Lysstyrker af forlygters nærlys En vejtavles luminans er proportional med forlygternes lysstyrker i retningerne mod vejtavlen Det kritiske tilfælde er.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kamerateknik Blænden Blænden er et af de to vigtigste værktøjer, du finder i dit kamera. Med blænden styrer du hvor meget og hvordan lyset kommer ind gennem.
Advertisements

Kombinatorik, sandsynlighed og statistik
Danskernes forestillinger om Island En spørgeskemaundersøgelse Jacob Thøgersen.
Til alle der kommer og besøger os I Grækenland Her er en lille guide så I nemt kan finde frem til huset.
Grafik Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
Forholdsregler under nedsat sigtbarhed
Fig p669.
Dahlbom & Mathiassen Computers In Context 9. Power
Mere om kameraet Fokus, Lysmåling, Eksponeringskompensation, Hvidbalance, Lysfølsomhed (ISO), Blitz, Selvudløser.
Formularer (Access, del 3)
Forskning i sjældne sygdomme i Danmark - Barrierer og muligheder Patientforeningernes rolle i fremme af forskningen Torben Grønnebæk Formand Kontaktudvalget.
Analyse- og udviklingsmodel
Grundlag for funktionskrav prEN Danske regler Test som resulterer i én R A værdi for en kombination af  og  *) Personbil Vejtavle i 2,5 m højde.
Eksplosiv befolkningsvækst
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Hej igen. Jeg har været til min første fødselsdag hos min nye faster Lene. Her er lidt billeder fra festen.
Merlespir Nål og tråd Kniv Lighter Bivoks Kohorn Sejlmagerhandske
Vind og vejr - klima Klimaet er et gennemsnit af temperatur, vind og nedbør målt over 30 år.
26.3 Variable omkostninger
Grundbegreb + Priselasticitet
Nu er vi ved DEL 3 Flere tegn og signaler et tegn (fx et symbol) kan godt bruges som et signal: fx kan dannebrog signalere at at vi nu er i Danmark og.
Side-egenskaber Web-udvikling med FrontPage 2003 RHS - Informationsteknologi.
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
1 Omvalg – Skattedepartementets kommentar til forlig !
Sammenligning af to grupper – kapitel 7
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Afløsningsopgave 2.
PrEN Funktion af retroreflekterende vejtavlematerialer Skulle skabe et fælles grundlag for funktionskrav til retroreflekterende vejtavler, men.
Typerne 3, 4 og 5 TypeAfstandsklasseIndfaldsvinkelNominel luminans 3Kort 30° *) 3 cd/m2 4Middel30° 5 cd/m2 5Lang15°10 cd/m2 *) Med mulighed for 40° i rundkørsler.
Den traditionelle opfattelse af retrorefleksion En bilist på vej mod en retroreflekterende vejtavle Belysningen fra en af lygterne reflekteres tilbage.
 Det jeg har gjort er, at jeg har lavet en tast der starter det hele (mellemrum), derefter har jeg sat nogle lyde ind, og fået dem til at gentage sig.
IS-kurven- Hældning og beliggenhed
Idéudvikling. Titel: Hvilket problem skal idéen løse?
Aktuelle samt fremtidige projekter Optimér din forretning gennem:
Teori, metodologi og metode
Den teoretiske undervisning og teoriprøven
Kritisk Læsning af Litteratur
Indsæt billede Format: H19,05 x 25,4 cm Klik på billedeindsættelses- ikonet, find billede >Indsæt Naboretlige gener i forbindelse med tunnelarbejde i Nørrebroparken.
Hvordan kan man se forskel på et sort hul og en neutron-stjerne?
Signifikanstest ved (en eller) to stikprøver
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Narrativitet i specialpædagogisk skolepraksis
Idé, mål og politikker Kapitel 9
Første Verdenskrigs følger i det neutrale Danmark Bemærk nogle generelle fænomer for større konflikter/krige: Ressourcer i form af arbejdskraft og kapital.
Læseindeks Under gode forhold med hensyn til luminans og kontrast kan normalsynede personer skelne detaljer på 1 bueminut UMTRI 2001 Man skal kunne skelne.
Portfolio Eksamen, grundforløb Problemformulering projekt 2 De emner vi vil komme ind på vil mest handle om beregningsfejl da dette er det overordnede.
Måneformørkelsen 21/ Jørgen Albertsen Greve Gymnasium Set fra Palma på Mallorca Længdegrad: Øst 02 o :31’:56’’ Breddegrad: Nord 39 o :31’:03’’
Retroreflekterende folier og vejtavleluminans. R A værdier af EG folie NOTE: Dette er 3M EG folie, der er forskelle mellem fabrikater.
Vision for fremtidens nære sundhedsvæsen strategiseminar januar 2015.
Vurdering af vejtavlers luminans UMTRI 2001 Derefter findes vejtavlens luminans som belysningsstyrken ganget med vejtavlens retrorefleksion Belysningsstyrken.
Kombinatorik, sandsynlighed og statistik
TELEFONKONSULTATION. BAGGRUND  15 MILLIONER TK OM ÅRET  PT RINGER OM TIDSBESTILLINGER OG RECEPTFORNYELSER ?  DE FLESTE OPKALD VILLE KUNNE VARETAGES.
Hvorfor er retrorefleksion nyttig ? Almindelig refleksion svarer til et R A på maksimalt cirka 0,3 Retrorefleksion kan være over 1000 gange kraftigere,
A A R H U S U N I V E R S I T E T Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet Er fosfor i aske plantetilgængeligt? Gitte H. Rub æ k Henrik B. Møller Peter Sørensen.
DJF Flakkebjerg Mogens St. Hovmøller Den danske virulensovervågning af meldug og rust – hvad har vi lært? Mogens S Hovmøller Afd. for Planebeskyttelse.
Collaborative Practice Research Lars Mathiassen eCommerce Institute, Georgia State University.
Økonometri 1: F51 Økonometri 1 Den multiple regressionsmodel 22. september 2006.
Elbiler i fleksible flåder Jeppe Juul Det Økologiske Råd.
Køresikkerhed for chauffører Navn på underviser 1.
Manøvrering med bybus Skadernes omfang og betydning Psykologiske faktorer De enkelte manøvrer Når skaden sker Opgaver Praktik Program.
AKTIV HELE LIVET HJEMMEPLEJEN UNDERSØGELSE AF BRUGERTILFREDSHEDEN MED HJEMMEPLEJEN APRIL 2015.
Knallertens udstyr Beskyt dig selv
handel, event og mediegrafik
MEGATENDENSER OG FREMTIDENS TRANSPORT
Køreteknik Sæt I gang Før du kører ud i trafikken, skal du kunne køre din knallert sikkert. Du skal kunne holde balancen, trække, sætte i gang, standse,
Typiske ulykkessituationer
Principperne ved trigonometrisk nivellement
Procedure til alle kritiske situationer
Typiske ulykkessituationer
Knallertens udstyr.
Præsentationens transcript:

Lysstyrker af forlygters nærlys En vejtavles luminans er proportional med forlygternes lysstyrker i retningerne mod vejtavlen Det kritiske tilfælde er kørsel med nærlys, idet vejtavler stort set kun belyses i retninger over nærlysgrænsen, hvor lysstyrkerne er små Fjernlyset har langt større lysstyrker i disse retninger, og kan føre til at vejtavlerne bliver blændende når de har en unødvendigt kraftig retrorefleksion Kun nærlyset omtales i det følgende

CEN 1997 Baseret på enkelte komplette målinger og simple studier af forlygter i brug

Umtri 2001 Baseret på målinger af nye og rene forlygter

Umtri 2003 Baseret på målinger af nye og rene forlygter

DELTA Nogle få forlygter fra et autoophug

DELTA Nogle få forlygter udtaget fra biler på DELTA’s parkeringsplads

DELTA De samme forlygter efter rengøring

Konklusion Uanset forskelle i niveau er der nogle fælles træk, som medfører at vejtavlernes placering har betydning: - lysstyrkerne er kraftigst i højre side - lysstyrkerne aftager opad UMTRI studierne giver et pessimistisk billede af lysstyrkerne Konklusionen er at lidt trafiksnavs på lygterne fører til en kraftig forøgelse af lysstyrkerne. Ældning har nok også lidt betydning. Det er nok den realistiske situation og årsagen til at CEN studiet i 1997 også førte til høje lysstyrker.