Argumentation Toulmins model. Hvad er argumentation? At argumentere er at komme med begrundede synspunkter. Det vil sige: man indtager et synspunkt og.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Advertisements

Peter Nedergaard: Undervisning i ”Videnskabsteori, Undersøgelsesdesign og Kildekritik” – Argumentationsanalyse – Uge 37 Dagsorden Generelt om argumentationsteori.
Hvad er videnskab? - videnskabsteori i relation til projektarbejde
Sådan cykler du mest sikkert til og fra vores skole:
Mindreåriges patientrettigheder
”Den gode elev” Kvalifikationer er defineret som den enkelte persons faglige, sociale og personlige færdigheder og kunnen Kompetencer betegner personens.
Borgernes barrierer for brug af IT
Argumentationslære Henriette Lungholt
Danskforløb i 10. klasse Gentofte Ungdomsskole
Argumentationsformer
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 4. undervisningsgang
Om ligheden mellem Toulmin og klassisk logik
Logisk set kap.7, planche 1 Formelle fejl Hvis han er langsom, taber han kampen. Han er ikke langsom. Ergo: Han taber ikke kampen. Hvis man taber et æg.
Retorik - argumentationsteknik og appelformer
Praktisk argumentation
Lene Tortzen Bager og Tine Wirenfeldt Jensen
Målet for os i dag ”At lære jer en simpel model, der sætter jer i stand til, at opbygge en argumentation, der giver jeg gennemslagskraft”
Henriette Lungholt marts 2010 Argumentationslære.
ARGUMENTATION v Annette Bjerre Ryhede - ARTIKULATION.
- Tanker til eftertanke - Ord til inspiration
Vejlederens kommunikation
 Intro  Historien – starten på det hele  Formålet  Hjernerne bag  Bomben bruges  Verden synker – Internettet stiger  På nettet kan vi alt  Effekter.
Argumentationslære Henriette Lungholt
Argumentationsteori.
Formidling 2 Den faglige tekst: Argumentation og sprog
Henriette Lungholt Uge Argumentationslære.
Videnskabelig argumentation
Gruppeoplæg om formidlingsteorien fra gruppe 5.
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 2. undervisningsgang Anja Hønnerup Nielsen November 2011.
Søren Løkke Uddannelses- og arbejdsmarkedskonsulent Ungeområdet.
Argumentationsteknik
Ældres Trafiksikkerhed Og Trafikcafeer. De ældre er over repræsenteret i ulykkesstatistikken med 28% hvis vi tager fra +65 år, men de udgør kun 14% af.
Der koncentreres i denne serie (nr. 1 af 2) på markante skift fra terrænlæsning til planlægningsorientering. Det er ikke helt det samme som skift fra fin-
Antag, at en student skal til eksamen i to fag, A og B. at eksamen bestås ved summen af karakterne A og B, altså k A + k B  k 0, hvor k 0 er beståelseskravet.
Formidling 22. Oktober 2007.
1 Design, analyse og verifikation. 2 Design Bevisteknikker Design ved hjælp at matematisk induktion Analyse O-notation Logaritmer Binær søgning Verifikation.
Videnskabsteori & metode
Medierne og den politiske kommunikation
Argumentation Tekst & Tegn FS Dagens ord Age-otori ‘at få klippet sit hår og se værre ud bagefter end før klipningen’ (japansk, omkring 130 mio.
Verdensbilleder i renæssancen AT5 Argumentation - metode og teori.
Skift farvedesign Gå til Design i Topmenuen Vælg dit farvedesign fra de seks SOPU-designs Vil du have flere farver, højreklik på farve- designet og vælg.
SKRIVEFAGET Modul 3: Argumentation Lektion 2: Toulmins argumentationsmodel.
Argumentation Toulmins model. Hvad er argumentation? At argumentere er at komme med begrundede synspunkter. Det vil sige: man indtager et synspunkt og.
Politiworkshop. Humor. Præsentation. Målsætning. Hvad kan vi nå af klasser. 1., 3., 6. og gerne 8/9. klasse. Positive oplevelser med politiet. Præge børnene.
‘At sætte problemer under debat’ Medieanalyse med fokus på at genopfriske og udvide vores viden om argumentationsanalyse, retoriske virkemidler etc. Sagprosaanalyse!
SKRIVEFAGET Modul 3: Argumentation Lektion 1: Argumentation og forklaring.
Powerpoint Jeopardy Argument Argument og appel Appelformer
SKRIVEFAGET Modul 3: Argumentation Lektion 4: Toulmins udvidede argumentationsmodel.
Argumentation Hvad er det?. Er dette argumentation? Argument clinic: 6tDOqd-Z3U.
SKRIVEFAGET Modul 3: Argumentation Lektion 3: Sideordnede og underordnede belæg.
SKRIVEFAGET Modul 3: Argumentation Lektion 5: Fra sætning til tekst.
Kronik EKSAMENSGENRE I SKRIFTLIG DANSK. Genren kronik  Læs om genren her: Se også.
Argumentation - metode og teori Af Bodil Haue-Pedersen, lærer på Espergærde Gymnasium og HF, Gengivet på dansksiderne.dk, 2016.
Det samfundsfaglige område Opgaveformulering 2 – Topskattelettelser
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Køreteknik Sæt I gang Før du kører ud i trafikken, skal du kunne køre din knallert sikkert. Du skal kunne holde balancen, trække, sætte i gang, standse,
SUF - gevinstrealisering
Statistik, bøder m.m. Statistik
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Areal bestemt ved integration
Opgavens argumentation og kildeinddragelse i lokale U91
Hvad er Teknisk analyse
Køreteknik.
Link til video:
Det kan ramme os alle Alle kan blive ramt af hacking, også dig.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
- og hvordan du undgår dem…
Kvalitet i § 50 - undersøgelser
Tryg sjove og brugbare løsninger . Vi har brug for jeres hjælp til
Præsentationens transcript:

Argumentation Toulmins model

Hvad er argumentation? At argumentere er at komme med begrundede synspunkter. Det vil sige: man indtager et synspunkt og giver en begrundelse

Hvorfor argumentation? Forudsætningen for argumentation er tvivl eller uenighed. Der er ingen grund til at argumentere for noget, alle er enige om. Argumentationens formål er at overvinde tvivlen eller uenigheden og opnå tilslutning til et synspunkt.

I hvilke af disse eksempler er der tale om argumentation? 1. Du skal tage opvasken 2. Du skal tage opvasken i dag, fordi Lise gjorde det i går 3. Anders: Jeg er bange for, at Søren dumper til eksamen 4. Lise: Det er jeg også 5. Søren dumper til eksamen, da han ikke har læst sine lektier 6. Fordi kvindelige politikere er bedst

Toulmins argumentationsmodel Grundmodel: 1.Påstand (P) 2.Begrundelse (belæg) (B) 3.Hjemmel (H) – danner bro mellem P og B (…idet jeg antager at…..) Fx: P: Amerikanerne var på månen i 1969 B: Den amerikanske præsident har sagt det H: (…idet jeg antaget at) Præsidentudsagn er pålidelige

Opgave Prøv to og to at konstruere et argument, som rummer påstand, begrundelse og hjemmel P: B: H:

Toulmins argumentationsmodel Udvidet model: 1.Påstand (P) 2.Begrundelse (belæg) (B) 3.Hjemmel (H) – danner bro mellem P og B 4.Styrkemarkør (S) – hvor sikker er påstanden? 5.Forbehold (F) (Gendrivelse)– i hvilke tilfælde gælder P ikke? 6.Rygdækning (R) – hvilke holdepunkter er der for hjemmelen?

Eksempel P: Det er en god ide at få vinterdæk B: Så undgår du at køre i grøften i snevejr H:Vinterdæk forbedrer sikkerheden S: Det er helt sikkert (forstærkende)en god ide F: Med mindre, man kører stærkere pga. falsk tryghed R: Statistikker viser, at bilister med vinterdæk har færre uheld.

Begrundelse Så undgår du at køre i grøften i snevejr Påstand Det er en god ide at få vinterdæk Hjemmel Vinterdæk forbedrer sikkerheden Forbehold Med mindre man kører stærkere pga. falsk tryghed Rygdækning Det viser statistikker Styrkemarkør Det er helt sikkert (forstærkende)en god ide

Opgave Prøv at tilføje: Styrkemarkør, forbehold og rygdækning til jeres argument.

Gendrivelse Gendrivelse handler om at foregribe eventuelle modargumenter. Det kan ske ved: At man forsvare egne argumenter ved at tage forbehold : ”med mindre at..” At man angriber modstanderens argumenter og diskuterer dem på egne præmisser: ” nogen synes måske…. men det er jeg ikke enig i”

Argumenttyper Generaliseringer ( ex. Unge mænd kører alt for stærkt ) Autoritetsargumentet ( ex. Trafikministeren mener, at bøderne skal sættes op ) Ad hominem-argumentet ( men trafikministeren er bare interesseret i flere penge til statskassen ) Banaliteter- ( Det er et problem, at så mange unge mænd kommer til skade i trafikken ) Hvor gode er disse argumenttyper??

Argumentation gennem ordvalg Ofte sker der en indirekte argumentation gennem ordvalget – ved brug af værdiladede ord. Fx: Jeg synes, at motorbøller skal have inddraget kørekortet