Broen til Bedre Sundhed Projektleder Sund Uddannelse, Gitte Porsmose

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Børn som pårørende til alvorligt syge forældre Anbefalinger til sundhedspersonalet Udarbejdet på baggrund af: Retningslinier for god praksis ved forebyggende.
Advertisements

Inddrag nu Kick-off møde
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Nye begreber og styringsredskaber i Socialforvaltningen
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
Børn og Unge Fokusområdet: Sundhed, trivsel og kriminalitetsforebyggelse Der etableres i hvert distrikt et trivsels- og sundhedsråd i efteråret 2013 Målsætning:
Understøttende undervisning, Vejle Kommune, mandag d. 28. oktober 2013.
Opbygning af kapacitet til det videre arbejde med tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte borgere Resultater fra den eksterne evaluering af projekt Røgfrihed.
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Profilskole Fyrtårn C ”Det hele barn” Fyrtårn A ”Fortsat høj faglighed”
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
PR Kampagne for folkeskolen
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
Greve Kommune, center for Børn og Familier Marts 2011.
Kick Off Broen til bedre sundhed
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Temadag om forebyggelse og sundhedsfremme for personer med handicap
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Udmøntning af reform på specialområdet BUU 30
Byrådsseminar 23. januar 2012 Sønderborg Enhedschef Annemarie Knigge Enhed for Sunde Rammer Sundhedsstyrelsen Sundhedspolitikken – relevant i alle fagudvalg.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
1 National konference d. 21. november Workshop III Systematisk rekruttering til telefonrådgivning – et eksempel.
April 2014 AARHUS UNIVERSITET HVAD SKAL DER TIL FOR AT LØFTE KVALITETEN OG EFFEKTEN AF KOMMUNERNES BEHANDLINGSTILBUD Birgitte Thylstrup, Center for Rusmiddelforskning,
Skoleledelse Atuarfinni aqutsineq Skoleledere i udvikling, som også udvikler kollegaer. ”Aqutsisut ineriartortut, suleqatinillu ineriartortitsisut”.
Gode Skole-Elever Kjeld Poulsen Forskningsleder, PhD, Speciallæge Steno Center for Sundhedsfremme Afd for Forebyggelse Tlf.:
Et fagligt løft af folkeskolen.
Den gode projektansøgning
Resultatkrav: Sikkerhed, sundhed og trivsel Kompetenceudvikling
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Der var engang…………….. Broen til bedre sundhed Preben Cramon, sundhedsfaglig chef, overlæge Region Sjælland.
Broen til bedre sundhed – fremtidens voksne Borgmester Stig Vestergaard 3. Maj 2013.
Forandringsstrategier på børne- og undervisningsområdet Koncernfælles ledelsesseminar I Ministeriet for Børn og Undervisning 24. September 2012.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. FORSIDE ER NUTIDENS KRÆFTSYGEPLEJE RETTET MOD FREMTIDEN?
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
SundhedsFagligt Indhold SFI gruppen.  Mange klinikere, fagligt forum, ikke alle føler sig forpligtet af beslutninger man er med til at tage  Styregruppe.
Sundhedspædagogisk tværfagligt samarbejde
Arbejdet med udsatte børn i Høje-Taastrup Kommune
Differentieret Indsats Conny Kuhlman Jordemoder,
Sociale netværk og ledelsesmæssig opbakning Dialogdag d. 23. maj 2011.
Forebyggelsespakken om hygiejne. Vejen Kommune på vej Proces med implementering af forebyggelsespakkerne udsendt af Sundhedsstyrelsen. Indarbejdes i temaplanen.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
0 Tillid, samarbejde og effektive statslige arbejdspladser Oplæg den 7. marts 2014 Barbara Bertelsen Vicedirektør.
Kvalitetsmål i uddannelsessektoren
Læsning giver livsglæde Formål: At tydeliggøre biblioteket og litteraturen som middel til at skabe et øget positivt indhold i tilværelsen hos borgere med.
Workshop 4 Hjerteforeningens politiske arbejde
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
Fornyet styringsdialog mellem stat, kommuner og institutioner BKF Region Syd 26. oktober 2012.
IDEBESKRIVELSER a)Udviklingskraft i lokalområderne B) Inspirationsseminar om lokal udvikling - tilbud til lokalområderne om procesbistand til ‘hvidbøger’
Mental sundhed et anliggende for folkesundheden? Sigurd Lauridsen Ph.d. Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet Projektleder DEA.
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
Hjerteforeningens interessevaretagelse Politisk konsulent Signe Elkrog Friis Den 20. oktober 2015.
”…risikoen for at falde mellem to stole blev minimeret for den ældre borger i Odder; man tilbød og realiserede ”det gode patientforløb” fra første symptom.
Bente Jensen, LANDSKONFERENCE 2006 Udsatte børn i dagtilbud Hvad ved vi, hvad gør vi - og hvordan kan kvalitet fremmes? Oplæg på FOA Landskonference,
Dokumentation, evaluering og evidens
SSP ledergruppemøder april 2016
Regionsprojekt på Campus Køge
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
Ny kvalitetsdagsorden og pakkeforløb
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
Ledelsens handleplan: Skolen lige nu  Formål og proces.
Gladsaxestrategien omfatter også erhvervslivet
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Administrativ organisering
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Målopfølgning - Social- og Sundhedsudvalget
Præsentationens transcript:

Broen til Bedre Sundhed Projektleder Sund Uddannelse, Gitte Porsmose

Mød Kristoffer og Lærke https://wetransfer.com/downloads/cafda3fdc3a132c6a5c9b549399320f620180629130012/16d29a597ce9294d61453147c1891a3220180629130012/884cf1

Hvad er Broen. Herunder partnerskab, triple Aim og indsatsområder Hvad er Broen? Herunder partnerskab, triple Aim og indsatsområder. Evidensbaseret tilgang.

Baggrund: Broen til Bedre Sundhed arbejder for at skabe bedre sundhed og mindske uligheden i sundhed hos befolkningen på Lolland og Falster Ulighed er en stor udfordring for folkesundheden også blandt børn og unge, hvor der ses en sammenhæng mellem socio-økonomiske faktorer og sundhed & trivsel Formålet har været at udvikle og implementere en intervention til fremme af elevernes sundhed og trivsel baseret på tankerne omkring strukturel forebyggelse, hvor det sunde valg bliver det nemme valg Hensigten er at få skabt et koncept skolerne kan fortsætte med kan udbredes lokalt og nationalt TrygFonden støtter projektet med 4,7 mio. kr.

Sund Uddannelse Samtidige indsatser Tanken var at flere velafprøvede delindsatser samtidig, ville skabe en synergieffekt. Målet er, fremme sundhed og trivsel for alle Børn på LF øget viden handlekompetencer mere hensigtsmæssig sundhedsadfærd Supplerende indsatser mental sundhed Reach out – TrivNU/gruppe Du bestemmer/individ TrygFonden støtter projektet med 4,7 mio. kr.

Sund Uddannelse – tydelige mål og planlægning Alle indsatser har eget driverdiagram TrygFonden støtter projektet med 4,7 mio. kr.

Organisationsstrukturen forener de forskellige parter om projektets fælles mål Programteori mål og indikatorer 2040 Direktion Tværkommunal og tværsektoriel Sektorchefer: folkesundhed, skole og sundhedspleje. (½ årlige møder) Skoleledere, viceskoleledere og SFO-ledere. Kvalitetssikring af forandringsteorien Netværk på tværs af skoler vidensdeling og koordinering (møder hver 2. måned) Planlægning og koordinering TrygFonden støtter projektet med 4,7 mio. kr. Projektgruppe: tværkommunal og tværfaglig (møder hver 2. måned) Lokale sundhedsudvalg: Bestyrelse, elev, personale, ledelse og sundhedsplejerske Sundhedspædagogiske dage Koordinering af årshjul

Rollefordeling og opgaver Det er vigtigt, at der en fællesforståelse af indsatserne og kvaliteten Det er vigtigt at deltagerne orienteres om, hvad der forventes af dem. Tydelig kommunikation om: Formål, sammensætning, oprindelse, format, kvalitetskriterier og kvalitetsmetode. Arbejdsindsats, ressourcer, afhængigheder og planlægning af indsatserne.

Vedligeholde tillid til at projektet er: ønskværdigt - levedygtigt - opnåeligt Skolerne: bruger koncepterne og ønsker effekterne. Eksterne og interne Konsulenter leverer den nødvendige ekspertviden. Projektleder: ansvar for ledelse af koordinatorernes arbejde & projektsupport Styregruppen: bakker op om målsætningerne og sikre at indsatsen betaler sig. Det er vigtigt at der tages ved lære af erfaringer i alle dele af projektet. Erfaringer bør indgå i al planlægning. Mulighederne for at indføre forbedringer opsøges under hele projektforløbet. Løbende forbedringer er en måde at effektivisere på. Alle deltager i erfaringsopsamlingen omkring: Kan projektet levere konceptet? Kan konceptet levere udbyttet? (målbare forbedringer) Kan skolerne/lærerne bruge konceptet? Er det pengene værd? Metode Broen til Bedre Sundhed – Forbedringsmetoden med Triple Aim TrygFonden støtter projektet med 4,7 mio. kr.

Sund Uddannelse som databaseret koncept: Indhold Pakke af delindsatser baseret på bedst mulig viden, som kan implementeres på skoler Støtte til udvælgelse af alternative delindsatser ud fra sundhedsdata. Proces Meningsskabelse Elev-, forældre og lærerinddragelse Tværkommunalt forvaltningssamarbejde TrygFonden støtter projektet med 4,7 mio. kr.

Spørgsmål?