Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Organisations kultur Organisationskultur handler om, hvordan de ansatte modtager organisationskulturens karakteristika. Det handler ikke om, om de kan.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Organisations kultur Organisationskultur handler om, hvordan de ansatte modtager organisationskulturens karakteristika. Det handler ikke om, om de kan."— Præsentationens transcript:

1 Organisations kultur Organisationskultur handler om, hvordan de ansatte modtager organisationskulturens karakteristika. Det handler ikke om, om de kan lide kulturen eller ej. En organisationskultur udvikles over flere år og har sine rødder i virksomhedens værdigrundlag.

2 7 primære karakteristikker der fanger essensen i organisationens kultur.
Innovation og risikotagning. (i hvilken grad opfordrer man sine medarbejder til at være innovative og tage ricisi. Graden af detalje. (i hvilken grad det forventes at medarbejderne er præcise, analytiske og opmærksomme på detaljer. Output orienteret. (fokus på resultatet eller udbyttet) Orienteret mod mennesker. ( beslutninger som tager overvejelser med, omkring hvordan beslutninger påvirker medarbejderne i virksomheden).

3 5) Team orienteret: (i hvilken grad har man organiseret sine arbejdsaktiviteter omkring teams og ikke enkeltpersoner). 6) Aggreasivitet: (handler om, i hvilken grad medarbejderne er hidsige og konkurrenceminded end letomgængelige. 7) Stabilitet: ( hvor opmærksom er man på at holde status que i forhold til at vokse i størrelse.)

4 Hvad gør kultur Den danner forskellighed fra en organisation til en anden. Den giver en form for fælles identitet blandt organisationens medlemmer. Definerer spillets regler. Kultur giver en lyst til at comitte sig til noget der er større end en selv. Giver stabilitet i det sociale system

5 Mulige problemer ved kultur.
Det kan være svært at indføre forandringer Problemer omkring når man ansætter folk med specielle kvalifikationer, hvor det er svært at accepterer virksomhedens kerneværdier. Svært at få flere virksomhedskulturer til at smelte sammen.

6 Hvordan kan medarbejderne lære kultur
Historier(historier fra fortiden giver legatimitet for nuværende praksis. Ritualer (Hvis du krydser polarcirklen bliver du døbt). Materielle symboler. Tøj som uniform, den måde virksomheden er indrettet på, hvad ser man når man træder ind i virksomheden. Sprog (hvordan taler man sammen i virksomheden.).


Download ppt "Organisations kultur Organisationskultur handler om, hvordan de ansatte modtager organisationskulturens karakteristika. Det handler ikke om, om de kan."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google