BØRNE- og UNGEKULTURKONSULENTER MED FAGLIGHED OG SAGLIGHED

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.
Advertisements

Inklusion Helhedssyn på børn Anerkendelse, ressourcesyn og arbejdsfællesskaber Psykolog Jakob Freil,
Møde i forældrebestyrelsen den 9. maj 2016 Bu Grindsted Vest.
Ledelsesnetværk, områdestruktur og selvejende institutioner Samarbejds- modeller - der har vist sig at fungere i praksis.
Livsførelse – handleplan - pædagogik Handleplan (kan) understøtte livsførelsen Livsverden - systemverden (kunne færdes i begge) Kontekstuelle sammenhænge.
Grundforløbets 2. del SSH-rettet. Varighed og indhold 12 uger til ”det uddannelsesspecifikke fag” 8 uger til grundfagene dansk og naturfag samt valgfag.
Kommunernes understøttelse af kulturinstitutionernes undervisning - modeller for skoletjenester v/Marie Damsgaard Andersen.
Hvad er folkeoplysning? Oplæg på Hustræf 2014, Kulturhusene i Danmark 9. maj 2014 Trine Bendix Sekretariatsleder i DFS.
ERFARINGER MED AT STØTTE DET TVÆRSEKTORIELLE SAMARBEJDE MELLEM DANSKE KOMMUNER OG POLITI Oplæg NFBO 22 – 25 maj 2016 Birgitte Roth Hansen, specialkonsulent.
Børn og bevægelse Indsats der ”bevæger sig” Oplæg ved Spring Ud i naturen, Christiansborg, Torsdag d.19. maj 2016 v/Grethe Sandholm Lektor og Master i.
Morgendagens Børne- og Ungeliv MEDARBEJDERE Resultater af spørgeskemaundersøgelsen 2016 Published by Birgitte Færregaard Larsen April at 12:5 Powered.
NETVÆRKSMØDE 19. MAJ 2016 BRITT JENSEN. FÆLLES SAMTALERNE ”3 DELTAGERE OG 3 VINDERE”
Inddragelse af børn og unge med særlig fokus på det udviklingsstøttende perspektiv Work shop 2 Socialrådgiver, lektor Birthe Elholm, Institut for Socialt.
Europæiske Kulturbørn gentænk Kunst og kultur i dagligdagen med de 0-8 årige børn A developing and research project of Nordic/Baltic and European dimensions.
Hvad er jeres kerneopgaver? Institutionen? Hvordan oplever du, at kerneopgaven i din organisation har ændret sig de sidste 5 år – og hvordan vil den forandres.
Kulturhuse og folkeoplysning. Hvem er/var vi i By- og Kulturforvaltningen? Adm. direktør Økonomifunktionen Ledelsessekretariatet Rådmanden By- og Kulturudvalget.
Morten Kvist Refskov For en markant lærerstemme i Danmarks Lærerforenings Hovedstyrelse Sammen gør vi en forskel Jeg stemte NEJ til OK15 …fordi overenskomsten.
Urban Lab. 8 kommuner Favrskov, Herning, Holstebro, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg og Aarhus. Baggrund i Aarhus 2017’s kortlægning af Region Midtjyllands.
Erhvervsskolen Nordsjælland Milnersvej Hillerød Den lærende byggeplads Inspiration og idé generering Brainstorm på godt.
Hvis Fagligt Begrundet Arbejdsdeling er svaret Hvad er så spørgsmålet?
Oplæg til paneldebatten torsdag på Nordisk konference Lena Schnack Mertz Formand/ordförande for DMKL.
Skolebestyrelsens rolle  Kontinuerligt arbejde med skolekultur under paraplyen ’Forpligtende fællesskaber’ med afsæt i Værdigrundlag og Målsætning Uddrag:
Med læreplanstemaer som fokusområder Pædagogisk idræt Alsidig personlighedsudvikling At arbejde med barnets alsidige personligheds-udvikling er basis,
Krop og bevægelse for de 3-6 årige
Høje-Taastrup Kommune er kendt for sine stærke lokalsamfund, hvor det er attraktivt at være frivillig, og hvor borgerne er aktivt engagerede, har indflydelse.
Respekt for Grænser Fakta
Velfærdskommunen under forandring – kultur, kompetencer og komplekse problemer Kommunens (næst)største arbejdsplads.
Et pilotprojekt på naturskolen
Et fælles grundlag for forældresamarbejde Et godt samspil mellem forældrene og de ansatte i dagtilbud og på skolerne er en styrke i den lokale indsats.
//Niveau 3-ledere Uge 50-5/Pakke 3 Lederpakke 3.
Mine spilområder Faglig og kompetencemæssig koordination og synergi
FRONTERNE (Til citatet) Mener du stadig det?.
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Målet med at give nogle elever en transitmentor
Unge på kanten af fællesskabet
Ledelse i fremtiden … Betyder ikke vi skal kaste fortiden over bord
Konference Kultur og Læring
Samrådet september 2012.
WORKSHOP 4, Gribskov Kommune, 2017.
Kulturen i børnelivet? At give børn stemme Beth Juncker Professor
Tro på dig selv - det gør vi
Velkommen til Brøndbyvester skole og SFO.
Dit samarbejde med Center for Socialpædagogik og Psykiatri Oplysning om Tæt på Familien i CSP – udarbejdet i samråd med ForældrePanelet i CSP november.
Bevægelse i skolen Fysisk aktivitet med høj intensitet øger BDNF i hjernen. Læring fremmes bedst, hvis aktiviteten er udfordrende, varieret og indebærer.
Digital kultur og trivsel på skolen – mod et fælles værdisæt
Aktiv idræt for alle Gentofte Kommunes indsatser de sidste 3-4 år
Inklusion i Folkeskolen
Kvalitet i dagtilbud Pointer fra forskning Juni 2017
1. dag - Modul 1A Velkomst og præsentation Indflydelse og interessevaretagelse Frokost (kl ) Områdeopdeling kommunal / privat Overraskelse (kl )
Erfaringer fra virksomhedsbanken
Et virtuelt community er et socialt fællesskab bestående af:
Nysgerrighed og indsats
Kulturmetropolen Festival & Events 2.0.
VESTERBRO UNGDOMSGÅRD
Rum for uformel læring, 28. april 2011
Samtale om folkeskolen i
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. årgang Fællesskolen HMV
SMTTE modellen Sammenhæng Tiltag Mål Evaluering Tegn
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Er græsset også grønt om natten.
Det er en politiske bestilling!
Netværk Dagtilbud & Skole.
Velkommen til forældremøde
Indhold - Religionssociologisk viden om børnefamilier
Temagruppe Alkohol Sund By Netværket 20. november 2017
Lars Geer Hammershøj Ph.d. og lektor DPU, Aarhus Universitet
Velkommen til forældremøde
Præsentation af partnerskab
NÅR DIT BARN SKAL HAVE ET TILBUD OM SKOLEFLEX, TILBAGESLUSNINGSFLEX
Præsentationens transcript:

BØRNE- og UNGEKULTURKONSULENTER MED FAGLIGHED OG SAGLIGHED ”Væggen” Hvem er vi? BØRNE- og UNGEKULTURKONSULENTER MED FAGLIGHED OG SAGLIGHED Hvad kan vi? og Hvor gør vi en forskel? Hvem skal kende os? Kerneværdier og værdimæssigt udgangspunkt

Cand.mag.’er og cand. Pæd.’er Teaterlærer og fortællere , Folkeskolelærere, Højskolelærere Proceskonsulenter Produktionsleder, Projektleder Diplom i ledelse og kommunikation Tidligere kommunikationschef Funktion Kulturkonsulent, Pædagogisk konsulent, Musikkonsulent Børnekulturkonsulent, Børnekulturkoordinator og Kultur – og fritidskonsulent Projektleder, Konsulent i by, kultur og miljø Sidder i egen enhed under Kulturforvaltning, kulturhus under kulturforvaltning eller udviklingscenter for Børne- og Ungekultur

Hvad kan vi? Vi kan være ET FÆLLES TALERØR udadtil og skabe en PROFIL Vi kan GENERERE, UDVIKLE OG FORMIDLE NY VIDEN Vi kan og skal SYNLIGGØRE OG FREMME området i hele det lokale område Vi kan skabe NYE AKTIVER: KULTURTJENESTE, INNOVATION Vi skaber NETVÆRK og KONTAKTER Vi kan KVALIFICERE kommunale børnekulturelle AKTIVITETER Vi kan STØTTE OP OM og FORMDLE VIDEN Vi kan være BØRNENES ADVOKAT i udviklingen af POLITIKKER Vi kan ETABLERE KONTAKT til det PROFESSIONELLE KUNST OG KULTURNIVEAU

Central rolle FABUK’s medlemmer sidder centralt i kommunerens arbejde med at udvikle, fastholde, administrere, synliggøre, formidle og videndele på børn- ungekulturområdet. Desuden er opgaven også at sikre det kvalificerede tilbud i samarbejde med skole og fritid.

Vi gør en forskel ved -at spille en stor rolle som kontaktperson /formidler til kulturaktører og skole/dagtilbud -at sørge for kulturtilbud af høj kvalitet -at bidrage til at børn og unge møder kunst og kultur i Den åbne Skole og læreplaner -at bringe æstetiske læreprocesser i spil i hverdagen for børn og unge at vejlede i, hvad æstetiske læreprocesser kan i mødet med kunst og kultur -at være deltagere i relevante mødesammenhænge i fx Kulturstyrelsen

Kerneværdier Vi støtter børn og unge i at blive oplevelsesparate Æstetiske læreprocesser som omdrejningspunktet for kulturelle aktiviteter Oplevelse – læring – dannelse eller Oplevelse – forstå - skabe Kunst og kultur er inkluderende og skaber fællesskaber. Kunst og kultur skaber refleksion og erkendelse af egen identitet Kunst og kultur skaber medborgerskab og demokratisk dannelse