Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Råderet Holbæk Lørdag den 8. oktober 2016 Hej

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Råderet Holbæk Lørdag den 8. oktober 2016 Hej"— Præsentationens transcript:

1 Råderet Holbæk Lørdag den 8. oktober 2016 Hej
Jeg har fået til opgave at fortælle om kursusudvalget og kursusområdet Her ser I forsiden på kursuskataloget for 2017 Ja, vi har aftalt at næste katalog skal trykkes på lidt tyndere papir aht portoen ved udsendelsen. Alle formænd har fået 2 eksemplarer. Har I brug for flere, har Susanne medbragt nogle til rimelig fri brug. Vi har valgt fortsat at udgive et kursuskatalog. Dels for at få udbredt kendskabet til de tilbud der er, men også for at det kan bruges til inspiration til egne kurser i organgisationen, eventuelt sammen med nabo-organisationer.

2 Kursusudvalget 2 Her ser i Kursusudvalgets medlemmer
- NÆVNES ENKELTVIS 2

3 Kommissorium for kursusudvalget
Kursusudvalgets formål er at medvirke til at udvikle og sikre gennemførelsen af kurser og uddannelsestilbud af høj kvalitet til bestyrelsesmedlemmer i administrerede organisationer og afdelinger i Lejerbo. Udvalget formulerer i samarbejde med administrationen mission, visioner og strategier for Lejerbos beboerdemokratiske kursus- og uddannelsesaktivitet. Mission, vision og strategi revideres løbende i takt med udviklingen af Lejerbos overordnede visioner. Udvalget har sammen med administrationen ansvaret for at udarbejde det årlige kursusprogram, at udbrede kendskabet til oprettede kurser og at udvikle nye værktøjer og metoder til beboerdemokratiet og beboerdemokratiets virke. Udvalgets virke er primært som rådgivende for administrationen med denne som udførende. Udvalget består af et antal medlemmer, hvoraf tre udpeges af og blandt HovedBestyrelsens medlemmer. Udvalget kan supplere sig efter behov og efter udvalgets eget skøn. Hvis muligt bør en geografisk spredning blandt udvalgets medlemmer søgt opnået. Udvalget holder mindst to møder årligt.

4 Kurser i 2016 97 kurser 234 beboerdemokrater 593 ansatte
Frem til 1. november er gennemført i alt 97 kurser Med deltagelse af 234 beboerdemokrater og 593 ansatte Billedet er fra MAXI-grundkurset i år på Sinatur Hotel i Middelfart.

5 Visionsarbejde I 2016 har følgende organisationer arbejdet med visioner og målsætninger Randers Skørping Hadsund Odder Nyborg Vejle Horsens Tidligere har følgende organisationer gennemført visionsarbejde: Kolding Hvidovre Bornholm Frederiksberg Aalborg Holbæk Kalundborg Kursusafdelingen laver også andet end ”bare kurser” Visionsarbejde Vedligeholdelsesreglementer og råderetskataloger Ajourførte moderne husordener (Og ja, der er stadig afdelinger der har en husorden, hvori der står at badning er forbudt mellem kl. 23 og 06) Vejle, Horsens og Nyborg var sammen i lørdags til en fælles dag, hvor der blev udarbejdet visioner og målsætninger, ud fra de udfordringer hver organisation har. Frokosten var Fynsk Æggekage på Central Cafeen i Nyborg, der har eksisteret siden 1854. Æggekagen kan varmt anbefales, hvis man kommer til Nyborg og er sulten. Holbæks vision er et flot stykke arbejde, hvor opfølgningen af visionen og målsætningerne løbende sker på OB-møder. Når den nævnes, er det fordi HB fik et eksemplar på den årlige rundtur

6 Råderet og vedligeholdelsesreglementer
Kursusafdelingen er her i gang med at hjælpe følgende Organisationer med at få opdateret vedligeholdelsesreglementer og i samme omgang få udarbejdet råderetskataloger, hvor det er nødvendigt. Lejerbo Brøndby Lejerbo Aalborg inkl. Jammerbugt Lejerbo Skørping Lejerbo Thisted Lejerbo Randers Lejerbo Møldrup Lejerbo København Lejerbo Norddjurs Lejerbo Hadsund Lejerbo Aarhus 6

7 Mentorkurser Vi har i 2016 gennemført mentor-kurser i Aalborg og København. Målet er at hjælpe de erfarne organisationsfolk, til at hjælpe nye afdelingsformænd og –bestyrelser bedst muligt. En vigtig del af dette er kommunikation, som her trænes på Tisvilde Højskole. Meget glædeligt er, at der er stadig flere og flere organisationer, der erkender vigtigheden at, at hjælpe afdelingsbestyrelserne med at udføre deres arbejde på en god måde, til glæde for dem selv og deres beboere. Derfor er der igen i 2017 mulighed for at komme på et kursus i det at være mentor. Kurset er fredag/lørdag, både i Jylland og på Sjælland og med et aftenmøde et halvt år sener, med erfaringsudveksling m.v.

8 De unge mennesker Som noget nyt har vi holdt kurser for børn og unge i Byliv Kolding. De unge mennesker har lært om demokrati.

9 Medlem af organisationsbestyrelsen – e en post med stort ansvar!
I 2015 gennemførte vi to kursusforløb for organisationsbestyrelser for sammenlagt 50 deltagere. Og dette kursus udbyder vi igen i 2017 med start i januar Kender du dit ansvar og dine pligter som organisationsbestyrelsesmedlem ? Ellers har du nu igen muligheden for at få noget mere at vide i de forløb vi udbyder igen i 2017. Desværre lykkedes det ikke at få gennemført kurset i 2016, men giver muligheden i 2017. De effektiviteringkrav der er meldt ud, vil være en opgave, hvor det er organisationsbestyrelsens ansvar at der bliver gjort noget Så derfor Kom med – også selv om du er gammel i gårde og med gråt hår. Jag vil blive meget glad, hvis vi skulle komme i den situation, at vi må udvide med flere kurser.

10 Kurser uden tid og sted I stedet for at risikere at skuffe ved at aflyse gøres opmærksom på, at kurserne gennemføres, når der er et tilstrækkeligt antal deltagere. Vi har besluttet, at sænke kravet til antallet af deltagere i visse kurser, for ikke at skuffe de der gerne vil vide noget mere, eller få inspiration til det daglige arbejde, Men må desværre enkelte gange alligevel aflyse kurser pga for få tilmeldte. I det nye katalog, vil I se, at der nogle steder ikke er fastlagt en dag/sted. Det er nogle af de kurser vi har måtte aflyse pga for få tilmeldte, så her har vi valgt i stedet at udbyde kurset og lade dem er er interesseret i deltagelse, at de sender en mail til kursusafdelingen. Når der så er nok interesserede vil der så blive fundet en dag/sted - Eller man kan blive inviteret med til et tilsvarende kursus/aften i en nærliggende organisation. 10

11 På side 46 i Kursuskataloget, er der 4 forslag til kursusforløb for forskellige beboerdemokrater
Det er ment som ide/tanker/forslag til hvad det kunne være en god ting, at det enkelte bestyrelsesmedlem har af viden. På Lejerbos hjemmeside – bestyrelse – værktøjer – bestyrelsens værktøjskasse er der en word-fil, hvor man kan lave et forløb for en bestyrelse, ud fra de kompetencer man ønsker at have i bestyrelsen.

12

13 På side 49 i kursuskataloget kan I se, hvem der er ansat i kursusområdet
Susanne Frelsvig, Kursusleder Ditte Bjarnild, Kursuskonsulent Anna Selleberg Møller , Kursuskonsulent Astrid Buus-Nielsen, Studentermedhjælper Vikar for Anna: Anders Berg Petersen Vikar for Astrid: Joy Gundel Udover kursusaktiviteter er Ditte Arbejdsmiljøleder og Anna er Elevkoordinator

14 Spørgsmål?

15 Tak for opmærksomheden


Download ppt "Råderet Holbæk Lørdag den 8. oktober 2016 Hej"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google