KAN MAN GAMBLE SIT LIV VÆK? - En præsentation om gambling og ludomani Selvmord Arbejdsløshed Skilsmisse Løgn Sygdom Kriminalitet.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
DIN STIFINDER SYGEMELDT? LAD OS HJÆLPE…
Advertisements

Tab og traumer 1: Hvilke patienter drejer det sig om?
Den svære ungdom Om unge i gråzonen.
Hvad er korruption? En kort introduktion
Hvordan handler jeg ved æresrelaterede konflikter v. Susanne Willaume Fabricius Projektleder LOKK.
Psykoedukation til unge i OPUS
STRESSORER FYSISKE PSYKOLOGISKE FRYGTEN FOR LYSTEN TIL BIOLOGISKE
Rehabilitering til borgere med hjertesygdom
Pårørendeundervisning 2 Psykoedukation for pårørende til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
SPORT & PENGESPIL. SPILLEPROBLEMER ”Vi spillede hele tiden i pauserne til træning, i tiden mellem træning og kamp, i busserne til og fra kamp. Det kunne.
Mentorordning i Skive.
Doktor utomaten Georg beklager sig over smerter i sin hånd og fortæller sin ven, at han absolut må gå til læge, da han ikke kan holde det ud mere. „Hvorfor.
Hvordan handler jeg ved æresrelaterede konflikter v. Susanne Willaume Fabricius Projektleder LOKK.
Den lille forskel - der gør så stor forskel Kære familie og venner Selvom I alle kender til Daniels diagnose, så ved vi at det kan være svært helt at forstå.
Psykose og skizofreni Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Hvad kan vi gøre for at få psykiske sårbare tilbage i arbejde ?
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Nonceba Family Councelling Center, Khayelitsha, Cape Town, South Africa Sydafrika er det land i verden der har den værste statistik for børnevoldtægter.
Hvilke rusmidler appellerer til de unge?
4K-pårørendegruppe Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Gentofte, Rudersdal
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Socialpsykiatrien i ny organisering Velkommen til Dialogmøde i Socialpsykiatrien HTK.
Psykoedukation til patienter med skizofreni
Ambassadør for Vidunderlivet
Børn med problemer – hvad skal pædagogen eller læreren gøre?
Støvring den 11. september 2007
Velkommen. Psykoedukation... betyder undervisning (om psykisk sygdom). Film Dias Spørgsmål og svar Opgaver Varighed: 1 time.
Hverdagsliv med en kræftsygdom v. psykolog Ditte Tang Johansen
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
Mestring af symptomer Tema i psykoedukation til unge i OPUS behandling
Forebyggelse af ældres selvmordsadfærd – Indsatsområder og anbefalinger National Konference om selvmordsforebyggelse 1. november 2005 V/ Konsulent Elene.
LUDOMANI. DET SKJULTE MISBRUG En underdiagnosticeret lidelse. Ikke spurgt til sammenhænge ml. fysiske og psykiske symptomer og problemer med pengespil.
Tegning; ”Frihedens allegori”, F. M
Psykoterapeutisk Center Stolpegård Klinik for Spiseforstyrrelser Flerfamilieeftermiddage II PC Stolpegård 1.
Sårbarhed hos børn og unge
Børn og unge som er pårørende til selvmordsadfærd eller som er efterladte efter selvmord. Hvordan hjælper vi dem? Ved Elene Fleischer, PhD
SPORT & PENGESPIL. SPILLEPROBLEMER ”Vi spillede hele tiden i pauserne til træning, i tiden mellem træning og kamp, i busserne til og fra kamp. Det kunne.
Travlhed eller stress? Anspændthed Stress Travlhed Lyst Ulyst.
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Psykoedukation til patienter med skizofreni
1 Socialrådgiver Rikke Holme Otterup Kommune Unge – Forældre – Skoler – Læge – Sygehus - Andre Opfølgning Fagligt beredskab Kontaktperson Handleplan Kommunalt.
Ida Koch, 2005 BELASTNINGER I ARBEJDET MED SELVMORDSTRUEDE Hvad er svært for dig – og hvordan har du mærket belastningerne? Hvordan beskytte sig mest muligt.
Unges holdninger til kriminalitet, staf og behandling
Pårørende er dem, som har den tætte relation til den sindslidende  Den nære familie  Far, mor, søskende og børn  Andre familiemedlemmer  Arbejdskollega.
HJÆLP TIL FAMILIER Lavet af: Sofie, Daniel G, Amr, Sophia.
Stress En folkesygdom?.
Hvordan handler jeg ved æresrelaterede konflikter v. Susanne Willaume Fabricius Projektleder Etnisk Ung LOKK.
Omsorg for børn og unge, der har en hjerneskadet mor eller far
Hvordan påvirkes familien af en hjerneskade?
Psykoedukation skizofreni
Patientundervisning 8. Session Bipolar lidelse Forebyggelsesplan ved depression.
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
ALENEARBEJDE FOA Randers 11. november Flere sider af alenearbejde Når man er helt alene på arbejdspladsen Når man arbejder isoleret fra (fag)kolleger.
Velfærdsstaten Samfundsfag C Anne Rosendahl Kristiansen.
#HeltGak – Når livet ikke leves helt ud! V. Kasper Tingkær Generalsekretær i DepressionsForeningen.
Unipolar depression - Patienter og pårørende 3. Session - Symptomer, stemningsregistrering og årsager.
Patientundervisning 1. Session Unipolar depression Symptomer og stemningsregistrering.
Lavet af Cesilie Bitsch og Viktor Aarslev
Pårørende samtale Er du tæt på en stressramt som ægtefælde, kæreste, barn, forældre, ven, veninde, kollega eller chef? Og har du svært ved at forstå, hvad.
Doktor utomaten.
Læge Poul Lundgaard Bak
Camilla Jacobi Psykolog Center for Spiseforstyrrelser, Herning
Frivillig - Alle vil elske dig…også kommunen.
Børn, der oplever vold i familien Omfang og konsekvenser
BUDGET, OPSPARING og LÅN
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Kommunikationskursus
Kursus for personer med demens og pårørende
Velkommen Pårørendekursus Livet med demens i eget hjem
Præsentationens transcript:

KAN MAN GAMBLE SIT LIV VÆK? - En præsentation om gambling og ludomani Selvmord Arbejdsløshed Skilsmisse Løgn Sygdom Kriminalitet

Mere end har problemer med at kontrollere deres pengespil har helt mistet kontrollen og udviklet ludomani For hver ludoman er der 8-10 pårørende Dvs. ca mennesker lever med ludomani tæt på HVORFOR ER DET VIGTIGT?

En ludoman er en, der er afhængig af pengespil Ludomani er en anerkendt diagnose Alle pengespil kan føre til ludomani Særligt de hurtige spil som odds og automater Alle kan blive ramt af ludomani HVAD ER LUDOMANI?

Spilleproblemer er ofte forbundet med skam dobbeltliv og løgne Derfor opdager mange pårørende først problemet efter lang tid Ludomane kan selv have svært ved, at se at de gambler for meget Vi ved det hjælper at Stoppe op tidligt. Det bliver sværere med tiden! Dele viden og gode råd om gambling Dele erfaringer og holdninger Fortælle om gratis professionel behandling 68% SØGER FØRST HJÆLP EFTER 4 ÅR* * Baseret på CFLs klientdata

Tabt liv og ære Familiekonflikter Manglende tid og fokus Dårligt helbred Isolation og ensomhed Økonomiske problemer LUDOMANI HAR ALVORLIGE KONSEKVENSER

”Mine søskende og jeg voksede op i fattigdom, selvom både min far og mor havde arbejde. Vi havde ingen livskvalitet. Min mor købte de billigste pomfritter, som vi fik en lille håndfuld af, kun nok til at klare os. ” - Citat fra en datter Min forlovede indrømmede, at han havde spilleproblemer. Han lovede at stoppe og få styr på sit liv. Sammen ville vi kæmpe og betale af på hans gæld - vi skulle være lykkelige. Imens jeg kæmpede, spillede han videre. Hans afhængighed kostede ham alt det han holdte af i livet. - Citat fra en tidligere forlovet

KAN MAN TABE SIT JOB, NÅR MAN GAMBLER? Gambling kan tage rigtig meget tid Nogle bliver så optaget af at gamble, at de glemmer andre vigtige ting En del ludomane ender med at miste deres arbejde eller studieplads

KAN MAN GAMBLE SIN FAMILIE VÆK? Rammer hele familien og fører til konflikter Medfører ofte løgne, økonomiske problemer og fravær Kan føre til brud og skilsmisse

KAN MAN GAMBLE SIG SELV IHJEL? Tab af ære og selvrespekt Ensomhed, skam og isolation Dårligt helbred og selvmordstanker

KAN MAN GAMBLE SIG TIL EN DOM? Hen ad vejen ender de fleste med økonomiske problemer Nogle optager lån og håber på at vinde det tabte tilbage Hver tredje begår økonomisk kriminalitet, fx ”låner” et dankort

KAN MAN GAMBLE MED SIT HELBRED? Ludomani er en anerkendt diagnose Medfører ofte søvnløshed, hjertebanken og smerter Kan føre til depression og stress

Ludomani rammer hele familien Kan forebygge blandt familiemedlemmer Kan være med til at opdage problemet Kan støtte et gambling stop FAMILIEN SPILLER EN VIGTIG ROLLE

Reagér på din mistanke om spille- problemer. Spørg til gevinster og tidsforbrug. Fortæl om din bekymring. Måske kan I aftale en beløbs -og tidsgrænse? Hjælp med at gøre det svært at komme til at gamble, og hjælp med at fylde tiden ud. Kom fx med forslag til andre aktiviteter. Søg støtte og råd, fx fra venner, andre pårørende, religiøse ledere, lægen eller eksperter. Det gælder både før og efter, at problemet evt. har udviklet sig til ludomani. Penge frister og fører nemt til mere spil. Derfor er det en dårlig idé at give en ludoman adgang til penge. GODE RÅD!

Søg råd og behandling, hvis du har et gambling problem eller kender en, der gambler for meget Center for ludomani tilbyder professionel og gratis hjælp til både pårørende og ludomane Gennem behandling kan man få kontrol over sin gambling og få livet tilbage BEHANDLING HJÆLPER

København / Aarhus / Odense FÅ FORTROLIG RÅDGIVNING OG BEHANDLING – HELT GRATIS Ring til os på eller besøg stopludomani.nu