Bibelens domsberetninger – er de et dilemma for kristne.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Noget at tale om…og tænke på
Advertisements

Paulus en brik i Guds frelsesplan
I er verdens lys Det skal handle om lys i dag og om det at være et lys. Her i efteråret og hen over vinteren, så er lyset noget af det vi allernemmest.
VELKOMMEN – VI ER GLADE FOR DIG SLUTTEDE SIG TIL OS.
Mat.5:1-2 Jesus klatrede op på et bjerg..
Lidelse, sygdom og forbøn.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
”Kaldet til kærlighed”
Ungdomsvelsignelse Søndag d. 24. marts Evangeliet i en nøddeskal Joh 3,16 For således elskede Gud verden, at han gav sin enbårne søn, for at enhver,
Det gamle og det nye menneske. Ef 4, v17 Det siger jeg da og vidner om i Herren: Lev ikke længere som hedningerne, tomme i deres tanker, v18 formørkede.
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
Kapitel 1 dias 1.1 Kapitel 1: Indledning VELKOMMEN til kurset ! Bibelen og Jesus.
Bjergprædikenen (26) Rigets konge Matt 7,28-29.
Giv generøsiteten videre til næste generation. Generøse Gener ”I skal ligne Gud, som hans kære børn og vandre i kærlighed, ligesom Kristus elskede os.
Livet i Helligånden TEMA: Pinse TEXT: Rom. kap. 8 MÅLGRUPPE: kristne og endnu ikke kristne FORMÅL: At forstå og kalde os til at praktisere fællesskabet.
”…stil jer til rådighed for Gud… som redskaber for retfærdighed!”
Loven om at dømme andre Matt 7,1-5
Præsenteret af cand.theol. Finn B. Andersen
At byde den fremmede velkommen. Hvad siger Gud? v33 Når en fremmed bor som gæst i jeres land, må I ikke udnytte ham. v34 Den fremmede, der bor som gæst.
Det levende Ord, som forvandler Vi læser ikke først og fremmest Bibelen for at blive informeret, men for at blive transformeret – for at blive forvandlet.
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
Forløsende bøn, kap.9.. Daniel 9:1-5 I Dareios’ første regeringsår – han var af medisk herkomst, søn af Ahasverus, og var blevet konge over kaldæernes.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud
Rammefortællingen – Jobs Bog Bibeltekster Livsfilosofi Etik
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen. 7 følger af retfærdiggørelsen jf. Rom 5,1-11 1) Fred med Gud v.1 2) Adgang til Gud v.2a 3) Håb om herlighed v.2b 4)
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
Nikodemus´ hjørne 1. maj Joh 3:1-8 Der var et menneske, en af farisæerne, ved navn Nikodemus, medlem af jødernes råd. Han kom til Jesus om natten.
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.
De ti bud Jeg er Herren din Gud. De første bud Gud talte alle disse ord: »Jeg er Herren din Gud, som førte dig ud af Egypten, af trællehuset. Du må ikke.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
Kan en kærlig Gud dømme mennesker? Gud er kærlighed. Det står selv i Bibelen. Han elsker hele verden, altså alle mennesker. Hvorfor i al verden har han.
Livets Ord Marts 2016 “Guds rige er kommet til jer” (Luk 11, 20).
Bibelen som redningsvest eller kompas? Hvordan kan man navigere efter Bibelen som voksen københavner, og hvordan kan den hjælpe os i mål?
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
Ingen billig nåde 1.Johannes 1:5-2:2. 1.Johannes 1:5-10 Og dette er det budskab, som vi har hørt af ham og bringer videre til jer: Gud er lys, og der.
Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen. Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
Uenighed uden bitterhed. Spørgsmål 1. Kan man være uenige uden at blive bitre? 2. Kan uenighed have et formål? 3. Kan man være enige om at være uenige?
Johs. Evangeliets formål Søndag d. 3. april 2016.
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
Moselovens sociale love og deres relevans i dag Andrew Berghamar Perspektiv Bibelskole.
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
Herren har udsøgt sig en mand efter sit hjerte. 1. Sam. 13:14 Herren har udsøgt sig en mand efter sit hjerte.
Paulus’ Brev til Efeserne Evangeliet om Kristi ubegribelige rigdom
S1.
Livets Ord August 2017.
Nu fryde sig hver kristen mand 1, S1
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
2. Tim. 3:16-17 Ethvert skrift er indblæst af Gud og nyttigt til undervisning, til bevis, til vejledning og til opdragelse i retfærdighed, så.
Identitet: Skadet Fredens-Nazareth
Jesus Kristus og Profetiernes Opfyldelse.
At forholde sig til Bibelens voldelige tekster i en terror tid.
Gud vær min styrke for livet
Sådan udvikler du din tro til modenhed
Frelse af nåde ved tro Hvordan syndere bliver forligt og kan leve i fællesskab med den levende Gud Kristian Guttesen.
Fader, Søn og Helligånd 1, S1
Født af vand, født af Ånd Mel.: Line Nielsen Tekst: Line Nielsen
Livets Ord Februar 2018.
Skabelsesberetningen: Fakta eller fiktion?
Vi udfordres til at leve i opstandelsens frihed
Livets Ord August 2018 “Med evig kærlighed har jeg elsket dig, derfor bevarer jeg min troskab mod dig” (Jer 31, 3)
Tros-lounge KIRKE FOR KONFIRMANDER.
Syng om Herren, o, mit hjerte 1, S1
Mark. 10:17-22 Og da Jesus gik ud på vejen, kom der én løbende og faldt på knæ for ham og spurgte: »Gode Mester, hvad skal jeg gøre for at arve.
Ap. G. 2:1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor.
Fra Himlen kom en engel klar 1, S1
Præsentationens transcript:

Bibelens domsberetninger – er de et dilemma for kristne. Louis Nielsen Perspektiv Bibelskole

Problemet med GT’s ”voldelighed” Er der kontinuitet eller diskontinuitet mellem GT og NT ? Fire syn: Radikal diskontinuitet. Moderat diskontinuitet. Eskatologisk kontinuitet. Åndelig kontinuitet. Bogen: ”Show them no mercy” 4 Views on God and Cannanite Genocide Zondervan 2003 Perspektiv Bibelskole

Hvem og hvad siger Gud sig at være? En gammeltestamentlig nøgletekst ”Herren, Herren er en barmhjertig og nådig Gud, sen til vrede og rig på troskab og sandhed. Han bevarer troskab i tusind slægtled, tilgiver skyld og overtrædelse og synd, men han lader ikke den skyldige ustraffet” (2 Mos 34:6-7) Perspektiv Bibelskole

Perspektiv Bibelskole Guds vrede Vreden er ikke i Guds karakter og er aldrig vilkårlig. ”Guds vrede åbenbares fra himlen over al ugudelighed og uretfærdighed hos mennesker, der undertrykker sandheden ved uretfærdighed“ Rom.1:18 2) Er Gud menneskelig talt uretfærdig, når han rammer med sin vrede? Perspektiv Bibelskole

Guds ret – hans suverænitet Landet er Guds ejendom. Kananæerne havde vanhelliget landet ved deres liv og levned. Gud er hellig. Gud havde været tålmodig (400 år). Kananæerne havde fortsat med at forhærde sig. Nu faldt Guds dom. Den var nødvendig for Israels skyld og for Guds frelsesplans skyld. Den er et forvarsel om Guds kommende dom. Perspektiv Bibelskole

Opsummering og konklusion: Hvorfor lige kananæerne? Er Gud uretfærdig og handler han vilkårligt? Hvad nu hvis Gud ikke dømte verden retfærdigt? Hvilken slags Gud ville han så være? Er kananæernes evige skæbne indeholdt i det som historisk overgik dem? Kan mennesket have ret over for Gud? Hvorfor blev nogen lige de ”frelste”? Hvorfor blev nogen lige de ”fordømte”? Det mysteriefyldte i Guds handlinger. Perspektiv Bibelskole