Håndtering af Marevan i medicinmodulet og fmk

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
FMK FMK er et ambulant system, som alle kan tilgå.
Advertisements

KOMMUNIKATIONSAFTALE
Fejl i medicinanamnese medfører lungeødem
Medicinsk afdeling Kolding sygehus
Blodfortyndende medicin i for høj dosis Medicineringsfejl
Medicinsk afdeling Kolding sygehus
”Den medicinsk kompromitterede patient”
Usystematisk patientinformation ved overflytning
Løsningen har følgende begrænsninger:
Jan Nielsen praktiserende læge Århus
Medicinsk afdeling Kolding sygehus
Speciallæger i front Superviseret gennemgang i akutmodtagelsen Et prisvindende tiltag i Medicinsk afdeling O og Akutmodtagelsen, Herlev Hospital Sif.
MEDICINKORTET PÅ SUNDHED.DK VEJLEDNING TIL APOTEKER.
Terminalerklæring Tryghedskasse
Brug af hjælpetekst ved ordination af perorale antikoagulantia (VKA) og ved epikriseskrivning Medicinsk afdeling Kolding sygehus 28.April 2014 John Buch.
PICCline – et område for Anæstesisygeplejersker! Anæstesisygeplejerske Rikke Boa Aalborg Universitetshospital.
Den regionale lægemiddelkomité 23. juni 2016 Poul Kraghede.
BRUGERVEJLEDNING NY SMS PLATFORM 1 Ikon forklaringside 2 Udsend en alm. smsside 3 Tidsindstillet sms udsendelseside 5 Udsend en sms med billedmateriale.
Hvordan inddrages praksissektoren bedst, og hvorfor er det vigtigt? Patientsikkerhed i speciallægepraksis Sundhedsfaglig chef, overlæge Preben Cramon.
Resultat af Tønder rapporten 2009 dagklinik Tilstedeværelse af sygeplejerske til mhp overflytning. undersøgelsesklinik ( elektiv og.
Certificeringsordning for transportable telte og konstruktioner Rikke Holgersen.
Generisk ordination og apotekerne Birthe Søndergaard Danmarks Apotekerforening.
Prewarming Louise V. Laustsen og Majbrit Krogh Ortopædkirurgisk Anæstesiafsnit Aalborg Universitetshospital.
Følgende foredrag er udlånt med venlig tilladelse af forfatteren som har alle rettigheder. Foredraget må kun gengives med tilladelse. DCS Årsmøde 2011.
Bestilling af dukaPC 1.Gå til 2. Tryk på ”Forhandler login” nederst på siden.
Rationel farmakoterapi Speciallægeuddannelsen i almen medicin.
31. januar 2007 Workshop Operation og invasive procedure.
Disposition for auditgennemgang  Datagrundlag og vurderingen af audit  Journalaudit  Præsentation af resultater  Summe med sidemanden om relevans og.
31. januar 2007 Workshop Rekvisition og svar. Præmis for arbejdet Elementer som er mulige at definere for afdelingen Elementer som afdelingen har indflydelse.
Anvendelsen af Waste identification tool Er det muligt at reducere ”spild” og samtidig forbedre patientsikkerheden? Direktør Jonatan Schloss og klinisk.
Sektorovergange – en kvalitetsbrist? Kvalitetsudvikling i speciallægepraksis Konference d. 22. september 2009 v. Overlæge Malene Vestergaard, DSPS.
Sygeplejefaglig problemløsningsmodel -samarbejdsmodel
Dyreforsøgstilsynet Præsentation af AIRD Bispebjerg Hospital
VVM-screening ENVINA 1 October 2015 COWI Powerpoint presentation
Vejledning: selvbetjeningssystem
Rationel farmakoterapi Speciallægeuddannelsen i almen medicin
Den Direkte Henvisning Et eksempel på Optimeret Visitation
Stilladser under 3m højde
Lær alt om AK-behandling på 30 minutter og nyt fra afd. B
SIKKER KIRURGI TJEKLISTE
Akutteamets målgruppe
Akkreditering i speciallægepraksis
Sektorovergange – en kvalitetsbrist?
Hospitalsenheden VEST
Sektorovergange Tidsforbrug ved modtagelse af patienter fra indlæggelse Opgørelse fra undersøgelse 2016.
Jesper Lundh Kommunal praksiskoordinator
Baggrund HOT Nurse – Handling Oxygenation Targets - Nurse.
Indhentning af CPR-nummer og samtykke
Test af opsætning, tildeling og log-in med jobfunktionsroller
Ordination af afhængighedsskabende medicin
Overblik med Instruktørrollen
Risikolægemidler Risikolægemidler
Workshop Medicinering v.
Odense Universitetshospital Urinvejskirurgisk Afdeling L
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
THYREOIDEKTOMI SOM SAMMEDAGKIRURGI
Baggrund..
Lf. nr. 123 af 23/ om ændring af (…) virksomhedsskatteloven (…) - med seneste ændringer Anders Lützhøft.
BRUGERVEJLEDNING NY SMS PLATFORM Ikon forklaring side 2
Medarbejderaktier TDC
Sådan bruges video- s og emnerapporter
Tværsektorielt patientsikkerhedsforum Syd Status på UTH
Hvorfor rammedelegation
DDKM – Den Danske Kvalitetsmodel
Oprydning i SkoleIntra, skolens brugere og lokal opsætning af Aula
Statusrapport – bilag til dagsorden på styregruppemøde
Skemaet er lavet som felter til indtastning af tekst
Opbygning og opgavetyper
Undervisning i brug af SBS for budgetansvarlige
Ældre Sagens Distriktsdag, den
Præsentationens transcript:

Håndtering af Marevan i medicinmodulet og fmk

Formål At sikre ensartet håndtering af Marevan i medicinmodulet og FMK på alle afsnit på Aalborg Universitetshospital jf. PRI-instruktion Håndtering af Marevan i medicinmodulet og FMK, som tager udgangspunkt i den bedste og mest sikre anvendelse af medicinmodulet og FMK i forhold til ordination af Marevan.

Ved indlæggelse Ved indlæggelse skal almen praksis sikre, at der i henvisningen er oplyst, hvad patientens aktuelle Marevan-dosering er, samt anføre seneste målte INR-værdi med dato. Ved elektiv indlæggelse skal FMK være ajourført med nyeste Marevan-dosering. Alternativt kan oplysningerne være anført på patientens Marevan-doseringskort. Ved modtagelse af patient i fast Marevan-behandling dokumenteres ordinationen i journalen (medicinanamnese) samt i medicinmodulet af modtagende læge. Hvis patienten har medbragt Marevan-doseringskort opbevares det i patientens bilagsjournal indtil udskrivelse. Patientens ugedosering skal dokumenteres i medicinmodulet med ugentlige faste tidspunkter. Anvend standardordination i medicinmodulet for fast behandling med Marevan.

Fast Marevan behandling Lægens ansvar: Ordination af Marevan i medicinmodulet (ugentligt), samt stillingtagen til tidspunkt for ny INR- kontrol At kontrollere om patienten får magnyl samtidigt med Marevan- behandlingen. Med mindre der er tale om en patient med mekanisk mitralklap protese eller nylig anlæggelse af stent (indenfor 12 måneder), er dette kontraindiceret.

Håndtering af Marevan-pausering ved operativt indgreb I forbindelse med operation, hvor INR ønskes nedbragt, anbefales, at Marevan-behandlingen pauseres, og erstattes med lavmolekylært heparin. Marevan genoptages postoperativt jf. instruks om perioperativ håndtering af patienter i blodfortyndende behandling. Anbefalet arbejdsgang ved pausering i medicinmodulet Pausering skal ske ved at højre-klikke på Marevan-ordinationen og vælge ”Pause”. Ang. Perioperativ regulering af antitrombotika henvises til: PRI-instruktion ang. Perioperativ håndtering af patienter i blodfortyndende behandling Dansk Selskab for Trombose og Hæmostase’s bridging-applikation, http://dsth.dk/bridging

Håndtering af Marevan-pausering ved forhøjet INR I tilfælde af for høj INR, som kræver pause i Marevan-behandling kan doseringer i ordinationsbilledet undlades, således at dosisfeltet er blankt. Samtidig ordineres dato for ny INR- kontrol. Eksempel: Lørdag formiddag måles INR til 7,1. Det besluttes, at patienten skal pausere med Marevan i 3 døgn. Dvs. at patienten ikke skal have Marevan lørdag, søndag og mandag. Doseringen på disse dage undlades i ordinationen.

Opstart af Marevan behandling ifm. indlæggelse Opstart af Marevan skal ordineres som et op-/nedtrapningsskema over 4 dage, hvor doseringen på 5. dag justeres efter INR-værdi. Opstart af Marevan-behandling: Tbl. Marevan 2,5 mg, 2 stk. dagligt i 4 dage INR-kontrol på dag 5 Dosisjustering af Marevan på dag 5 på baggrund af INR-svar jf. IRF. Start og regulering af warfarinbehandling

Overblik over marevan-dosering og INR-værdier Lægen kan få overblik over patientens Marevan-dosering og INR-værdier under indlæggelsen ved at vælge ”Faneoverblik” – åben ”Behandlingsstatus” – vælg fanen ”Medicin/Udvalgte laboratoriesvar” – dobbeltklik på Marevan-ordination – åben ”Koagulation”.

Lægens ansvar ved udskrivelse Overføre Marevan-ordination til FMK som ugeordination Ajourføring af FMK Oprette recept, hvis det er nødvendigt. Her rettes tekstfeltet: ”Dosering” til ”Efter skema” Lægen skal angive følgende i epikrisen: Marevan-doseringen under indlæggelse, dato og de seneste (2-3) målte INR-værdier Komplikationer under indlæggelse relateret til Marevan-behandling Sikre ny INR-kontrol hos praktiserende læge. Såfremt tidsvinduet til næste INR kontrol er kort, bør almen praksis kontaktes, så der afsættes tid Udfylde patientens eget orange doseringskort med INR-værdi og Marevan-dosering frem til næste kontrol (hvis patienten har et sådan kort)

Sygeplejerskens ansvar Dokumentere dispensering og administration af Marevan i medicinmodulet, samt at bestille nye INR kontroller på lægelig ordination Ved udskrivelse: Udlevere ajourført medicinliste fra FMK Sikre, at patienten får udleveret opdateret orange doseringskort (hvis patienten har et sådan kort) Informere patienten om dato for ny INR-kontroller hos praktiserende læge jf. epikrisen. Information om næste INR-kontroller gives til patienten mundtlig og skriftlig. Vigtigt, at der er sikkerhed for hvordan prøven foretages ved ikke transportable patienter Til patienter, der er opstartet i Marevan-behandling i forbindelse med indlæggelse udleveres skriftlig patientinformation (bilag) Angive Marevan-dosering samt plan for ny INR-kontroller hos praktiserende læge jf. epikrisen og via plejeforløbsplanen (PFP) eller udskrivningsrapporten, som sendes til hjemmesygeplejen