Vejledning af efterskoleelever fra Grønland Arbejdsdeling ml. efterskolen og Det Grønlandske Hus Uddannelse i Danmark eller Grønland Erhvervsuddannelse.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Præsentation til forældremøder
Advertisements

HVORFOR GÅ I 10. klasse? For at blive afklaret med hensyn til valg af ungdomsuddannelse For at blive helt klar til fx en erhvervsuddannelse eller gymnasiet.
Uddannelsesvejledningen i 9. klasse
Forældrearrangement mandag 24. februar 2014
Forældremøde 9 klasse (skole)
Tilmelding til ungdomsuddannelser 2010
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Ud af skolen – og hva’ så? UU Ringkøbing Fjord
Hvordan søger man om optagelse?
Fakta om unge Alle skal have en uddannelse 96% starter
Uddannelsesvejledning i 10.klasse Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UU-vejleder Brian Nybo (10.B, 10.C + drenge i 10.D) Tina Krogsdal (10.A,
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
- Overgangsfrekvenser
Infoaften 9.kl. Ungepakke 2: uddannelsesparathed
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
UU vejleder Lene Skovgaard.
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Valg af introduktionskursus. 8. Klasse efterår/vinter.
Forældremøde 8. kl. UEA-undervisning
Orienteringsaften på Byhøjskolen 24. januar 2012
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Forældremøde Sortedamskolen 2014/15. UU København Serviceinstitution under Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune Vi vejleder unge i København.
Velkommen til forældremøde
Vejledning i 9. klasse. Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar: UU Skive, i samarbejde.
Informationsmøde 9. klasse
Oversigt over mulighederne efter 9. klasse
UU Ringkøbing Fjord Ungdommens Uddannelsesvejledning
1 UU vejleder Lene Skovgaar d. 2 Hvem er UU-Lillebælt Vejleder i valg af ungdomsuddannelse Kollektiv vejledning og udvidet vejledning Grundskolevejledning.
Forældrearrangement Tirsdag den 30. september 2014.
UU Ringkøbing Fjord August 2008 Lov nr. 171 Der skal tilrettelægges en særlig indsats for elever fra 6. klasse, der har en øget risiko for ikke at påbegynde.
Forældrearrangement onsdag 25. februar 2015
Velkommen til forældremøde
Forældremøde 8. klasse Orientering om Vejledning & UEA-undervisning.
Vejledning på den politiske dagsorden Regeringsgrundlaget ”Nye Mål” Aftalen ”En ny chance til alle” 4 debatoplæg til Globaliseringsrådet Udspillet om ungdomsklassen.
Velkommen til infoaften om de gymnasiale uddannelser Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland.
Velkommen 9. klasses forældre Ungdommens Uddannelsesvejledning Nordvestsjælland UU-vejleder Janne Matthiassen Tlf:
FORÆLDREMØDE 10. ÅRGANG AUGUST Vejledning 10. årgang Præsentation Vejledningslov Uddannelsesparathedsvurdering Uddannelsesplan – minuddannelse.net.
Uddannelse – dit barns fremtid
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord
Vejledning i 9. klasse Kollektiv vejledning i klassen
Status på implementeringen af vejledningsreformen
Evaluering og dokumentation af efterskolens vejledning Af Rie Thomsen og Ulla Højmark Jensen Forskningsenheden i Vejledning, Erhvervs- og Professionsuddannelse.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU’s opgaver Vejledning op til 18 år - Grundskolen – ca. 10 årsværk - 15 – 17 årige –
Vejledning på Hellebjerg Henrik Lauenstein HL + SA-BC-MB-HT Ulla Husted UH + KW-MM-PC-PM-CØ Erik Kobbelgaard EK + AL-LL-NK-MF-MC Koordinator Finn Kristensen.
UPV – uddannelsesparathedsvurdering Elever skal parathedsvurderes ud fra følgende tre forudsætninger. Lærere og vejledere skal vurdere elevernes uddannelsesvalg.
Grønlandske efterskoleelever Langt de fleste elever har et godt efterskole ophold i Danmark Det er en stor hjælp for senere uddannelsesforløb at de har.
Ungdommens Uddannelsesvejledning UU Mariagerfjord.
UU-Vestegnen Kongsholmcentret Vognporten Albertslund Tlf Facebook Albertslund * Ballerup * Glostrup * Høje-Taastrup.
Forældremøde 9.kl Program Vejledningsaktiviteter Kort om uddannelsessystemet Uddannelsesparathed og krav til optag Tilmelding: optagelse.dk (procedure.
Kollektiv vejledning 8. klasse, første gang
Forældreinformation 9. & 10. klasse UU Kolding.
Forældremøde i 9. klasse
Kollektiv vejledning 8. klasse, første gang
Forældre-information
Nov
Erhvervsvejledning til Grønland
Unges uddannelsesvalg
Forældrearrangement Mandag den 18. september 2017.
Forældremøde UU Faaborg-Midtfyn.
Adgangskrav til ungdomsuddannelserne 2019
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Ungdommens Uddannelsesvejledning Ungecenter Mariagerfjord
Forældremøde.
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
LO’s udspil ”Bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse”
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for 9. og 10
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for 9. og 10
Optagelsesprocedure og optagelseskrav for elever i 10
10. ved Kløften Velkommen til jer alle
Forældremøde 2019/2020 Specialtilbud.
Præsentationens transcript:

Vejledning af efterskoleelever fra Grønland Arbejdsdeling ml. efterskolen og Det Grønlandske Hus Uddannelse i Danmark eller Grønland Erhvervsuddannelse (EUD) Den gymnasiale uddannelse – GUX

Valgvejledning: I kender eleverne Valg tager tid Efterskolevejlederen bør inddrage de grønlandske elever i vejledningsprocessen præcis som danske elever Deltage i brobygning, praktikforløb og selvvalgt opgave med perspektiv i de planer, som eleven udtrykker vedr. fremtidig uddannelse og job

Uddannelsesplan Danske elevers uddannelsesplan ligger på optagelse.dk. I Grønland udarbejdes uddannelsesplan i folkeskolens sidste klasse. Denne lægges i IT-Reg sammen med afgangskaraktererne. Rekvirer evt. uddannelsesplanen på elevens gamle skole Eleverne har udførligt folkeskolebevis

Praktisk og grønlandsspecifik hjælp Det Grønlandske Hus afholder uddannelsesdage Henvis elever til Grønlands Selvstyres uddannelsesportal: Tvivl om specifikke uddannelsesspørgsmål vedr. Grønland? Kontakt Det Grønlandske Hus (vejleder/elev) Ungdomsuddannelsestilbuddet i Grønland minder kun i et vist omfang om det danske, og ansøgningsfrister og optagelsesbetingelser er i nogen grad anderledes 1. marts

Det er altså ikke det samme at uddanne sig i Danmark Frit uddannelsesvalg, grønlandske efterskoleelever kan fortsætte på danske ungdomsuddannelser Betydelige praktiske og økonomiske udfordringer Vejled generelt ikke eleverne til uddannelse i Danmark Hvis særlige forhold gør sig gældende, kontakt elevens forældre, der igen bør kontakte Det Grønlandske Hus vedr. evt. uddannelse i Danmark efter opholdet på efterskole Gymnasiekostskoler.dk

Eksamen Året på efterskole er vigtigt, lære dansk og udvikle sig fagligt De grønlandske elever skal gå til eksamen: motivation, fokus, læring

Hjemmesider: – Grønlands Selvstyres officielle uddannelsesportal – tilsvarer borger.dk. Online ansøgning til GUX – information om al undervisning i Grønland ”Vi er Grønlands Fremtid” på youtube.com: valgvejledning i grønlandsk kontekst

Vi er Grønlands Fremtid 12 små filmportrætter af grønlandske studerende Rollemodeller fortæller om de udfordringer, tanker og erfaringer de har gjort sig inden og under deres studietid Målet med filmene er at inspirere og styrke grønlandske unge i deres studievalg Mindske uventede udfordringer og forkerte valg

Erhvervsuddannelseskatalog på sunngu.gl

Optagelse GUX: Retskrav hvis du har karakteren E i alle dine standpunktskarakterer fra 10. klasse, i projektopgaven og i alle dine afsluttende obligatoriske prøver. Opfylder du dette, og har du afsluttet folkeskolen indenfor de sidste to år, har du retskrav på at blive optaget Tæt på retskrav: Hvis du har en eller to karakterer under E, og har afsluttet folkeskolen indenfor de seneste to år, kan du søge om optag via dispensation Øvrige: Optagelse gennem optagelsesprøve. Denne kan tidligst tages foråret efter man har afsluttet folkeskolen. Hvis du skal til optagelsesprøve mens du er i Danmark foregår den i Det Grønlandske Hus