Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Marmorkirken Symboler II
Advertisements

Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
I er verdens lys Det skal handle om lys i dag og om det at være et lys. Her i efteråret og hen over vinteren, så er lyset noget af det vi allernemmest.
Tv til hverdag. •Størstedelen af det der sendes, har et markant andet menneskesyn og værdigrundlag end biblen, og når vi ser det, påvirker det os! •Tv.
Hældt ud med badevandet!
Nøgler til menighedens vækst
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
Å.
”Kaldet til kærlighed”
HISTORIEN OM DE 4 LYS.
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
En menighed, der søger enhed
At vente på Guds time.
Hvilken slags kirke ønsker vi at være
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
Introduktion til Kongen og hans Rige
I begyndelsen skabte Gud himmelen og jorden
Kate-QUIZ-mus.
Lyset der skinner i mørket
Almagts Gud, velsignet vær
Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
Opstandelse, bortrykkelse og dom. Teksten 1 Thess 4,13-18 (1084) så sandt som vi tror, at Jesus døde og opstod Gud vil føre de hensovede sammen med ham.
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen De herliges lidelser er nåde Romerbrevet 8,17-39 De herliges lidelser er nåde Søndag, den 9. august 2015 Aalborg Frimenighed.
Et rige, hvor Kristus besejrer mørket Esajas 9-10 Bibelcamping Fårevejle 2015.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Ændr 2. linje i overskriften til AU Passata Light 3. APRIL 2016 SOGNEDAG ØSTER HORNUM PROFESSOR (MSO) ANDERS-CHRISTIAN JACOBSEN AARHUS UNIVERSITET ARTS.
Guds kærlighed er stærke, milde hænder 1, S1 Guds kærlighed er stærke, milde hænder, som dækker dig med miskundhed og fred. Guds kærlighed dig ud i livet.
Liturgiens evangelium. En god gudstjeneste er som et H.C. Andersens eventyr tematisk - genkendelig - overraskende.
Nikodemus´ hjørne 1. maj Joh 3:1-8 Der var et menneske, en af farisæerne, ved navn Nikodemus, medlem af jødernes råd. Han kom til Jesus om natten.
131 – I Nazaret, i trange kår 1, S1 I Nazaret, i trange kår, med højheden fortrolig, der vokste op til manddoms år vor Herre, blid og rolig, som den, der.
118 – Hjerte, løft din glædes vinger! 1, S1 Hjerte, løft din glædes vinger! Over muld underfuld englesangen klinger; hør og mærk de toner søde, Himlen.
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Gud er ”Alfa og Omega, begyndelsen og enden.” Åb 21,6 Han har altid været og vil altid være: ”Jeg lever i evighedernes.
Jesus på korset Lektion 1: Hvorfor alt det blod? Lektion 2: Hvordan blev det en sejr?
Temaer i Johannes Evangeliet Kap. 13, 1-11 Søndag d. 13. september 2015.
Ingen billig nåde 1.Johannes 1:5-2:2. 1.Johannes 1:5-10 Og dette er det budskab, som vi har hørt af ham og bringer videre til jer: Gud er lys, og der.
Vi forsager Djævelen og alle hans gerninger og alt hans væsen. Vi tror på Gud Fader, den almægtige, himmelens og jordens skaber.
1. Mos 1:1-2 I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd svævede over vandene.
Du blev skabt til lighed med Kristus Det målrettede liv 4. del.
Livet i menigheden Ap.G. 4,23-37 Nicolaifællesskabet d. 27/
Nadver 1, S1 Indbydelse: Lad os rejse os og modtage indbydelsen til Herrens nadver. Menigheden rejser sig Jesus sagde: ”Jeg er livets brød. Den, der kommer.
163 – Gak under Jesu kors at stå 1, S1 Gak under Jesu kors at stå, hans sidste ord at agte på; fra korsets træ hans nådes røst skal lyde dig til liv og.
Pilgrimsvandring.
Prædiken Ånd og kød.
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
At forholde sig til sin muslimske næste i en terror tid
Julens symboler Matthæus 2
604 – Gud, din kærlighed du os sender 1, S1
At forholde sig til Bibelens voldelige tekster i en terror tid.
475 – Vidunderligst af alt på jord 1, S1
Matt. 28:8-10 Og de skyndte sig bort fra graven med frygt og stor glæde og løb hen for at fortælle hans disciple det. Og se, Jesus kom dem i møde og hilste.
468 – Stiftet Guds Søn har på jorden 1, S1
591 – Se en ild, der flammer stort, 1, S1
Frelse af nåde ved tro Hvordan syndere bliver forligt og kan leve i fællesskab med den levende Gud Kristian Guttesen.
Vi synger med Maria vor store glæde ud til ham, som gav os Jesus,
012 – Du store Gud, vor Fader god 1, S1
493 – Velsign, o store, stærke Gud, 1, S1
Endnu et år oprinder velsignet nyt for mig! O, Jesus, lad det blive
Gud selv modtager dig Mel.: Timon Müller Tekst: Line Nielsen
066_Jesus, Frelser og befrier 1, S1
Levende og virksom Tro i Frikirken!
Livets Ord Februar 2018.
Fødselsdagssangen Jesu fred, den allerbedste gave 4 vers Dog er det normalt til mindre børn kun at synge første vers.
Ap. G. 2:1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor.
082 – Nu kom der bud fra englekor 1, S1
Præsentationens transcript:

Den vidunderlige Gud Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud Lektion 2: Fællesskabet med den vidunderlige Gud

Lektion 1: Den vidunderlige treenige Gud 1. Én Gud - tre personer 2. Mysteriet åbenbares: kærlighedens fællesskab 3. Gud vil udbrede fællesskabet 4. Den vidunderlige Gud

1. Én Gud - tre personer

Matt 28,19: Gå derfor hen og gør alle folkeslagene til mine disciple, idet I døber dem i Faderens og Sønnens og Helligåndens navn …

I døber dem i Faderens og Sønnens og Helligåndens navn … 2 Kor 13,13: Herren Jesu Kristi nåde og Guds kærlighed og Helligåndens fællesskab være med jer alle!

5 Mos 6,24: Herren vor Gud, Herren er én. Rom 3,30: … så sandt som Gud er én

”Treenigheden”” – tre i én

2. Mysteriet åbenbares: kærlighedens fællesskab

1 Mos 1,26: ”Lad os skabe mennesket i vort billede, så de ligner os”

1 Mos 2,24: de to bliver ét kød

Kærlighedens fællesskab

Gud er vidunderlig!

Far Søn - Jesus du har elsket mig, før verden blev grundlagt

Englen svarede hende: »Helligånden skal komme over dig, og den Højestes kraft skal overskygge dig. Derfor skal det barn, der bliver født, også kaldes helligt, Guds søn.« Luk 1,35 Faderen Sønnen Helligånden

Jesu dåb Ord

Den smukke Gud Michael Reeves

Faderen viser Sønnen sin kærlighed ved at give ham Ånden

Jesus er Messias = Kristus = Guds salvede Salvet med olie som et symbol på Helligånden, der fylder og udruster personen. Faderen udruster Sønnen med Helligånden

”Arbejdsfordeling”

Skabelsens samarbejde: I begyndelsen skabte Gud himlen og jorden. Jorden var dengang tomhed og øde, der var mørke over urdybet, og Guds ånd svævede over vandene. Gud sagde …

To pakker i GT? Herren velsigne dig og bevare dig, Herren lade sit ansigt lyse over dig og være dig nådig, Herren løfte sit ansigt mod dig og give dig fred. Hellig, Hellig, Hellig

3. Gud vil udbrede fællesskabet

Gud er ikke solist!

Hvis Gud ikke besad en godhed, der måtte formidles og spredes, ville han aldrig have skabt verden. far, søn og Helligånd var lykkelige i sig selv og frydede sig i hinandens selskab, før verden var til. Hvis ikke det var, fordi Gud nyder at formidle og sprede sin godhed, ville der aldrig have været nogen skabelse eller nogen frelse.

Ingen kommer til Faderen uden ved mig Talsmanden

Helligånden skaber fællesskab Herren Jesu Kristi nåde og Guds kærlighed og Helligåndens fællesskab være med jer alle! 2 Kor 13,13

Hebr 1,3: Han [ Sønnen] er Guds herligheds glans og hans væsens udtrykte billede,

Sønnen er Guds herligheds glans. Gennem Jesus ser vi ikke en Gud, som er stolt i sin herlighed, men en Gud, hvis herlighed det er at være uudsigelig ydmyg og god.

Jesus er Guds selfie

Kærlighedens form Faderen elsker Sønnen Sønnen elsker Faderen Sønnen adlyder Faderen Faderens kærlighed er primær Helligånden formidler kærligheden

Kongemagten Derefter kommer enden, når han har tilintetgjort al magt og myndighed og kraft og overgiver Riget til Gud Fader. For Kristus skal være konge, indtil Gud får lagt alle fjender under hans fødder; som den sidste fjende tilintetgøres døden, for »alt har han lagt under hans fødder« – og når det hedder, at alt er underlagt, er det klart, at undtaget er Gud, der har lagt alt under ham. Og når så alt er underlagt ham, skal også Sønnen selv underlægge sig under ham, som har lagt alt under ham, for at Gud kan være alt i alle. 1 Kor 15,24-28

KÆRLIGHEDENS KILDE Joh 15,9: Som Faderen har elsket mig, har også jeg elsket jer

Kærlighedens Gud skabte mennesket til kærlighed Elske Gud & mennesker

4. Den vidunderlige Gud

Fra evighed af … et kærlighedens fællesskab af Far, Søn og Ånd, der skabte verden for at udbrede fællesskabet. Faderen sender Sønnen, formidlet ved Helligånden. Sønnen ofrer i kærlighed sig selv. Gud, du er vidunderlig!!

Samtale: Prøv at gennemgå nogle af disse tekster og snak ved hver enkelt tekst om: Giver det mening at se Treenigheden nævnt her? Hvis det gør: Hvad lærer vi om fællesskabet mellem de tre? Hvad lærer vi om hver enkelt person? Gal 4,4-7 Luk 1,35 2 Kor 13,13 1 Kor 12,4-6 1 Mos 18, Mos 1,1-3 Matt 3,13-17 Åb 4,1 – 5,14 Es 6,3 Matt 28,19