E-læring om forflytning Ergonomiseminar maj 2012.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Vi præsenterer SLIDEPLAYER.DK
Advertisements

Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen
Introduktion til HTML HTML dokumentets struktur & Indhold.
5 IT-didaktiske principper
Kommunikation på CFU Molskroen December Hvad styrer kommunikation/information: •Nødvendighed •Krav / forventninger •Lyst / ulyst •Ambitioner / idealer.
Velkommen til vores færdige applikationsdesign til kurset CBC hos PDJA. Nederst på billede står fem kategorier, som indeholder materiale, features og værktøjer.
Fagligt træf 2012.
Grundlæggende IT, niveau G
Introduktion til Sprogpakken
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
I det efterfølgende ses på tre forskellige indgangsvinkler i kommunikationen med medarbejderne De tre temaer er Samtalen Synlig ledelse og gennemslagskraft.
Brugerinddragelse i et uddannelsesperspektiv
Bibliotekernes fælles e-læringsportal. Samling af små kurser om hverdags-it Gøre borgerne i stand til at udnytte de digitale muligheder.
JobPAS – En gennemgang PAS-koncepter og Basiskurser v. Steen Hilling, psykolog
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret august 2008.
Vejledning i blog-værktøjet WordPress Opdateret februar 2009.
Introduktion til Blackboard og netmedieret kommunika-tion
Organisering af undervisningen. Det er muligt at indsætte links til diverse filer, hjemmesider, video- og lydklip eller åbne dem direkte i OneNote, så.
Her kan du søge oplysninger om de forskellige lande, se videoklip med børn og unge, lave dine egne kort, statistik og lave wiki’er Med kortgeneratoren.
Kursus i høreomsorg. Henvender sig primært til Personale på plejehjem Hjemmeplejen Andre som i forbindelse med deres jobfunktion har med hørehæmmede at.
Tips & tricks Lærings-stile og it – den helt rigtige kobling Ny PIXI
Administrationsseminar, den 27. april 2010 Administrationsseminar Tirsdag, den 27. april 2010.
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
Sprogpakken Praksisopgaven.
Sprogpakken Praksisopgaven.
aktionslæring En metode til arbejdet med og i praktikfaget Helen Nyboe
BRO Kompetenceudvikling Brugerinddragelse, Relationelle kompetencer og Overgange Winnie Lund BRO Nord Navn (Sidehoved/fod)
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Overskrift Max 1 linje Forside dias Der findes 4 farveskemaer at vælge mellen: Marker det / de slides du vil have en anden farve på, Vælg ”Design” / ”Farver”
Stikord vedr. workshop II: ”Sprog bygger bro” Projektet "Sprog Bygger Bro" er et 3-årigt brobygningsprojekt, som er finansieret af Region Midt, og som.
Lærerprofessionen.
FAGLIG TRIVSELSMÅLING Om at bruge trivselsmåling som værktøj i strategisk kompetenceudvikling Oplæg ved Region Hovedstadens Uddannelseskonference Fredag.
Digital skriftlig- og mundtlighed
Videregående pc-vejledning Modul 07: Elektronisk post 60+Bornholm.
Fra kursus til lokal skoleudvikling – om og med medier 13. marts 2012.
ELæring, andetsprog og integration Digitalisér.dk april Mads Bo-Kristensen Videnscenter for Integration Vejle.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Indslusningsordning for nyuddannede lærere ”Sådan gør vi i København” Oplæg til konference om lærerstartordninger.
Læreprocesser i naturvidenskabelige fag - I erhvervsuddannelses-kontekster Ole Ravn Christensen Paola Valero Institut for Uddannelse, Læring og Filosofi.
Grundlæggende DW, HTML, CSS, udskæring.
SKYPE OG SSI (SIMPLIFIED SKYPE INTERFACE) OPLÆG OG KONKRETE EKSEMPLER PÅ HVORDAN VI BRUGER SKYPE (SSI) I HVERDAGEN PÅ DØGNTILBUD, SOM ET REDSKAB TIL ØGET.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
Den Sønderjyske Historiekanon. Interaktivt læremiddel – Frit tilgængeligt på – Fokus på: Sønderjysk historie Identitet og historiebevidsthed.
Hvorfor bruge flere medier i undervisningen?. Hvorfor bruge medier i undervisningen? 1.Bekendtgørelsen kræver det: ”It er en integreret del af tyskundervisningen,
Kommunikation om SP-Link Maj SP-Link er et kig ind i Sundhedsplatformen 2 SP-Link gør det muligt for dig som klinikere at få læseadgang til Sundhedsplatformen,
Hjemmesider Begynderguide. Editor En editor er et program, hvor du kan skrive dine koder. Se videoen her for gennemgang af, hvordan du kan downloade og.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
Cph Volunteers Giv en hånd til København. Derfor er vi her : For at kvalificere København til på bedre vis at kunne håndtere primært store, internationale.
Sådan programmerer du arduino via Atmel Studio Af Orla Utoft Sørensen Mercantec.
Behovet for at undervise personale i risikovurdering v/ Jan-Henrik Winsløv, psykolog & daglig leder Enhed for selvmordsforebyggelse, Psykiatrien, Region.
OPLÆG TIL PRAKTIKVEJLEDERTRÆF SOSU NORD, EFTERÅR 2016.
EKsamen på Horsens Gymnasium 2017
SEO-workshop LOF.dk 24. mar. 2017
Jan Christiansen Nyborg Gymnasium
Bachelorprojektvejledning?
Oplæg for personale Udskrivningsguiden TITEL – DATO - STED
Stærkere kobling mellem skole og praktikvirksomhed
Tips til videoproduktion i stor skala
Tag snakken – bryd vanerne
Modul 07, Elektronisk post
Udrulningsperioden er slut Kommunikation om Aula begynder
Værktøj: Check dine relationer
Vejledning i forflytning
Arbejdsmiljø i SOSU-arbejdet – Etik og adfærd
Test er en del af livet - hvilke krav kan vi stille?
Hvordan registrerer jeg arter og besigtigelser i NaturAppl?
Information om Aula til forældre
Konference Rådet for bedre Hygiejne september 2019
Præsentationens transcript:

E-læring om forflytning Ergonomiseminar maj 2012

E-læring om forflytning Hvad er e-læring om forflytning Interaktivt værktøj til undervisning i forflytning Dialogværktøj til samtale om forflytning Består af 2 dele: 13 konkrete forflytningssituationer basal viden om forflytning Ergonomiseminar maj 2012

E-læring om forflytning Udviklingsprocessen Bornholms Hospital – Forebyggelsesfondprojekt: 6 situationer fra hospital BAR SoSu: tilføjer situationer fra hjemmepleje, plejehjem og døgnområdet Ergonomiseminar maj 2012

E-læring om forflytning Udviklingsprocessen Bornholm: workshops med inddragelse af alt personale i identifikation af de vigtigste situationer + ergonomiske konsulenter fra Region Hovedstaden BAR SoSu: inddragelse af medarbejderne de pågældende steder, samt lokale ”forflytningseksperter” Ergonomiseminar maj 2012

E-læring om forflytning Formål Give viden om forflytningsteknik og hjælpemidler Påvirke holdninger til forflytning Fremme et ”fælles sprog” om forflytning Ergonomiseminar maj 2012

E-læring om forflytning Didaktiske overvejelser Benytte historiefortælling som metode Forskellige læringsstile: billeder, videoer, teksts, oplæsning Oplæg til refleksion Involvering, interaktivitet Ergonomiseminar maj 2012

E-læring om forflytning Muligheder og begrænsninger Mediet taler til de nye generationer Fleksibelt, kræver ikke så meget planlægning Kan aldrig erstatte Hands on-læring – kun supplere Ergonomiseminar maj 2012

E-læring om forflytning tning/december2011/default.htm Ergonomiseminar maj 2012

QR-koder om forflytning Hvad er QR-koder om forflytning QR-koder med små videoklip med de mest almindelige forflytninger - højere op i seng, fra liggende til stående og lifting. QR-koder til download. QR-koder med henvisning til produktinformation fra Hjælpemiddelbasen. Ergonomiseminar maj 2012

QR-koder om forflytning En QR-kode er en stregkode, der kan indeholde en masse information og fx links til hjemmesider med videoklip. Koden fotograferes med en smartphone, hvorefter hjemmesiden åbner. For at kunne aflæse QR-koden er det nødvendigt at installere en applikation på din smartphone. Der findes flere forskellige og de kan hentes gratis i AppStore eller Android Market. Ergonomiseminar maj 2012

QR-koder om forflytning Formål At bygge bro over det gab, som ses mellem den teoretiske viden fra kurserne til den konkrete forflytning i praksis At skabe en form for visuel hukommelse At bygge videre på e-læringen Ergonomiseminar maj 2012

QR-koder om forflytning Muligheder og begrænsninger Forudsætter grundlæggende kendskab til forflytningsteknik Kan supplere skriftlige forflytningsbeskrivelser Taler til de nye generationer Kan ikke erstatte den kritiske stillingtagen i den konkrete situation Ergonomiseminar maj 2012