Forskellen på de danske og tyske arbejdsforhold.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Motivation og ansøgning
Advertisements

Århus KommuneSocialcentreneSocialforvaltningen BPA Borgerstyret Personlig Assistance Socialforvaltningen i Århus Oplæg for Brugerklubben 3. December 2009.
Arbejdskraft og fastholdelse
Center for Politiske Studier
Af Udbudsjurist Janni Hadulla Nielsen
Kvinder i den uformelle økonomi i Indien - på arbejde uden fast job
Erstatningssag om digital tinglysning? DanskeBOLIGadvokaterGeneralforsamling 18. Marts 2010.
Ledere i gang August 2010 Kaj Jørgensen, Lønchef
Sikring af arbejdskraft
Innovation Hvordan kan vi skabe et klima og struktur, inden for hvilken innovation bliver opmuntret og belønnet. Ide generering Muligheder Udvikling Markedsføring.
Med fokus på kropsafgrænsning og trykaflastning
Grænser for rummelighed
Boligselskabernes Landsforening – Danmarkspanel - Januar A&B ANALYSEs Danmarkspanel - Boligselskabernes Landsforening - Januar 2010.
Spørgsmål og holdninger som ambassadørerne kan blive mødt med 1. Fra medarbejderne 2. Fra ledelse og personale- ansvarlige.
Ledelse og organisation Danmarks Forvaltningshøjskole 2009 W.L. Gore og deres organisation.
Ledelse Samarbejde Motivation
Det handler om at følges med nogen og skabe resultater.
Oplæg af Mads Lundby Hansen Cheføkonom CEPOS. Regeringens globaliseringsstrategi: Danmark skal være et førende vidensamfund Men hvordan er det med incitamentet.
Selskabsformer I/S, ApS og IVS
Tankevækkende er det da En udenrigsminister der har lært at tale engelsk, ved at se ”The julekalender”
Krisen og flexicurity’en Replik på FaOS-seminar 19. november 2009 af Thomas Mølsted Jørgensen Pensionsstyrelsen Beskæftigelsesministeriet.
Hvorfor lære tysk?. Vi er geografisk tætte Vi er økonomisk tætte.
Værdi/Trivselsmåling Image Overordnet ledelse Nærmeste leder Samarbejde Det daglige arbejde Løn- og ansættelsesforhold Faglige og personlig udvikling.
Velkommen til LO.
Muligheder og udfordringer ved brug af udenlandsk arbejdskraft Søren Kaj Andersen Arbejdsmarkedskommissionen, fagligt seminar, den 21. februar 2008.
Arbejdsglæde Alexander Kjerulf.
Vi har haft demokrati i Danmark siden?
CoM – Matchningsværktøj Opdelt i mindre grupper Ansatte i daglig kontakt med nogle bestemte kollegaer Stabil markedssituation Samme produkter/ydelser.
24. november 2014 Fremtidens industrimedarbejder - tendenser og udfordringer.
Kondital Hvad er et kondital Fordele og ulemper ved konditest
Jobrotation Medarbejdere på uddannelse – ledige vikarer i job.
Velkommen til Lægedage
1 Senior Erhverv Søhøjlandet Nye tider, nye muligheder…! PP er sendt pr.mail.
Organisations kultur Organisationskultur handler om, hvordan de ansatte modtager organisationskulturens karakteristika. Det handler ikke om, om de kan.
Forlig med RLTN Den 20. februar 2015 OK-15. OK-15 Forlig - med RLTN / 20. februar Sikring af reallønnen De samlede generelle lønstigninger i overenskomst-
Økonomi og Demokrati.
Helsingør Kommune Brancheklubben Nyhedsbrev for 3f brancheklubben Helsingør Kommune Brancheklubformanden har ordet Kim Bjørlund Madsen TR Parken I 2009.
Bue Juvik Yngre Lægers bestyrelse Temadag Region Hovedstaden 19. november 2012.
Ulighed, fattigdom og social arv
Namibia - en forløber for holocaust Tabere af kampen om erindringen.
Rekruttering af udenlandske læger til almen praksis?
Dias 1 Fagbevægelsens strategier – fire case historier Mikkel Mailand Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier, FAOS Sociologisk.
Plantekongres 2007 Psykisk arbejdsmiljø v/cand. psych. Nadia El-Salanti Center for Alternativ Samfundsanalyse (CASA)
BygLandbrug 2005 Sådan leder du et dynamisk jordbrug!..set fra den ansattes side!
Projektorganisation SAS Danmark
MTU og APV 2015 Sct. Knuds Gymnasium. Generelt om undersøgelsen Data er indsamlet i perioden marts 2015 Der er tale om anonyme besvarelser Resultatet.
Titel og undertitel skal stå med store bogstaver (Versaler) og skal holdes indenfor de to vandrette grå linjer. Titlen kan stå i farve, eller der kan vælges.
DANSK METAL Tele Vest DANSK METAL Tele Vest. DANSK METAL Tele Vest DANSK METAL Tele Vest Hvorfor fagforening?
Arbejdsglæde som ledelsesredskab Alexander Kjerulf Jon Kjær Nielsen.
Hvad skaber den økonomiske udvikling?.. De økonomiske drivkræfter Det er den private sektor, der står for hovedparten af produktionen i Danmark. Ejerne.
Voksenlærlingordningen. Hvorfor en voksenlærlingeordning?  Voksenlærlingeordningen startede i 1997 for at modvirke de begyndende balanceproblemer på.
Hvad kan man bruge jobrotation til? Eksempler på kompetenceløft  Medarbejdere i verdensklasse: Excellent kundeservice, konflikthåndtering, salgsforståelse,
Case: Toms Gruppen Jobrotation - en succes på Toms "Hos Toms har vi gennemført en større uddannelsesaktivitet for produktionsmedarbejdere med god støtte.
Arbejdskraftens frie bevægelighed og velfærdstaten DEO konference, Århus 2016 ‘Har EU en fremtid?’ Trine Lund Thomsen, Aalborg Universitet.
Studietur til Nepal Marts 2014.
VELKOMMEN til nye lærere på erhvervsgymnasier
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
TR-møde Socialpædagogerne, Sydjylland
Arbejdspladsen i fokus/arbejdsfællesskaber
Landinspektørerne i Danmark
Personale og Organisation
Hovedtal og konklusioner for branchen
Kolding dagpleje
Forandringer, udbud og arbejdsmiljø
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
Seminar for ikke- fastansatte og ledige 2018
Hovedtal og konklusioner for branchen
Reportage- og studietur til Zambia 2011
Jura og ansættelsesforhold
VELKOMMEN til nye lærere på stx/hf
Præsentationens transcript:

Forskellen på de danske og tyske arbejdsforhold. De tyske arbejdsforhold er dårligere end det danske. Lavere løn og ingen mindsteløn. Fastansatte får 40-50% mere i løn end vikarer. Der er flere vikarer end fastansatte i Tyskland. Det sker desværre bare ofte af de fastansatte bliver fyret og så bliver ansat som vikar i den samme virksomhed. 1/3 del af alle vikarene er ufaglærte.

Forskellen på dansk og tysk arbejdsorganisering / hierarki I Tyskland har de et strammere hierarki. Tyske mellemledere har ikke de samme beslutnings muligheder som danske Beslutninger skal i Tyskland godkendes af en overordnet beslutningstager. Beslutningsprocessen tager i Tyskland længere tid end man er vandt til i Danmark.

Fordele og ulemper ved at arbejde i en tysk virksomhed. Danmark Fordele: Meget fokus på arbejdsmiljøet. Feriepenge Fastansættelse Ansættelses kontrakt Flere er meldt ind i en fagforening. Færre arbejdsløse. Gode muligheder Mere kreative/innovative Ulemper: Høj skat Tyskland Ulemper: Mange vikarer Hierarki Ingen fastansættelse Dårlige arbejdsforhold Dårligt organiseret Lav løn

Kan vores virksomhed leve op til de tyske arbejdsforhold? Også i den grad Vi er innovative og ikke vanetænkende som jer i Tyskland. Berlin here we come!