PRÆSENTATION AF LEKTIER ONLINE For lærere, tosprogskoordinatorer, bibliotikarer og andre som arbejder med tosprogede unge i 6.-10.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hjerterum og opsøgende funktion
Advertisements

Danmark 3.0.
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Set i forældreperspektiv
Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
MEDIEKULTUR OG SKOLEKULTUR
Fastholdelsesstrategier på EUC Syd Udfordringen  95 % af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse.  Det er nødvendigt at vi alle i fællesskab.
Innovation & Partnerskaber Bidrag til folkebibliotekerne i vidensamfundet.
Skolereformen - mål Ambitiøst løft af folkeskolen: •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder for at tage.
Unge Hjælper Unge. Projektmål Fastholde elever. Mindske frafaldet med 7,4%
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Et væksthus for børn og voksne
Skolereform ’14 - Gesten Skole (børnecenter)
Udskoling Informationsmøder 30. januar og 3. februar 2014.
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Forældremøde X årgang.
Formål •At børn og unge finder et ståsted og et tilhørsforhold i tilværelsen. •At der er fritidstilbud til alle •At der kommer et øget fokus på og ansvar.
Internet for børn & unge - nye formidlingsformer
Skolereform august 2014………………
Udvikling af fagenes didaktik Flakkebjerg,
1 Rekruttering og fastholdelse • Få fat i de rigtige folk til din afdeling • Skab en spændende arbejdsform, så de har lyst til at blive.
Hvordan kan it støtte læringen og styrke fastholdelsen? It- og læringskonference Mads Bo-Kristensen Vejle Kommune
Tips & tricks Lærings-stile og it – den helt rigtige kobling Ny PIXI
4K-pårørendegruppe Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Gentofte, Rudersdal
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Lektiehjælp og faglig fordybelse Lektiehjælp og faglig fordybelse frem til næste folketingsvalg: - Skolen skal tilbyde børnene lektiehjælp og faglig fordybelse.
Højmeskolens Ungestrategi
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
5/6 klasse Dagbog for lejrskole til Bornholm
Bydelsmødrene udpeges og gennemfører uddannelsesforløb på CBSI og kompetenceudvikles herefter løbende. Kompe tencer SUD Erfarin ger fra andre projekt er.
Højmeskolens Ungestrategi August Vi laver strategien som en film om en terning.
Folkebiblioteket i folkeskolen Nedslag i gode eksempler….. Se mere på db.dk/folkeskoledb.dk/folkeskole Michel Steen-Hansen db.dkdb.dk Danmarks Biblioteksforening.
UNGE OG UDDANNELSE. Et væld af muligheder…. Som ungt menneske i Danmark har man et væld af muligheder for uddannelse, job og afklaring. Regeringens mål.
Aktiviteter tiltrækker Relationer fastholder
Til etablering af science klubber Materialet kan give: Inspiration til opstart af science klub Indblik i andres erfaringer Bud på, hvilke overvejelser.
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
En dynamisk klub for børn og unge fra 5
Skolestruktur på dagsordenen Direktør for SFI, formand for Rejseholdet og Skolerådet Jørgen Søndergaard.
Projekt Netværk 2 Denne specielle arbejdsgruppe er et forebyggende samarbejde mellem projektkontoret i Boulevardbebyggelserne, Sct. Jacobi Skole SSP-
Skolestart Program Velkomst Lovgrundlag og trinmål for 0. klasse
Informationsmøde for forældre til kommende børnehaveklassebørn
De seks bedste billeder fra gruppen
Vod/pod/pencast Holstebro hhx Eng – e-ret – matematik - tysk 1., 2. og 3. g´ere Kollegial sparring.
Scor en ung med Projekt Frivillig Landdistriktsrådets årsmøde i Mariagerfjord Kommune.
Uddannelse – dit barns fremtid
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
Biblioteksstrategi Den 8. maj 2015
læse- skrivevanskeligheder
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
Velkommen til SSP-aften om unge, alkohol og festmiljø i Allerød.
Delprøver, eksamensforsøg i fagene matematik og oldtidskundskab, 2012/2013 Borupgaard og Ørestad Gymnasium. Andreas Lange, Oldtidskundskab, Borupgaard.
Til alle jer, der går på jagttegnskursus - Meld jer ind i Jægerforbundet Meld dig ind i dag! Jægerforbundet kan tilbyde dig at blive meldt ind.
PRÆSENTATION AF LEKTIER ONLINE På forældremøde.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
HJÆLP NÅR LEKTIERNE ER SVÆRE 3x - 4 = 0? x=?? Hvordan løser jeg? Vil du gennemse min synopsis? Hvordan løser jeg en ligning med.
Praktikvejlederuddannelsen Fjernundervisning. Hvad er fjernundervisning? ”Fjernundervisning betegnes som undervisning, der ikke som udgangspunkt forudsætter,
Målsætning og strategi Sejlklubben Lynæs Sejlklubben Lynæs 1.
I kan begynde med at fortælle om det! Den måde, I vejleder på efterskolerne, er unik! I gør det i ”det skjulte” – og taler ikke højt om det Få det frem.
ZBC Medarbejder Jette Nielsen,
- Kom tættere på dit barns skolegang
KUBIS indlejring i KU Absalon & Udvikling af læringsobjekter i www
Forældremøde UU Faaborg-Midtfyn.
SIKKERHED ONLINE.
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Elevtrivselsundersøgelsen 2018 For gymnasiale uddannelser
Tanja Louise Weis, Erhvervsstyrelsen
Præsentationens transcript:

PRÆSENTATION AF LEKTIER ONLINE For lærere, tosprogskoordinatorer, bibliotikarer og andre som arbejder med tosprogede unge i klasse December 2012

Program Kort om projektet Hvad er Lektier Online Hvem er lektiehjælperne Status - erfaringer Introfilm Få vores marketingmaterialer

BAGGRUND Lektier Online er støttet af Satspuljemidler og har bevillinger til udgangen af 2014 Formålet et at bidrage positivt i forhold til børn og unges faglige kompetence. – Et tiltag i forlængelse af Regeringens målsætning om, at mindst 95 pct. af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse i 2015 Projektets primære målgruppe er børn og unge fra klasse i udsatte boligområder i Danmark.

GRATIS ONLINE LEKTIEHJÆLP

1-TIL-1 KONTAKT I REALTID Chat Webcam / Headset Digital whiteboard Google Docs filesharing

HJÆLPER NÅR LEKTIERNE ER SVÆRE 3x - 4 = 0? x=?? Hvordan løser jeg? Vil du gennemse min synopsis? Hvordan løser jeg en ligning med variable på begge sider?

LEKTIEHJÆLP FRA CALLCENTER Lektiehjælperne sidder sammen i callcentre – På Statsbiblioteket i Aarhus – Det Kongelige Bibliotek - Det Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakultetsbibliotek – KMD lokaler i Odense, Ballerup og Ålborg 200+ frivillige lektiehjælpere – Flertallet studerende v/universitetet – Mænd og kvinder, 20 – 27 år – Humaniora, Samfundsvidenskab & Naturvidenskab – Desuden 40 KMD medarbejdere – del af CSR projekt

LEKTIER ONLINE KLÆDER LEKTIEHJÆLPERNE PÅ Introduktionsforløb – Hvad er god lektiehjælp - særligt for tosprogede elever. – Den anerkendende tilgang til eleven i lektiehjælpen. – Den gode samtale - samtaleværktøjer ud fra en anerkendende tilgang. – Zonen for nærmeste udvikling - værktøjer og metoder indenfor henholdsvis dansk og matematik i forhold til, hvordan man hjælper eleven bedst. – Forståelse af IT platformen og for god online kommunikation Kompetenceudviklende kurser Løbende faggruppemøder for lektiehjælperne Løbende erfaringsudveksling lektiehjælperne imellem

ERFARINGER OG STATISTIK Brugerstatistik: brugerprofiler marts sessioner pr. aften En session varer fra 10 min til 45 min. 40% mat, 30% dansk, 10% eng, 20% andre fag 85% brugertilfredshed Kilde: GoogleAnalytic og Drupal CMS

HVAD SIGER DE UNGE? Jeg synes det er godt. Da mine forældre har travlt er det meget nyttigt. Før i tiden var jeg dårlig til at lave lektier :P Men nu er jeg blevet meget bedre, takket være lektier-online.dk Lektie hjælperne er gode til at spørge om man har forstået opgaven, og de plejer at være meget søde til at forklare igen hvis det skulle være. De virker rigtig interesserede og superdygtige til det de laver, og det giver mig lyst til at prøve Lektier Online mere. Jeg synes det er vildt fedt, at I laver det her. Ikke mindst fordi der er ikke et "pres" på en, ligesom der er i skolen, fordi man kan spørge om alt det man vil, og få tingene forklaret tusinde gange, uden der sidder 25 andre i klassen og tænker: - ”Hvor er han/hun bare dum”… Lektier-Online betyder rigtig meget for min skolegang. De har hjulpet mig godt i gang. Før i tiden kunne jeg ikke foredrage matematik og svære lektier, men da jeg så endelig gav Lektier-Online en chance, var det som om mit mod kom tilbage. Nu vil jeg lave matematik som en pige-udgave af Albert Einstein… Hele 94 % af brugerne oplever, at Lektier Online er en stor hjælp for den enkelte - bl.a. fordi Lektier Online gør det nemmere at forstå lektieopgaverne gør det nemmere at følge med i undervisningen.

STYRKER VED LEKTIER ONLINE Lektier Online dedikeret lektiehjælp – 1-1 kontakt via skærmen virker fastholdende Lektiehjælper og elev kan mødes anonymt/fordomsfrit Eleverne kan få lektiehjælp uafhængig af sted fem aftner om ugen Et tilbud om personlig hjælp fra en lektiehjælper i op til 45 min ad gangen Giver struktur på læringsprocessen – imødekommer behov for mange gentagelser Lektiehjælperne er selv unge (+ identifikation) og arbejder bevidst med motivation og anerkendelse i deres tilgang til lektiehjælpen ”Vores egen lektiehjælp sker på lærerens opfordring. Med det her (Lektier Online) kan du bare gå på nettet. Og når du selv tager initiativet, vil det give en stor selvstændiggørelse. Jeg ved ikke om dette er lyset, men det er et godt bud!” (Citat: Helle Toft Nielsen, afdelingsleder og tosprogslærer på Mellervangskolen i Ålborg Øst)

FILM OM LEKTIER-ONLINE.DK

MARKEDSFØRING Ambassadører er vigtige Lærer, bibliotekarer, tosprogskonsulenter, boligsociale medarbejdere, forældre etc. Aktiviteter Demo-events på skoler, klubber mm First-mover aktiviteter Kampagner/konkurrencer Hand-out materiale / plakater Facebook og YouTube