninger? [INDSÆT EVT. SELV KONKRETE EKSEMPLER FRA DIN SKOLE] Personoplysninger: Fx navn, adresse, fødselsdato, cpr-nummer, eksamen, skat, gæld, sygedage, økonomi, stilling, familieforhold. Cpr-nummer skal dog behandles som følsomme personoplysninger Følsomme personoplysninger: Fx sociale problemer, race, politisk eller religiøs overbevisning, sygdomsforløb, diagnoser, seksualitet, fagforeningstilknytning, genetiske data Cpr-nummer skal dog sendes krypteret på lige fod med følsomme personoplysninger.

Hvad er følsomme personoplysninger? Følsomme personoplysninger: Fx race, politisk eller religiøs overbevisning, sygdomsforløb, diagnoser, seksualitet, fagforeningstilknytning, genetiske data Eks. ”Lasse har fået konstateret ADHD – I bedes være ekstra opmærksomme” Hvad er følsomme personoplysninger? [INDSÆT EVT. SELV KONKRETE EKSEMPLER FRA DIN SKOLE] Personoplysninger: Fx navn, adresse, fødselsdato, CPR.nr., eksamen, skat, gæld, sygedage, økonomi, stilling, familieforhold Følsomme personoplysninger: Fx sociale problemer, race, politisk eller religiøs overbevisning, sygdomsforløb, diagnoser, seksualitet, fagforeningstilknytning, genetiske data CPR. Skal dog sendes krypteret på lige fod med følsomme personoplysninger.

Du skal følge disse overordnede råd Beskyt elevernes følsomme personoplysninger Lav lange kodeord Brug kendte netværk og log på via VPN, hvis det er muligt ]

1. Beskyt elevernes følsomme personoplysninger Husk: Du må kun videregive følsomme personoplysninger til dem, de er relevante for. Brug altid en sikker, krypteret kanal fx E-post eller Aula. Brug aldrig almindelig e-mail eller sms. Log af din bruger på fællescomputeren, når du forlader den. Hent dokumenter med personoplysninger fra printeren med det samme. Undgå at tale med forældre/kolleger om personoplysninger i et lokale, hvor andre er tilstede. Du må kun videregive følsomme personoplysninger til dem, de er relevante for. Brug altid en sikker, krypteret kanal som fx Digital Post eller Aula, hvis du skal sende følsomme oplysninger (fx CPR.nr., politisk overbevisning eller helbredsoplysninger). Brug aldrig almindelig e-mail, sms eller opkald. Bed også elever, forældre og kolleger om at sende følsomme personoplysninger (fx en mail med et CPR.nr.), via et sikkert system fx Digital Post eller Aula. I forberedelses- og klasselokaler kan følsomme personoplysninger let slippe ud. Husk derfor at logge af din bruger på fællescomputeren, når du forlader den (også for at hente kaffe). Hent hurtigt dokumenter med personoplysninger fra printeren, og husk, at egne papirer og gule lapper med noter skal låses inde eller makuleres. Tal ikke med forældre om følsomme personoplysninger i et lokale, hvor andre er tilstede.

2. Lav stærke kodeord Lav stærke kodeord til fx Aula og mail: Langt – Mindst 12 tegn Unikt – brug ikke det samme kodeord flere steder Kombineret – brug symboler, tal samt store og små bogstaver Dit og kun dit – del ikke dit kodeord med dine kollegaer Kodeordet må gerne være nemt at huske • I2018spistejegmangeis! • PiratenErR2D2? (Per)

3. Brug kendte netværk og log på via VPN Information kan opsnappes, hvis hackere får adgang til netværket. Brug derfor så vidt muligt altid skolens eget netværk. Forbind kun til sikrede netværk, hvor du fx skal logge på med en kode. Brug altid VPN, hvis muligt. Eller undersøg, hvordan du får adgang til VPN.

Test dig selv Indsæt link til Quiz Organisationen skal sørge for fornøden teknisk sikring af data systemer

www.sikkerdigital.dk www.kl.dk/databeskyttelse Yderligere hjælp? www.sikkerdigital.dk www.kl.dk/databeskyttelse Sikkerhedspakken er udviklet af