Nyt om dyrkning af byg til malt Specialkonsulent Morten Haastrup Skal fortælle om de nyeste resultater fra landsforsøgene vedr. dyrkning af maltbyg. Lidt af en opgave at gøre det udtømmende på 5 min…, men der er mere information at hente i Oversigt over Landsforsøgene 2007, og på SortInfo
Stor efterspørgsel på byg til malt Priserne på maltbyg har henover sommer og efterår ligget på det højeste niveau i årevis. Det gør afgrøden yderst attraktiv – også til kommende sæson. ”Øl er beviset på at Gud elsker os og ønsker at vi skal være lykkelige” Citat: B. Franklin
Kvalitetskrav – byg til malt Ifølge tidl. kornafregningsaftale: Sortering over 90 % Proteinprocent 9,5-11 Spireenergi min. 95 % (5 døgn) Vandprocent 14,5 % Max 5 % fremmed sort Knækkede kerner under 2%
Dyrkning af maltbyg, gennemsnit af fire års forsøg
Svampesprøjtning og kvalitet af maltbyg
Sortsvalg – byg til malt Vælg en maltbygsort der: kan opfylde kvalitetskravene for byg til malt og er accepteret af handelspartneren har givet et stort udbytte i flere års forsøg er modstandsdygtig overfor sygdommene meldug bygrust Skoldplet og bygbladplet har resistens mod havrecystenematoder er stivstrået og med svag tendens til nedknækning
Se flere resultater på: www.SortInfo.dk og i Oversigt over Landsforsøgene 2007