V O R E S H I S T O R I E H V E M E R M S ? ”Mellemfolkeligt Samvirkes formål er at fremme mellemfolkelig forståelse og solidaritet, for gennem et samarbejde.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Drømmescenarie – om 2 til 3 år
Advertisements

Dr. Wenceslaus Kilama, Chairman, Malaria Foundation International
Folkelig deltagelse i uddannelse Civilsamfundets inddragelse og fortalervirksomhed i Syd Workshop den 4. februar 2009 Eva Iversen koordinator for Uddannelsesnetværket.
Global undervisning.
Nationalparkmøde Anne Sophie Gamborg Dansk Skovforening 7. september 2010.
Hvor står vi nu, og hvor er vi på vej hen? Timbuktufonden
Rådet for Etniske Minoriteter
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk
Forandringsteori for Venindenetværket2013
Net Profitability Guidelines
Teori-Praksis-holdning
Internationalisering UNDERVISNINGSPLAN. Navigation BAGGRUND Folkeskoleloven og Fælles Mål MÅL – og vision RAMMERUNDERVISNINGSPLAN Eleverne - aktive deltagere.
Geografi mellemniveau
Hvem er LandboUngdom? … med frivillig mener vi, at vi brænder for vores forening og skaber den med vores engagement … med samler mener vi, at vi gør det.
?. Globale børn - ta’r en tørn   Udvikle handlekompetence i forhold til børn og   unge i andre lande   At eleverne samarbejder på tværs og lærer.
VERDENS BEDSTE NYHEDER HVAD SIGER DE LAVT HÆNGENDE FRUGTER? Interview med en forældre fra min datters Vesterbro-vuggestue.
3.Marts Dorthe Wendt Den danske UNESCO-delegation
Velkommen til 1. lektion •Velkommen til en lektion som er en del af Folkekirkens Nødhjælps ungdomskampagne slutsult.nu.
Hverdagens Helte i Danfoss Floor Heating
Projektlederens rolle(r)
Ungdomsskoleforeningen 1 Demokrati i ungdomsskolen - et historisk vue Formåls§ Ungdomsskolen skal give unge mulighed for at fæstne og uddybe deres kundskaber.
V/ Vibeke Mygind Horsens kommunes biblioteker – Ung og digital et tværgående projekt i Horsens kommune
SF Ungdom Ved..
Reformer og retfærdighed Der er en del ulande der udnytter godt af landbrugspolitikken. I Ægypten importeres fødevarer og nyder godt af de lave verdensmarkeds.
Styring af styregrupper
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Leder af Frivilligcenter Aarhus
Synergi og samarbejde mellem kommuner og frivillige organisationer Center for frivlligt socialt arbejde 6. Juni 2012.
DIIS ∙ DANISH INSTITUTE FOR INTERNATIONAL STUDIES Udvikling, bistand og forretning Lars Engberg-Pedersen 6. november 2009.
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Velkommen Den globale dimension i uddannelserne 7. november 2013.
Uddrag af politiske principprogrammer
- Global islamistisk terrorisme
Guldet i nabolaget – om læring og fællesskab i lokalsamfundet Børne- og Kulturchefforeningen.
DGNB Denmark konference Ålborg den 21. august 2012 Mette Qvist Sekretariatschef, Green Building Council Denmark.
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
Projekt X:IT -Støtter dit barn til et liv uden tobak Forældremøde 7. klasse – Projekt X:IT.
Økonomi og Demokrati.
Socialisme anno 2007 Oplæg om SFU’s principprogram Sommerlejr ’07 Nanna Westerby.
Strategiproces Fællesmøde 29. oktober 2011
Globalisering. Kan mikrofinans skabe vækst i et udviklingsland?
Det Europæiske Udviklingsår De 28 medlemsstater og EU står tilsammen for mere end 50 % af den globale udviklingsbistand I 2013 afsatte EU en betragtelig.
Klubledermøde - Syd 1. Juni Motion & Foreningsliv … 4 fokusområder i 2015 Klubudviklingsprojektet bliver en success Fastholdelse af unge I overgangen.
Vision mission værdier handleplaner
Niger. Fakta om Niger  Verdens fattigste land*  Befolkning 18 millioner  Højeste befolkningstilvækst 3,8%  Yngste befolkningsgennemsnit 15,1 år 
17. – 25. august Kl : Velkomst Kl – 17.00: Orientering og dialog om aktuelle forhold og politiske indsatser v/ Dorte Andreas og Claus.
Fra græsrod til professionel. Danners rejse fra græsrod til professionel organisation Det faglige arbejde nu Bud på, hvor de næste opgaver ligger Hvad.
1940 ”Landsforeningen for Sukkersyge” stiftes i Danmark Der oprettes samme år afdelinger rundt om i landet I 1980 nyt logo (Motion, Medicin og Mad) I 1984.
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk 14. januar 2016.
Det Regionale Beskæftigelsesråd Empowerment i praksis på beskæftigelsesområdet.
Ny Nordisk Skole Oplæg for NLS 13. okt.. Ny Nordisk Skole er Nyt politisk signal om værdier og mål for uddannelsessystemet – herunder folkeskolen Inspiration.
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
Oplæg til Hustræf 2011 Inddragelsens niveauer og perspektiver
“Jeg er med jer alle dage indtil verdens ende” (Matt 28,20)
Påklædning kommende bestyrelsesmedlemmer Generel del
Strategi 2015 Svømmekonference 2012.
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Genbrug til Syd er…uddannelse
Det gode partnerskab Partnerskabsaftalen som dialog-redskab til afklaring af fremtidig perspektiver for partnerskabet.
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk
Gymnasiernes samarbejde med eksterne læringsmiljøer
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
“Salige er de, som stifter fred, for de skal kaldes Guds børn.”
Undersøgelse Fase 1: Undervisningen tager udgangspunkt i elevernes egne undersøgelser af forbrugsvarens vej fra ressource til butik. Eleverne skal her.
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
”Baptistkirken vil:”.
Danske Handicaporganisationer
Hvordan vil vi samarbejde fremover?
Præsentationens transcript:

V O R E S H I S T O R I E H V E M E R M S ? ”Mellemfolkeligt Samvirkes formål er at fremme mellemfolkelig forståelse og solidaritet, for gennem et samarbejde over nationale og kulturelle grænser at bidrage til en bæredygtig global udvikling og en retfærdig fordeling af jordens rigdomme” MS blev stiftet den 24. januar 1944 under navnet "Fredsvenners Hjælpearbejde" for at arbejde med forsoning og genopbygning af det krigshærgede Europa. I 1963 fik MS statsstøtte til at udsende det første hold såkaldte u-landsfrivillige til Østafrika - den personelbistand, der efterhånden blev en rygrad i MS' udviklingsarbejde i Syd I 1974 blev MS omdannet til en åben medlemsforening.

FRIVILLIGT SEKRETARIAT FRIVILLIGT RÅDET Mellemfolkeligt Samvirke Actionaid Denmark Politik og Kampagne Afdeling Kursusafdelingen Koordinerings- og udviklingsgruppe Global Contact Community Organizers #Taxpower Mellemrummet Bar Event HR Kampagne PR Indretning TOT IYLS Global Camps Hjemkomst Global Change Netværksgruppen Projektgruppe Fortællerrådet

Actionaid Mellemfolkeligt Samvirke blev i 2010 en del af den globale føderation Actionaid. Actionaid har deres hovedsæde i Johannesburg i Sydafrika, og er på er en af de eneste Ngo'er med hovedsæde i Syd. Det betyder at Mellemfolkeligt Samvirke indgår i et internationalt fællesskab med 25 millioner mennesker i mere end 40 lande. Alt sammen igennem vores indlemmelse og samarbejde med Actionaid

VISION: En verden i fred, hvor samarbejde mellem mennesker fremmer global retfærdighed og sikrer bedre vilkår for fattige og marginaliserede. HVAD LAVER MS – OG HVORFOR? MISSION: Mellemfolkeligt Samvirke giver handlemuligheder for mennesker, som vil tage et medansvar for global bæredygtig udvikling. MS arbejder for forståelse og dialog mellem mennesker. Med samarbejdspartnere fremmer vi folkelig deltagelse og demokratisering i Nord og Syd. MS arbejder for, at fattige og andre marginaliserede mennesker kan realisere deres vision om et værdigt liv. FOKUSOMRÅDER Kvinder Jord Skat Unge

HVAD LAVER VI UDE I VERDENEN Vi bekæmper fattigdom ved at Hjælpe verdens fattigste til selv at kæmpe for deres rettigheder og bryde de strukturer, der holder dem fast i sult og fattigdom. KvinderJordUngeSkat Traditioner og fastlåste kønsrollemønstre sætter kvinder i udviklingslande uden for indflydelse. Vi arbejder på at styrke kvinder, så de kan kæmpe for deres egne rettigheder. Mennesker i fattige lande bliver fordrevet fra deres jord for at give plads til internationale investorer. Vi støtter deres kamp for jorden og bekæmper de politikker, der fører til jordtyveri. Unge er ofte sat uden for indflydelse i udviklingslande, selv om de udgør størstedelen af befolkningen. Vi giver unge redskaberne til at skabe social forandring i deres samfund og i verden. Store virksomheder undgår skattebetaling i udviklingslande ved hjælp skattely og luskede skatterabatter. Med kampagnen Tax Power arbejder vi på at skabe et politisk og et folkeligt pres, der kan ændre billedet.

Globale Platforme er et verdensomspændende netværk af uddannelsescentre, der tilbyder kurser i menneskerettigheder, globalt medborgerskab, kampagnetilrettelæggelse, iværksætteri, frivillighed, kommunikation og sociale medier.

Egypt Zimbabwe Peru HVOR PLATFORMENE ER HVOR VI PLANLÆGGER AT VÆRE

GIV DE FATTIGE EN FISK AT SPISE -NØDHJÆLP LÆR DE FATTIGE AT FANGE DERES EGNE FISK -EMPOWERMENT STYRK GIV FATTIGES EVNE TIL AT STILLE POLITISKE KRAV -RETTIGHEDSBASERET VORES RETTIGHEDSBASEREDE TILGANG

HVAD LAVER VI I DANMARK Mellemfolkeligt Samvirke tilbyder danskerne et handlerum, hvor de kan engagere sig i kampen for en mere retfærdig verden. Vores politiske kampagner er handling og ord uden omsvøb. Stop talking – start acting. HVORDAN KAN MAN VÆRE MED

FRIVILLIGT SEKRETARIAT FRIVILLIGT RÅDET Mellemfolkeligt Samvirke Actionaid Denmark Politik og Kampagne Afdeling Kursusafdelingen Koordinerings- og udviklingsgruppe Global Contact Community Organizers #Taxpower Mellemrummet Bar Event HR Kampagne PR Indretning TOT IYLS Global Camps Hjemkomst Global Change Netværksgruppen Projektgruppe Fortællerrådet

HVORDAN KAN MAN VÆRE MED Mellemfolkeligt Samvirke er et handlefællesskab for alle, der gerne vil arbejde for en mere retfærdig, lige og bæredygtig verden. Frivillige er altafgørende for det arbejde MS laver, og som frivillig er du med til at løfte den store opgave det er at engagere og mobilisere den danske befolkning i kampen mod fattigdom. Som frivillig bliver du en del af et dynamisk, engageret og socialt frivilligmiljø, hvor alle brænder for at skabe en mere lige og retfærdig verden. Gennem det frivillige arbejde vil du udvikle dig personligt, få et nyt netværk og kunne opbygge kompetencer inden for bl.a. kampagnemageri, ledelse, formidling, sociale medier og facilitering.