Sådan udvikler du din tro til modenhed

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Måske er I gode venner i et år,
Advertisements

Livets Ord April 2013 «Vær ikke vrantne mod hverandre, brødre!» (Jak 5, 9).
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Filipperbrevshymnen.
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Leder Oase 2011 Hvorfor tjene mennesker ?. 5.Mosebog Du skal give ham, og du skal ikke være ked af at give ham. For gør du det, vil Herren din.
Økonomi og Bøn Søndag den 27. marts Repetition • Vi har lært at: • Gud ejer alt sølv og guld • Han ønsker at søger for os på alle livets områder.
”Fatter vi Guds hjerte for de fattige”? Guds glæde gennem generøsitet.
VELKOMMEN – VI ER GLADE FOR DIG SLUTTEDE SIG TIL OS.
Præsentationen starter automatisk. Som du synes. Slå højttalerne til.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
”Kaldet til kærlighed”
Livets Ord Livets Ord Maj 2012 Maj 2012 « Ild er jeg kommet for at kaste på jorden, og hvor ville jeg ønske, at den allerede havde fænget ! » ( Luk 12,
Livets Ord Juli 2009.
At leve i Guds ubetingede kærlighed!
”Religion er opium til folket”
”Kaldet til kærlighed”
Bjergprædikenen (12) Loven om at elske sine fjender Matt 5,43-48.
Kol. 3:13 Bær over med hinanden og tilgiv hinanden Mark. 9:50 Hold fred med hinanden. 1. Pet. 4:9 Vær gæstfrie mod hinanden uden tværhed. Efs.
Loven om bekymringer Matt 6,
Du behøver ikke at vente på et smil for at smile tilbage...
Loven om at dømme andre Matt 7,1-5
Bjergprædikenen (13) Loven om rene motiver (a) Matt 6,1-18.
Fristelse Så blev Jesus af Ånden ført ud i ørkenen for at fristes af Djævelen. Og da han havde fastet i fyrre dage og fyrre nætter, led han til sidst.
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
Velkommen til et frigørende fællesskab, der har generøsitet som værdi.
Kære Gud. Tak for livet du har givet os, og denne gudstjeneste.
Kaldet til at være kanal for kærligheden!. Menigheden i Korinth ville hellere synge solo end synge i kor! Korinth lektien svarer to spørgsmål: 1. Hvad.
Lidelsens problem (teodicé)
Guds glæde gennem generøsitet
Lede til Jesus – leve i Ham
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
De ti bud Jeg er Herren din Gud. De første bud Gud talte alle disse ord: »Jeg er Herren din Gud, som førte dig ud af Egypten, af trællehuset. Du må ikke.
Matt. 25:14-30 Det er som med en mand, der skulle rejse til udlandet og kaldte sine tjenere til sig og betroede dem sin formue; én gav han fem talenter,
Hvad ville Jesus sige, hvis han havde set ”House of Cards”?
Bed for forfulgte kristne i Iran 74.2 mio. indbyggere 96% muslimer 2,6% zoroastere 0,35% kristne ca ca kristne ca af de ca.
Bibelen som redningsvest eller kompas? Hvordan kan man navigere efter Bibelen som voksen københavner, og hvordan kan den hjælpe os i mål?
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Selvværd…Hvad er det? NOl-LEOOS HVAD ER SELVVÆRD? Selvværd refererer til en positiv overordnet vurdering af en selv – en oplevelse af at.
Du blev skabt til at tjene Gud Det målrettede liv 5. del.
Komme dit rige iblandt os
‘Alt, hvad I har gjort mod en af disse mine mindste brødre, det har I gjort mod mig’ (Matt 25,40). Livets Ord April 2016.
Uenighed uden bitterhed. Spørgsmål 1. Kan man være uenige uden at blive bitre? 2. Kan uenighed have et formål? 3. Kan man være enige om at være uenige?
Du blev skabt til lighed med Kristus Det målrettede liv 4. del.
Det sårbare fællesskab
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
Livets Ord April 2017.
“Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile” (Matt 11,28). Livets Ord Juli 2017.
At forholde sig til Bibelens voldelige tekster i en terror tid.
Livets Ord Oktober 2017.
Hver en ny dag er bedre end i går,
349 – Jeg ville gerne turde tro 1, S1
Linedanser Per Krøis Kjærsgaard
Fader, hold om mig Mel.: Timon Müller Tekst: Line Nielsen.
Livets Ord April 2018.
Livets Ord Februar 2018.
Livets Ord Marts 2018.
«Men drives I af Ånden, er I ikke under loven» (Gal 5,18).
Du behøver ikke at vente på et smil for at smile tilbage...
Livets Ord “Tag med sagtmodighed imod det ord, som er indplantet i jer, og som kan frelse jeres sjæle” September 2018.
Det gode liv.
Livets Ord August 2018 “Med evig kærlighed har jeg elsket dig, derfor bevarer jeg min troskab mod dig” (Jer 31, 3)
“Min nåde er dig nok, for min magt udøves i magtesløshed”
Danskerne findes i mange modeller
Herren er min hyrde salme 23
Linedanser Per Krøis Kjærsgaard
Menigheden - privilegier og ansvar
Præsentationens transcript:

Sådan udvikler du din tro til modenhed

Sådan udvikler du din tro Modenhed er ikke: Alder Udseende Status / succes

Sådan udvikler du din tro Gud karakteriserer modenhed som: attitude / indstilling.

Sådan udvikler du din tro 5 KENDETEGN PÅ ET MODENT MENNESKE: Et modent menneske: FORBLIVER POSITIV UNDER PRES!

Sådan udvikler du din tro FORBLIVER POSITIV UNDER PRES! Når I kommer ud for mange forskellige vanskeligheder og problemer, så glæd jer over det. I ved jo, at når jeres tro prøves, skærper det jeres udholdenhed. Og hvis I ellers holder ud gennem prøvelserne, vil I vokse i modenhed, så I ikke står tilbage på noget område. Jakobs Brev 1:2-4

Sådan udvikler du din tro FORBLIVER POSITIV UNDER PRES! Velsignede er de, der holder ud, når der er modgang, for når de er kommet sejrende igennem, vil de få det evige liv som belønning. Det har Gud lovet alle dem, der elsker ham. Jakobs Brev 1:12

Sådan udvikler du din tro En moden person er hensynsfuld overfor andre! I skulle hellere følge det ædle princip, som udtrykkes i skriftordet: ”Du skal elske din næste som dig selv.” Jakobs Brev 2:8

Sådan udvikler du din tro En moden person har styr på sin tunge! Vi begår jo alle sammen fejl på mange forskellige måder. Den, der ikke siger noget forkert, har nået en høj grad af modenhed og vil også have kontrol over alle sine handlinger. Jakobs Brev 3:2

Sådan udvikler du din tro En moden person har styr på sin tunge! Undgå sårende ord. Sig hellere noget, som kan styrke og opmuntre. Lad jeres ord være til velsignelse for dem, I taler til Efeserbrevet 4:29

Sådan udvikler du din tro En moden person har styr på sin tunge! De, der mener, at de tjener Gud, men ikke tøjler deres tunge, bedrager sig selv. Jakobs brev 1:26

Sådan udvikler du din tro En moden person er fredselsker og ikke en konfliktskaber! Når der er skænderier og stridigheder iblandt jer, hvad skyldes det så? Mon ikke det skyldes de selviske motiver, der raser i jer? Jakobs brev 4:1

Sådan udvikler du din tro 2 ÅRSAGER TIL KONFLIKTER: I ønsker at få både det ene og det andet, men får intet. I er misundelige og ødelægger hinandens liv for at få fat i det, I ønsker, men I får det ikke, fordi I ikke beder til Gud om det I ønsker. Og selvom I beder, får I alligevel ikke noget, fordi I beder med de forkerte motiver. I er jo kun ude på at få jeres egne ønsker opfyldt. (v. 2-3)

Sådan udvikler du din tro Den første årsag til konflikt er selviskhed!

Sådan udvikler du din tro Hold op med at dømme og tale ondt om hinanden, kære venner. For gør I det, trodser I befalingen om, at vi skal elske hinanden. Det betyder at I gør jer til dommere over befalingen i stedet for at følge den. Kun Gud selv, der gav os den befaling, har ret til at være dommer. Kun han har magt til at frikende os eller dømme os skyldige. Hvilken ret har I da til at dømme hinanden? (v.11 – 12)

Sådan udvikler du din tro Den anden årsag til konflikt er fordømmelse!

Sådan udvikler du din tro En moden person er tålmodig og beder! Kære kristne venner, vent tålmodig på Herrens komme…. Vi ved, at de, der holdt ud gennem lidelserne, blev velsignet af Gud. Jakobs Brev 5:7 og 11

Sådan udvikler du din tro Kære kristne venner, vent tålmodig på Herrens komme. Tænk på landmanden, der med forventning ser frem til den værdifulde høst fra sine marker. Han venter tålmodigt, mens regnen giver vækst, både den tidlige og den sene regn. Sådan skal I også være tålmodige og holde ud, for Herren kommer snart. Lad være med at klage over hinanden, for at I ikke selv skal blive dømt.

Sådan udvikler du din tro Tænk blot på Elias. Han var ligesom os, et ganske almindeligt menneske, men han bad inderligt om, at det ikke måtte regne, og der faldt ingen regn i tre og et halvt år i hele landet. Så bad han om, at det igen måtte regne, og det begyndte at øse ned, så planterne kunne vokse. Jakobs brev 5:16

Sådan udvikler du din tro Hvad er testen på modenhed? Hvordan håndterer du vanskeligheder og problemer? Er du opmærksom på andres behov? Kan du styre din tunge? Er du fredselsker eller konfliktskaber? Hvor lang tid kan du vente?

Sådan udvikler du din tro