Jellingestenen blev sat op ca år 965. Den er meget vigtig fordi den viser hvordan Danmark blev kristen. Jellingestenen er over 1000 år gammel. Man kaldte.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hej. Jeg hedder Ronja, og jeg har fået en gynge i julegave.
Advertisements

"Ting er ikke altid det, de synes at være."
Vi er overbevist om at livet vil være perfekt når vi bliver gift og får et barn......og et til.... Så bliver vi frustrerede over at vores børn ikke er.
Velkommen til vores side!!!
Alle soldaterne i delingen var kaldt til samling, da der var
Kære ven her er Lidt godt grin til dig.... (Hehe) ;o)....ikke for børn og sarte sjæle...
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Køb en hund!!. •Ønsker du en der bringer dig avisen uden at rive sportssektionen ud først…………………
Nu er der gået lang tid siden, I har hørt nyt fra os. Det beklager vi! Det er ikke kun fordi, vi har ligget på den lade side 
The Sims2 Double Deluxe + Sims 2 Pets
LKS Du opdager, at din nabos søn på 5 år til har mange blå mærker, bl.a. på overarmene. Hvad gør du?
Area-konvent 2013 ”FRED I VORE HJERTER” af DG Mona Østergaard Klit.
Æbler har været populære i mange tusind år.
Sket er sket … Og står sjældent til at ændre
Der var engang et slot, hvor der boede en konge
Cykeltur ad Nordre Fasanvej til VoksenUddannelsescenter Frederiksberg: På linjen: alle mennesker spiller på musikinstrumenter fra firmaet Yamaha. Alle.
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
En røde kors rapport om Oksbøllejren Sundhedstilstanden Klik her.
Her ser du de fire slags korn, der er vigtigst i Danmark.
Du kom til vor runde jord, barn, på bare fødder, midt i engles julekor, med Himlens frakkeskøder. Du var dreng i Nazareth, stod i tømrerlære,
»En mand havde to sønner
 Intro  Historien – starten på det hele  Formålet  Hjernerne bag  Bomben bruges  Verden synker – Internettet stiger  På nettet kan vi alt  Effekter.
Svendborg 13. Marts 2013 © 3M All Rights Reserved. 1.
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
ved læsevejleder Dorthe Clausen
Middelalder Stratego.
Quiz om ”Bibelen for børn” del 2
Quiz om kristendom Klik.
Den fortabte søn (tegninger)
Samson Og Dalila.
Historien om Jesus’ fødsel
Min sommerferie Første uge var vi på Jælling festival, vi fik en autograf af Sebastian klein. her ser i et billede da vi fik den.
Henrik Pontoppidan (1857 – 1943).
Henrik Pontoppidan (1857 – 1943).
Martin Andersen Nexø Forfatter..
Euklid 325 f.Kr f.Kr..
FORFATTER Tove kom til verden d. 14. december 1917, men hun sagde hele sin levetid at hun var født i Hun var gift fire gange. Tove døde d. 7 marts.
Augustoprøret 1943 Augustoprøret startede ved at det gik dårligt for Hitler og hans forbundsfælde Mussolini mistede magten i landet. Da der kom så mange.
Jellingestenen.
031 – Lille Guds barn 1, S1 Lille Guds barn, hvad skader dig? Tænk på din Fader i Himmerig! Han er så rig, han er så god, ingen kan stå hans magt imod.
Jeopardy titel Under kategori billeder i boksen forside tekst.jpg.
Elvis Aaron Presley Solstrålerne har i musik arbejdet med et stort projekt om Elvis. De har lært meget om rockens konge. Det mundede ud i en flot præsentation.
Landbruget for godt 100 år siden. Landbruget krævede meget arbejdskraft. De fleste maskiner, vi kender fra landbruget i dag, var endnu ikke opfundet.
Vikinger levede for ca år siden og alt, det vi ved om denne tid, er fra ting, som vi har fundet i jorden. Her er et billede, hvor I kan se, hvordan.
Hoseas 1:1-3 Herrens ord, som kom til Hoseas, Be'eris søn, dengang Uzzija, Jotam, Akaz og Hizkija var konger i Juda, og dengang Jeroboam, Joashs.
Lille Guds barn, hvad skader dig 1 Lille Guds barn! hvad skader dig? Tænk på din Fader i Himmerig! Han er så rig, han er så god, ingen kan stå hans magt.
Der var engang en lille vikinglandsby, hvor den gamle viking Jacob Von Riizz boede. Han var den bedste og den stærkeste viking af alle i landsbyen.
Pinsedagen kom!. Pinsedagen kom! Ap.G. 2,1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød,
min sommerferie på malorca
Herren har udsøgt sig en mand efter sit hjerte. 1. Sam. 13:14 Herren har udsøgt sig en mand efter sit hjerte.
BIBELRACE.
Tryg midt i stormen.
Den gældbundne tjener med Lego-figur
Kristus i os – Hvad betyder det?
En mand gik fra Jerusalem 1
Lige før lukketid Victor, Sarah & Line.
Året er Vi befinder os i Ribe
Vikingerne Og deres togter
Da Israel var i Ægyptens land 1, S1
472 – Jeg skabte den første dag 1, S1
Livets Ord Marts 2018.
Danmarks historie #3.
Min sommerferie. På tur med gården.
Uberørt af byens travlhed
Mormor og morfar Da jeg havde fået ferie kom min mormor og
Ord skaber Da du kom hertil fra et underfuldt sted,
Min sommerferie Lidt før min sommer ferie fik jeg en hundehvalp
Hvor god er du til at tage beslutninger om brugen af jord i vikingetiden? Hjælp Astrid og Sune med at tage de rigtige beslutninger om deres jord. Start.
Hvem er du? Når alle er klar: Tryk på den karakter, du har valgt.
Præsentationens transcript:

Jellingestenen blev sat op ca år 965. Den er meget vigtig fordi den viser hvordan Danmark blev kristen. Jellingestenen er over 1000 år gammel. Man kaldte meget Jellingestenen for Danmarks dåbsattest. Det var et strategisk træk at gøre Danmark kristen fordi at så kunne de andre lande omkring Danmark ikke fører krig mod det med den undskyldning at gøre hedningene til kristne. Til forsiden Det her er en Jellingesten fra vikingetiden. Og endnu en Jellingesten.

Vikingerne levede fra år 800 til år Vikingerne var nok mest kendt for alle deres plyndringstogter. Hvor de mest røvede guld, sølv og mange andre ting. Nogen gange lavede vikingerne en lejr midt inde i en by og krævede betaling for ikke at angribe byen, de penge kaldte man danegæld. Vikingerne boede i landsbyer hvor der var en stormand/høvding Som bestemte, men et par gange om året samledes høvdingen og ”de frie mænd” (krigere bønder) og bestemte lovene og uddelte straffe. De havde også trælle (en slave) til at lave det hårde arbejde på gårdene men de bestemte ikke en dyt. Til forsiden Det er vikinger som angriber. Det er et vikingeskib som er ude at sejle.

Harald Blåtand døde ca i år 987. Det var Harald Blåtand der indførte kristendommen i Danmark og det blev han meget kendt for. Han var gift med Gundhild og de fik et barn der hed Svend Tveskæg. Senere giftede han sig med en anden der hed Tove. Efter hans far døde (Gorm den gamle) ca. i år 958 overtog Harald Blåtand magten over jælling. Til forsiden Det her er Harald Blåtand Det her er Harald Blåtands grav

Mange af vikingerne boede på en gård. Når mændene var ude var det de skøre damer der bestemte alt. Men når mændene kom hjem var det eneste han lavede at vedligeholde huse og skibe. Når det blev efterår høstede manden markerne. Børnene hjalp også til med madlavningen, og mark arbejde. Det er vikinge hytter Han smeder jern. Til forsiden De boede i træhuse. Huset var typisk 6:13. Der var ikke flere små rum men et stort rum. Der var et ildsted midt i huset til at varme hele huset op med og lave mad over Man sov på bænke i stedet for senge og de havde tit dyr inde i huset. De havde kæmpe køkkenhaver, og dyrkede selv alt deres mad. Da man blev 12 år var man voksen og kunne gifte sig eller komme ud og tjene en stormand/høvding.

Runealfabetet kaldes futhark fordi at de første seks runer danner ordet futhark. Prøv at gæt hvad der står her under: darkorbit er dumt Fakta: Danerne brugte også runer efter de blev kristne. Til forsiden I vikingetiden var der ikke noget der hed stumme bogstaver. Man skrev efter lyden, der var heller ikke helt så mange bogstaver da man jo skrev efter lyde. Runecirkel. En runesten

Til forsiden I vikingetiden troede hele Danmark på de nordiske guder bl.a. Odin,Thor og Freja. Men da de rejste ud begyndte de lidt efter lidt at blive kristen og i slutningen af 900 tallet blev Danmark kristen. Odin var gudernes konge og også gud for krig og visdom (sikke et job.) Han havde også to ravne som hed Huginn og Muninn. Og sidst men ikke mindst en otte benet hest som hed Sleipner. Frej og Freja var søskende og guderne for Frugtbarhed. Det var dem der hjalp med en god høst på marken og at folk fik sunde børn. Når krigerne døde troede vikingerne på at man kom op i vallhal hvor man festede og fægtede. Det er en Jellingesten. Se Jellingestenen i 3D