Forløb: Ligestilling mellem køn i Danmark

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Advertisements

Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Læringsstile og lektier
Elsker DU også at læse lektier?
Sprogpakken Forældresamarbejde.
BESØG VORES HJEMMESIDE JÆVNLIGT. GERNE HVER DAG - DOG MINDST ET PAR GANGE OM UGEN. Her finder du vigtige informationer om SFO Asgårds dagligdag. VIGTIGT.
Simon Sjørup Simonsen Kolding 25. September
6. Lektion: Ligestilling med politologiske briller
Videreudvikling af ide 2&2
Relationer – børn og voksne
5.lektion: Økonomisk politik
7.lektion: EU og det danske politiske system – hvad er EU
5.lektion: Valg af identitet, imitation og rolleovertagelse
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 3. SEPTEMBER 2014 MARIE KJÆRGAARD AARHUS UNIVERSITET AU WORKSHOP ATU, SEP
Samfundsfaglig metode – kapitel 25 Samfundsfagsbogen Kureer, 2012
Dine karakterer Gives ud fra flere elementer. Hvilket niveau E-F, D eller C (taksonomi) Indhold af det der står skrevet holdt op imod det som der forventes.
3. Lektion: Ligestilling - Er der ligestilling mellem kvinder og mænd i Danmark? 3.lektion i undervisningsforløbet ”Samfundet og samfundsfagets fagområder”
4. Lektion: Ligestilling med økonomiske briller 4.lektion i undervisningsforløbet ”Samfundet og samfundsfagets fagområder” baseret på kapitel 1 i bogen.
6.lektion: Folketing og regering – hvem kontrollerer hvem?
4.lektion: Velfærdsmodeller
2.lektion:Demokrati 2.Lektion i undervisningsforløbet ”Det politiske system i Danmark” baseret på kapitel 6 i bogen Luk Samfundet Op! af Brøndum & Hansen,
1.lektion:Behovspyramide og markedet
3.lektion: Velfærdsstatens indtægter og udgifter
3.Lektion: Identitet 3.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel 3 i Luk Samfundet Op! af Brøndum og Hansen, Columbus.
6. lektion: ’Blog om unge’ og summativ evaluering 6 og sidste lektion i undervisningsforløbet ”Samfund og individ” baseret på kapitel 4 i bogen Luk Samfundet.
2.lektion: Socialisationsprocessen – hvorfor er vi mennesker, som vi er? - II 2.Lektion i undervisningsforløbet ”Identitet i forandring”, baseret på kapitel.
2.Lektion: Samfundsfag 2.lektion i undervisningsforløbet ”Samfundet og samfundsfagets fagområder” baseret på kapitel 1 i bogen Luk Samfundet Op!, af Brøndum.
Lektion 1: Hvad er velfærdsstaten ifølge jer
4.lektion: Identitet og sociale grupper
6.lektion: Økonomiske løsninger 6 og sidste lektion i undervisningsforløbet ”Økonomi og behovsopfyldelse i Danmark” baseret på kapitel 9 i bogen Luk Samfundet.
Velkommen Teknologi historie – 2. Øvelsesgang. Agenda 1. Siden sidst 2. Genopfriskning: De tre niveauer 3. At arbejde Begrebsorienteret™ 4. Lektier 5.
1.lektion: Samfundsfag – hvad er det?
1. lektion: Danmark i verden
Læsning.
Lektion 2. Netsprog Helene Brøndholt Nielsen, Tekstformidling på Internet, Forår 2004 Dagens program Kommunikationssituationen At skrive til nettet Pause.
Synopsis.
Tekstens byggeklodser
Dagsorden Ekspertgruppe – fortæller. Catwalk – højtlæsning.
Dagsorden Tirsdag d. 28/10 Hvad ved vi nu om novellegenren – snak i gruppen! Opsamling på film omhandlende komposition. Gruppearbejde i teams – ”Hovedet”.
Novelleskrivning Hvad er vigtigt?
SO1.6 (Det kulturelle område, del 2): SPROG OG KOMMUNIKATION
Den samfundsfaglige vinkel
Intro til fortælleren MÅL: Kunne beskrive forskellige fortællertyper og forklare forskellene. ”Flipped film” Fortællertyper? Lektie? Opgave – arbejde med.
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Hvad gør vi sammen, når vi kommer hjem? DET FÆLLES BEDSTE – Næste-skridt-workshops søndag d. 24. april kl. 10 – 14 for dit lokalområde. Forslag til facilitering.
Sociale historier – et pædagogisk værktøj
Dagens program Hvem er jeg Formålet med workshoppen Forskning omkring fysisk aktivitet i undervisningen Formål med fysisk aktivitet i undervisning Hvordan.
Stress Billedkilde: stress/?lang=da.
SKRIVEFAGET Modul 3: Argumentation Lektion 4: Toulmins udvidede argumentationsmodel.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 3 – Det danske arbejdsmarked.
SKRIVEFAGET Modul 3: Argumentation Lektion 5: Fra sætning til tekst.
KNÆK KODEN Det samfundsfaglige område
Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 1 – Demografi og velfærd
Læsestrategier læseforståelse Skrive- og lyttestrategier
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Brikker til litteraturhistorien
Åbent hus Skolens navn Dato.
Den kriminelle fødekæde i bander og
Forløb: Ligestilling mellem køn i Danmark
Forløb: Ligestilling mellem køn i Danmark
Forløb: Ligestilling mellem køn i Danmark
Program – dag 2 (11. april 2011) Dag 2:
Forløb: Ligestilling mellem køn i Danmark
Den kriminelle fødekæde i bander og
Arbejd effektivt og præcist
Værktøjslinier ved Kaj Kristensen
Den gode tone Lse.
Danmarkspanel uge
Skrivedag 7: Resumé, konklusion og henvisninger
Overordnet fokus forløbet
Præsentationens transcript:

Forløb: Ligestilling mellem køn i Danmark Modul 2: Lektie: s.15-20 til afsnittet ”ligestilling mellem køn med økonomiske briller” i LSO.

Program for dagens modul Kort repetition af foregående time. Vi bruger filmen med Lai Balsig, der fortæller om, hvilke forventning der var til ham som barn. Filmen findes på www.luksamfundetop.dk under kapitel 1, film. Desuden læser vi i fællesskab artiklen fra Altinget. Gennemgang af følgende vedrørende tabeller og kurve-/søjle diagrammer Hvad er en tabel, kurve- og søjlediagrammer? Hvorfor er det vigtigt at kunne aflæse og anvende oplysninger fra en tabel eller et diagram, når du arbejder med samfundsfag? Hvordan og hvornår giver det mening at lave/bruge en tabel eller et diagram? Øvelse: Gruppediskussioner af indholdet i de forskellige tabeller og diagrammer Hvordan aflæser man de forskellige tabeller i dagens tekst? Hvad får vi at vide om mænd og kvinder, når vi undersøger indholdet i tabellerne? Hvordan ser fordelingen af opgaver ud hjemme hos jer? Hvad kan forklare at der er denne fordeling af opgaverne mellem mænd og kvinder?

Repetition af modul 1: Lai Balsig, der fortæller om, hvilke forventning der var til ham som barn. Filmen findes på www.luksamfundetop.dk under kapitel 1, film. ”Lai Balsig fortæller om kønsidentitet”. I fællesskab læser vi artiklen ”Kønsroller i Folketinget: Mænd står for økonomi og sikkerhed, mens kvinder tager sig af børn og ældre” af Simon Lessel, Altinget 3.8.2018. Forsøg dette link – det kan dog være, at det er dødt. https://www.altinget.dk/artikel/koensroller-i-folketinget-maend-staar- for-oekonomi-og-sikkerhed-mens-kvinder-tager-sig-af-boern-og-aeldre

Gennemgang af hvad man skal være opmærksom på vedrørende tabeller og kurve-/søjle diagrammer Gennemgang af tekstboks s.15 omhandlende ”how to do” tabeller. Gennemgang af tekstboks s.17 omhandlende ”how to do” kurve- og søjlediagrammer.

Gennemgang af følgende vedrørende tabeller og kurve-/søjle diagrammer

Gennemgang af følgende vedrørende tabeller og kurve-/søjle diagrammer

Øvelse: Gruppediskussioner af indholdet i de forskellige tabeller og diagrammer Hvordan aflæser man de forskellige tabeller i dagens tekst? Hvad får vi at vide om mænd og kvinder, når vi undersøger indholdet i tabellerne? Hvordan ser fordelingen af opgaver ud hjemme hos jer? Hvad kan forklare at der er denne fordeling af opgaverne mellem mænd og kvinder? Brug bl.a. informationerne fra bogen (dvs. informationerne fra teksten og informationerne fra tabeller og diagrammer) til at forklare forskelle på køn, men inddrag også gerne andre forklaringer end dem som I bliver præsenteret for.

Samfundsfaglige nøglebegreber Hvilke samfundsfaglige nøglebegreber er vi stødt på i dag? Kan du forklare, hvad disse faglige begreber handler om? Hvis ja, skriv da hvad de handler om i din notesbog Hvis nej, sig det da højt og bed læreren eller en klassekammerat forklare dig det/dem.